frida2 22.09.06, 20:56 czujecie ją? To już jutro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziolek2005 Re: Jesień... 22.09.06, 22:03 Oj, ja czuję. Tzn. pogoda jest super, Sprzyja spacerom, grzybobraniu, przebywaniu na świeżym powietrzu i w ogóle. Ale mi zaczyna doskwierać to, że robi się coraz szybciej ciemno. Jakoś nie umiem się przestawić.... No, ale mam nadzieję, że jak najdlużej potrwa zlota, polska... :) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Jesień... 22.09.06, 22:08 Ponoć ma być ciepła, ale lato według prognoz miało być zimne, a co z tego wyszlo to wiadomo :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Jesień... 22.09.06, 22:22 No właśńine - zima też ma być łagodna... Ale patrząc na sprawdzalność prognoz - powinna się zacząć zaraz siarczysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Jesień... 23.09.06, 11:49 nastała. A za oknem pięknie, może trochę chłodno, ale słońce nie próżnuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Jesień... 06.10.06, 14:29 Ale ma wrócić jeszcze złota jesień.. i tego się trzymajmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jesień... 21.10.06, 12:11 Nie wiem jak u Was, ale u mnie dziś piękny jesienny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
londonka_uk Re: Jesień... 21.10.06, 14:01 pozdrawiam z londynu, u nas jest przesliczna pogoda, od rana bylam z coreczka na placu zabaw, slonko swieci, to nie jesien to wiosna, cos sie pokrecilo tam na gorze,papa Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jesień... 21.10.06, 14:06 londonka_uk napisała: > pozdrawiam z londynu, u nas jest przesliczna pogoda, od rana bylam z coreczka > na placu zabaw, slonko swieci, to nie jesien to wiosna, cos sie pokrecilo tam > na gorze,papa Napisz nam parę słow jak się tam odnajdujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
londonka_uk Re: Jesień... 21.10.06, 14:10 sibeliuss napisał: Napisz nam parę słow jak się tam odnajdujesz? ja tu nie nowa tak wiec jestem juz przyzwyczajona do tutejszego zycia, pochodze z glogowa i czesto zagladam na wasze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
londonka_uk Re: Jesień... 21.10.06, 20:16 nie jest zle, do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic, ja wyjechalam 10 lat temu, jeszcze nie bylo tu tylu polakow , wyjechalam mlodo i latwo bylo mi sie tu odnalezc, nauczyc sie jezyka i dostosowac do tutejszego zycia. teraz jest tu tylue polskich rodzin od czasu EU, ze czuje sie jak w Polsce. przyjezdzam do glogowa ze 2 razy do roku bardzo sie zmienil ten nasz glogow, jest bardziej kolorowy. tesknie nie powiem ale ciezko mi sie juz tam odnalezc, wszystko jest inne, ludzie sie zmienili. itp Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jesień... 21.10.06, 21:04 Skoro tęsknisz, znaczy że jednak gdzieś tam w głębi zawsze pozostaniesz głogowianką. Czy polubiłaś kuchnię wyspiarską, czy też żywisz bliskich według polich zasad kulinarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Jesień... 22.10.06, 13:54 We Wrocławiu dziś jest suuuuper! Prawie lato :) Oby tak do zimy. Chociaż za śniegiem trochę mi się tęskni (ale za mrozem niekoniecznie):) Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Jesień... 22.10.06, 14:00 Za moim oknem piękne słońce i prawdziwe jesienne barwy :) Odpowiedz Link Zgłoś