Dodaj do ulubionych

Podrozaly busy Zawiszy

10.01.07, 11:42
Z 8zl na 10zl (i adekwatnie bez tzw. karty z 11 na 13) podrozaly busy Zawiszy z Legnicy do Wroclawia. 25% wzrost ceny jest tlumaczony (slowa kierowcy) ogolnym wzrostem cen, 'wszystko drozeje, to i my'. Czyli chodzi zapewne o chleb, papierosy, mieso, leki, prad czy benzyne.

Tylko dziwi mnie fakt, ze bilet byl po tyle samo, w momencie w ktorym paliwa byly znacznie drozsze niz sa teraz, nawet po podwyzce (notabene chodzi o benzyne i podatek akcyzowy, a nie olej napedowy na ktorym jezdza busy).

Co wiec tlumaczy skok cenowy? Kierowca jeszcze dodal, ze teraz bedzie im znacznie latwiej wydawac (sic!). Na moja odpowiedz, ze nalatwiej to sie wydaje z 0zl albo z 5zl, kierowca stwierdzil, slusznie zreszta, ze ja bym to chcial za darmo jezdzic. No coz, kto by nie chcial?:)

Bilet na bus jest teraz w cenie biletu na pociag pospieszny. Poza tym korzystajac z PKP najczesciej usiade i mam swiatlo. Musze sie powaznie zastanowic na korzystaniem z Zawiszy.

PS Podobno wraz ze wzrostem cen, maja wzrosnac pensje. Niestety studentow to nie dotyczy.

PS' W ten piatek wroce pociagiem, tak na probe.
Obserwuj wątek
    • jedynataka Re: Podrozaly busy Zawiszy 10.01.07, 18:41
      Zawisza ma jedną bardzo konkretną zaletę, którą przerasta PKP o głowę- podwozi
      mnie pod sam dom. Owszem z tą podwyżką przegieli, ale póki co wciąż wygrywają z
      PKP, zwłąszcza, że od pewnego czasu udaje m się w busach usiąść, a światła nie
      potrzebuję, mogę sobie w końcu w spokoju zgłębiać tajniki mojej duszy ;-) dla
      mnie mogli by tę wyrypkę zwaną radiem eska/rmf maxxx/muzycznym z Jeleniej Góry
      sobie darować i nawet miałabym pełnię szczęścia.
      • olus_stad Re: Podrozaly busy Zawiszy 10.01.07, 19:27
        Jezeli mieszkasz na granicy os. Piekary i os. Kopernik to mozesz podjechac pod sam dom, poniewaz jest w rozkladzie kilka pociagow, ktore jada z Wroclawia do Legnicy, a pozniej z Legnicy do Legnica Piekary, w tej cenie.

Nawet jak doliczysz do 6,61zl jeszcze zlotowke za bilet MPK, to i tak jestes do przodu.

Tak nawiasem mowiac to ostatnie dwa razy przejechalem za 5,98 z biletem zakupionym w pociagu:) Nie ma tu nic z oszustwa!

Co do stacji radiowych...PokolenieMP3 (w skrocie PMP3, czyt. pempeczy) zaklada sluchawki i puszcza wlasna muze;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka