22.03.09, 11:41
Rod. wenecja niema biura a zatrudnia księgową ja???? skr????? .która nie jest członkiem pzd. .Mamy tak wspaniałomyślną panią prezes że nie dość że opłaca księgową z naszych składek to jeszcze chce jej dać tytuł honorowego członka rod.za szczególne zasługi, takie jak prowadzenie księgowości przy 160 działkach za wynagrodzeniem , no namęczyła się księgowa. Pani prezes nie dba o nasze fundusze i wydaje je lekką ręka. Według regulaminu to skarbnik odpowiada za prowadzenie spraw i dokumentacji finansowej i sądzę że skarbnik potrafi prowadzić dokumentację przy 160 działkach , aż wstyd na taką małą ilość działek zatrudniać księgową świadczy to o nieudolności zarządu wenecji . Mam pytanie czy na innych działkach też jest taka niegospodarność
Obserwuj wątek
    • ricemice skarbowka naciska 27.03.09, 14:36
      Nie wiem czy to przepisy podatkowe sie zmieniły - znowu, czy to tylko robienie
      przyslugi glogowskim ksiegowym,
      ale zauwazylam ze jest spory nacisk ze strony urzedu skarbowego w głogowie zeby
      kazda organizacja ktora do tej pory nie musiała miec pelnej ksiegowosci (takze
      ogrodki dzialkowe), mialy teraz prowadzona ksiegowosc przez tzw osoby z
      uprawnieniami.
      Czyli organizacje ktore nie osiagaja dochodu (np takie ogródki) nie moga zlecac
      to osobie ktora zrobi to spolecznie, lub za jakies symboliczne pieniadze tylko
      musza zatrudnic biuro ksiegowe ktore sobie za to odpowiednio policzy.
      wg mnie to tworzenie kolejnych barier i zwyczajne wyciaganie kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka