Dodaj do ulubionych

Praktyczna mini pomoc

14.03.11, 12:48
www.expresscards.pl/
Zamów karty z ważnymi dla Ciebie informacjami z danego przedmiotu (wzory matematyczne, reguły gramatyczne i inne...). Sam projektujesz i decydujesz jakie informacje są dla Ciebie ważne i praktyczne.
Obserwuj wątek
    • kkokos Re: Praktyczna mini pomoc 14.03.11, 18:26
      a ortograficzne?

nie kupiłabym niczego - i serdecznie odradzam innym to czytającym - kupowanie pomocy naukowych od perełek, które nie znają zasad ortografii.
      • perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 11:07
        a dokładnie co Pan/Pani mi zarzuca?
      • perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 11:34
        Ortograficzne również.
        Zainteresowany sam projektuje kartę i decyduje jaką treść na niej umieści.

Pani oskarżenie jest oburzające ...
        W języku polskim zdania zaczynamy od wielkiej litery ... przyganiał kocioł garnkowi ...

kkokos napisała:

> a ortograficzne?
        >
        > nie kupiłabym niczego - i serdecznie odradzam innym to czytającym - kupowanie p
        > omocy naukowych od perełek, które nie znają zasad ortografii.
        • Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 12:16
          Nie jestem polonistka, w dodatku w necie nie uzywam polskim znakow, wiec nie chce nikomu przyganiac, ale wydaje mi sie, ze rzeczowniki z przedrostkiem "mini" piszemy lacznie. Tak wiec - "minipomoc" chyba?
          • perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 14:01
            Ma Pan/Pani rację, że internet to miejsce, gdzie język polski jest niestety kaleczony.
            Dziękuję za uwagę, można było własnie w taki sposób, a nie od razu cięte słowa.

Pozdrawiam
        • kkokos Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 18:55
          to do tego oburzającego oskarżenia dorzucę jeszcze brakujący przecinek przed "jaką" i niepotrzebną spację przed trzykropkiem - w języku polskim znaki przestankowe poza myślnikiem przykleja się do poprzedzającego wyrazu.

a dużych liter nie używam niemal nigdy - świadomie. zaś pani, droga perełko, błędy robi całkiem nieświadomie, a zarabiać chce na uczeniu innych...
          • menodo Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 10:29
            Mam corke - licealistke z osobowoscia i wiedza hardcorowej korektorki, wiec odpadam, zwlaszcza w kwestii spacji - ale rzeczywiscie: nie zapraszalabym nikogo do zakupu u siebie poradnikow nt. poprawnej polszczyzny:)
    • balkanada Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 12:01
      a ja własnie otrzymałam przesyłkę - zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeby mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni, mam nadzieje, ze się jej nauczy - ma na to trzy tygodnie ;) Największą frajdę sprawiło mu projektowanie tej karty, na odwrocie zamieścił kalendarzyk, gdzie chce zaznaczać terminy klasówek.
      Czepianie się autorki jest bezsensowne.
      Naprawdę polecam, bardzo szybka obsługa i dobra jakość karty.
      Zamierzam zamówić teraz taką dla mojej córci, ma kłopoty z ortografią - będą to właśnie słowa dla niej najtrudniejsze, w których najczęściej robi błędy - sama je sobie umieści na karcie...i popracuje ze słownikiem przy okazji.
      • Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 12:54
        balkanada napisała:

> a ja własnie otrzymałam przesyłkę - zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeb
        > y mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni, mam nadzie
        > je, ze się jej nauczy - ma na to trzy tygodnie ;)

No, co Ty nie powiesz?
        A mnie sie wydaje, ze zarowno Twoj post, jak i post Twojej przyjaciolki perelki,
        kwalifikuja sie do natychmiastowej kasacji:)

Sorry, rozumiem, ze w Polsce jest bezrobocie, ale zeby zarabiac na handlu w dziedzinie edukacji, warto sie jednak podszkolic:)

• balkanada Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 13:10

> A mnie sie wydaje, ze zarowno Twoj post, jak i post Twojej przyjaciolki perelk
          > i,
          > kwalifikuja sie do natychmiastowej kasacji:)

To skasuj, co Ciebie powstrzymuje.
          • Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 14:41
            Nic, wspomnianie posty zglosilam do skasownia juz dawno :D

• joa66 Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 14:42

- zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeby mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni

Niewątpliwie mieści sie w kieszeni (rozmiar karty kredytowej) i zapewne jest czytelna jak diabli :D :D :D

P.S. to chyba nie jest firma 'edukacyjna" - sam projektujesz to, co na niej się znajduje czyli np. "Legia ..pi...pi...piii.. Widzew"
    • Gość: Ania78 Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.play-internet.pl 10.04.11, 18:17
      Dla mnie ostatnio jest jedno główne narzędzie - www.wsipnet.pl. Dzieciaki rozwiązują zadane zadania a ja mam pełną kontrolę online nad tym co się dzieje. REWELACJA!
      • Gość: zdziwiona e-PR-owcom już dziękujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:52
        Już, już, już! Norma wyrobiona! Do domu, sio!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka