perla_25 14.03.11, 12:48 www.expresscards.pl/ Zamów karty z ważnymi dla Ciebie informacjami z danego przedmiotu (wzory matematyczne, reguły gramatyczne i inne...). Sam projektujesz i decydujesz jakie informacje są dla Ciebie ważne i praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkokos Re: Praktyczna mini pomoc 14.03.11, 18:26 a ortograficzne? nie kupiłabym niczego - i serdecznie odradzam innym to czytającym - kupowanie pomocy naukowych od perełek, które nie znają zasad ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 11:07 a dokładnie co Pan/Pani mi zarzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 11:34 Ortograficzne również. Zainteresowany sam projektuje kartę i decyduje jaką treść na niej umieści. Pani oskarżenie jest oburzające ... W języku polskim zdania zaczynamy od wielkiej litery ... przyganiał kocioł garnkowi ... kkokos napisała: > a ortograficzne? > > nie kupiłabym niczego - i serdecznie odradzam innym to czytającym - kupowanie p > omocy naukowych od perełek, które nie znają zasad ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 12:16 Nie jestem polonistka, w dodatku w necie nie uzywam polskim znakow, wiec nie chce nikomu przyganiac, ale wydaje mi sie, ze rzeczowniki z przedrostkiem "mini" piszemy lacznie. Tak wiec - "minipomoc" chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_25 Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 14:01 Ma Pan/Pani rację, że internet to miejsce, gdzie język polski jest niestety kaleczony. Dziękuję za uwagę, można było własnie w taki sposób, a nie od razu cięte słowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Praktyczna mini pomoc 16.03.11, 18:55 to do tego oburzającego oskarżenia dorzucę jeszcze brakujący przecinek przed "jaką" i niepotrzebną spację przed trzykropkiem - w języku polskim znaki przestankowe poza myślnikiem przykleja się do poprzedzającego wyrazu. a dużych liter nie używam niemal nigdy - świadomie. zaś pani, droga perełko, błędy robi całkiem nieświadomie, a zarabiać chce na uczeniu innych... Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 10:29 Mam corke - licealistke z osobowoscia i wiedza hardcorowej korektorki, wiec odpadam, zwlaszcza w kwestii spacji - ale rzeczywiscie: nie zapraszalabym nikogo do zakupu u siebie poradnikow nt. poprawnej polszczyzny:) Odpowiedz Link Zgłoś
balkanada Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 12:01 a ja własnie otrzymałam przesyłkę - zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeby mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni, mam nadzieje, ze się jej nauczy - ma na to trzy tygodnie ;) Największą frajdę sprawiło mu projektowanie tej karty, na odwrocie zamieścił kalendarzyk, gdzie chce zaznaczać terminy klasówek. Czepianie się autorki jest bezsensowne. Naprawdę polecam, bardzo szybka obsługa i dobra jakość karty. Zamierzam zamówić teraz taką dla mojej córci, ma kłopoty z ortografią - będą to właśnie słowa dla niej najtrudniejsze, w których najczęściej robi błędy - sama je sobie umieści na karcie...i popracuje ze słownikiem przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 12:54 balkanada napisała: > a ja własnie otrzymałam przesyłkę - zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeb > y mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni, mam nadzie > je, ze się jej nauczy - ma na to trzy tygodnie ;) No, co Ty nie powiesz? A mnie sie wydaje, ze zarowno Twoj post, jak i post Twojej przyjaciolki perelki, kwalifikuja sie do natychmiastowej kasacji:) Sorry, rozumiem, ze w Polsce jest bezrobocie, ale zeby zarabiac na handlu w dziedzinie edukacji, warto sie jednak podszkolic:) Odpowiedz Link Zgłoś
balkanada Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 13:10 > A mnie sie wydaje, ze zarowno Twoj post, jak i post Twojej przyjaciolki perelk > i, > kwalifikuja sie do natychmiastowej kasacji:) To skasuj, co Ciebie powstrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menodo Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 14:41 Nic, wspomnianie posty zglosilam do skasownia juz dawno :D Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Praktyczna mini pomoc 17.03.11, 14:42 - zamówiłam dla syna tablicę Mendelejewa, żeby mógł sobie w każdej chwili do niej zajrzeć, mieści się w kieszeni Niewątpliwie mieści sie w kieszeni (rozmiar karty kredytowej) i zapewne jest czytelna jak diabli :D :D :D P.S. to chyba nie jest firma 'edukacyjna" - sam projektujesz to, co na niej się znajduje czyli np. "Legia ..pi...pi...piii.. Widzew" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania78 Re: Praktyczna mini pomoc IP: *.play-internet.pl 10.04.11, 18:17 Dla mnie ostatnio jest jedno główne narzędzie - www.wsipnet.pl. Dzieciaki rozwiązują zadane zadania a ja mam pełną kontrolę online nad tym co się dzieje. REWELACJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona e-PR-owcom już dziękujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 22:52 Już, już, już! Norma wyrobiona! Do domu, sio! Odpowiedz Link Zgłoś