kar_ol85 20.04.10, 09:01 Zebranie wszystkich głów Państw na pogrzebie Prezydenta Państwa nic nie znaczącego, Oni nie wystraszyli się pyłu, Na pogrzebie mieli być wszyscy prócz piutina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borow4 ale ta przynajmniej rozwaza kto mial biznes w tym 20.04.10, 12:32 zdarzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 11:32 No tak bo Miedwiediew jest prezydentem Burundii <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
kar_ol85 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 12:19 Miedwiediew a putin to dwie różne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 12:36 Zdaję sobie sprawę że to dwie różne osoby ale Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy kto jest obecnie prezydentem Rosji Miedwiediew jest prezydentem Rosji a nie Putin (dokładnie rzecz ujmując od 7 maja 2008). Putin obejmuje obecnie stanowisko PREMIERA. Więc również Federacja Rosyjska miałaby tam swojego przedstawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
kar_ol85 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 12:53 A jaki to problem dla putina jego funkcja w Państwie jest tylko umowa a władza nieograniczona (nie zapominajmy o jego przeszłości ) Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 13:42 A taki że nie może być już Prezydentem i o zgrozo to Prezydent ma pełnię władzy w Rosji (nawet jeśli kieruje nim premier) Jeszcze jakieś pytania z zakresu systemu politycznego Federacji Rosyjskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kar_ol85 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 14:28 Boże ja nie mówie o tym jaki jest tam układ polityczny i kto rządzi w majestacie prawa (bo o tym czytałam w podręczniku do historii) chodzi mi o to kto faktycznie ma wpływ i władzę w cieniu tego wszystkiego, poza prawem, przecież Putin mógł zostać prezydentem jeszcze 60 razy gdyby chciał a jednak nie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A tu macie motyw 20.04.10, 14:32 forum.gazeta.pl/forum/w,1157,110231337,110307327,Re_Czy_ja_jestem_idiota.html O widze że nie tylko ja mam wrażenie że dyskutowałem z osobą "niekumatą"? Czyżby nowy nick słynnej Evy? Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 14:52 Nie kolego, źle odniosłam Twój post-przyjmując że chodzi o katastrofę w Smoleńsku a nie do wycieczki pana prezydenta na posterunek graniczny. Do czego się przyznałam. "Zebranie wszystkich głów Państw na pogrzebie Prezydenta Państwa nic nie znaczącego, Oni nie wystraszyli się pyłu, Na pogrzebie mieli być wszyscy prócz piutina" Koleżanka napisała wierutną bzdurę bo po pierwsze nie mieliśmy wszystkich Głów Państw, przybyła tylko garstka. Dwa: Piutin - mniemam że chodziło o Putina od dobrych 2 lat prawie Prezydentem nie jest. A to Prezydent jest Głową Państwa w Rosji, tak czy nie? Więc uprawniony do przybycia był prezydent, którym jest Miedwiediew, który też i był. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A tu macie motyw 20.04.10, 15:01 > Nie kolego, źle odniosłam Twój post-przyjmując że chodzi o > katastrofę w Smoleńsku a nie do wycieczki pana prezydenta na > posterunek graniczny. Do czego się przyznałam. ??? - Po jakiemu to jest to "źle odniosłam"? Źle zrozumiałam, źle skojarzyłam - to rozumiem, ale "odniosłam". Przyznałaś się jak już nie było innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 15:13 Dobrze. Źle Cię zrozumiałam robaczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: a jak myślisz dlaczego ich nie było? 20.04.10, 15:45 masz robaczku swoją blondynkę <lol2> Na pewno to byłą robota Putina, że została zamknięta przestrzeń powietrzna i część delegacji nie dotarła. To na pewno on stał za tą chmurą pyłu <rotfl2> Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 14:36 No to skoro nie znasz układu politycznego, nie masz bladego pojęcia o Konstytucji Federacji Rosyjskiej nie wypisuj bzdur. Konstytucja wyraźnie mówi, podobnie jak nasza, że funkcję Prezydenta FR można sprawować tylko dwukrotnie to raz. Dwa w FR mamy system prezydencki co oznacza że władza jest skupiona w rękach prezydenta. Koniec kropka. Gdy rozpatrzymy aspekt tzw. rządzenia z tylnego siedzenia to żeby tak było potrzebny jest człowiek, którego popieramy a takimi jest Miedwiediew. Dlatego też motyw przez Ciebie prezentowany jest bzdurny. Odpowiedz Link Zgłoś
kar_ol85 Re: A tu macie motyw 20.04.10, 14:49 Miedwiediew już nie jest takim pupilkiem Putina jak był nim na początku news.money.pl/artykul/miedwiediew;vs;putin;-;cicha;wojna;na;kremlu,62,0,427326.html Konstytucję Putin kiedy tylko będzie chciał może zmienić, to co my widzimy jako ład konstytucyjny, prawny itd. w rzeczywistości może wyglądać zupełnie inaczej patrz ameryka Odpowiedz Link Zgłoś
kar_ol85 nicku nie zmieniałam na forum wyrażam swoje pogląd 20.04.10, 14:50 y i nie musicie się z nimi zgadzać Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nicku nie zmieniałam na forum wyrażam swoje p 20.04.10, 15:02 Klepnij na link, bo inaczej pomyśle, że się zebrało stado blondynek. Odpowiedz Link Zgłoś