elena4.2 03.05.10, 21:12 www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/1011267-prezydent-mial-jechac-pociagiem.html Coraz ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzymilionowy.post Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:15 o tym jak ją Stasiak olał ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:17 Ale Stasiak nie zyje więc za kreta go nie można uznac. Juz na początku mówiłam, że trzeba blisko Prezydenta Kaczyńskiego kreta szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:23 kto doradzał i z jakiej jest wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:25 elena4.2 napisała: > Ale Stasiak nie zyje więc za kreta go nie można uznac. > Juz na początku mówiłam, że trzeba blisko Prezydenta Kaczyńskiego kreta szukac. Kogo więc podejrzewasz? Musiał to bowiem być ktoś szczególnie mu bliski, skoro zmienił WŁASNĄ decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:31 To może byc cały łańcuszek powiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:42 elena4.2 napisała: > To może byc cały łańcuszek powiązań. Szczygło - Stasiak - Handzlik - Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:46 Nie da rady. Ktos to zaczął i wiedział po co zaczyna. Mała sugestia od kogos do kogo się ma zaufanie i poszło. Szukajcie kreta. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:48 Sama sobie szukaj, czytałem ten histeryczny i insynuacyjny wywiad gdy był nowością. Zdania o nim nie zmieniłem. Typowe robienie dupokryjki dla własnych zaniechań i zaniedbań. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:53 Ale fakt, że ktoś zmienił decyzję o podrózy pociągiem, która wizerunkowo byla dla Prezydenta doskonała, pozostaje faktem. I ta lista, która krążyła wszędzie, żeby nie można było dojsc kto miał do niej dostep. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 21:55 elena4.2 napisała: > Ale fakt, że ktoś zmienił decyzję o podrózy pociągiem, która wizerunkowo byla > dla Prezydenta doskonała, pozostaje faktem. No, ale w pociagu nie bylo przeciez kamer TV. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 03.05.10, 22:04 Łatwiej je w pociągu zainstalowac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 04.05.10, 00:29 > I ta lista, która krążyła wszędzie, żeby nie można było dojsc kto > miał do niej dostep. Zapewne Klich ją wykradł od Sasina i opublikował na Naszej Klasie :> A właśnie - Sasin miał lecieć, a pojechał pociągiem :> Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 04.05.10, 00:17 śp.Handzlika bym w te zabawy nie mieszał odnosze wrażenie że to był jedyny urzędnik-fachowiec w tym wariatkowie zwanymi kancelarią i BBN Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Byłem przekonany, że już wcześniej czytałaś 04.05.10, 00:24 Mamy generałów z prawdziwego zdarzenia, z nominacji natowskich. Nie jest możliwe, żeby taka głupota zawładnęła wszystkimi Nie no skąd, pewnie im chlorofom podali na lotnisku :> Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:23 to był zamach i winni odpowiedzą...mam nadzieję ze nie jak za Papałę ale cóż liberalizm PO czyni cuda i zabija,zwłaszcza to drugie Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Tak, prawda o zamachu , jak prawda o tym: 03.05.10, 21:29 witoldzbazin napisał: > to był zamach i winni odpowiedzą...mam nadzieję ze nie jak za Papałę > ale cóż liberalizm PO czyni cuda i zabija,zwłaszcza to drugie forum.gazeta.pl/forum/w,28,110917965,110917965,Bronek_uciekl_dzisiaj_z_TVN_24.html Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:32 Zawsze twierdzilam, że to był zamach. Kwestia tylko w dowodach na to, kto za tym stoi i jak się rozklada wina. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:40 elena4.2 napisała: > Zawsze twierdzilam, że to był zamach. > Kwestia tylko w dowodach na to, kto za tym stoi i jak się > rozklada wina. Lepiej nie dociekać. Przyjąć, że ktoś się zamachnął i już. Bo z dociekań może wyleźć na wierzch, że winny jest sam zainteresowany. A w to będzie trudno uwierzyć zwłaszcza, że nigdy nie ma dowodów na to, że czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:47 Gdyby tak było, już mielibyśmy w ręku dowody na jego winę. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:49 elena4.2 napisała: > Gdyby tak było, już mielibyśmy w ręku dowody na jego winę. Nie mielibyście, bo wuc już nie ma wstępu do pałacu i dostępu do tajemnic państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:55 Ale gdyby tak było i Ruski i Krwawy Donek z satysfakcją przedstawiliby nam wszystkie dowody na to, ze winny jest Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:22 masz coś konkretnego,jakieś dowody,że piszesz "krwawy Donek" ty naprawdę jesteś obłąkana Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Ale numer!!! 04.05.10, 01:09 no , a jesli wina jest obopolna, wszyscy sa udupieni rzad, kancelaria prezydencka, rosjanie i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:15 elena4.2 napisała: > Gdyby tak było, już mielibyśmy w ręku dowody na jego winę. A skąd taki wniosek? Po pierwsze, jaki interes ma w tym Polska? Czy to poprawi naszą pozycję na świecie? Tusk co by o nim nie mówić, to nie jest smarkacz z piaskownicy. I pomijając wszystko inne - prawda nieujawniona jest groźniejsza. Można z niej korzystać wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:49 no elenko skoro to był zamach to Kaczyńsi i tak nie był bezoeiczny pewno Rosjanie spowodowaliby katastrofę pociągu bo im tak nasz prezydent zagrażał,czuli,że są w niebezpieczeństwie a teraz weż w końcu coś na uspokojenie.) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:57 Człowieku, nie widzisz, ile za jednym zamachem popełniono tam morderstw politycznych pod przykrywką wypadku samolotowego? Nigdy w życiu inaczej nie mogliby zlikwidowac tyle osób stojących im na drodze bez zwrocenia uwagi. Tu nie tylko chodzi o Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:07 elena4.2 napisała: > zlikwidowac tyle osób stojących im na drodze bez zwrocenia uwagi. Na jakiej drodze? Nikt nie zrobił w ostatnim czasie tyle na rzecz Rosji, co bracia Kaczyńscy. Polityka to nie frazeologia, a fakty. A fakty są takie, że beneficjentem polityki Kaczyńskich był Putin. To jemu potrzebna była zacofana i skłócona ze wszystkimi Polska. Pośmiewisko regionu, a nie przywódca. Nie nam była potrzebna. My chcemy dogonić Europę, a nie III świat. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Ale numer!!! 04.05.10, 00:37 Zapomniałaś, że byli tam też działacze PO i SLD. Pewnie się poświęcili dla sprawy :> Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:26 Bosze i ktos taki elitarne szkoly NATO konczyl :((( Co ona tam w tych szkolach robila? Lody? (...) Komuś zależało, żeby tak się stało. Szef sztabu... dowódcy... niemożliwe. Ktoś nad tym myślał. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:32 to czemu nie jechał ktoś go zmusił,siłą zaciagnął do samolotu,upoil alkoholem,albo podał narkotyki? ciekawe,że Macierewicz jechał pociągiem moze coś wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:35 Jaki numer? I wtedy też odważnie zasugerowałam, żeby prezydent pojechał z Wdowami Katyńskimi pociągiem. Byłby to najbezpieczniejszy środek transportu. Po drugie, media mogłyby zobaczyć prezydenta, najważniejszego człowieka w państwie, który zauważył wdowy, sieroty katyńskie. Prezydenta, który byłby z nimi. Do tego pani Maria Kaczyńska, cudowny człowiek, która miała wspaniały kontakt z ludźmi... Prezydent się zgodził. Pan Prezydent, Najważniejsza Osoba w Państwie z jakimiś nieważnymi ludźmi? Pociągiem? Nie żartuj. Jemu ten wyjazd był potrzebny, żeby media nagrały, jaki on dzielny patriota i jak dokopie tym wrogom. Bo wybory już idą i trzeba trochę popatriotyzować. A Rodziny podskakiwały... Zaraz przeżyjesz kolejne zdziwienie, kiedy się dowiesz, że wyjazd całej reszty nie organizowała Kancelaria tylko Rada Ochrony Pamięci Walki i Męczeństwa (przewodniczącym jest? no kto? prof. Bartoszewski i Andrzej Przewoźnik, tak ten sam od przecieków IPN-owego Kurtyki) wraz z Federacją Rodzin Katyńskich (kto? Skąpski, tak ten sam, co protestował przeciwko upolitycznianiu obchodów i przyczynił się wraz z Wajdą i aktorami do bojkotu spektaklu wyborczego w 2007). A Pan Prezydent wprosił się im, bo Rosjanie go olali 7 kwietnia. Świat elenko jest na prawdę inny niż Ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:58 To nie pasuje do lansowanej wersji z zamachem. No bo na kogo mieli sie Rosjanie zamachać? Na starych dziadkow? Po co? Napaskudzic sobie w parafie? Odpowiedz Link Zgłoś
no_co_ty Re: Ale numer!!! 03.05.10, 21:43 Pociągiem to jeździ tylko Kim z Korei Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:01 A teraz wczuj się jeszcze w sytuację Rodzin Katyńskich, którym pociotek Świątkowskich wprasza się na groby ich najbliższych. Tego Świątkowskiego: pl.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_%C5%9Awi%C4%85tkowski W 1940 roku był prokuratorem wojskowym i był w Charkowie. Zresztą tego podobno również, jeśli wierzyć samym Kaczyńskim: pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_%C5%9Awi%C4%85tkowski --- Masz, naciesz się tym co lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: a kto zaproponował wylot samolotem? 03.05.10, 22:16 UKŁAD Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:14 Myślisz, ze wiedzieli, ze to rodzina? Nie sądzę. Gdyby tak bylo, to do samolotu tez by z nim nie wsiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale numer!!! 03.05.10, 22:20 wanda43 napisała: > Gdyby tak bylo, to do samolotu tez by z nim nie wsiedli. ??? Nie wsiadłabyś do tramwaju z Marią czy Martą Kaczyńską? Przecież to nie oni. Tylko ta fałszywa pokazówka razi. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 No fakt numer, zeby taka baba z przeproszeniem 03.05.10, 23:02 byla w doradcą w zarządzie TVP. Pamietam jak Pis obsadzał tv publiczną swoimi ludźmi, niektórzy byli tak mierni, ze jak się ich znało, to po prostu budziło niedowierzanie nominacje, ale ta kobiecina jest the best. Baba wie, ze dzwonia, ale juz w którym kosciele nie. Procedura po Casie zakazywała latania dowodcom z pierwszymi zastepcami. Najpiekniejsze jest zdanie "Na rozum abkolwentki (,,) wiem,ze to jest na logike niemozliwe" ... cos pieknego :) Komus zalezało, zeby tak sie stało! No pewnie tak - temu kto zrobuł te liste ... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: No fakt numer, zeby taka baba z przeproszenie 03.05.10, 23:11 forum.gazeta.pl/forum/w,28,110918651,110919398,Re_Ale_numer_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 wiesz, ale to wyjasnia, co ona robuła w TVP. 03.05.10, 23:23 Co prawda nic mi nie wiadomo o tym, by TVP potrzebowało doradztwa ws. Nato :), ale trzeba było gdzies wierną Pusuarke wepchnac, a taka kretynka mogłaby narobic niesamowutych szkód, zwyczajnie, z głupoty. Wiec na doradce do TVP, bo tam z nato nie ma nic do doradzania, to sobie o prostyu byla na liscie płac - płac z naszych podatków niestety Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Po tym wywiadzie Anna Pietraszek została wyrzucona 03.05.10, 23:52 Chyba jednak ta pani z tych, co muszą pracować, żeby szefostwo miało za co brać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś