Dodaj do ulubionych

Nowa moja teoria spiskowa

27.07.11, 16:32
Na moim blogu w 'salonie24' umieściłem taki - w gruncie rzeczy żartobliwy wpis

Ale z tą żartobliwością - to kto wie?! :-))

"Za kilkadziesiąt godzin Państwowa Komisja opublikuje raport dotyczący ważnej katastrofy lotniczej. I oto Pan Antoni Macierewicz, były minister Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, patentowany patriota i patentowany psychopata, niewątpliwie jeden z największych szkodników polskiej państwowości w historii Polski po '89 roku, ostatnio znany jako inicjator operetkowych oraz kompromitujących wręcz poczynań związanych z tą katastrofą - ma występy w TV, niby w związku z konferencja prasową prokuratury wojskowej.
Występy te zdają sie tylko dowodzić, że oprócz wyżej wymienionych cech - ten pan jest TAKŻE pospolitym durniem. Czy jest to jednak takie pewne? Czy tu nie kryją się jakieś wredne cele?
Tak oto - .może by można stworzyć nową teorię spisku z A. M. w roli spiritus movens?"
Obserwuj wątek
    • don_eugenio Re: Nowa moja teoria spiskowa 27.07.11, 17:09
      andrzejmat napisał:

> Występy te zdają sie tylko dowodzić, że oprócz wyżej wymienionych cech - ten pan
      > (A.Macierewicz) jest TAKŻE pospolitym durniem.

no lepiej tego nie można ująć :)
    • madameblanka Re: Nowa moja teoria spiskowa 27.07.11, 17:10

>Tak oto - .może by można stworzyć nową teorię spisku z A. M. w roli spiritus movens?"

no oczywiście że maciora przez ten smoleński, nawołujący do nienawiści bełkot jest spiritus movens bratobójczych ataków (PO vs PiS) w naszym kraju. No antoś, Trybunał Stanu cie czeka...
    • jot-es49 Re: Nowa moja teoria spiskowa 28.07.11, 06:26
      andrzejmat napisał:
      > Na moim blogu w 'salonie24' umieściłem taki - w gruncie rzeczy żartobliwy wp
      > is
      >

> Ale z tą żartobliwością - to kto wie?! :-))

Dobrze, Andrzeju, że zastrzegłeś się co do intencji. Mimo to pozwól, iż się z tobą nie zgodzę gdyż nie bardzo mi jest do śmiechu...
      Człowiek z zespołem (nazwisko znane redakcji) jest nie tyle durniem co posiadaczem takiej jednostki chorobowej, która umożliwia zupełnie skuteczne funkcjonowanie społeczne i nosi nazwę paranoi. To czysty, wręcz kliniczny jej przykład. On na dodatek rozdziela ją na prawo i lewo. Wszystko to od dawna jest opisane w literaturze fachowej.
      A dlaczego nie jest mi do śmiechu?
      Otóż, ten człowiek zgromadził wokół siebie "wyznawców" - ludzi na pozór pozbawionych symptomów tej choroby lecz podatnych na sugestie tyle paranoiczne co populistyczne.
      Zwróć łaskawie uwagę, że ten człowiek nie używa kłamstwa, on tylko wybiera fakty jemu odpowiadające i dorabia do tego swoją ideologię.
      Ostatnio zakomunikował ni mniej ni więcej, że prokuratura potwierdziła założenia zawarte w Białej Księdze, a mianowicie (i tu UWAGA!) katastrofa nastąpiła w związku z utratą zasilania a nie odwrotnie - zasilanie zostało uszkodzone w wyniku katastrofy.
      Tak więc człowiek ten stanowi poważne zagrożenie, nie tyle dla siebie samego, co dla swoich "wyznawców" bowiem bez niego stracą oni swoją ideę, poczują się zepchnięci na margines społeczny, zagrożeni wrogiem czyhającym na ich życie i zdrowie i o tyle nieokreślonym i trudnym do zdefiniowania, że każdy kto się z nimi nie zgodzi stanowić będzie zagrożenie.
      No a zachowania takich ludzi są trudne do przewidzenia - niestety.

Przykre w tym wszystkim jest, że żadna terapia, żadne leczenie tej przypadłości nie jest możliwe. Psychologowie są często bezradni wobec tak twardego przekonania o swojej prawdzie i słuszności jakie determinuje zachowania tego człowieka...

Zastrzegam się, że jest to wyłącznie moja opinia i nie chcę jej nikomu narzucać.
      • fan_xiecialuki Re: "Czubek góry lodowej", niestety. 28.07.11, 09:07
        Gdyby tylko ów pan miał takie poglądy
        • don_eugenio Re: "Czubek góry lodowej", niestety. 28.07.11, 10:42
          zgadzam się z fanem że A.Macierewicz to tylko "czubek góry lodowej" .He,he ,nawet pasuje do A.M. - czubek ;)
          Ale to tak na marginesie.Główne siedlisko tej zakłamanej propagandy jest gdzie indziej ,pytanie gdzie???A.M.jest tylko osobą na odpowiednim stanowisku ,z odpowiednim immunitetem i z dostępem do mediów.No i jest,ze tak brutalnie powiem,ZA GŁUPI.
          Wczoraj słuchając konferencji Prokuratorów ,po przekazaniu nowych ,sprawdzonych ,wiarygodnych informacji były pytania dziennikarzy.I tutaj właściwie aktywny był tylko jeden dziennikarz,z GP.A treść jego pytań była taka ,że zawsze podkreślał "że na 15 metrach samolot był sprawny i nagle zniknęło zasilanie".Wałkował ten temat kilkakrotnie i ciągle przypominał "na 15 metrach był sprawny i nagle..."
          Biedny Prokurator nie potrafił mu wyjaśnić,czy też nie mógł ,gdyz on musi się trzymać się faktów ,a nie interpretacji.Chociaż w czasie konferencji wyraźnie powiedział "na te dwie sekundy przed utratą zasilania LOS SAMOLOTU I JEGO PASAŻERÓW BYŁ JUŻ PRZESĄDZONY"
          Nie ma w tych pytaniach dziennikarza GP zadnej logiki ,jest bezczelna ,nachalna i głupia propagandaI zresztą do głupich trafia.Nie ma zastanowienia co robił 50-cio tonowy samolot odrzutowy ,o długosci 48 metrów i jeszcze pikujacy w dół,na wysokości 15-tu metrów.
          Przecież motolotniarze latają wyżej,ba,gołebie jak leca nad lasem to sa wyżej,nieraz pomimo tego że na górze "wisi"jastrząb.
          A tu proszę ,normalne że odrzutowiec lata sobie po lesie na wysokosci 15 metrów.Jak wróbelek,z drzewka na drzewka.
          Tak,Macierewicz jest tylko pionkiem w tej machinie propagandy.
        • andrzejmat Re: "Czubek góry lodowej", niestety. 28.07.11, 13:05
          Dokładnie tak, należy się bać a nie żartować, ale ja mam naganną skłonność do żartów nawet w sytuacji , gdy jedynie czarny humor jest zasadny. Ale pamiętam, że minione stulecie dało przerażające przykłady, gdy mieszanina obłędu, podłości, głupoty - zatruwająca wystarczającą (Stechiometryczną?...;-( ) ) część społeczeństwa dawała wiadome wyniki...
          I żadne nawiązywanie do wydarzeń w Norwegii nie jest potrzebne, nie jest nawet na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka