karloff3 27.06.10, 17:02 Najbardziej elementarna różnica jest wg mnia taka, że Komorowski (i PO) dopuszcza własne ustępstwa na rzecz konkurencji, a Kaczyński (i PIS) stosuje politykę "wszystko albo nic". Proszę o posty bez agresji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korini Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 17:07 PRZYZNAJE ABSOLUTNA RACJE ALE CO DO DEBATY (JEDEN NA JEDEN) to sie kaszalot nie zgodzil bo by musial prosic donalda o sprostowanie popelnionej gafy ha...ha www.youtube.com/watch?v=2RunPGX6B80 Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 17:19 korini, nie znasz szczegółów ustaleń, więc łapiesz się tego, co ci bardziej pasuje. Zrozum, najważniejsza jest możliwość dogadania się. Wiem, że prezydent Komorowski potrafiłby się dogadać z premierem Kaczyńskim, ale nie wierzę w kompromis między prezydentem Kaczyńskim a premierem Tuskiem. Przestań ślizgać się po powierzchni, a pomyśl, kto da spokojnie żyć, a kto niesie ryzyko kolejnych wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 18:45 Na razie to PO nie potrafi się z nikim dogadać, a jak się już nawet dogada, to potem nie dotrzymuje słowa. Dlatego właśnie dąży do władzy absolutnej i w swojej arogancji nie liczy się zupełnie z opiniami opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EPO Re: Komorowski a Kaczyński IP: 94.254.204.* 27.06.10, 22:38 wdakra napisała: > Na razie to PO nie potrafi się z nikim dogadać, a jak się już nawet dogada, to > potem nie dotrzymuje słowa. Dlatego właśnie dąży do władzy absolutnej Nie wiem skąd ten pomysł, że PO będzie miała władzę absolutną. Po pierwsze nie rządzi samo tylko jest w koalicji z PSL, który na wiele rzeczy na pewno nie pozwoli (np. reforma KRUS). A po drugie to za półtora roku są wybory parlamentarne. Gdyby PO odwaliło w tym czasie jakąś kupę to pożegna się z rządzeniem tak jak kiedyś AWS. Skąd więc ta panika w PiS zwłaszcza, że jakoś im nie przeszkadzało że dwa klony zajmują fotel premiera i prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:01 Różnica jest zasadnicza klonom zależało na Polsce,a PO zależy na władzy.Komorowski jako sprawujący obowiązki Prezydenta zaczął już swoje rządy przed oficjalnym potwierdzeniem,że LK nie żyje.Tym samym złamał konstytucję.Dokonywał czystek personalnych nie mając oficjalnych danych na temat uczestników tej tragedii.Obsadził w trybie natychmiastowym stanowisko Sasina po fakcie stwierdził"myślałem że on też zginął" Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 23:03 A kogóż to obchodzi,przecież IM WSZYSTKO WOLNO,a Polacy widzą,słuchają i jak cielęta lecą za GAJOWYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atat Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:32 To ŻENADA panie PREMIERZE TUSK żeby tak w PROSTACKI sposób wyrażać sie o kim kolwiek.Jaki PAN daje przykład młodym????i p.KOMOROWSKI doprawdy WSYD!!!!!!nawet w nienawiści normalny człowiek i średniej kulturze nie wypowiadał się w taki sposób jak PAN!A p. Komorowdski podkreślajac ze ma 5 dzieci co chce udowodnić/to ze nie zabezpieczał się?bo go stać na utrzymanie potomstwa i tym samym godzi w ludzi którzy np.nbie mogą miec dzieci.A co Wy panowie macie w spodniach????bez komentarza.To chore w jaki sposob sie wypowiadacie.WSTYD!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 08:51 Co za bzdura? W momencie kiedy Komorowski ogłosił żałobę narodową wiadomo było że nikt nie przeżył oraz że na pokładzie znajdował się prezydent. Jedyna możliwość jaka istniała, że przeżył to wysiadł gdzieś po drodze. Tylko niby gdzie skoro nie było międzylądowania. No ew. mógł skoczyć ze spadochronem tylko jak skoro to był samolot pasażerski. Czystki personalne? A niby jakie? Pierwszy raz słyszę tą bzdurę o Sasinie. Konkretny link z konkretną wypowiedzą pana Komorowskiego w tej materii. Cóż jak się nie ma argumentów merytorycznych to się chwytna brzytwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 11:16 www.youtube.com/watch?v=vN6kPB1qQBASasin żyje,a procedury obowiązują wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka proszę o odp na link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 12:43 www.youtube.com/watch?v=vN6kPB1qQBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 15:17 Ależ z przyjemnością odniosę się do wypowiedzi pana Sasina, który opiera się na tym co mu przekazał pan Łopiński czyli o rzekomej wypowiedzi dowiadujemy się z ust trzecich, jak nie czwartych. Wybacz ale pan Łopiński jako obiektywne i niezależne źródło informacji to czysta kpina. Co zaś do pana Sasina to był on tylko zastępcą min. Stasiaka i żaden dokument nie upoważniał go do przejęcia po nim obowiązków, gdy zginie, umrze, zapadnie na ciężką chorobę, to nie wojsko:] Co zaś do domniemania przez pana Komorowskiego iż również on zginął, przypominam iż jego nazwisko znajdowało się na liście osób które miały z panem prezydentem lecieć, poprawna lista pojawiła się dopiero po kilku godzinach (co też świadczy o tym jaki porządek panował w Kancelarii i mniemam że niestety panuje nadal po występie pewnej pani z pyskówką do min Michałowskiego). Pan Sasin zaś mając kontakt z polską ambasadą mógł poinformować kanałami dyplomatycznymi o tym, że żyje bo zdaje się, że jako jeden z głównych pracowników Kancelarii wiedział jak wygląda lista gości i że można na jej podstawie domniemywać iż zginął w katastrofie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 15:29 Przypomnę tylko dwa fakty,z których jedno wypłynęło ze źródeł okołopisowski. Po pierwsze ciało prezydenta miało zostać odnalezione przez BOR czyli nie mogło być zmasakrowane skoro pracownicy BOR rozpoznali prezydent. Po drugie Jarosław Kaczyński rozpoznał brata po okazaniu co potwierdza tylko wcześniejszy fakt. Zakładam mimo wszystko, że BOR to lepiej zorganizowana jednostka niż Kancelaria więc o fakcie odnalezienia ciała prezydenta została poinformowana ambasada a następnie MSZ. Zdaje się o takim drobnym a bardzo istotnym szczególe jak kanały dyplomatyczne pan Sasin zapomniał. Potwierdzenie tożsamości przez brata było tylko formalnością aby ciało mogło zostać sprowadzone do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Kurvinox Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 18:16 Ty weź pooglądaj sobie jeszcze trochę,bo nic z tego nie zrozumiałeś:((FUJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 18:32 Dziękuję popatrzyłam już sobie na materiały Niezależnej TV i plującego jadem Sakiewicza i jego bredni na temat katastrofy smoleńskiej :] Resztę zostawię bez komentarza bo faktycznie FUJ nie ma to nic wspólnego z dziennikarstwem a już na pewno niewiele z niezależnością :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Kurvinox Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 18:56 Jesteś blondynką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 19:51 Czy mój kolor włosów ma jakiś związek z tematem tu poruszanym? Nie zauważyłam aby miało to jakikolwiek związek. Powiązań pomiędzy Niezależną, Gazetą Polską, Bibułą, Naszym Dziennikiem o Don Tadeo po raz n-ty tłumaczyć nie będę :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar Re: Komorowski a Kaczyński IP: 109.243.249.* 30.06.10, 11:36 VIVAT KACZOLEWICA!!! NA POHYBEL ZDRAJCOM OJCZYZNY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin a Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:50 A świstak... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Komorowski a Kaczyński 29.06.10, 10:46 wdakra napisała: > Na razie to PO nie potrafi się z nikim dogadać, a jak się już nawet dogada, to > potem nie dotrzymuje słowa. Dlatego właśnie dąży do władzy absolutnej i w swoje > j > arogancji nie liczy się zupełnie z opiniami opozycji. > Całkowicie się z tym zgodzę. PO i Komorowski zasłania się hasłem Zgoda , jednocześnie stosuje wszelkie prowokacje , które mają nie dopuścić do tej zgody. Bowiem zgoda dla Komorowskiego zgoda oznacza klęska. On czały czas jedzie do przodu straszeniem, a że nie ma czym straszyć , to wymyśla zagrożenia których faktyczni nie było. Powiedział bym tak, hasło „ zgoda buduje a niezgoda rujnuje ” jest hasłem w którym tą drugą cześć stosuje Komorowski. Chce zrujnować Kaczyńskiego i czyni wszystko ku temu wraz ze swoimi mentalnymi ojcami jak Tusk , Palikot, Niesiołowski i, i, i. Codo tego nie ma żadnej wątpliwości. Największym nieszczęściem dla Komorowskiego i „kumpli” jest spokój i zrównoważenie Kaczyńskiego. Między Kaczyńskim a Komorowskim jest intelektualna przepaść, i właśnie tą przepaść wypełnić mają kłótnie prowokowane przez cwaniaków z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Komorowski a Kaczyński 29.06.10, 10:27 karloff3 Przecież Ty nie dopuszczasz do własnej świadomoci faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 17:14 Być może masz rację ale jak ktoś raz zacznie ustepować to potem skończyć nie może i pojawia się precedens, tam ustąpiłeś to i tu możesz. A jeśli ktoś mówi bierzemy wszystko to znaczy, że nie ugnie się pod presją i twardo walczy o swoje. Przywódca kraju powinien być twardym i nieugietym politykiem, który zawsze ma asa w rękawie. Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 17:29 Aniu, czy tobie udało się w życiu osiągnąć więcej metodą "wszystko albo nic" czy metodą dogadania się? A jak mówisz o twardości i nieugiętości, to Komorowski nie bał się mieć własne poglądy w czasie komunistycznej nocy, kiedy nie było żadnych nadziei na niepodległość. Nie bał się poświęcić własną wolność za przekonania. To jest test charakteru, a nie dzisiejsza twardość słów. Ja nie przypominam sobie ani odwagi Kaczyńskiego za komuny, ani jego niepodważalnych sukcesów jako premiera. Nie mówię o pojedynczych decyzjach jak obniżka podatków (bardzo słuszna), ale o jakimś konkretnym, kompletnym projekcie zakończonym niekwestionowanym obiektywnym sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.legnica.vectranet.pl 27.06.10, 18:04 "...albo Polska będzie silna , albo nie będzie jej wcale " J.Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 18:54 yolka, czy to oznacza, że w Unii Europejskiej są tylko i wyłącznie silne państwa? Węgry? Belgia? Słowacja? Estonia? Portugalia? Dziewucho, myśl sama, nie dawaj sobie wciskać kitu. Takie hasła nic nie znaczą. Najlepiej, żeby Polska była silna. Ale czy Kaczyński potrafi to sprawić? Rozumiem, że chodzi o to, aby INNE PAŃSTWA uznawały Polskę za silną. Podaj jeden niepodważalny, ogólnie uznany w Europie sukces Kaczynskiego, zwiększający znaczenie i siłe Polski w Europie... Przez 2 lata miał wszystkie polityczne karty w ręku z wyjątkiem Trybunału konstytucyjnego, jaki niekwestionowany sukces odniósł? Jak podniósł siłę Polski w sposób uznany na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.legnica.vectranet.pl 27.06.10, 21:45 masz rację, podzielam twoje zdanie, ja tylko przytoczyłam słowa Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Komorowski a Kaczyński 29.06.10, 11:11 Gość portalu: yolka napisał(a): > masz rację, podzielam twoje zdanie, ja tylko przytoczyłam słowa > Kaczyńskiego > Te słowa są normą wzorcową w każdym kraju. Tylko mocne kraje potrafią stworzyć strategię życia i przeżycia własnego społeczeństwa podczas gdyby doszło do kryzysu polityczno gospodarczego w europie. W takim wypadku gdyby do tego doszło z Polski wycofuje się obcy kapitał , a Polce zostają ziemniaki i idea Solidarności. Nie ma w Polsce strategii alternatywnych tak jak w innych krajach. A taki scenariusz wcale nie jest nieprawdopodobny. I co wtedy ? Poza tym nikt się nie liczy ze słabym państwem i nie ma przed takim respektu. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Komorowski a Kaczyński 29.06.10, 11:01 karloff3 napisał: > yolka, czy to oznacza, że w Unii Europejskiej są tylko i wyłącznie > silne państwa? Węgry? Belgia? Słowacja? Estonia? Portugalia? > Dziewucho, myśl sama, nie dawaj sobie wciskać kitu. Takie hasła nic > nie znaczą. Najlepiej, żeby Polska była silna. Ale czy Kaczyński > potrafi to sprawić? Rozumiem, że chodzi o to, aby INNE PAŃSTWA > uznawały Polskę za silną. Podaj jeden niepodważalny, ogólnie uznany > w Europie sukces Kaczynskiego, zwiększający znaczenie i siłe Polski > w Europie... Przez 2 lata miał wszystkie polityczne karty w ręku z > wyjątkiem Trybunału konstytucyjnego, jaki niekwestionowany sukces > odniósł? Jak podniósł siłę Polski w sposób uznany na świecie? > Zabawny jesteś , 2 lata nie wystarczy na zbudowanie podstaw fundamentu dobrze funkcjonującego państwa. Właśnie budowa tych fundamentów spotkała się z stanowczym oporem tych , którzy nie mogli by dalej kręcić lodów. IV Rzeczpospolita została propagandowo ogłoszona jako system prześladowania obywateli. Podczas gdy Kaczyński wprowadzał mechanizmy państwowe , które to od lat funkcjonują znakomicie w zachodniej europie. Poza tym Kaczyński musiał walczyć z wewnętrznymi problemami w koalicji, z której w końcu musiał zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 14:27 Się włączę ;) A po kiego grzyba Polska ma być silna- zresztą P. Kaczyński nie sprecyzował co przez to dokładnie rozumie. Weźmy sobie taką Słowenie w Europie. Państwo niewielkie, spokojne, ludziomżyje się dobrze. A p. Kaczyński to co chce zrobic? Mocarstwo z Polski? A po jaką cholerę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 14:25 Też mi siła charakteru, zostawić żonę z dziećmi samą i iść do więzienia za poglądy. Siłą charakteru wykazali się Ci co potrafili wtedy utrzymać rodziny i wyżywić dzieci. A co do mnie to zdecydowanie więcej osiągnełam w życiu metodą wszystko albo nic, raczej staram się unikać kompromisu; natomiast chętnie rozmawiam i przekonuje do swoich racji. A do sukcesu Jarosława Kaczyńskiego można zaliczyć doprowadzenie do zminimalizowania znaczenia takich partii jak Samoobrona czy LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 15:01 ania-bell: > Też mi siła charakteru, zostawić żonę z dziećmi samą i iść do więzienia za poglądy. Rozumiem, że nigdy nie groziło Ci więzienie za działalność w interesie publicznym? Obyś nigdy nie musiała uczyć się z własnego doświadczenia, co się wtedy czuje i z jakim wysiłkiem człowiek przełamuje się do postawienia następnego kroku. ania-bell: > A do sukcesu Jarosława Kaczyńskiego można zaliczyć doprowadzenie do zminimalizowania > znaczenia takich partii jak Samoobrona czy LPR. Czyli za sukces poczytujesz mu zniszczenie własnych sprzymierzeńców? Tak zmieniły się liczby mandatów sejmowych koalicji pod wodzą pana Jarosława Kaczyńskiego: | 2005 | 2007 ------------+------+------ PiS | 155 | 166 Samoobrona | 56 | 0 LPR | 34 | 0 ------------+------+------ RAZEM | 245 | 166 Czyli PiS zjadł koalicjantów i utył o 7%, ale cała koalicja schudła o 33%. Jednocześnie PO utyła o 57%. Zaliczmy mu więc ten ,,sukces'', skoro innych nie ma... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 19:07 Wiesz Stefan, nie mam ochoty się z tobą kłócić. Ja to widzę trochę inaczej. Dla mnie interes publiczny to nie jest pójście do więzienia za poglądy ale pomoc dla drugiego człowieka, sprzątnięcie lasu czy innego terenu z własnej woli nie licząc na zapłatę, praca z dziećmi chorymi i niepełnosprawnymi na zasadzie wolontariatu itp. Zniszczenie sprzymierzeńców - nie powiedziałabym, że byli to sprzymierzeńcy, raczej koalicjanci. Skoro PO nie chciało współpracy to trzeba było utworzyć rząd z Samoobroną i LPR. A to, że jak piszesz PO utyła o 57% świadczy tylko o tym, że przejeła część posłów Samoobrony lub LPR. Ja powiem tylko tyle, jak Kaczyński był premierem to mnie żyło się lepiej a teraz ciągle reka rekę myje a najbardziej mnie drażni fakt, że takie osoby jak Palikot i Niesiołowski nie wyleciały jeszcze z hukiem z partii Donalda Tuska. No niestety ale to świadczy o poziomie tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Komorowski a Kaczyński 29.06.10, 11:17 stefan4 napisał: ...... ......... > > Czyli za sukces poczytujesz mu zniszczenie własnych sprzymierzeńców? > Tom nie było małżeństwo z miłości ale z musu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 29.06.10, 09:03 Łooomatko jedyna.Kobito co ty bredzisz? / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosławianka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.static.xcore.pl 27.06.10, 21:05 Szanowny Kolego jestem za kompromisem, nie lubię kłótni, ale Panie Boże broń Nas Polaków przed prezydentem(marszałek Sejmu- ustawy a przedewszystkim Konstytucja to Jego chleb powszedni), który popełnia gafę za gafą. Rozumiem że "kamera" paraliżuje no ale chyba ktoś kto zgadza się na startowanie w wyborach prezydenckich powinien się liczyć z tym że ta właśnie kamera sledzić Go będzie non stop. A tak a'propos dzisiejszej debaty - zapraszam pana Komorowskiego do Jarosławia, i owszem to nasza ukochana Polska- tyle tylko że to nie jest Polska A. Ofiaruję panu marszałkowi moją miesięczną wypłatę i niech nasz pan marszałek przeżyje za 900 zł miesiecznie w 2 osoby,cieszac się dobrym zdrowiem bo jak zachoruje to już dylemat jedzenie czy lekarstwo, leki czy jedzenie. Zapraszam pana marszałka na podkarpacie niech zobaczy na własne oczy tą Jego Polskę A. I jeszcze jedno pan marszałek niestety nie umie przegrywać- debata 1:0 dla pana Kaczyńskiego i tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 23:31 szanowny kolego, ja mam 3000zł na pięć osób, ale to mnie nie zwalnia z myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Komorowski a Kaczyński IP: 188.33.95.* 27.06.10, 21:15 P.Komorowski nie dopuszcza żadnych ustępstw wobec konkurencji, choć jego kampania nosi nazwę" Zgoda buduje". To kłótnia a nie zgoda i wieczne ataki wobec jego konkurenta, pana J. Kaczyńskiego( którego zdecydowanie popieram). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.10, 21:49 DEbata 1-0 na korzyść Kaczyńskiego. Przepraszam za sformułowanie, ale Komorowski wydaje się być głupszym od krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 23:38 renata, to jest post bez agresji? Poważnie uważasz i potrafisz to udowodnić, że krowa jest mądrzejsza od Komorowskiego? Czy może po prostu nie lubisz tej całej bandy PO? Poszukaj w sobie innych uczuć niż złość, niewiara, podejrzliwość. Nienawiść najbardziej szkodzi temu, kto nienawidzi. A ocenę debaty każdy ma własną, np. ja uważam, że Komorowski wygrał BEZAPELACYJNIE, bo ma spójne poglądy od dawna, nie musial niczego udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:13 JK jest człowiekiem na wskroś uczciwym, przy tym twardym negocjatorem, nigdy nie ugnie się tylko po to żeby być poprawnym politycznie manekinem.Szanuje Polskę i Polaków.Jest gwarantem na lepsze jutro.Podczas kampanii wyborczej wiele razy był upokarzany i obrażany przez członków PO.W tych okolicznościach potrafił zachować godność,i szacunek do opozycji.Jest człowiekiem honoru co w polityce jest rzadkim zjawiskiem.Ma klasę czego często brakuje innym politykom.Polityk wg mnie to misja, nie zawód-misja to służba nie zapominajmy o tym.JK o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Solidaruchy ! To wasza zasrana trauma ! IP: *.chello.pl 27.06.10, 22:43 ChWWD ! Odpowiedz Link Zgłoś
karloff3 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 23:29 Baśka, proszę podaj jedno niepodważalne osiągnięcie rządu Kaczyńskiego, uznane przez kogoś innego niż członkowie PIS lub Piotr Semka. Nie sztuka być twardym negocjatorem i nic nie wynegocjować. A jeśli chodzi o misję, to pamiętaj, że wybieramy najwyższego URZĘDNIKA PAŃSTWOWEGO, a nie jakiegoś nieomylnego guru, który swoim poczuciem misji usprawiedliwi każdy swój czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: Komorowski a Kaczyński 27.06.10, 23:45 JK jest człowiekiem na wskroś uczciwym Takie określenie nie pasuje do kogoś, kto mówi co innego niż robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 00:07 Wiesz ostatnio szukałam szczególnych osiągnięć rządu Tuska,żadnych rewelacji.Dużo gadania po próżnicy.Oglądałam masę filmów archiwalnych ,dużo czytałam...i nic.Tusk jakiś czas temu też mówił że władza monopol jednej partii to zła władza- teraz zmienił zdanie?Dlaczego coś się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 12:33 Tak to w polityce się zmienia-jeden jest kłamca, drugi zmienił zdanie.Podobne postępowanie, a jak różnie interpretowane:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok wiec niech ustapi i upubliczni aneks do WSI! IP: *.superkabel.de 28.06.10, 12:45 Odpowiedz Link Zgłoś
snowlove Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 14:36 Tak sobie poczytałam wypowiedzi i nasunęła mi się jedna myśl. Przypomnijcie sobie jaka jest rola prezydenta w Polsce. To jest tak naprawdę osoba reprezentacyjna. Owszem spotyka się z politykami zagranicznymi z głowami państw, podpisuje ustawy, nadaje odznaczenia, tytuły naukowe, mianuje niektórych urzędników, ale przecież on tego nie robi sam!!! To nie jest tak, że prezydent sobie siada i mówi "O ten Pan zostanie profesorem, a tą ustawę odrzucę bo tak" Tak naprawdę kierując się wyborem prezydenta patrzę w jaki sposób będzie reprezentował Polskę (u i ubolewam, że P. Napieralski niestety nie liczył się w walce, bo mielibyśmy śliczną Pierwszą Damę ;) ) Także naprawdę programy wyborcze są bo muszą być, ale w Polsce rządzi Rząd z Prezesem Rady Ministrów na czele a nie prezydent ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanna2 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.45.broadband3.iol.cz 28.06.10, 18:24 Powiem ci jedno - ja też wolałbym, żeby prezydent Polski wyglądał jak Bill Clinton, ale to jak wygląda ma znaczenie drugorzędne. Lech Kaczyński był przede wszystkim patriotą, dla którego dobro Polski było najważniejsze. I jestem w stanie uargumentować wszystkie jego decyzje, szczególnie te dotyczące polityki zagranicznej, bo w nią był szczególnie mocno zaangażowany. P. J. Kaczynski jest duzo inteligentniejszy od Komorowskiego jest nudnawy i wiecznie "gryzie" Pana Jarosława. Osobiście wierzę, że Pan Jarek odmieni się po ogromnym ciosie z 10 Kwietnia, bo On był z bratem na prawdę bardzo zżyty. I chcę zobaczyć, czy rzeczywiście tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 18:40 Tak? To proszę wytłumacz mi dlaczego nie rozumiał tak prostej rzeczy jak to, że zgodnie z wszelkimi obyczajami panującymi w UE na szczyty jeździ w przypadku systemu parlamentarno-gabinetowego premier rządu a nie jego prezydent? Czy ktoś kiedyś widział na takim szczycie UE prezydenta Niemiec, albo królową Brytyjską, albo prezydenta Irlandii? Jaka była racjonalna przesłanka wojny o krzesło? Proponuję poczytać trochę opinii ludzi lepiej znających się na polityce zagranicznej, na rządach Lecha Kaczyńskiego nie zostawiają suchej nitki. Od prof Kuźniara proponuję zacząć :] Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 19:15 Każdy ma swoje ołtarze,ty Palikota, dziecko-potworek PO, które kształtuje politykę w kraju i za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 19:43 Tomciu paluszku zajmij się swoimi doktoratem bo będziesz tak jak pan Migalski krążył z nim po całej Polsce :] O polityce zagranicznej masz takie pojęcie jak Anna Fatyga pardom Fotyga :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 28.06.10, 18:51 Nie opowiadaj,ze J.Kaczyński jest patriota.On nie wie jak wygląda godło i flaga narodowa ( już kiedyś o tym pisałam)Na trumnie p.Marii leżała czerwono-biała flaga a na trumnie Prezydenta orzeł patrzył w lewo.Patriota nie zastanawia się jak ma być on to wie. Jeśli chodzi o zmianę J.Kaczynskiego to faktycznie zmienił się; jest nudny i bezbarwny gdzieś prysła charyzma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Kurvinox Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 19:03 Pewnie kretynko nawet gdybyś ty leżała na tej trumnie to W TYM DNU by nie zauważył-ludzie pozbawieni wrażliwości są jak dzikie zwierzęta Twoje posty są nacechowane jakimś gównem,pisz pod jednym nickiem bo i tak jesteś rozpoznawalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 28.06.10, 19:11 Brak argumentów tuszujesz wyzwiskami.A autor tego forum prosił o elementarną kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 28.06.10, 19:26 Piszesz że w takim dniu niczego by nie zauważył?Dziwne bo jakoś zadbał on i jego ludzie o królewską oprawę i królewski orszak.Tylko nie zadbano o to by na trumnie Prezydenta leżało POLSKIE GODŁO I POLSKA FLAGA.To przecież nie jest istotne dla prawdziwych patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 19:11 to ty jesteś tą kretynką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 29.06.10, 09:57 to ty jesteś tą kretynką? Odpowiedz Link Zgłoś
ania-bell Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 19:57 No tak, człowiek w żałobie ma tryskać poczuciem humoru i udawać wesołka. A patriota to osoba, która tak kocha swój kraj, że nawet życie jest w stanie dla niego oddać, poświęci mu pracę i zrobi wszystko co w jego mocy by rozwijał się dobrze i dostatnio. I wcale tu nie mówię, że patriotą nie jest Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszszyfr Re: Komorowski a Kaczyński 28.06.10, 19:09 To nie jest prawda. Całość agresji to PO - dowód Palikot . Agresja na określenie Palikota to mało. Jest gorszy niż przed zamachem pod Smoleńskiem.Mamy do czynienia z faszyzacją życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 28.06.10, 19:42 Widzę że rozzłościłam "tych za Kaczynskim" Bardzo się cieszę,będę te fakty rozpowszechniała gdzie się da,bo widocznie prawdziwi patrioci tego nie zauważyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gusk Re: Komorowski a Kaczyński IP: 194.117.241.* 28.06.10, 19:58 A żebyś wiedziała bo to co ty piszesz też jest śmieszne dziewczynko idź się mleka napić, bo widzę że źle rodziców podsłuchałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: 178.56.63.* 28.06.10, 20:08 Śmieszne jest to że kandydat na prezydenta nie zna hymnu narodowego, nie wie jak wygląda flaga i godło narodowe? Mnie to nie śmieszy.Uważam że to żenada i wstyd na cały świat, bo te zdjęcia poszły w świat i to jest wstyd ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanna Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.45.broadband3.iol.cz 28.06.10, 20:15 Sabina, pomodlić a spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.centertel.pl 28.06.10, 20:46 Nie dociera prawda? Niewygodne fakty? Mam prawo głosu i go wykorzystam.I dalej będę twierdziła że Kaczyński i jego ludzie nie mają pojęcia o narodowych symbolach.I proszę nie opowiadać mi o patriotyzmie ludzi z otoczenia kandydata.Patriotyzm nie polega na tym by o nim mówić.Ci ludzie to ignoranci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Komorowski a Kaczyński IP: 194.117.241.* 28.06.10, 20:15 To może wytłumaczysz gafy Komorowskiego jak on nas ma reprezentować za granicą to dopiero będzie żenada. Następnym razem jak będziesz podsłuchiwać rodziców to trochę uważniej bo może mówili coś więcej niż o pomyłce która może się zdarzyć każdemu kto jest w takim stanie w jakim był Pan Jarosław trochę współczucia natomiast nie wiem co kierowało Komorowskim aby się tak zbłaźnić jakby się chociaż poprawił w tym co mówił to bym się nic nie odezwała ale najwyraźniej wiedział o czym mówił inaczej osoby które miały go słuchać ( czy to nie jest "żenada"?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:24 Jak będziesz uważnie czytała posty to zauważysz ze jestem osobą umiarkowaną,a prostactwo w Twoim wydaniu denerwuje wszystkich tych z PO też-moja dobra znajoma sympatyczka PO oceniła to bardziej dosadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Komorowski a Kaczyński IP: 194.117.241.* 28.06.10, 20:34 Przepraszam Malwino mam pytanie czy pisałaś to do mnie czy do Sabiny jeżeli do mnie to chciałam się zapytać co twoim zdaniem oznacza słowo prostactwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:41 Przeczytaj wypowiedź Sabiny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Kurvinox Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 21:02 Malwina napisz jeszcze list do do fox1984 ,to to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Komorowski a Kaczyński IP: 194.117.241.* 28.06.10, 19:52 To co piszecie o wspaniałym Komorowskim jest śmieszne. Po prostu nie mogę uwierzyć jak ludzie dają sobą manipulować. Jak Pan Lech Kaczyński był prezydentem jego żona była "nie reprezentacyjna" czemu nie odezwą się o ryżym Tusku lub "100 kilogramowej" żonki Komorowskiego takich rzeczy się nie doczekamy ponieważ PO ma w kieszeni prawie całe media. Może powiecie mi jak się skończyła afera hazardowa bo jakoś udało się to zagłuszyć jak pół ważnych osób z PO kradło aż buczało, a z Kaczyńskich się nabijali że nie żyją w takich luksusach jak ludzie z PO co się dziwić skoro nie kradli to na to nie mieli. A co do polityki zagranicznej w zupełności się zgadzam z Kaczyńskim ponieważ to PO liże dupkę Rosji może nawet więcej ale w to nie wnikam. PIS stawiało sprawę jasno dlatego dla Putina (przyjaciela Tuska) było to nie wygodne i jeżeli ktoś mi powie że Putin traktował tak samo Tuska i naszego prezydenta to wyśmieje w twarz ten szczur kombinuje z Tuskiem jak tylko mogą rozkraść Polskę żeby im zostało jak najwięcej w kieszeni. Między innymi teraz problem z gazem jeżeli podpiszemy to będzie największy błąd ponieważ my będziemy już mieć własny gaz może nawet więcej niż Rosja jednak gdy podpiszemy ten traktat będziemy dalej w pewnym sensie uzależnieni od Rosji. Ludzie zastanówcie się nikt nam nie da ale uważajcie żeby nam więcej nie zabrali opamiętajcie się ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 20:16 Bredzisz jak w malignie. Ile to razy towarzysze z PiS raczyli się naigrywać z fryzury Tuska albo wagi pani Komorowskiej. To takie fair i w porządku było? Pani Kaczyńska nie była kobietą piękną ale nie zawsze liczy się ładna buzia, liczy się przede wszystkim to co się reprezentuje swoją osobą. Tak było z panią Kaczyńską i mimo, że nigdy zwolenniczką PiS nie byłam to szanowałam ją jako kobietę, jako Polkę i jako Pierwszą Damę bo to dzięki niej właśnie LK wiele zyskiwał. Nasz gaz dziecko drogie to jest na razie w fazie badań ile go jest i czy w ogóle jego wydobywanie jest możliwe i jest opłacalne :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Komorowski a Kaczyński IP: 194.117.241.* 28.06.10, 20:38 fox1984 przepraszam cię bardzo ale nie słyszałam czegoś takiego ze strony PIS-u a co do gazu też co innego słyszałam może ja jestem aż za nadto poinformowana albo ty nie doinformowany. Dla mnie wygląd też się nie liczy tylko to co kto zrobił i co zrobić może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.tvk.torun.pl 28.06.10, 22:45 A przepraszam słyszałeś z ust kogoś z PO aby stwierdził, że pani Kaczyńska jest czarownicą? Bo rzekłabym, że kto inny jest autorem tych słów. Paru bulterierków z PiS-u grasujących na tym forum i owszem naigrywa się z fryzury Tuska albo jego wady wymowy czy wagi pani Komorowskiej ( o ile mnie pamięć nie myli to sam śp. pan prezydent nabijał się gdy premier przemawiał po angielsku, jakby sam tak świetnie tym językiem władał). Skoro chcą szacunku dla przedstawicieli PiS to z szacunkiem i ludzi PO. No najwyraźniej jesteś nadto poinformowany :] bo jesteśmy na etapie badań a zanim ( i o ile zaczniemy wydobywać) to upłynie jeszcze trochę wody w Wiśle. Gaz łupkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc110 Re: Komorowski a Kaczyński IP: 203.13.128.* 29.06.10, 04:45 Ilu facetów w jego wieku mieszka z mamusią? - Niewielu. Ilu facetów w jego wieku nie ma auta? - Niewielu. Ilu facetów w jego wieku nie ma "prawka"? - Niewielu. Ilu facetów w jego wieku nie ma żadnego majątku? - Niewielu. Ilu facetów w jego wieku nie ma więcej niż 165 cm ? - Niewielu. Ilu facetów w jego wieku nie ma żony lub dziewczyny, tylko ma kota? - Bardzo, bardzo niewielu... Dlaczego facet, który swoim podejŦ#8250;ciem do życia i zachowaniem reprezentuje niewielu, ma być Twoim prezydentem? Ilu ludzi powinno zagłosować na takiego faceta? - Niewielu. Pamiętaj, idź na wybory............. nie bądź jednym z niewielu......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Komorowski a Kaczyński IP: 94.254.198.* 29.06.10, 09:39 Aha fajnie to nawet jeżeli ktoś był by (piszę przykładowo żeby nie było) najlepszym kandydatem bo był by mieszanką wszystkiego co powinien posiadać prezydent to i tak byś go nie wybrał/a bo nie mieszka tam gdzie się tobie podoba ?? Prawko prezydentowi nie potrzebne i tak jeździ zawsze z ochroną a przynajmniej powinien. Nie wydaje mi się również że musi posiadać ogromny majątek bo skoro nie nakradł jak inni to nie ma a druga sprawa to to że chyba to nie są wybory za kogo ma się "wydać" bo ten majątek tak jakby zabrzmiał też w tym kontekście. A myślisz że dla kogoś się liczy ile kto ma cm sama nie jestem wysoką osobą cóż tak wyszło to nie powód żeby komuś pluć w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:52 No wiesz Guska patrząc z drugiej strony JK jest wyjątkowy.Jakby wzrost był wymiernikiem inteligencji to BK byłby karłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:44 Ilu inteligentnych ludzi to obchodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Logiczne pytanie na zimno ... : 29.06.10, 09:47 Co nam jako Narodowi da pełnia władzy w łapach Kongresu Liberalno-Demokratycznego (aktualna nazwa: PO) ? To już lepiej niech ktoś ich kontroluje, a przy okazji niech się wzajemnie wyrżną. Przyśpieszy to ich agonię i wreszcie nas opuszczą. Szkody po nich, tak jak po powodzi, jeszcze da się dużym wysiłkiem nadrobić. Przeżyliśmy parę zaborów to i POPiS przeżyjemy ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: 94.254.198.* 29.06.10, 10:11 Zapomniałam wspomnieć o jeszcze jednym fakcie Kwachu też był prezydentem i był wyższy od Kaczyńskiego o 2cm. A we bodajże Francji prezydent (nie jestem pewna czy obecny) też był niski i nikt się z niego nie naśmiewał (nie mówię o Napoleonie:) jak miał udzielać wywiadów to musiał siedzieć wyżej. Kolejny fakt to to że za granicą ludzie szanowali LK a Polska się świetnie zachowywała naśmiewając się z niego sami sobie przypał robiliśmy a teraz ma nas reprezentować ktoś kto nie ma zielonego pojęcia o czym mówi jeżeli odskoczy trochę od scenariusza. Nawet Tusku nie potrafił wytłumaczyć tego co BK miał na myśli ! ! ! Litości ludzie przejrzyjcie na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.centertel.pl 29.06.10, 10:20 Hitler Stalin Napoleon byli niscy.Odreagowali swoje kompleksy żądzą władzy. Nasz premier nazywa się Tusk nie Tusku - trochę kultury kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: 94.254.198.* 29.06.10, 10:25 Przepraszam bardzo może wypowiem się nie skromnie ale uważam się za osobę kulturalną choć czasem mnie poniesie zresztą jak każdego ale mam jedno pytanie mi zwracasz uwagę że napisałam Tusku a nie Tusk a czy kiedykolwiek zwróciłaś komuś uwagę żeby o prezydencie nie wyrażali się Kaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.centertel.pl 29.06.10, 10:37 Ja osobiście nigdy nie używam takich określeń.Imię i nazwisko to jest to,z czego nie wolno się naśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: 94.254.198.* 29.06.10, 10:41 Nie których to nie interesuje więc i mnie przestało (może i masz rację że w tym wypadku jestem niekulturalna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.centertel.pl 29.06.10, 10:45 "Niektórych" pisze się razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guska Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: 94.254.198.* 29.06.10, 10:52 A co to ma do rzeczy myślałam że tu liczy się coś ważniejszego niż ortografia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.centertel.pl 29.06.10, 10:57 Jeżeli chcesz się wypowiadać w imieniu polskiego elektoratu,to pisz poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Kurvinox Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:40 Twoja poprawna polszczyzna wcale nie świadczy o Twoim intelekcie,a jakoś się wypowiadasz w imieniu elektoratu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.centertel.pl 30.06.10, 08:53 Ja, w przeciwieństwie do niektórych wyborców PiSu, wypowiadam się we własnym imieniu. Ortografia, w przeciwieństwie do intelektu, jest do sprawdzenia w słowniku. Koniec,szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 11:32 Fakt ortografie sprawdzisz,ale inteligencji i kultury nie znajdziesz- zarozumiała osobo o 100 twarzach:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox1984 Re: Logiczne pytanie na zimno ... : IP: *.tvk.torun.pl 29.06.10, 10:58 Masz na myśli Nicolasa Sarkozy? To muszę Cię zmartwić Francuzi ogólnie mają ubaw z tego, że aby nie wyglądać na bardzo niskiego przy drugiej żonie, eksmodelce nosi buty na obcasie :] A czy premier Tusk to tłumacz Bronisława Komorowskiego? Nie Większość logicznie myślących ludzi domyśliłaby się że nie chodziło np o wyjście z NATO tylko o wyjście polskich żołnierzy z Afganistanu, którzy wchodzą w skład ISAF czyli sił natowskich :] Cóż dla niektórych problem zbyt złożony :] No czas przejrzeć na oczy jeśli kandydat na prezydenta nagle przypomina sobie o Rosji i mało tego chce z nią rozmawiać o sytuacji Polaków na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: PO = PiS. Zamienił stryjek .... 29.06.10, 12:17 Bujajcie się ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Komorowski a Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 12:24 a więc polityka wszystko albo nic to polityka konkretu. i za nią idę! Odpowiedz Link Zgłoś