Dodaj do ulubionych

Obwód Penisa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 10:39
Długosc jest ok i martwi mnie że obwód ma 11,5 cm a gdzieś przeczytałem że średnia 12,5-13 cm. Mnie marzy mi się żeby mieć 13 cm obwodu. Nie wiem czy przesadzam. Skoro wszędzie piszą że grubość ważniejsza niż długość. Mam na tym punkcie fioła. Wiem i słyszałem że można powiększyć obwód wstrzykiwanie żelu i jak również inne metody np. ćwiczenie i nie wiem czy to nie ściema.
Obserwuj wątek
    • michal.lew-starowicz Re: Obwód Penisa 23.11.10, 23:12
      Nie ma Pan powodu do niepokoju. Podawane przez Pana wymiary mieszczą się w granicach normy, ponadto pochwa jest strukturą na tyle elastyczną, że w znacznej mierze „dopasowuje” się do członka. Osiągnięcie satysfakcji seksualnej przez partnerkę/partnera jest ponadto od znacznie większej liczby czynników, poczynając od relacji emocjonalnych, kończąc na umiejętności optymalnej (indywidualnie zróżnicowanej) stymulacji seksualnej. Jeżeli nadal dręczą Pana wątpliwości, to proponuję konsultację u lekarza seksuologa. Samodzielna ocena/pomiary budowy narządów płciowych jest często bardzo nieobiektywna. W praktyce, zwykle najważniejsze okazują się czynniki psychologiczne, a pragnienie zmiany budowy, z punktu widzenia fizjologii i funkcji seksualnych, nieuzasadnione. Jako lekarz odradzam wykonywanie wspomnianych przez Pana zabiegów – ich skuteczność jest wątpliwa i może dochodzić do powikłań.
    • zuzanna_25 Re: Obwód Penisa 26.11.10, 14:26
      Jak to mówią, nieważna różdżka, ważny czarodziej. Tak naprawdę kobiety nie zwracają aż takiej uwagi na wymiary przyrodzenia. Ważne jest uczucie, poczucie bezpieczeństwa, komfort psychiczny. Nie radzę próbować jakichś dziwnych zabiegów, mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc.
    • Gość: bubu Re: Obwód Penisa IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.11, 13:35
      nic sie nie boj 11,5 tez nie jest zle. Trafisz na odpowiednia dziewczyne to bedzie b. dobrze. Trafisz na studnie to nawet 16 cm nie pomoze. Ja powiem ci jedno nie chwale sie ale mam 15,5-16 cm obwodu i powiem ci jedno na 5 dziewczyn 4 nie maja ochoty cos takiego miec w srodku a jezeli tak to konczy sie to okrzykami ale z bolu
      • Gość: puk puk Re: Obwód Penisa IP: 46.112.142.* 14.01.11, 21:30
        jestem kobietą, mozna???

no wie jesli mozna to powiem ze mój obecny mężczyzna posiada w obwodzie 14,5 cm i szczezrze mówiąc - czasami jest problematyczne dla mnie
        jestem wysoka, mam szeroka miednicę a jednak te ponad 14 cm i tak czasami sa "nie do przejscia" - bez żelu nie da rady

wiec radze autorowi - moze byc mały byle był wariat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka