Dodaj do ulubionych

pieczenie po stosunku

IP: *.internetia.net.pl 19.08.11, 23:03
Rozpoczęłam właśnie współżycie seksualne, pojawił się problem, a mianowicie pieczenie w okolicach warg sromowych, nie widzę żadnych zmian , żadnego opuchnięcia czy wyprysków. Zanim doszło do stosunku to uprawialiśmy z partnerem przez kilka dni petting i zastanawiam się czy to jest może kwestia obtarcia a może uczulenie na lateksowe prezerwatywy? z drugiej strony używałam nieraz lateksowych rękawiczek i nie był żadnych reakcji ze strony organizmu. Jak załagodzić to swędzenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: olutek Re: pieczenie po stosunku IP: 194.54.86.* 22.08.11, 11:05
      może to być lekka infekcja lub podrażnienie po seksie. najpierw spróbowałabym na twoim miejscu podmyć się naparem ziołowym: nagietek i kora dębu bardzo są fajnie a potem posmarować sudocremem lub alantanem. jeżeli nie pomoze to spróbuj tantum rosa i clotrimazolum. warto też brać np. lacibios femina, żeby pH unormować po seksie.
    • Gość: sama_nie_wiem Re: pieczenie po stosunku IP: *.205.106.2.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.11, 23:41
      No może to być poważniejsza infekcja - grzybica.. zaobserwuj swój organizm czy mam mocniejsze upławy, swędzenie itp. , najlepiej udaj się do Gina...
    • michal.lew-starowicz Re: pieczenie po stosunku 24.08.11, 14:18
      Opisane objawy mogą być związane z reakcją nadwrażliwości (uczuleniową), stanem zapalnym wywołanym infekcją, a także samym urazem mechanicznym. Dalsze postępowanie różni się w zależności od stwierdzonej przyczyny (np. zmiana prezerwatywy, leki przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwalergiczne, zmiana preparatu do higieny intymnej, stosowanie/zmiana lubrykantów). Dlatego, jeżeli dolegliwości będą się utrzymywały, proponuję zgłoszenie się do ginekologa.
    • tharna Re: pieczenie po stosunku 24.08.11, 18:32
      Może to być zarówno infekcja jak i "zatarcie" spowodowane niedostatecznym nawilżeniem podczas stosunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka