Dodaj do ulubionych

wyrzuty sumienia

07.07.04, 15:33
Od wielu lat mam wyrzuty sumienia po masturbacji. Również czuje sie inny
(zboczony???) od normalnych facetów, gdyż kilka razy w swoim życiu próbowałem
własnej spermy, mam z tego powodu również wyrzuty sumienia. Mam przez to
wszystko obniżone poczucie własnej wartości, miewam stany depresyjne z tych
powodów. Czy należy się z tym udać do psychologa/seksuologa? Czy moje
praktyki w waszej ocenie to grzech, mi się tak wydaje(uznaje, że wedlug
kościoła masturbacja to grzech, próbowanie spermy to pewnie grzech
nieczystości???).Zaznaczam, że jestem osobą nieśmiałą i wstydziłbym się
komukolwiek o tym powiedzieć. Ogólnie rzecz biorąc to czuje się zdołowany tym
wszystkim.
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 16:15
      > Od wielu lat mam wyrzuty sumienia po masturbacji.
      No, generalnie to juz tak jest ze facet tuz przed seksem i zaraz po, to 2
      kompletnie rozne osoby. I zwykle ten drugi wstydzi sie za pierwszego.
      Niepotrzebnie.
    • uprzedzam Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 16:17
      Powiem wprost : wszyscy to robią.Wszyscy ,którzy mają jakąkolwiek wewnętrzną
      ciekawość tego próbowali.
      • crashoverride24 Re: wyrzuty sumienia 08.07.04, 04:21
        uprzedzam napisał:

> Powiem wprost : wszyscy to robią.Wszyscy ,którzy mają jakąkolwiek wewnętrzną
        > ciekawość tego próbowali.

Wszyscy próbują masturbacji, czy chodziło Ci o próbowanie spermy?
        • uprzedzam Re: wyrzuty sumienia 08.07.04, 17:06
          jednego i drugiego. I jeszcze wielu innych rzeczy - potu, moczu, łez itp.Każdy
          dłubie czasami w nosie, byle nie w towarzystwie.Człowiek w końcu jest troche
          zwierzęciem.Jeśli będziesz tak mocno się potępiał za takie rzeczy, to
          doprowadzisz do destrukcji libido.
    • mela1 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 16:26
      Wina i grzech to sa pojecia zwiazane z religia i Twoim swiatopogladem. Jesli
      wyznajesz wlasnie taki, to jest to kwestia wyboru tego, co lubisz albo wiary.
      tego nikt za Ciebie nie oceni. Nie jestes zboczony, a terapeuta nie zlikwiduje
      wyrzutow sumienia. Skoro wybierasz swiatopoglad, ktory zabrania masturbacji,
      powinienes z niej zrezygnowac, zeby nie grzeszyc. Jesli sam uwazasz, ze
      masturbacja to nic zlego i jest Ci potrzebna, musisz odrzucic wyrzuty sumiania.
      Do Ciebie nalezy decyzja jak chcesz zyc, co jest wazne, a co nie i musisz
      postepowac w zgodzie w wlasnym sumieniem, a nie narzuconymi normami.
      • crashoverride24 Re: wyrzuty sumienia 08.07.04, 04:27
        mela1 napisała:

> Skoro wybierasz swiatopoglad, ktory zabrania masturbacji,
        > powinienes z niej zrezygnowac, zeby nie grzeszyc.

Próbowałem z nią zerwać, ale widzę, że to niemożliwe. Mam za duże libido, a nie
        mam partnerki.

> Jesli sam uwazasz, ze
        > masturbacja to nic zlego i jest Ci potrzebna, musisz odrzucic wyrzuty
        sumiania.

Wyrzutów sumienia nie mogę jakoś odrzucić, bo widocznie biorą się ze
        światopoglądu.
    • methinks Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 16:41
      Tez raz probowalem smaku swojej spermy. Ciekawe czy sa faceci, ktorzy tego nie
      robili. Nie czuje sie zboczony, bo jakos nie ciagnie mnie do tego, zeby to
      powtarzac. Jesli cie to krecilo, to byc moze sa jakies podstawy do
      zdiagnozowania drobnego odchylenia, jesli natomiast zrobiles to z ciekawosci,
      to nie ma maowy o grzechu.

Jesli chodzi o to, czy masturbacja to grzech, czy nie - to zalezy tylko od
      ciebie. Z moralnego punktu widzenia nie ma pojecia grzechu wiec nie jest to
      grzech (nie zabrania tego prawo, konstytucja, medycyna, itd), z religijnego
      tak, jest to podobno grzech, bo Onan mial przerywany stosunek seksualny z zona
      swojego zmarlego brata, za co rozwscieczony Bog go ukaral (nie pamietam juz
      jak). Jak ta historia ma sie do masturbacji jeszcze nie rozkminilem, ale jak
      widac, Kosciol lubi bawic sie w nadinterpretacje.

Masturbuje sie niemal 100% populacji mezczyzn (ci ktorzy twierdza ze nie,
      poprostu wstydza sie do tego przyznac), wiec z tego powodu to ja bym sie nie
      czul gorszy. A jesli onanizm jest twoja jedyna wada, to jezeli sie do tego
      nikomu nie przyznasz, na pewno zostaniesz wyniesiony posmiertnie na oltarze.

Pozdrawiam.
      • crashoverride24 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:02
        Oto co napisał mi pan dr Depko a propo próbowania spermy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=291&w=11389644&a=11439388
        Niewiele mi to rozjaśniło w głowie.
        Jakby ktoś chciał to może zobaczyć mój wątek na forum depresja:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=14019486
        • darthwojtex Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:14
          Masturbacja, to masturbacja, jesli masz normalny poped plciowy, to to robisz.
          Jesli masz, ale wyznajesz pewne zasady, to mozesz tego nie robic, jesli
          wierzysz w celowosc nierobienia tego. ALe jesli te zasady kieruja cie ku
          depresji, to chyba sa nieco chore, prawda? Masturbuja sie lub masturbowali
          prawie wszyscy i nie widze w tym nic zlego. To ze Kosciol ma inna opinie na ten
          temat.. trudno.
        • mela1 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:26
          crashoverride24 napisał:

> Oto co napisał mi pan dr Depko a propo próbowania spermy:
          > Niewiele mi to rozjaśniło w głowie.

Pan doktor uzyl mocnych slow. Ciekawosc jest naturalna cecha ludzka. Nie
          przyszlo mi nigdy do glowy, zeby pytac eksperta o to czy jesli probowalam
          spermy lub wlasnych wydzielin, to jestem zboczona. Wez gleboki oddech i nie
          traktuj spraw zwiazanych ze swoja seksualnoscia tak powaznie. Ludzie robia
          rozne rzeczy i dopoki nie krzywdza innych, to jest to tylko ich sprawa.
          • crashoverride24 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:36
            mela1 napisała:

> Wez gleboki oddech i nie
            > traktuj spraw zwiazanych ze swoja seksualnoscia tak powaznie. Ludzie robia
            > rozne rzeczy i dopoki nie krzywdza innych, to jest to tylko ich sprawa.

Ja nie potrafię tych spraw traktować na luzie, mniej poważnie niż to robie.
            Wiem, że nie krzywdzę innych, ale mam wrażenie, że skrzywdziłem sam siebie.
        • mela1 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:38
          przeczytalam Twoja watek na depresji. depresja jest choroba, schizofrenia ejst
          choroba, a ja nie jestem lekarzem. Lekarz musi Ci pomoc uporac sie z choroba,
          bo nikt niefachowy tego nie zrobi. nie wierze, ze dobre slowa moga pocieszyc,
          ale zapewniam Cie, ze kocha sie nie za zalety, tylko pomimo wad. Kobiety tez
          bywaja niesmiale i doceniaja mezczyzn wrazliwych. i wiele osob nie wyobraza
          sobie pracy do emerytury, nie widzi sensu zycia. Roznica miedzy nimi a Toba
          jest taka, ze Ty chorujesz i choroba wypacza twoje spojrzenie na swiat. Musisz
          ja wyleczyc u dobrego lekarza i potem obejrzec swiat taki, jaki jest naprawde.
          Niezbyt czasem slodki i rozowy, ale czasem robiacy mile niespodzianki i calkiem
          zabawny. Z depresji mozna wyjsc, czego Ci serdecznie zycze.
          I nie czytaj juz forum depresja, bo od niego zdrowy czlowke moze sie zalamac:)
          • crashoverride24 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:42
            Dzięki mela1 za zrozumienie, depresji teraz nie mam, więc na szczęscie nie mam
            z czego wychodzić.
            • mela1 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 17:59
              Wiec znajdz dobrego terapeute i spokojnie postaraj sie z nim rozwiazac swoje
              problemy. Nie mozesz mowic, ze nie jestes w stanie opowiedziec o swoich
              problemach, bo wtedy nikt Ci nie pomoze. Znam osobe, ktoraposzla do psychiatry
              i na drugiej wizycie powiedziala, ze wszytsko jest ok, pomimo, ze nie bylo.
              Nikt nie odkryje, jakie masz prblemy i nie pomoze, jesli tego nie powiesz. Moge
              Cie jedynie zapewnic, ze terapeuci, lekarze slyszeli juz o wielu odchyleniach,
              a Ty nie robisz nic dziwnego ani nienorlamnego. Juz kilka osob napisalo Ci, ze
              masturbacja jest rzecza normalna. I zeby sie o tym przekonac, powinienes
              porozmawaic z lekarzem. Nie jestes zadnym zboczencem ani dziwakiem, moze z
              powodu choroby bardziej sie przejmujesz problemami etycznymi.
          • lucyna_n Re: wyrzuty sumienia 08.07.04, 11:42
            zgadza sie , to forum (Depresja) szkodzi i jak sie jej chwilowo badz nigdy nie mialo to lepiej trzymac sie
            z daleka:) chyba ze ma sie duzy dystans do siebie, a autor watku jest zbyt wrazliwy na to co sie tam
            dzieje.
            stala uczestniczka forum Depresja:))
    • kaleson1 Re: wyrzuty sumienia 07.07.04, 20:32
      Miałem koleżankę niezwykle zainteresowaną moja spermą...Nawet odrózniała smaki.
      Lubiła te klocki...Taaaa...Nie sądzę,żebys miał jakieś szczególne defekty poza
      rozmyslaniem o swoich defektach. Pan Bóg chyba nie obraża sie tak łatwo (jak my)
      • kaleson1 W ostatnich latach popularna jest też terapia 07.07.04, 20:34
        polegająca na piciu własnego moczu (poważnie). Niektórzy podobno latami się
        kurują.
        • crashoverride24 Re: W ostatnich latach popularna jest też terapia 07.07.04, 20:40
          Słyszałem o takiej terapii, nie jest to dla mnie nic nowego.
    • kon_by_sie_usmial Re: wyrzuty sumienia 11.07.04, 07:45
      Stary, uśmiałem się do łez czytając tego posta:-))))))
      Depresja z powodu picia własnej spermy, odlot stary, prawdziwy odlot ))))))
      Wrzuc wątek na Forum Humorum, ludzie czekają nie daj się prosić!!!!:-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka