Dodaj do ulubionych

golenie męskich włosów łonowych

09.07.04, 23:34
Witam wszystkich forumowiczów.
ostatnio zachęcilam swojego chłopaka do zgolenia włosków z okolic łonowych.
Zareagował spontanicznie i zgodził się!!!! Mam pytanie w związku z tym czy
golnie się męszczyzn w tych okolicach traktujecie jako dewiację czy przejaw
podążania za modą ( im mniej włosów tym lepiej )!!! Mnie osobiście bardzo
spodobał się efekt. Ciekawa jestem waszych opini co na ten temat sądzicie lub
jakie są wasze doświadczenia w tyma zkresie???
Pozdrawiam wszystkich.
Paula
Obserwuj wątek
    • methinks Re: golenie męskich włosów łonowych 10.07.04, 00:46
      Dewiacje? Em, no chyba nie jest to zboczenie.
      Zwykle urozmaicenie. Jedni nosza brode, inni ja gola. Ci co gola to zboczency?
      Czy ci co ja nosza?

Kiedys golilem kilka razy, sam z siebie, ale moja partnerka nie przejawiala
      jakiegos niesamowitego zachwytu, wiec dalem sobie spokoj.

Pozdrawiam.
      • darthwojtex Re: golenie męskich włosów łonowych 10.07.04, 01:27
        No, ogolnie to jak powiedilaem znajomym, ze sie tam gole, to zostalem wysmiany
        i wiele dowcipow na moj temat padlo i faktu golenia, hehe ;]
    • viridian82 Re: golenie męskich włosów łonowych 10.07.04, 19:01
      Może nie golenie do końca ale przycianie u facetów jest trendy i
      higieniczne.
      • paulo99 Re: golenie męskich włosów łonowych 12.07.04, 12:56
        Przycinanie wlosow łonowych i golenie pod pachami to elementarne zbiegi
        higieniczne.Niestety w naszy kraju odbierane to jest jako przejaw "pedalstwa".
        Ale u nas mydlo tez nie jest przesadnie popularne.....
    • nauma Re: golenie męskich włosów łonowych 12.07.04, 14:24
      Sam regularnie przycinam. Członek wydaje się wtedy większy, narzeczona nie
      wypluwa włosów :) ładniej jest i higieniczniej. A i doznania jakby głębsze...
      Kiedyś goliłem na zero, ale nie dało się pokonać wrastających włosów.
      Minus: kudły odrastają później jak szalone :(
    • sylwiusia101 Re: golenie męskich włosów łonowych 14.07.04, 13:58
      Ja też chcę aby mój facet się tam ogolił a le on nie bardzo chce mówi ze ma
      włosy na nogach a tam by nie miał i dziwnie by wyglądał i się czuł!No ale mam
      nadzieje że go nakusze
      • monastir Re: golenie męskich włosów łonowych 14.07.04, 22:12
        Witaj.
        Skoro ja namówiłam sojego to tobie też się powiedzie.
        Przekonaj go takim argumentem - ja tak zobiłam chcesz abym ja miała co chwilkę
        nowa fryzurkę na cipce zrób to samo dla mnie!!!! Nawet sekundy sie nie
        zastanawiał w ruch poszła golarka, pianka do golenia i nożyczki!!!
        Jężeli chcesz tego o czym mówisz naciskaj tak jak oni naciskają na nas!!!
        Pozdrawiam
    • aretse11 Re: golenie męskich włosów łonowych 14.07.04, 16:25
      moj chlopak goli doslownie wszystko ..posladki rowniez..jest w intymnych
      miejscach caly wygolony..ja mam lepszy dostep i dla niego tez wieksza
      przyjemnosc z tego faktu wynika..No troche go bolal tyleczek na poczatku jak
      odrastaly wlosy..ale co..trzeba czasem troche pocierpiec..ja jestem za
      goleniem..jak najardziej
    • mily_chlopak Re: golenie męskich włosów łonowych 15.07.04, 15:42
      Ja jak goliłem to przy odrastaniu przeszkadzały mi w tym roku poszedłem na
      depilację woskiem do kosmetyczki i jestem bardzo zadowolony żonie też się
      podobało, ona też była na depilacji
      pozdrawiam
      • robert16 Re: golenie męskich włosów łonowych 23.07.04, 00:25
        ja osobiscie preferuje podcinanie nozyczkami zarowno tam jak i pod pachami.
        jest higieniczniej a przy calkowitym zgoleniu to kłują przy odrastaniu.
        • emilie1 Re: jak najbardziej tak 03.08.04, 12:15
          Kiedys mialam faceta, ktory sam wyszedl z inicjatywa golenia swoich wlosow lonowych. Bardzo mnie tym zaskoczyl. Oczywiscie poparlam go i wtedy bylo o wiele przyjemniej jak sie ich pozbyl.
          Osttatnio moj byly chlopak zapytal co sadze na ten temat i wybuchnal smiechem, ze jestem zwolennikiem usuwania wlosow. Ale coz, kazdy ma swoje upodobania...
    • darthwojtex Re: golenie męskich włosów łonowych 02.08.04, 02:36
      Nom, posladki, pachy i nogi to jednak dla mnei bariera nie do przejscia. Nie
      mowie nie, ale stwierdzam, ze dziwnie bym sie z tym czul. Rozumiem przyciac tu
      i tam wlosy, ale calkowite zgolenie.. o nie. No, chyba, ze kiedys ktos mnie
      odpowiednio do tego zmotywuje kiedys, jakos, gdzies :)
    • monastir Re: golenie męskich włosów łonowych 02.08.04, 20:44
      Witam ponownie.
      Mineła chwilka odkąd zamieściłam wątek i niewiele osób zechciało podzielić się
      ze mną swoimi doswiadczeniami czy opiniami. Czekam na więcej!
      Mogę jedynie dodać że mój chłopak na tyle sobie chwali ostatnie nasze
      poczynania że postanowił poddawać się zabiegom golenia w moim wykonaniu bez
      końca. Nie krępuje go wizyta na basenie czy odpukać u lekarza. Powiedział że
      traktuje ten zabieg jako coś oczywistego i higienicznego. Spodobał mu się jak
      twierdzi wyglą ogolonego penisa jest większy jak twierdzi i na pewno
      przyjemniejszy w dotyku. Ja odkąd golę go potwierdzam jego zdanie w 100%.
      zresztą robimy to w obie strony. Ja osobiście uważam że moja różyczka wygląda o
      wiele bardziej ponętnie gdy jest gładziutka i delikatna podczas wspólnych
      pieszczot.
      Dajcie znać gdy przyjdzie wam coś czym moglibyście się jeszcze podzielić w
      zakresie Łóżkowych wygibasów!!!!
      Pozdrawiam wszystkich dziś ogolona i gładka jak aksamit.
      Pa,pa.
      Ps. czekam na dalsze wypowiedzi i umieram z ciekawości.
      • crashoverride24 owłosione łono kobiece 03.08.04, 09:34
        monastir napisała:

> zresztą robimy to w obie strony. Ja osobiście uważam że moja różyczka wygląda
        > wiele bardziej ponętnie gdy jest gładziutka i delikatna podczas wspólnych
        > pieszczot.

Uważam, że owłosione łono(w ogóle nie podcinane włosy) w przypadku kobiet jest
        o wiele bardziej ponętne i podniecające - przynajmniej dla mnie. Lubię jak
        panie mają tam "kota"
      • piotrowicz3 Re: golenie męskich włosów łonowych 03.08.04, 15:56
        Czy golenie jest okej? Nie wiem , dla mnie to rutyna i powiem szczerze, nie są
        to dla mnie już żadne "męskie włosy łonowe" bo już samo brzmienie skręca mnie
        ze śmiechu - to włosy jak każde w dodatku MOJE i muszę z nimi robić porządek.
        Od lat golę się regularnie - nic mnie nie drapie i nic mi nie wrasta ani nie
        czuję się tym specjalnie podniecony.
        Czuję się poprostu ogolony!
        Myślę że opory mężczyzn nie wynikają wyłącznie z obawy o pomówienia
        o "gejostwo" bo niby komu pokazują oni na codzień swoje genitalia? Na badaniach
        lekarskich? Ciekawe jak często? Raz czy dwa razy w życiu?
        Zresztą widziałem zdjęcia gejów tak okropnie owłosionych że wcale się nie
        dziwię że spadli z drogi hetero na homo.
        Myślę że opory wynikają raczej z lenistwa lub braku czasu - moje golenie
        zajmuje mi do 2 godzin raz na tydzień (nogi, pośladki i wszystko)- to jednak
        sporo czasu nawet gdy używa się elektrycznego Brauna.
        Pozdrawiam wszystkich ogolonych i nieogolonych, i szczerze zachęcam
        niezdecydowanych bo jest "wporzo".
        • Gość: Zaciekawionu Re: golenie męskich włosów łonowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:40
          Witam,tez w sumie ostatnio zaczalem myslec o goleniu wlosow w miejscach imtymnych.Tylko mam troche obaw i pytan: czy to szybko odrasta? czy golic na "zero" czy lepiej (mniej bolesnie przy odrastaniu) jest przycinac? No i ostatnia kwestia: czy gdybym w pewnym momenci przestal to czy one wroca do pierwotnych rozmiarow czy beda dluzsze (tak jak wlosy na glowie) ?? Dzieki z gory za rady.Pozdrawiam serdecznie...
    • crashoverride24 Re: golenie męskich włosów łonowych 03.08.04, 09:29
      Ja kiedyś dokonałem depilacji całego ciała, włosy łonowe goliłem kilkukrotnie i
      stwierdziłem, że mnie to nie kręci. Jak myłem się po basenie to nie zdejmowałem
      kąpielówek, bo wstydziłem się, że ktoś może na mnie głupio patrzeć. Zresztą
      odrastanie włosów łonowych jest nieprzyjemne, gdyż kłują i czasami robią się
      krosty w tych miejscach. Jedynie in plus jest to, że penis wydaje się większy.
      • mantis77 Re: golenie męskich włosów łonowych 03.08.04, 17:43
        Latem to może i dobry pomysł ale zimą to chyba u tych "wygolonych" może "wiać"
        i być zimno. W końcu po jakąś cholerę natura tam włosy stworzyła. Przeziębienie
        pęcherza o chyba niezbyt dobry motyw.
        • crashoverride24 Re: golenie męskich włosów łonowych 03.08.04, 20:11
          mantis77 napisał:

> Latem to może i dobry pomysł ale zimą to chyba u tych "wygolonych"
          może "wiać"
          > i być zimno. W końcu po jakąś cholerę natura tam włosy stworzyła.
          Przeziębienie
          >
          > pęcherza o chyba niezbyt dobry motyw.

Oglądałem kiedyś ciekawy program BBC(chyba pt. "Od narodzin do śmierci") m.in.
          na temat włosów łonowych w intymnych miejscach i było tam powiedziane, że nie
          wiadomo do końca czemu natura "wyposażyła" nas we włosy w tych miejscach.

--
          wiem, że nic nie wiem...
          • devinjammer Re: golenie męskich włosów łonowych 21.08.04, 15:10
            >Oglądałem kiedyś ciekawy program BBC(chyba pt. "Od narodzin do śmierci") m.in.
            > na temat włosów łonowych w intymnych miejscach i było tam powiedziane, że nie
            > wiadomo do końca czemu natura "wyposażyła" nas we włosy w tych miejscach.
            A ja słyszałem hipotezę, że powoduje to większą perspirację w tej okolicy i
            wydziela się więcej feromonów. Taki atawizm, ale ja w to wierzę.
        • piotrowicz3 Re: golenie męskich włosów łonowych 06.08.04, 16:18
          Nie mam pojęcia skąd te mity się biorą, natura stworzyła człowieka ułomnym,
          owłosionym (częściowo) i skłonnym do bajania i bajdurzenia.
          Nigdy mi nic nie zawiało - może dlatego że nie chodzę z interesem na wierzchu
          tylko w ubraniu - tak zimą jak i latem.
          Nie miewam też zapaleń pęcherza - czytałem gdzieś że zapalenia pęcherza
          najczęściej z braku higieny intymnej wynikają.
          Nie pojmuję zjawiska które każe mężczyźnie codzień kaleczyć twarz i szyje a
          wywołuje dyskusje gdy maszynka ogoli cokolwiek pod ubraniem.
          • Gość: pi Re: golenie męskich włosów łonowych IP: *.crowley.pl 16.08.04, 12:47
            W jaki sposób skótecznie pozbyć sie owłosienia w miejscach intymnych, żeby :
            a) szybko nie odrastały b)żeby nie robiły sie krostki
            dot. także pupy.
            • Gość: Bronisław Ogier Re: golenie męskich włosów łonowych IP: *.it / 62.233.189.* 21.08.04, 15:03
              przyciecie włosów zwłaszcza tych u nasady członka powoduje , że staj sie jakby
              nastroszene i lepiej stymuluja kobiecą pipkę
              no własnie zastanawiam sie jak sie wydepilowac w kroku zeby narzeczona mogła mi
              bez dyskomfortu strzelac minetke?
      • devinjammer Re: golenie męskich włosów łonowych 21.08.04, 15:15
        Mi też nie jest obca ta forma higieny. Z tym zastrzeżeniem, że włosy na
        podbrzuszu tylko skracam- do około 1 cm, natomiast nasada członka i jądra to
        już na zero. Goliłem kiedyś regularnie podbrzusze, ale nie przypominam sobie
        problemów z odrastającymi włosami- może na początku... Zdecydowanie gorzej na
        golenie reaguje mi twarz (używam naturalnie innej maszynki do tego). Moja
        dziewczyna jest bardzo zadowolona, nie musi wypluwać ani wyjmować włosów z
        innych zakamarków. Skracam też pod pachami- bomba- mniej się pocę. Natomiast do
        golenia nóg to się chyba nigdy nie przekonam. Nie próbowałem i nie spróbuję.
        Pozdrawiam DJ
    • zazizuza Re: golenie męskich włosów łonowych 21.08.04, 20:03
      Jestem za goleniem, albo chociaż przycinaniem. Po tym, jak po baraszkowaniu
      zostały mi w ustach włosy łonowe partnerki, następną jakoś tak przy okazji i
      niby żartem zapytałem o to, czy goli sobie cipkę. Odparła, że owszem i zapytała
      czy ja się golę. Nie robiłem tego wówczas, ale pomyślałem, że nadmiar włosów
      może być przykry dla obu stron. Z goleniem nie ma żadnych problemów. Jak się
      okazało robi to wielu moich kumpli, i to od dawna. To chyba jest trendy teraz.
      I dobrze.
    • j.sz Re: golenie męskich włosów łonowych 26.09.04, 22:14
      Bez względu co powiedziano w poprzednich wątkach powiem tyle Panowie nie
      powinniście się wstydzić tego że golicie się w miejscach intymnych!!!
      To jest tak naturalny proces jak golenie sie kobiet.
      Czy ktoś powiedział że ta czynność jest zarezerwowana tylko dla kobiet??????
      Wizyta na basenie czy u lekarza jest tak samo krępująca czy się golicie czy nie!
      Dlaczego nie pokazywać tego jak dbamy o siebie. Niech zazdroszczą Ci co tego
      nie robią a skrycie myślą o tym.
      Pozdrawiam zawsze ogolony na gładko!!!!!!!!!
    • kociapysia Re: golenie męskich włosów łonowych 26.09.04, 22:30
      a ja lubie owlosionych ale przystrzyzonych , tylko nie za krotko ... bo kłuje
      podczas seksu . Jak chce sie golic ..to niech sie goli , ale zeby nie kłuł . Ja
      depiluje miejsca intymne , woskiem , wiec nie kłuje i jest OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka