Dodaj do ulubionych

Seks analny a hemoroidy

IP: *.bis.czestochowa.pl 11.08.04, 17:07
Panie doktorze, bardzo proszę odpowiedzieć mi, czy seks analny jest możliwy,
bezpieczny przy hemoroidach? Mój partner prosi mnie o spróbowanie tej formy
kontaktow seksualnych, a ja nie wiem, czy w moim przypadku jest to możliwe.
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: Seks analny a hemoroidy 11.08.04, 20:10
      Wymaga wiecej uwagi i ostroznosci. Uzywaj b. duzo zelu (dodawaj wiecej nawet pozniej w trakcie) i posuwaj sie do przodu bardzo wolno. Musisz byc naprawde dobrze zrelaksowana w tamtym miejscu zanim twoj facet w ciebie wejdzie. Jak napisono to juz na tym forum 1000 razy najpierw nalezy uzywac palcow (krotko obciete paznokcie). Bedzie troche trudniej bo hemoroidy powoduja rozne dodatkowe napiecia miesni zwieraczy i blona sluzowa bedzie tez bardziej wrazliwa na dotyk i tarcie. Ale ciagle wszystko przed toba. Oby tylko wolno i ostroznie i kieruj sie instyktem.
      • Gość: Katarzyna Re: Seks analny a hemoroidy IP: *.bis.czestochowa.pl 11.08.04, 22:31
        Bardzo dziękuję za odpowiedz :-)
    • kuleczek Re: Seks analny a hemoroidy 15.08.04, 23:41
      Katarzynko, przy hemoroidach jest niewskazany seks analny. Jest zagrożenie
      krwawieniami i ostrym bólem. Myślę, że nie warto się tak poświęcać i że i bez
      seksu analnego masz już dostateczny problem związany z tą dolegliwością więc po
      co pogarszać sprawę. Hemoroidy to nie takie miłe-może Twój mężczyzna nigdy nie
      miał tego problemu i dlatego Cię namawia. Jak Cię kocha to zrezygnuje z tego
      dla Twojego dobra i zdrowia.
      Pozatym wg mnie odbyt służy do wypróżniania się-czyli do takich celów do jakich
      został stworzony. Wszystkie narządy spełniają swoją funkcję w organizmie i jak
      wykorzystuje się je do niewłaściwych celów to może się to skończyć tragedią.
      Radzę uważać.
      • szkodnik Re: Seks analny a hemoroidy 16.08.04, 09:38
        Artur737 ma rację. Przy odpowiednim podejściu do sexu analnego hemoroidy w
        niczym nie przeszkadzają. To nie jest tragedia - jak pisze kuleczek, wystarczy
        dostosować się do wskazówek artura.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka