Dodaj do ulubionych

zbyt krotki stosunek

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.01, 21:37
Panie Doktorze,
jestem zonaty, ale niestety w ostatnim okresie moje zycie seksualne z zona
praktycznie nie istnialo. Stalo sie tak od momentu urodzenie dziecka i wowczas
zona doznala jak twierdzila jakiegos "urazu" i nie pozwala mi sie zblizac do
niej. Na szczescie ten dwuletni okres zaczynamy miec za soba. Pojawil sie
jadnek moj problem, choc istnial juz kiedys tylko jakos mniej zauwazalny.
Po wprowadzeiu czlonka do pochwy bardzo szybko dostaje orgazmu i nastepuje
wytrysk, w wiekszosci nie trwa to chyba dluzej niz minute. Jak czytam tu o
ludziach, ktorzy przez pol godziny moga sie kochac to czuje sie bardzo
zdolowany no i przeciez zona w takim czasie moze nie miec ze mnie pozytku.

prosze o pomoc i dziekuje za porade
krotki
Obserwuj wątek
    • Gość: momo Re: zbyt krotki stosunek IP: *.cezex.pl 20.09.01, 08:50
      a nie mozesz doprowadzić żony do rozkoszy inaczej a kiedy ona będzie już
      spełniona ty dokończysz dzieła, to bardzo dobry i przyjemny sposób na obopólne
      zadowolenie. Powodzenia w igraszkach małżeńskich..
      • Gość: krotki Re: zbyt krotki stosunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 11:05
        Gość portalu: momo napisał(a):

> a nie mozesz doprowadzić żony do rozkoszy inaczej a kiedy ona będzie już
        > spełniona ty dokończysz dzieła, to bardzo dobry i przyjemny sposób na obopólne
        > zadowolenie. Powodzenia w igraszkach małżeńskich..

dzieki za rade, ale mi chodzi nie tyko o zone tylko o to zebym to ja mogl dlugo
        sie kochac a nie konczyc od razu, dzieki temu razem bedziemy sie czuli
        spelnieni,a po za tym jak tu i uwdzie widzialem jak faceci potrafia, i potrafia,
        ze tak sie wyraze "jechac" to na prawde nie czuje sie najleiej psychicznie
        • Gość: momo Re: zbyt krotki stosunek IP: *.cezex.pl 20.09.01, 13:58
          rozumiem, zapewne pan Doktor da Ci fachową radę a ja nawet próbowac nie będę,
          chciałam jedynie powiedzieć, że wg mnie(moje zdanie prywatne)najpiękniejsze w
          akcie miłosnym jest dawanie sobie nawzajem czułości bo to jest najszczerszy
          wyraz naszych uczuć do partnera, gra wstepna- te pieszczoty, pocałunki, dotyk
          ukochanej osoby, to sapanie do ucha i może jeszcze jakies świństewka szeptane
          przy okazji, to najpiekniejsze momenty , to oczekiwanie na spełnienie,
          mozliwość dania z siebie w różnoraki sposób, to jest sedno sprawy a sam orgazm-
          to uwieńczenie tych fantastycznych przeżyć...och rozmarzyłam się. Ale jeśli tak
          Ci zależy abyć nawet i pół godziny mógł...osobiście nie jestem w stanie tyle
          fizycznie wytrzymac w jednej pozycji...a mój partner też dość szybko dochodzi
          więc po prostu bawimy się jak najdłużej, abysmy oboje byli gotowi do tego
          ostatecznego momentu. Za długo to i ptaszek nie wytrzymuje - potem boli i tyle
          z tego pozytku.
          Pozdrawiam
          • Gość: krotki Re: zbyt krotki stosunek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 14:07
            bardzo pieknie to ujales, ale to tez zalezy od zrozumienia dwoch partnerow, a
            jezeli jeden nie potrzebuje lub nie jest tym zainteresowany (takim przezywaniem,
            gra wstepna), albo cos innego to niestety to moze sie niesprawdzic,
            z drugiej strony akt dlugiego wspolzycia tez jest przyjemny sam w sobie i jezeli
            mozna zrobic cos, aby te chwile uniesien przedluzyc to chetnie wyslycham fachowej
            porady i jak trzeba bedzie pojde do seksuologa, choc przyznam ze w zyciu nie
            bylem, ale trzeba sie wtedy pozbyc jakis wewnetrznych zachamowan
    • Gość: Krystyna Re: zbyt krotki stosunek IP: 213.25.85.* 20.09.01, 14:53
      Po tak dugim okresie wstrzemięźliwości wielu mężczyzn ma problemy ze zbyt
      wczesnym wytryskiem. Nie dziw się organizmowi, przecież teraz (tak podejrzewam)
      sama myśl o współżyciu Cię tak podnieca, że niezależnie od Twojej woli stosunek
      trwa krótko. W miarę regularnego współżycia czas stosunków zacznie się
      wydłużać. Twoja partnerka odpowiednimi ćwiczeniami może Ci w tym pomóc. Wiem,
      że jedną z metod jest ściśnięcie członka tuż przed wytryskiem o innych powie Ci
      na pewno specjalista. Spokojnie, przyjdzie czas kiedy Twoja partnerka będzie
      miała dośc długich stosunków. Wiem to z własnego doświadczenia, a mam ponad 30-
      tkę. Powodzenia
    • andrzej.depko Re: zbyt krotki stosunek 28.09.01, 08:59
      Przedwczesny wytrysk jest u Ciebie normalnym objawem jaki występuje u mężczyzny
      po długim okresie wstrzemięźliwości seksualnej. Po dwóch latach ”przymusowego ”
      postu, który powoduje u zdrowego mężczyzny objawy ” głodu seksualnego ”, sam
      faky doprowadzenia do kontaktu z żoną wystarczy do nie kontrolowanych reakcji
      fizjologicznych. Dla nadmiernie pobudzonego mężczyzny wytrysk przedwczesny jest
      naturalnym rozładowaniem skumulowanych bodźców seksualnych.
      Metody terapii mogą być różne. Dwie wymagają konsultacji seksuologiem który
      zaordynuje odpowiednią farmakoterapię. W pierwszym przypadku będzie to być
      farmakoterapia miejscowa polegająca na stosowaniu leków o działaniu miejscowo
      znieczulającym stosowanych w postaci maści na członek, około 10 min przed
      stosunkiem przez około 4 tygodnie. Zmniejsza ona wrażliwośc dotykową członka.
      W drugim przypadku jest to terapia mieszana polegająca na zastosowaniu oprócz
      wyżej wspomnianych maści leków doustnych, zmniejszających napięcie występujące
      u mężczyzny przed stosunkiem. Dobre efekty uzyskać można poprzez stosowanie
      metod treningowych. Zalecić mogę następujące metody: odbywanie kontaktów
      seksualnych w wodzie lub w wannie. Woda działa jako środek miejscowo
      zmniejszający wrażliwość zmysłową jak również zmniejsza zakres pobudzających
      odczuć w trakcie stosunku seksualnego. Kolejną metodą jest odbywanie
      maksymalnie często kontaktów seksualnych, aż do poziomu zmęczenia
      fizjologicznego. W wyniku nasilenia częstotliwości czas trwania reakcji
      seksualnych ulega wydłużeniu. Modyfikacją tej metody jest doprowadzanie
      mężczyzny przez partnerkę do wytrysku przed kontaktem seksualnym poprzez
      masturbację, a następnie kontynuowanie kontaktu seksualnego. Ostatnim sposobem
      jaki mogę polecić do wypróbowania w domu jest odbywanie stosunku poprzez
      głębokie wprowadzenie członka do pochwy i wykonywanie wolnych ruchów
      frykcyjnych. Poszczególne ruchy przedzielane są okresami bezruchu i odpoczynku
      partnerów.
      Sukces nie przychodzi jednak od razu. Zależy od wielu czynników, między innymi
      od Twojej osobowości. Jednemu wystarczą trzy tygodnie, innemu 3 miesiące. Tu
      nie ma reguł, poza jedną trzeba być wytrwałym i stosować się do opisanych zasad.
      Na koniec jeszcze jedna ważna, a nawet bardzo ważna uwaga. Mężczyźni którzy
      skarżą się na przedwczesny wytrysk nie mogą praktykować stosunków przerywanych.
      Musicie stosować prawdziwą antykoncepcję , taka która jest niezawodna. Gdyby do
      wszystkich waszych kłopotów ze współżyciem doszedł jeszcze strach przed ciążą,
      to żadna metoda treningowa, nie pomoże.
    • Gość: martyna to moze dwa razy? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 12:23
      jesli Ci sie uda moze sprawdzisz metode mojego faceta? juz teraz wprawdzie nie -
      dobre czasy minely, ale na poczatku naszej znajomosci tez byl ten sam problem.
      Sekunda w pochwie i strzal... dramat , ale nie do konca bo okazalo sie ze
      chwila mojej cierpliwosci i ptaszyna sie podnosila gotowa do igraszek, ale bez
      niebezpieczenstwa przedstrzelnosci. Wiec pierwszy byl dla niego a drugi o wiele
      dluzszy dla mnie. A teraz sie wyposrodkowalo i jest raz ale dlugo :)) nie za
      dlugo
      I podpisuje sie pod opinia p.Doktora, ze to okres suszy wywolal reakcja
      przedwczesna.
      pozdrufki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka