uszkodzony92
05.11.14, 16:11
Dzień dobry,
Od dłuższego już czasu, a mianowicie od maja tego roku mam problem z bólem nadgarstka wywołanym urazem.Byłem u czterech niezależnych lekarzy z czego trzech miało mniej więcej tą samą diagnozę mianowicie uszkodzenie chrząstki pomiędzy kością łódeczkowatą, księżycowatą i promieniową.Czwarty lekarz całkowicie zbagatelizował sprawę i odesłał do domu.Pomiędzy kolejnymi wizytami miałem robione badania RTG i MRI. Na pierwszym nic nie wyszło, natomiast drugie wskazywało na uszkodzeni kompleksu chrząstki trójkątnej.Od ostatniego lekarza dostałem skierowanie do szpitala żeby zapisać się na artroskopię.
Z tych trzech kompetentniejszych,dwóch stwierdziło że konieczna jest operacja.Trzeci natomiast(przed ostatni w kolejności wizyt) przepisał mi bardzo wysokie dawki glukozaminy, kazał usztywnić nadgarstek ortezą na 6 tygodni i powiedział że być może zagoi się to samo ponieważ jestem jeszcze dość młody(22 lata) i po chrupaniu w obu nadgarstkach widać że mój kościec nie zakończył jeszcze się rozwijać.Stąd nasuwa się moje pytanie, czy ktoś byłby w stanie polecić mi coś(jakiś lek,maść,napar,cokolwiek) co byłoby w stanie regenerować chrząstkę stanową i może mi pomoc.
Nie muszę chyba zaznaczać że wolałbym żeby wszytko zagoiło się naturalnie i żebym nie musiał poddawać się zabiegowi/operacji.Z góry dziękuję za odpowiedzi.