Dodaj do ulubionych

Uraz nadgarstka

05.11.14, 16:11
Dzień dobry,

Od dłuższego już czasu, a mianowicie od maja tego roku mam problem z bólem nadgarstka wywołanym urazem.Byłem u czterech niezależnych lekarzy z czego trzech miało mniej więcej tą samą diagnozę mianowicie uszkodzenie chrząstki pomiędzy kością łódeczkowatą, księżycowatą i promieniową.Czwarty lekarz całkowicie zbagatelizował sprawę i odesłał do domu.Pomiędzy kolejnymi wizytami miałem robione badania RTG i MRI. Na pierwszym nic nie wyszło, natomiast drugie wskazywało na uszkodzeni kompleksu chrząstki trójkątnej.Od ostatniego lekarza dostałem skierowanie do szpitala żeby zapisać się na artroskopię.
Z tych trzech kompetentniejszych,dwóch stwierdziło że konieczna jest operacja.Trzeci natomiast(przed ostatni w kolejności wizyt) przepisał mi bardzo wysokie dawki glukozaminy, kazał usztywnić nadgarstek ortezą na 6 tygodni i powiedział że być może zagoi się to samo ponieważ jestem jeszcze dość młody(22 lata) i po chrupaniu w obu nadgarstkach widać że mój kościec nie zakończył jeszcze się rozwijać.Stąd nasuwa się moje pytanie, czy ktoś byłby w stanie polecić mi coś(jakiś lek,maść,napar,cokolwiek) co byłoby w stanie regenerować chrząstkę stanową i może mi pomoc.
Nie muszę chyba zaznaczać że wolałbym żeby wszytko zagoiło się naturalnie i żebym nie musiał poddawać się zabiegowi/operacji.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kamilos_boss Re: Uraz nadgarstka 08.11.14, 03:22
      Czesc.mam na imie Kamil.pisze ponieważ mam podobny zdiagnozowany uraz i do tego również z tego roku. Słuchaj mam kilka sposobów odnośnie tej kontuzji.takze bardzo chetnie sie nimi podzielę i liczę tez na to że tez cos powiesz mi ciekawego bo jestem juz zrezygnowany tym kompleksem chrząstki trójkątnej :( Jesli mozesz to daj mi jakies swoje namiary moze Np. adres email...pozdrawiam i czekam na odpowiedz
      • uszkodzony92 Re: Uraz nadgarstka 09.11.14, 11:33
        filip2792@interia.eu ;)
        • mdh.pl Re: Uraz nadgarstka 28.11.14, 16:36
          Witamy,

polecamy naszą ofertę [url=http://www.mdh.pl/konczyna-gorna,1]stabilizatorów nadgarstka[/url]. Więcej na ich temat przeczyta Pan na naszym blogu firmowym: wprawiamywruch.pl/?p=47. W razie pytań prosimy śmiało pisać, postaramy się pomóc.

Pozdrawiamy,
          zespół mdh
      • patryk_dbamokregoslup_pl Re: Uraz nadgarstka 22.12.14, 15:59
        Aby usprawnić regeneracje nadgarstka można go usztywnić. W tym celu można pomysleć nad stabilizatorem nadgarstka, polecam zapoznać się z naszą ofera dostępną tutaj: dbamokregoslup.pl/stabilizatory-nadgarstka,215.html

dużo zdrowia
        Patryk
        • burzawa3 Re: Uraz nadgarstka 10.04.15, 08:21
          o.k.
    • magdzior28 Re: Uraz nadgarstka 01.05.15, 20:00
      Spróbuj terapii manualnej. Znam przypadki, gdy zabieg operacyjny wcale nie był konieczny, bo tego typu rehabilitacja dawała super rezultaty. Tylko wymagany jest dobry fachowiec w tej dziedzinie.
      Ze swojej strony mogę polecić pana Krzysztofa Narosza z gabinetu Fizjo Med Poland. Dzięki niemu uniknęłam stołu operacyjnego.
    • beti756 Re: Uraz nadgarstka 11.10.16, 13:36
      m.youtube.com/channel/UCPkQZs7sAe2tMmUM3xzQIVw
    • 8marek81 Re: Uraz nadgarstka 23.11.16, 00:31
      Zabiegi rehabilitacyjne wspomagające regenerację Jonoforeza
    • marekdu Re: Uraz nadgarstka 19.01.17, 17:17
      ja polecam wizytę w gabinecie Dr Magnus, pomogli mi polem magnetycznym, mam od nich w domu urządzenie do zabiegów, które stosowałem dużo więcej niż standardowe 10 razy, skutecznie, myślę, że i Panu pomoże
    • przemekjureczko Re: Uraz nadgarstka 28.06.21, 09:03
      Cześć problem z chrząstką w obrębie nadgarstka jest dość częsty, szczególnie u osób młodych, a szczególnie ćwiczących pompki lub na siłowni. W mojej opinii można spróbować odciążyć rękę, ale ważne są również ćwiczenia stabilizacyjne tak by wzmocnić nadgarstek (w odpowiedni sposób by go nie przeciążać jednocześnie)

zerknij na moje artykuły na temat bólu nadgarstka

swiatrehabilitacji.pl/bol-reki-nadgarstka-bol-stawow-dloni-objawy-co-robic-cwiczenia/

swiatrehabilitacji.pl/bol-reki-nadgarstka-przy-nacisku-pompkach-zginaniu-leczenie-cwiczenia/
      życzę zdrowia
      Przemek
    • przemekjureczko Re: Uraz nadgarstka 27.11.21, 12:46
      Cześć w Twoim przypadku, jeśli lekarze mówią o zabiegu to rzeczywiście jest pewnie taka potrzeba, jednak zawsze warto spróbować ćwiczeń i stabilizacji nadgarstka przed ewentualnym zabiegiem. Zerknij na moje artykuły na ten temat

swiatrehabilitacji.pl/stan-zapalny-zapalenie-nadgarstka-reki-przyczyny-leczenie/

swiatrehabilitacji.pl/bol-reki-nadgarstka-bol-stawow-dloni-objawy-co-robic-cwiczenia/

swiatrehabilitacji.pl/Pozdrawiam
      Przemek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka