Dodaj do ulubionych

Jak przekonac meza do dziecka?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 09:02
Moj maz nie chce narazie dziecka, ja natomiast szaleje na tym punkcie. Moj
instynkt jest powaznie rozbudzony. Boli mnie, ze on tego jeszcze nie czuje.
Boje sie czy wogole poczuje. Jak przekonac go do tego? Z czego wynika takie
nastawienie do zycia?
zrozpaczopna luizka
Obserwuj wątek
    • tassman Re: Jak przekonac meza do dziecka? 11.01.02, 10:17
      Gość portalu: luizka napisał(a):

> Moj maz nie chce narazie dziecka, ja natomiast szaleje na tym punkcie. Moj
      > instynkt jest powaznie rozbudzony. Boli mnie, ze on tego jeszcze nie czuje.
      > Boje sie czy wogole poczuje. Jak przekonac go do tego? Z czego wynika takie
      > nastawienie do zycia?
      > zrozpaczopna luizka

Luizka,

Moze twój mąż to typowy arogancki, samolubny dupek? Nie chce sobie psuc wygody
      jaką ma teraz gdy jestescie tylko we dwoje.....

tassman:)

• iwles Re: Jak przekonac meza do dziecka? 11.01.02, 13:30
      Własnie 2 dni temu dowiedziałam się, że mój mąż jeszcze "nie oswoił się
      psychicznie" z myślą o dodatkowej odpowiedzialności (za dziecko). Bardzo to
      przeżyłam, bo podobnie jak Ty bardzo pragne miec już dziecko. Boli mnie ta jego
      wypowiedź do dziś. A najgorsze jest , że On uważa, że jest wszystko w porządku.
      Dziecko chce mieć, ale "kiedyś". Myślę, że chyba przestraszył się trochę
      odpowiedzialności. Czy go przekonam? Chyba nie... różne myśli przebiegały mi po
      głowie, a najgorsza z nich była ta, że wybrałam niewłaściwego faceta na męża.
      Co zrobić? No własnie - sama nie wiem...
      • Gość: KR$ Re: Jak przekonac meza do dziecka? IP: 162.70.83.* 11.01.02, 14:10
        No - na pewno wybralas niewlasciwego faceta... Moze powinnas wziac rozwod?
        Dzieci nie zajace - nie uciekna.
    • Gość: smyk Re: Jak zrobić dziecko ! IP: 192.168.0.* 11.01.02, 14:25
      Luizka i Iwes !

Jak macie takich samolubów to doprawcie im rogi !
      • Gość: ada1 Nic na siłę ! IP: *.parkiet.com.pl 11.01.02, 15:45
        Myślę, że jeśli on nie chce dziecka, to nie ma sensu go zmuszać do tego.
        Moja koleżanka była w takiej samej sytuacji i kiedy podstępem doprowadziła do
        zapłodnienia (łudząc się, że kiedy tatuś zobaczy dzidzusia, to jego obiekcje
        znikną), stało się wręcz odwrotnie. Jej mąż z kochającego czułego misia, szybko
        zmienił się w znerwicowanego tyrana. Przeszkadzało mu wszystko: płacz dziecka,
        pampersy w koszu, smród kupek, zupek itd. Obecnie są dwa lata po rozwodzie.
        Myślę, że wielkim błędem jest zmuszanie współmałżonka do ojcostwa, czy
        macierzyństwa. Pozostaje uszanować wybór partnera, albo znaleść kogoś, kto
        będzie równie jak ty pragnął tego maleństwa.
    • zojka Re: Jak przekonac meza do dziecka? 11.01.02, 16:18
      Przysłuchiwałam się ostatnio rozmowie dwóch kolegów. Mężczyźni, po 27 lat, obaj
      w stałych związkach, niezalegalizowanych. Rozmowa dotyczyła ślubów i dzieci..
      Obaj zgodnie stwierdzili, że oni chyba nigdy nie dorosną do tych decyzji. I że
      chyba łatwiej będzie, kiedy zostaną postawieni przed faktem dokonanym.
      Oczywiście jeżeli facet nie chce tego kompletnie to trudno by go zmusić i
      posiadanie dziecka podstępem nie jest chyba najlepszym pomysłem.
      Ale wydaje mi się, że wystarczy odrobinkę poczekać, przyzwyczajać faceta do
      takiej myśli powolutku i nienachalnie. A przede wszystkim, dobrze, żeby
      zobaczył innych swoich kolegów w takiej sytuacji. I że kolegom nic się nie
      stało przez to, że posiadają dziecko...
      Bo mężczyznom zdaje się, że dziecko to koniec życia, koniec wolności i kamień u
      szyi. WYstarczy, że się przekonają, że to nie do końca tak wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka