Dodaj do ulubionych

wielkość endometrium

19.07.04, 09:59
A czy ktoś wie może jaka jest prawidłowa wielkość endometrium?Czytałam gdzieś
że 8mm, a ja mam 2,1mm.Czy za 3 m-ce się odbuduje?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • manus2 Re: wielkość endometrium 19.07.04, 18:13
      z tego co ja wiem to prawidlowa grubosc endometrium to od 6-14mm. Jeśli jestes
      po poronieniu to raczej normalne, ze endomatium jest teraz bardzo cieniutkie
      (po łyżeczkowaniu). Musisz dać mu szanse sie zregenerować. Jeśli np. w
      nastepnym cyklu się nie poprawi proponuje skontaktowac się z lekarzem - jest
      mnóstwo środków poprawiajacych jakość endo.
      • tania75 Re: wielkość endometrium 19.07.04, 22:49
        Manus napisz jakie są środki na poprawienie endo.
        Ja sama również mam z nim problem.
    • star242 Re: wielkość endometrium 19.07.04, 21:45
      Poroniłam,ale łyżeczkowania nie miałam........i to mnie własnie dziwi
      • manus2 Re: wielkość endometrium 21.07.04, 19:39
        Tania75, jednym z dość dobrych leków na szybką poprawę endometrium jest
        Progynova - hormon, wydaje sie z przepisu lekarza. Na opakowaniu info, ze lek
        przeznaczony jest dla kobiet w okresie przekwitania. Mi podawano go przed
        embriotransferem i w kilka dni endo z 8mm skoczylo na 11mm - jakies 3 dni, no i
        po 3,5 roku starań okazało sie ze zaszlam w ciaze...niestety maluszki sie nie
        rozwinęły...
        • aquarius72 Re: wielkość endometrium 22.07.04, 13:22
          Star, ostatnio był na forum "niepłodność" wątek o naturalnych wspomagaczach dla
          endo. Dziewczyny wymieniały czerwone wino, orzeszki pistacjowe i soję. Nie
          wiadomo, czy pomoże, ale chyba nie zaszkodzi wink
          • star242 Re: wielkość endometrium 22.07.04, 16:09
            Dzięki aquarius,dziwni Ci lekarze,nic nie mówią,tylko każą czekać i nic poza
            tym,nie każą mi nawet żadnych badań robić,a ja strasznie boję się że następnym
            razem sytuacja się powtórzy.Zbadał mnie znów dziś i stwierdził że mam grzybka w
            pochwie i torbiel na jajniku i nic poza tym.Acha i upierają się żeby czekać 1,5
            roku!!!!I co Wy na to???
            • aquarius72 Re: wielkość endometrium 23.07.04, 09:17
              Wiesz co, to 1,5 roku to totalne przegięcie!!! Wczoraj było bardzo gorąco, może
              Twój ginek źle się czuł smile?
              Nic się nie przejmuj, lecz grzybka (a propos - on go zdiagnozował tylko na
              podst. badania gin?, moim zdaniem powininnaś zrobić wymaz, bo jeśli masz jakieś
              objawy -np.upławy, to niekoniecznie musi być grzybek - lepiej to sprawdzić).
              Torbiel trzeba bezwzględnie skontrolować w następnym cyklu na USG, bardzo
              prawdopodobne, że się sama wchłonie.
              Tymczasem hoduj ładne endo na czerwonym winku zagryzanym orzeszkami
              pistacjowymi, buźka
              • star242 Re: wielkość endometrium 23.07.04, 13:59
                aquarius,hahaha ja jak usłyszałam za pierwszym razem te 1,5 roku(wtedy jeszcze
                byłam zielona)myślałam że umrę z żalu,ale lekarka mi powiedziała że wystarczy
                0,5 roku.Po powrocie zajrzałam na to forum i mi ulżyło,ale jak za drugim razem
                lekarz przypomniał że 1,5 roku to już śmiać mi się chciało.Co do grzybka to
                widzieli go tylko w szpitalu,nie mam żadnych objawów(upławy mam gęste białe ale
                to chyba po owulacji)a torbiel jest ale wierzę że po miesiączce go już nie
                będzie.Ale się rozpisałam!!!Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka