Dodaj do ulubionych

zaproszenie

03.04.04, 19:14
Szukam kogoś kto pomoże mi,i przyśle zaproszenie ze Stanów, jest mi potrzebne
tylko do otrzymania wizy. Odezwijcie się.Z góry dzięki. art674@wp.pl
Obserwuj wątek
    • cmok_wawelski Jak Polak - Polakowi? 04.04.04, 01:41
      Dziwne.

To o co pytasz to notarialne i finansowe zobowiązanie do pokrycia pewnych
      kosztów które mogą wyniknąć z Twojego pobytu w U$A. N.p. $3000/dzień w
      szpitalu. Sądzisz, że można o to poprosić na forum?
      • monie_pl Re: Jak Polak - Polakowi? 08.04.04, 11:09
        Cmoku,

czy z tego wynika, ze jesli moi rodzice beda sie starac o wize u konsula i
        przyjda z zaproszeniem od mojego meza Amerykanina, to bedzie latwiej ja dostac?

Moze ktos na takie doswiadczenia, to prosze o odpowiedz. dzieki za gory

mam tez pytanie jak takie zaproszenie powinno wygladac. Czy wystarczy zwukly
        list potwierdzony jakos notarialnie gdzie moj M zobowiaze sie, ze pokryje
        koszty pobytu? Nigdy nie zalatwialam wiec nie wiem.

Chcialabym sciagnac rodzicow na Swieta w grudniu. Wiem, ze to wczesnie bo mamy
        przed soba swieta Wielkanocne, ale sprawy urzedowe trwaja.... sami rozumiecie.
        Pozdrowionka
        Monia
        • cmok_wawelski "Loteria" wizowa. 08.04.04, 14:36
          Ambasada U$A a raczej Dział Wizowy to chyba najmniej przewidywalny rodzaj
          biznesu ("usług") w Warszawie (lub Krakowie). Jedno jest pewne: biorą forsę i
          każą czekać.
          Ostatnio obserwuję, że bardziej dają wizy niż dotąd (1 na 10?), głównie
          jednokrotne czyli naciski i Irak odnoszą jakiś skutek.

Zaproszenie i notarialnie potwierdzona deklaracja miłości wraz z
          wyszczególnieniem zarobków od zięcia dla teściów na każdym powinno zrobić
          wrażenie. NAWET na zatwardziałym urzędniku zwanym Konsulem.

Nazywa się ten druczek "Affidavit of support". Są dwa. To co potrzebujesz to I-
          134. Praktycznie nie jest to potrzebne i nie należy tego wyjmować. Warto jednak
          mieć gdyby spytali. W ogóle niczego bez pytania nie należy wyjmować i niczego
          bez pytania tłumaczyć. Ci ludzie w okienkach mają cierpliwość na ok. 7-10
          sekund.

uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm
          ...w odróżnieniu od I-864, który tak samo się nazywa ale ma związek z imigracją
          uscis.gov/graphics/howdoi/affsupp.htm#what
          travel.state.gov/i864gen.html
          uscis.gov/graphics/publicaffairs/factsheets/afffact.htm
        • alex113 Re: Jak Polak - Polakowi? 08.04.04, 16:22
          Tez mi sie kiedys wydawalo ze trzeba wypelniac te rozne druki, ale kolezanka
          mnie uswiadomila ze nie koniecznie :-)
          Dwa lata temu wyslalam mamie list potwierdzony notarialanie (notariusz
          przystawi ci pieczatke w banku za darmo lub za symboliczne kilka dolarow) w
          liscie pisalam ze ja zapraszam i ze zapewniam dach nad glowa i utrzymanie na
          czas pobytu. List byl od mnie a nie od meza. Wize dostala.
          W tym samym czasie wyslalam zaproszenie dla corki kuzyna, nie dali jej wizy bo
          byla wolnym elektronem pomiedzy matura i studiami. Rok pozniej ponownie
          wyslalam jej taki list a w nim tekst podobny do powyzszego, plus napomkniecie
          ze skoro ma tyle roznych certyfikatow jezykowych to bylo by mi milo pokazac jej
          co nieco o Stanach bo ta taki piekny i interesujacy kraj (wiem ze to BS ale
          faktycznie tak napisalam). Tym razem dostala wize na tyle lat ile jej studiow
          zostalo. Rozliczen podatkowych i wyliczen finansowych tego co posiadam nikomu
          nie pokazuje bo to prywatna sprawa moja i meza. W obu listach podawalam tez moj
          numer telefonu, proszac by zadzwonili jesli maja pytania.
          • monie_pl Re: Jak Polak - Polakowi? 08.04.04, 19:23
            Alex i Cmok,

Bardzo dziekuje za info. No coz hazardem jest juz samo zycie....a co dopiero
            uzyskiwanie wizy amerykanskiej :-)

Pozdrowionka i smacznego jaja
            Monia
      • art674 Re: Jak Polak - Polakowi? 10.04.04, 19:51
        To jak Polak mógłbyś pomóc Polakowi. Nie martw się co dalej napewno nie
        poproszę cię już o nic.Chodzi mi tylko o to żeby dostać wizę i nic więcej.
        • cmok_wawelski Re: Jak Polak - Polakowi? 10.04.04, 21:42
          A dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka