jagienkaa 25.02.06, 14:24 tu się możemy przedstawić:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienkaa 1. Jagienka 25.02.06, 14:26 Mam 26 lat, w UK od '99 z półtoraroczną przerwą. Od dwóch lat mieszkam w Ripley, czyli bardzo blisko Derby i niedaleko Nottingham. Mam synka Dominika, który skończył 3 lata. Poza tym że za dużo spędzam czasu na forum, to jestem studentką na University of Derby - studiuję Human Resource Management & Spanish. Półmetek mam za sobą. Odpowiedz Link
anwaryl Re: 1. Jagienka 17.03.06, 14:37 Hejka, Mam na imie Ania i mam 26 lat. Wraz z mezem mieszkalismy w Luton od maja 2004, a teraz mąż przeprowadzil się do Mansfield. Ja obecenie przebywam w Polsce, gdzie oczekuję narodzin mojego pierwszego dzidziusia. Jednak zaraz po narodzinach wracamy (z Nikol) do meza. Pozdrowionka Odpowiedz Link
dorcia1982 dzieki bardzo 25.02.06, 15:39 dzieki bardzo za podanie tej strony, czy tez moze spodziewasz sie dzidzusia czy juz jestes mama? Odpowiedz Link
jagienkaa Re: dzieki bardzo 25.02.06, 15:57 jeśli to do mnie to jak już napisałam, mam synka Dominika i nie planuję więcej dzieci ani nie jestem w ciąży. A moze coś o sobie napiszesz? Odpowiedz Link
dorcia1982 Re: dzieki bardzo 25.02.06, 19:26 mieszkam w okolicy leyton, spodziewamy sie z mezem pierwszego bobasa, jestem w 14tygodniu ciazy, bardzo sie cieszymy ze wkoncu powiekszy nam sie rodzinka Odpowiedz Link
myszka785 2. myszka785 25.02.06, 15:40 prywatnie Bogusia; pochodzę ze Śląska, obecnie mieszkam w Irlandii Północnej, co Tyrone, Coalisland - jestem tutaj rok i 7 miesięcy! nie pracuję, wychowuję 15 miesięczną Amelcię i spodziewam się drugiej pociechy w sierpniu!!! :) p.s. raczej "nie zieję jadem" :) Odpowiedz Link
myszka785 Re: 2. myszka785 25.02.06, 15:45 teraz widzę, że głównie o Anglię chodzi, choć zmyliło mnie "Matki polki w UK", bo UK to też Irl Płn... nie wiem czy mogę tu być? Odpowiedz Link
jagienkaa Re: 2. myszka785 25.02.06, 15:58 myślę że jasne, wprawdzie ja tego forum nie założyłam ale myślę że właścicielce chodzi o mamy właśnie w UK i na pewno mamy ze Szkocji, Walii i Irlandii Płn są bardzo mile widziane! Odpowiedz Link
wyspowamatka Zapaszamy cale UK ! 25.02.06, 18:05 jagienkaa napisała: > myślę że jasne, wprawdzie ja tego forum nie założyłam ale myślę że właścicielce > > chodzi o mamy właśnie w UK i na pewno mamy ze Szkocji, Walii i Irlandii Płn są > bardzo mile widziane! Oczywiscie ze tak! Zapraszamy mamy z calego UK aby podzelily sie swoimi problemami oraz przedstawily jak zyje sie w innych czesciach wysp. Serdecznie zapraszamy! Odpowiedz Link
mamiii Re: Uczestnicy forum 22.03.06, 18:51 my tez sie dolaczymy! Mam na imie magda i jestem mama Kacperka(2l i 4mce) oraz Phillipa(4 mce). Mieszkamy w Halifax od maja 2004! Pozdrowionka dla wszystkich polskich mam w UK!!! Odpowiedz Link
wozniakanna Re: Stoke-on-Trent 21.11.06, 21:54 Ania, corka Natalia i Maz. Pozno trafilam na Wasze forum bo za tydzien wracamy do PL. Ale lepiej pozniej niz wcale- polecalyscie serek quark i byl pycha Odpowiedz Link
hanula 3. Hanula 25.02.06, 18:12 To ja też się przedstawię. Mieszkam w Darlington (północna Anglia) z dwójką dzieci (1 rok, 3,5 roku) i mężem Anglikiem. Więcej dzieci nie planujemy i żywię głęboki podziw dla osób, które dają sobie radę z większą ilością. Z zawodu i zamiłowania jestem tłumaczką. Byłoby fajnie, gdyby to forum wypaliło i odciążyło trochę pokrewne fora emigracyjne, w tej chwili zasypane pytaniami o ciąże i porody, co przecież nie każdego musi interesować. Odpowiedz Link
ewika-uk 4.Ewika-uk 03.03.06, 23:11 Ewa,mieszkam w londynie od 9 lat,i tak chyba zostanie,jestem mama i zona,synek Kasper ma 2 lata i 3 m-ce,od listopada zaczal chodzic do przedszkola,co pozwala mi przynajmniej 3 godziny dziennie na leniuchowanie i pisanie na forum pozdrawiam wszystkie forumowiczki i zycze udanej zabawy Odpowiedz Link
honorcia77 Re: Ania - Stratford upon Avon 25.02.06, 19:22 Witam, Zaszłam w ciążę w Angli, ale urodziłam w Polsce 25.12.2006 córeczkę Alicję. Do końca kwietnia jestem na macierzyńskim. Żółwik ma już... Alicja Odpowiedz Link
szymama Re: Ania - Stratford upon Avon 26.02.06, 15:17 honorcia, moj syn urodzony tez 25.12. tylko roku innego- 2001:) Odpowiedz Link
honorcia77 Re: Ania - Stratford upon Avon 28.02.06, 12:00 :))) też był takim uparciuchem wiecznie krzyczącym? Odpowiedz Link
szymama Re: Uczestnicy Forum 26.02.06, 11:29 Moja kolej Anita, lat 30. Dziecko jedno- Szymon lat 4. W uk chyba najkrotsza stazem- 3 mies:)Maz staz 4 lata. Nie pracuje- jeszcze. Mam nadzieje, ze niedlugo zaczne. Zawod polozna. Mam doswiadczenie w pracy w szpitalu, na porodowce:). W razie czego sluze pomoca i rada. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wyspowamatka Wyspowa Matka 26.02.06, 17:48 Ja jestem z north west. Aktualnie pracuje jako Matka polka we wlasnym domu od godziny 5.30 do 22.00 wiec dzien mam dosc zajety ale na nasze forum zawsze czas znajde. Z wyksztalcenia jestem Ekonomista pracujacym w branzy Spedycja/Logistyka w transporcie miedzynarodowym. W Anglii jestem juz drugi rok i nadal nie moge sie oswoic z otoczeniem. Zycze powodzenia wszystkim Matkom Polkom zmagajacym sie z losem emigranta w UK. Odpowiedz Link
justyna_be Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 11:17 Hej! Mam na imie Justyna, dwoje dzieci- Piotrus 4 i Kasia 2 lata. Od konca stycznia mieszkamy w Glasgow. Kilka lat temu spedzilam co prawda pare miesiecy w Londynie, wiec zycie na Wyspach nie jest mi tak do konca obce, ale zycie w Szkocji i do tego z dziecmi jest niewatpliwie nowoscia... Pozdrawiam wszystkie mamy i gratuluje pomyslu zalozenia nowego forum! Justyna Odpowiedz Link
myszka785 czy Czarujący ma już narzeczoną? :) 27.02.06, 16:52 moja Amelcia szuka chłopaka :) Odpowiedz Link
violus22 Re: czy Czarujący ma już narzeczoną? :) 28.02.06, 10:27 myszka785 napisała: > moja Amelcia szuka chłopaka :) :) chłopak do wziecia :D Odpowiedz Link
judyta76 Re: violus22 05.08.06, 00:40 czesc mieszkam w UK od 4 lat, obecnie West London -Ealing, od 8 tygodni jestem mama. Mamy coeczke o imeniu Laura :) pozdrawiam wszystkie mamyw UK Odpowiedz Link
madzialena76 Re: violus22 18.11.06, 01:35 witaj Wiolu też jestem z Bradford,w końcu znalazłam chociaż jedna dziewczyne na forum z tej miesciny....pozdrawiam Magda :)) Odpowiedz Link
madziulka43 Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 17:53 Witam wszystkie mamy!! Mam na imie Magda i jestem mama 6 miesiecznego synka Davida,mieszkamy w zachodnim Londynie od 3 lat.Podczytuje sobie od jakiegos czasu te wszystkie fora az w koncu postanowilam dolaczyc do Was. Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdapol75 Re: magdapol75 27.02.06, 18:45 To ja tez dolacze. Mam na imie Magda,lat 30,jestem mama Nel (2l i 8 m-cy) i malego Kaia (3 m-ce),mieszkam w Londynie od 13 lat,ale mamy zamiar przeprowadzic sie do Surrey :)) Pewnie nie bede za czestym gosciem, bo na czytanie i udzielanie sie na forum brakuje mi niestety czasu :((( Odpowiedz Link
mika751 do Justyny 10.03.06, 15:11 Hej Justyna! A myslalam, ze na forum nie ma nikogo ze Szkocji:) Mam na imie Dominika, mam 31 lat. Mieszkamy z mezem i synkiem (Rysio - 2 lata i 3 miesiace) nie tak daleko od Ciebie, w Dundee od prawie 3 lat. Pozdrawiam Ciebie i wszystkie pozostale forumowiczki:) Odpowiedz Link
mak4701 Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 20:03 Mam na imie Kasia i jestem mama 7 m-cznej Julci. Jestem z mezem w UK od ok 2 lat. Niedlugo przenosimy sie w okolice Masfield, Derbyshire. Pracuje w domu jako housewife:) Mama malutkiej Julci (16.08.2005) Odpowiedz Link
myszka785 housewife... :) 28.02.06, 11:59 ja też housewife czasem nawet desperate!!! :) Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 22:06 To ja też się dołączę: Z płd Oxfordshire, mama dwójki, trójki na dniach. Odpowiedz Link
agalon Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 22:14 Mam na imie Agata, jestem mama 5 letniego Bartosza i 8mcznego Nikodema.W pn Londynie(Edmonton) mieszkam tylko 3 lata chociaz zagladalam tu wczesniej... Obecnie prawie caly czas poswiecam mojemu malemu lobuziakowi... Odpowiedz Link
moaii Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 22:47 To i my się dołączamy :) Jestem Magda i mam córeczkę Nadusię, niedawno skończyła roczek :) Jesteśmy w Londynie od 2 miesięcy, więc pewnie najkrócej z Was tu wszystkich ;) Odpowiedz Link
agaimichalek Re: Uczestnicy Forum 02.03.06, 12:28 Czesc! Jestem Agnieszka,mam 27 lat,3-letniego synka Michalka,a w lipcu bedziemy miec kolejnego synka.Mieszkamy w polnocnym Londynie-Wood Green.Jestesmy tu 2 lata.Pozdrawiam Odpowiedz Link
julex Re: Uczestnicy Forum 27.02.06, 22:59 Czesc, my mieszkamy w Londynie (Winchmor Hill-Enfield) roczek. Mam sliczna 3- letnia coreczke Julcie i wspanialego meza Jacka :) Ja spedzam czas z corcia w domku, a maz pracuje. Pozdrawiam- Kasia. gg-7228530 Odpowiedz Link
aliciap AlicjaP 28.02.06, 12:07 mam 25 lat , synka 6.5 miesiecznego , Mieszkam w Londynie z prawie mezem Australijczykiem . Aktualnie jestem housewife , zrobilam tutaj MA International Business i kiedys mam zamiar pojsc do pracy zeby wykorzystac to czego sie nauczylam i fakt posiadania tytulu ;) Odpowiedz Link
ewmag Re: Uczestnicy Forum 28.02.06, 14:19 No to ja tez sie dopisze. Mieszkam w Watford. Mam osmiomiesiecznego synka:-) Odpowiedz Link
gumiska2 Re: Uczestnicy Forum 11.05.06, 20:31 czesc! jestem Kasia, mam 22lata, w Anglii jestem od ponad dwoch lat. Obecnie mieszkam w South Oxey pod Watford a na codzien zajmuje sie mym pieciomiesiecznym synkiem Michalkiem. Nie poznalam jeszcze zadnej polskiej mamy w tych okolicach, jesli ktoras z nich przeczyta ten post prosze o kontakt na mego maila, fajnie byloby sie spotkac, umowic na spacerek itp. Odpowiedz Link
beatak Re: Uczestnicy Forum 16.05.06, 17:21 Hej, mam na imie Beata, mam 31 lat, w Anglii jestem od 7 miesiecy razem z moja prawie 3-letnia coreczka Emilka i moim mezem. Mieszkamy w slicznym miasteczku Marlow znajdujacym sie pomiedzy Londynem a Oxfordem. Obecnie nie pracuje, zajmuje sie Emilka. -- Odpowiedz Link
4ni4_6 Re: Uczestnicy Forum 28.02.06, 16:50 No to i ja tez sie dolaczam. Mam na imie Ania, jestem mama 4-letniego Filipa, ktory od wrzesnia poszedl do przedszkola-poczatki nie nalezaly do latwych ale juz sie przelamal i jest OK. Mieszkam w pln-zach Londynie (Ruislip) od 1,5 roku i narazie jestem desperate housewife! Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
dorotka.marcelek Re: Uczestnicy Forum 28.02.06, 19:10 Witajcie, mam na imie Karolina i 3 maluchow:Marcel ma 4 latka, Dorotka "i pol a Helenka 5 miesiecy-ostatnia urodzona na obczyznie-Edynburg:) Odpowiedz Link
dorcia1982 a ja własnie oczekuje 28.02.06, 20:33 witajcie, mam na imie Dorota , jestesmy tu z mezem od 2lat, obecnie jestem w cizy w 14tc, dokładnie jestem z walthamstow z londynu, pozdrawiam Odpowiedz Link
joa33 Joa33 01.03.06, 14:44 Hej, nazywam sie Joasia i jestesmy tutaj z mezem krocej niz rok. Obecnie w Peterborough, ale od maja gdzies w Kornwalii. 19go czerwca spodziewamy sie dziecka. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link
agata_21_51 Re: Joa33 03.03.06, 21:46 Czesc ja mam na imie Agata i jestem mama 1.5 rocznego wspanialego chlopca o imieniu Louis.jestem tu 3 lata,Do wtorku mieszkam na putney,pozniej mitcham.pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
edyta_pie Re: Uczestnicy Forum 01.03.06, 22:22 Witam!!! Z checia i ja sie dolacze.Mam na imie Edyta (23 lata)i wraz z mezem mieszkamy we wschodnim Londynie od 5 lat.Obecnie nie pracuje,zajmuje sie domem i 7-dmio miesieczna coreczka Claudia.Wlasnie jestesmy na etapie remontu naszego domku i niedlugo czeka nas przeprowadzka. Pozdrawiam wszystkie obecne jak i przyszle mamy w UK. Edyta Odpowiedz Link
stala2 Re: Uczestnicy Forum 02.03.06, 01:41 Witam!!! Mam na imię Magda-27 lat,od 6 miesięcy w Londynie (Whitechapel).Obecnie siedzę w domu i wychowuję naszego synka Dominika- który za kilka dni skończy 2 lata. Odpowiedz Link
kate1975 Re: Uczestnicy Forum 02.03.06, 12:07 Mam 30 lat, prawie 6 letniego syna Lukasza i miesieczna coreczke Julke. Mieszkamy w zachodnim Londynie (Hounslow). Pozdrawiamy !! Odpowiedz Link
joaska321 Re: Uczestnicy Forum 02.03.06, 18:05 Witam!!! Mam na imie Joanna, lat 32 z wyksztalcenia artysta plastyk i filozof(coz za niezyciowe zawody). Mieszkam w polnocnym Londynie, Enfield z mezem i synkiem Stasiem 2 lata i 3 miesiace. Jestem tutaj ponad 3 lata, nie pracuje. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i zycze zdrowka,(ostatnio wszyscy w mojej okolicy sa zaziebieni, wlacznie zemna) POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
patrycjabl79 Re: Uczestnicy Forum 03.03.06, 10:51 Witam serdecznie mam na imie Agnieszka, na drugie Patrycja (stad moj nick:) mam 27 latek i mieszkamy z mezem od 1,5 roku w Dover (pierwsze miasteczko promowe od Francji) w maju spodziewamy sie naszej pierwszej pociechy, ma byc chlopiec:):) maz w siodmym niebie:) Pozdrawiam Was kochaniutkie:) Odpowiedz Link
gobisha Re: Uczestnicy Forum 03.03.06, 14:35 Mam na imie Joanna, od 4 lat w Londynie z mezem Blazejem. Matka Polka zostane w czerwcu 2006 Odpowiedz Link
aga863 Witam dziewczyny 03.03.06, 19:10 Agnieszka mama dwoch corek andzelika lat 10 i Victoria roczek,w UK jestem troche ponad cztery lata ,mieszkam w South Norwood niedaleko Croydon Odpowiedz Link
gosia7813 Witam!! 03.03.06, 22:38 Jestem w Londynie ponad 2 lata, mam męża i rocznego synka Adrianka i może nie długo postaramy się o rodzeństwo dla małego.:) Teraz zajmuję się moją niunią, domem, a także pracuje w domu jako kosmetyczka. Mieszkam na Neasden NW10, a z Polski jesteśmy ze Szczecina. Odpowiedz Link
wolkam Re: Uczestnicy Forum 04.03.06, 10:01 Dołączam: Agnieszka - mama Zosi (2,5 roku)i Marysi (10 miesięcy). Obecnie na urlopie wychowawczym. Pracujący mąż. W Anglii od 5 miesięcy. Mieszkamy a Aston- under-Lyne k/Manchesteru. Pochodzimy z Łodzi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sophie2202 Re: Uczestnicy Forum 04.03.06, 12:53 Witam, mam 26lat, w Anglii od 16 miesięcy, jestem mamą 10 dniowej Zosi. Mieszkam w Aylesbury, małe miasteczko, pomiędzy Londynem, a Oxfordem. Odpowiedz Link
kasiamp1 Kolejna mama 05.03.06, 15:58 Witajcie, mam na imie Kasia, od ciut ponad pieciu miesiecy jestem mama Mateusza z walecznym serduszkiem (TGA+VSD). W UK z dosc dluga przerwa od 1998 roku. Mieszkamy w Surrey, ja poza byciem mama robie doktorat i pracuje na tutejszym uniwersytecie. Pozdrawiam Was serdecznie, k. Odpowiedz Link
joannanb Re: Uczestnicy Forum 08.03.06, 20:22 Ja również się dopisuje.Mam na imię Aśka w tym roku stuknie mi 30-tka.Mieszkam z rodzina od 4 lat we wschodnim Londynie.Dorobek: 6-letnia Ola i 13 miesięczne Zosia i Oskar.Housewife.Pozdrawiam Odpowiedz Link
agancarz Re: Uczestnicy Forum 08.03.06, 20:54 Witam wszystkie dziewzcyny, Mam na imie Aneta i mieszkam z mezem i 2,5 letnim synkiem dawidem w Anglii od ponad roku(w Manchester).Ciesze sie, ze moglam przylaczyc sie do nowego forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agancarz Re: Uczestnicy Forum 08.03.06, 20:56 Dodam,ze mam 29 lat i w maju powiekszy sie nasze grono rodzinne o coreczke tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060526/dt/5/k/5ab5/preg.png Odpowiedz Link