marxx 15.06.05, 06:22 Kto mi wytlumaczy jak chlopu od kosy. Ktora to poprawna wersja jezykowa: MI czy MNIE ?????????? m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and_rzej Pewnie zalezy od kontekstu 15.06.05, 06:31 Trudno bedzie tu znalezc eksperta. Ja na taie sytuacje lece do forum ekspertow: ortografia. Ostatnio dostawalem w e-mailach slowo: Cium. Nie chcalem sie pytac, bo myslalem, ze to jakies regionalne, lokalne slowo. No i ...( ozenil sie i ....), no i na forum Ortografia dowiedzialem sie ,ze to calus w dodatku po indonezyjsku. No nie po francusku...ale pewnie podobnie. Odpowiedz Link
marxx Re: Pewnie zalezy od kontekstu 15.06.05, 06:33 na razie nie chce leciec z tym dalej :))) Moze ktos tu wie wiecej???:))) m Odpowiedz Link
ewka5 Re: Koncik jenzykowy 15.06.05, 07:57 mnie. Ale zdarza sie, ze lepiej jest uzyc mi. Mowisz - wydaje mi sie, a nie wydaje mnie sie. Odpowiedz Link
iwa23 Re: Koncik jenzykowy 15.06.05, 14:58 ewka5 napisała: > mnie. > Ale zdarza sie, ze lepiej jest uzyc mi. > Mowisz - wydaje mi sie, a nie wydaje mnie sie. Wydaje mi sie, ze... Mnie sie wydaje, ze... Odpowiedz Link
littlewing Re: Koncik jenzykowy 15.06.05, 18:07 ...nie wyprzesz sie mnie ...jestes mi winien 200 $ ...pogielo mi sie dwie dychy w kieszeni (metalowe) ...nic mnie nie obchodzi co mi sie stanie na lodzi... uzasadnij mi ,dlaczego nie bylo mnie na zaproszeniu ..? marxx.. uzasadnie Ci czy jak wolisz Tobie ,ze forma poprawna jest dla mnie...;)))lw Odpowiedz Link
speranzaa Re: Koncik jenzykowy 16.06.05, 02:36 forma poprawna jet MI a nie dla mnie, jezeli mowisz wyslij mi,niepoprawnie jest wyslij dla mnie:( to nalecialosci z jezyka rosyjskiego glownie na wschodzie Polski > > marxx.. uzasadnie Ci czy jak wolisz Tobie ,ze forma poprawna jest dla > mnie...;)))lw Odpowiedz Link
marxx Re: Koncik jenzykowy 16.06.05, 04:31 Nooo to siem wszystko wyjasnilo!!!!! Ja jestem ze z polnocy! n Odpowiedz Link
littlewing Re: Koncik jenzykowy 16.06.05, 19:22 To byl lapsus ,czy jak kto woli zart jezykowy.Jest to "dla mnie" nie do konca rozgryzionym rusycyzmem Odpowiedz Link
marxx Re: Koncik jenzykowy 17.06.05, 00:46 Z przerazeniem slysze ze jezyk w Polsce sie zmienia!!!!! Np. juz nie ma bramkarza stojacego na bramce!!!! Jest GOLKIPER !!!! Odpowiedz Link
marxx Re: Koncik jenzykowy 17.06.05, 05:15 Fak it! ale nie bede Was baderowal, jak to mowio ! m Odpowiedz Link