droga66 03.08.03, 08:56 Czy ktos będąc sponsorowanym w trakcie postepowania w sprawie przyznania zielonej karty starał sie o przynanie mu tymczasowego prawa do pracy (formularz I-765) ? Jaka jest praktyka INS, czy BCIS dzisiaj, w tym wzgledzie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
droga66 I jeszcze jedno 03.08.03, 08:58 Czy w razie przyznania prawa do pracy, przyznawany jest takze SSN ? Odpowiedz Link
amelka75 Re: Sponsorowanie i praca 03.08.03, 12:12 Chodzi ci o sponsorowanie takie meza dla zony w celu uzyskania zielonej karty??? Bo jezeli tak to ja skladalam wszystkie papiery razem i work permit dostalam chyba po miesiacu. Z work permit idziesz do social security i skladasz podanie o wydanie SSN. Karte dostaniesz tymczasowa na ktorej bedzie napisane valid with work permit only, ale numer sie nie zmieni jak juz bedziesz miala zielona karte. Odpowiedz Link
droga66 Re: Sponsorowanie i praca 07.08.03, 23:48 Dokladnie, chodzi mi o sponsorowanie przez matkę z obywatelstwem w tym wypadku. Odpowiedz Link
blue_jay Re: Sponsorowanie i praca 03.08.03, 18:38 ja dostalam swoje pozwolenie na prace po 3 mcach od zlozenia papierow a SSN dopiero po interview o zielona karte czyli znow 3 mce.. ale to pewnie zalezy od stanu, bo kolezanka w Albany, NY dostala work permit zaraz tego samego dnia kiedy skladala papiery, a SSN 2 tygodnie pozniej Odpowiedz Link