inletka 23.08.08, 16:30 Nastepny jego dobry wybor. Stawialam wlasnie na Joe Biden. Wypelni te "luke" braku doswiadczenia Obamy. www.cnn.com/2008/POLITICS/08/23/biden.democrat.vp.candidate/index.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatamc Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 23.08.08, 18:53 obama biden ... lepszego chyba nie znalezli. Jeszcze tylko jakiegos ala Laden znajda i bedzie strzal w dziesiatke. Odpowiedz Link
aniutek Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 23.08.08, 19:51 LOL Beata, fajne spostrzezenie, moze to jest male i plytkie ale jakos ciezko mi jest wyobrazic sobie (a byc moze bede musiala sie pogodzic ) ze moj prezydent ma na imie Barack Hussein Obama. BTW czy to zbieg okolicznosci czy cos grobym szydlem uszyte? Odpowiedz Link
artremi Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 23.08.08, 22:19 Obama Biden brzmi tylko nieco lepiej niz Obama bin Laden lub Osama bin Laden. Nie moge doczekac sie dowcipow na wieczornych programach TV!! :-) Odpowiedz Link
artremi Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 23.08.08, 22:26 Q: What does Osama have in common with Obama? A: They both have friends who bombed the Pentagan. Odpowiedz Link
inletka Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 16:17 Obama Biden brzmi tylko nieco lepiej niz Obama bin Laden lub Osama bin Laden. Nie moge doczekac sie dowcipow na wieczornych programach TV!! :-) Gratuluje "wyobrazni". Ja bardziej nie moge sie doczekac co na to odpowiedza bohaterowie. Przypuszczalnie, bazujac na poprzednich zdarzeniach albo zlekcewarza to milczeniem albo obruca to w zart. artremi napisała: > Q: What does Osama have in common with Obama? > A: They both have friends who bombed the Pentagan. Moze dlatego ze jest rano a ja jeszcze nie mialam kawy ale wogole nie moge zlapac zartu. Chyba ze jest on z rodzaju abstrakcyjnych wtedy sie zasmiewam, ha ha ha. Odpowiedz Link
artremi Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 19:31 To z Pentagonem to jest fakt, a nie zart. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Fakt???? 24.08.08, 23:37 artremi napisała: > To z Pentagonem to jest fakt, a nie zart. Czy mozn wiedziec ktory "fakt" masz na mysli? Bog jeden tylko wie co "analityczne umysly" przyjmuja jako "fakt" z serwowanej nam papki przez te wszystkie "powazne korporacyjne media". A o tych "faktach" jeszcze pamietasz: "mushroom cloud", "bron masowego razenia", "yellow cake", "cake walk", "mission acompished", "they will greet us with flowers", "surge is working"..... czy poszly juz w niepamiec? Odpowiedz Link
artremi Re: Fakt???? 24.08.08, 23:50 Jestes strasznie nerwowy... Pierwsza czesc faktu to 9-11. Czy slyszales o tym? Moze nalezysz do osob ktore to uznaja za konspiracje Busha? Odpowiedz Link
aniutek Re: Fakt???? 25.08.08, 00:34 Artremi- ja nie widze zwiazku Obama i Pentagon. wyjasnij, rozjasnij ciemnote ;) Odpowiedz Link
artremi Re: Fakt???? 25.08.08, 01:03 Obama jest powiazany z Bill Ayers, ktory zbombardowal Pentagon oraz inne rzadowe budynki w latach 70-tych. Ayers, 63, spent 10 years as a fugitive in the 1970s when he was part of the "Weather Underground," an anti-Vietnam War group that protested U.S. policies by bombing the Pentagon, U.S. Capitol and a string of other government buildings. www.suntimes.com/news/politics/obama/902213,CST-NWS-ayers18.article en.wikipedia.org/wiki/Obama%E2%80%93Ayers_controversy Odpowiedz Link
iamhotep Re: Fakt???? 25.08.08, 00:56 artremi: > Pierwsza czesc faktu to 9-11. Czy slyszales o tym? Moze nalezysz >do osob ktore to uznaja za konspiracje Busha? Yeah. I co ma Obama wspolnego z Osama? Nie Obama go szkoli, nie Obama go finansowal kiedy ten byl nam potrzebny w Afganistanie. Fakt czy fikcja? A teraz co bardziej "analityczne umysly" jedzace z reki "powaznych mediow" bez namyslu skacza na bandwagon za "powaznyumi mediami" i robia Obame "przyjacielm" Osamy. I jeszcze jeden fakt - to nie Obama olal mityczne ostrzezenia o niechybnym ataku Osamy na wiezowce .... Odpowiedz Link
aniutek Re: Fakt???? 25.08.08, 01:00 nie wiem czy pamietacie, kiedy 9/11/01 wstrzymany byl ruch powietrzny nad usa jednym z samolotow jaki odlecial chyba 9/12 byl ten z czlonkami rodziny Osamy. wszysko to jest kupa klamstw, ja nie wierze zadnemu politykowi. BTW Clintonowi tez Osama snu z powiek nie spedzal, donosili mu, ale uznal, ze strasza "it just cannot happen" Odpowiedz Link
artremi Re: Fakt???? 25.08.08, 02:23 Obama udaje ze jest "innym" politykiem i bedzie "zmiana". A tak naprawde ma on wiele kosciotrupow w swojej szafie. Np z tym pastorem w Chicago z ktorym sie przyjaznil ponad 20 lat, i nawet tytul ksiazki Obamy pochodzi z przemowienia tego pastora. Jeszcze gorsza sprawa to Tony Rezko - kryminalista i przyjaciel i sasiad Obamy od lat, ktoremu grozi do 200 lat wiezienia. Rezko i Obama kupili tego samego dnia 2 sasiednie domy, z tym ze Obama dostal "znizke" $300 tys. - co prawdopodobnie jest "downpayment" za przyszle uslugi dla Rezko. www.nypost.com/seven/08212008/postopinion/opedcolumnists/baracks_favors_for_corrupt_crony_125390.htm Odpowiedz Link
iamhotep Re: What a sham!!!! 25.08.08, 04:43 W listopadzie bedziemy "decydowac" o przyszlosci tak dzis podzielonej i skloconej Ameryki a Ty, woman of principle, nam tu glowe zawracasz pastorem z Chicago i czlonkiem MARGINALNEGO, radykalnego ugrupowania politycznego z lat .... 1960-tych???? Woopie!!!! Problem tylko w tym ze Obama urodzil sie w 1961 r. i sila rzeczy byl tylko oseskiem gdy Ayers "wysadzal bomby". Tez mi powiazanie. Jakos nie widac by lunatycy i kryminalisci ktorymi McCain sie otacza przyprawiali cie o taki sam bol glowy co ten pastor Obamy. A jesli o "zmiany" chodzi to sie z Toba zgodze, takich nie bedzie. Nie po to korporacyjny walce smaruje machine juz tyle lat by jakis senator z Illinois byl im przeszkoda. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 01:09 Oczywiscie tych "powaznych" wieczornych programach dla "analitycznych" umyslow:D Odpowiedz Link
tamsin Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 23.08.08, 18:58 tak jak dobry wybor zrobil Bush wybierajac sobie doswiadczonego Cheney nie wspominajac nawet o Rumsfeldzie, ktorymu tego doswiadczenia tez nie brakowalo. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 01:27 oby tak bylo. A w miedzyczasie ja tam oddechu na ta okazje nie wstrzymuje bo GOP i tak robi wszystko co moze, legalnie i nielegalnie, by utrzymac swoich przy wladzy. Najnowsze posuniecie - Hans von Spakovsky, stary dobry znajomy, z tych co to robili wszystko na polecenie wiadomo kogo "to supress voting" spolecznosci o "pewnej ideologii", teraz bedzie "pilnowal";) glosujacego kurnika w Civil Rights Commission. Acha, Artremi, nic na ten temat nie znajdziesz w tzw. "powaznej prasie". Zadena z powaznych stacji tez nic na ten temat pary nie puszcza choc oboz Obamy wypowiedzial sie na ten temat. Odpowiedz Link
ladybug Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 01:40 iamhotep napisała: > Acha, Artremi, nic na ten temat nie znajdziesz w tzw. "powaznej > prasie". Zadena z powaznych stacji tez nic na ten temat pary nie > puszcza choc oboz Obamy wypowiedzial sie na ten temat. > > Ale meczysz iamhotep. Odpowiedz Link
artremi Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 24.08.08, 19:33 Kolego, nie wiem o co Ci chodzi. Moze napiszesz cos bardziej konkretnego? Odpowiedz Link
iamhotep Re: Obama's Vice - banka zludzen pryska 25.08.08, 05:12 haaretz.com/hasen/spages/1014458.html Wyslawiany pod niebiosa nieugiety "pro-Israel" record Bidena. www.nytimes.com/2008/08/24/us/politics/24policy.html?scp=2&sq=michael%20gordon&st=cse A tu czczony jako liberalny "internacjonalista" swiecie przeswiadczony o slusznosci amerykanskiego militarnego intwerwencjonizmu... Odpowiedz Link
inletka Re: Obama's Vice - banka zludzen pryska 25.08.08, 16:16 Tez mam przeczucie ze Biden bedzie gral pierwsze skrzypce jesli Obama zostanie prezydentem a to ze przyciagnie glosy zydow to tylko dobrze dla nich. Mimo wszystko ta "para" mi sie bardziej podoba anizeli McCain z kimkolwiek. A co do przeszlosci to jakby sie uprzec to kazdemu mozna zarzucic jakas znajomosc z niewlasciwa osoba. Sama kiedys jechalam samochodem z osoba ktora 10 lat pozniej zabila kogos czy przez wiele lat mam kontakty biznesowe z osoba ktora jak niedawno przez przypadek odkrylam byla karana. Czy stawia mnie to w pozycji osoby ktora ma znajomych mordercow i kombinatorow? Czy powinnam odpowiadac za to ze ich znam? Zatem nie przejmujmy sie za bardzo z kim ktos sie kontaktowal 13 lat temu. Trudno robic wywiad o kazdej osobie przed podaniem reki. Odpowiedz Link
inletka Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 25.08.08, 16:02 tamsin napisała: > tak jak dobry wybor zrobil Bush wybierajac sobie doswiadczonego > Cheney nie wspominajac nawet o Rumsfeldzie, ktorymu tego > doswiadczenia tez nie brakowalo. Dobry moze dla niego bo mogl sobie czytac ksiazeczki dzieciom jak walily sie budynki w 9/11 i grac w koszykowke jak Pekinie jak zaczal sie problem w Gruzji. Wiedzial ze i tak jego obecnosc nie ma znaczenia bo Cheney tam rzadzi nie on. Wszyscy wieszaja psy na Bush a w gruncie rzeczy on jest tam marionetka. Akurat te dwa nazwiska co wymienilas zrobily bardzo duzo zlego dla polityki Ameryki a nie dobrego tylko Bush jest wystawiony na "odstrzal". Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 25.08.08, 20:26 Wiec, czy znacie z nazwiska kogos, kto bylby odpowiednim kandydatem na prezydenta Stanow Zjednoczonych? Chociaz moze kogos, do ktorego macie zastrzezenia - ale jednak moglby byc prezydentem z waszym poparciem? Czytajac zyciorys kandydata na vice oprocz podkreslania jego doswiadczenia w polityce miedzynarodowej zwrocilam uwagem na fakt, ze wiele lat temu przeszedl straszna tragedie. Zginela w wypadku zona i corka, a dwaj synowie byli bardzo ciezko ranni, i wiele lat rehabilitowani. Qcze, jakiego by sie zyciorysu nie tknac - to tragedia. Heinzowa - (sprzed 4 laty zona kandydata Kerry'ego stracila meza i syna ( czy nawet dwoch?) w wypadku samolotowym)... Tak wyglada statystycznie zycie, tylko, ze o celebrieties wiemy, a o nieszczesciach zwyklych ludzi - nie. A to tak wspomnialam, zeby byl przerywnik w dyskusji. Odpowiedz Link
aniutek Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 25.08.08, 20:48 rzeczywiscie starszna tragedia Go spotkala, az cierpnie mi skora na mysl. ale pytalas czy znamy z imienia i nazwiska kogos odpowiedniego na prezydenta, ja znam, ale nie wiem czy chcialby abym napisala tutaj jak sie nazywa. ma wloskie korzenie, dar do biznesu i do ludzi, chadzacy sukces i urok. jego dewiza to: to have many loafs of bread and just a slice from each for myslef. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Z cala pewnoscia Joe 26.08.08, 00:05 wychodzi lepiej gdy o charakter chodzi niz taki kanonizowany bez ustannie McCain. Jego pierwsza piekna zona, matka trojki jego dzieci, doznala strasznych obrazen w wypadku samochodowym. W przeciwienstwie do Bajdenowej - przezyla. "Family values" con-man (conservative man) John, nie widzial koniecznosci pozostania przy boku przechodzocej rehabilitacje fizyczna znieksztalconej zonie. Con- man John ja szybko zostawil. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 00:54 specjalnie dla artremi bo sledzac tylko i wylacznie "powazne" media rzekomo "faworyzujace" Obame i co chwila serwujace nam jakies nieistotne pierdoly jak ten "hippi" z lat 60-tych powiazany na sile przez prawice z 2001 rokiem, czy pastor ...., ze nigdy by na WSPOLCZESNE nam 'powiazania' i perfidne intyrygi nie trafila. Artremi, popatrz na wspolczesne, rozgrywajace sie na naszych oczach haniebne intrygi. Pierwsz z brzegu - Randy Scheunemann jego powiazania z McCainem, Ahmedem Chalaby, Bushem .... rawstory.com/news/2008/Top_McCain_adviser_lobbied_for_Republic_0810.html www.sourcewatch.org/index.php?title=Randy_Scheunemann a tu z 2003 r. kawalek "For more on Ahmad Chalabi, we turn to Randy Scheunemann, executive director of the Committee for the Liberation of Iraq. He's known Chalabi since the '90s, when he worked as foreign policy advisor to two Republican Senate leaders." www.pbs.org/newshour/bb/middle_east/jan-june03/chalabi_05-07-03.html Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 03:52 Aniutek. Ja to mam nawet dwie osoby, ktory by mi odpowiadaly. O nie, nawet trzecia. Tez nie zdradze nazwisk. Bo sie boje. Wlasnie ogladam konwencje. I za to lubie Ameryka, jaki ladny show. A to dopiero poczatek. Czy wszystko trzeba traktowac smiertelnie powaznie, podkladajac pod wszystko teorie spiskowa dziejow? Jeden lubi taniec z gwiazdami i idola, a ja konwencje itp. Chyba moge? Wlasnie skonczyla mowic przyrodnia siostra Obamy, sympatyczna. Wzruszajace slowa o ich matce. Tak mlodo umarla - nie doczekala. Natomiast babka ciagle jeszcze zyje na Hawajach. Teraz z kolei honory dla Edwarda Kennedego i jego przemowienie. Tyle wzruszenia na sali i jego. Czy aby nie ostatnie to jego publiczne wystapienie? Nie moge caly czas myslec, ze wszyscy to oszusci, karierowicze ( a dziwkarze na pewno) i zawsze wszyscy pieknie na konwencjach mowia i "entuzjazm rozentuzjazmowanego tlumu" wynika z tego, ze to klaka, albo amerykanskie debile. Odpowiedz Link
artremi Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 04:04 Ja mam w tej chwili 5 wspanialych kandydatow, ktorzy nie sa czescia wyzej wymienionych konspiracji. Wiem ze by mogli powrocic kraj do dawnej swietnosci. Niestety tez sie boje i nie moge zdradzic tego niesamowitego sekretu. :-) Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 04:08 Zdradzicie ten sekret, nie zostawiajcie innych w ciemnosci. swoja droga - to demokraci z ksiezyca przyjechali czy co? nie wiedza, co sie teraz w usa dzieje? bo jakby posluchac kennedego krzyczacego o health care, young america, economics itp - to mozna by pomyslec, ze przez ostatenie 30 lat byl w ciezkiej comie Odpowiedz Link
artremi Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 04:20 Przeczytalam artykul i bardzo podoba mi sie, ze facet pomagal Gruzji. Swoja droga, to na stronie wyswietlila mi sie wielka reklama Obamy. Wiadomo ze gosc dal plame ze swoja wypowiedzia na temat Gruzji podczas swoich wakacji. Niby na drugi dzien zmienil zdanie na te same co McCain, ale udowodnil ze nie nadaje sie do polityki zagranicznej. Jak by Obama nie staral sie sprawy Gruzji obrocic przeciwko McCainowi, to wiem ze amerykanski rzad jest po stronie Gruzji i to mi sie podoba. Odpowiedz Link
artremi Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 04:24 To powyzej bylo do Iamhotep. ktory chyba sie troche na mnie uwzial i stwarza sztuczne kontrowersje. :-) Odpowiedz Link
iamhotep Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 05:35 >... bardzo podoba mi sie, ze facet (Randy Scheunemann) pomagal > Gruzji Ta nobliwa postac, artremi, "pomagala" i "pomaga" przede wszystkim SOBIE do grubych milionow TWOIM kosztem i kosztem Gruzinow. Los Gruzinow go tak samo obchopdzi jak los Irakijczykow, ktorym tez "pomagal" wespol z Ahmedem Chalabi i paroma innymi "pomagierami", ktorzy doja teraz bajonskie sumy z amerykanskiego podatnika. Odpowiedz Link
alicjamiodek Re: Po nitce do klebka 26.08.08, 07:26 iamhotep, czapeczka troszke ci sie obsunela:) Odpowiedz Link
iamhotep Re: Eeeee tam, 26.08.08, 09:29 z obsunieta troche czapeczka mozna sobie radzic ale z zawiazanymi oczami to juz ani rusz:) www.salon.com/opinion/conason/2008/05/30/mccain_gramm/ So there at the shoulder of the Arizona maverick is perched yet another special-interest shill, in this instance not merely an errand boy for various dictators but the vice chairman of a Swiss bank whispering advice on how to cope with our economic woes. Or how not to cope, as in McCain's do-nothing approach to the foreclosure crisis, which displayed the strong influence of the financial lobby on his campaign. A tu troche starsza historia, ten sam "doradca" z zonka u boku i kupa luda na ktorych sie to odbilo. Pewnie tez sami sobie winni byli:) seattlepi.nwsource.com/national/55578_gramms24.shtml Wendy Gramm is named in a suit filed by investors against Enron executives and directors. And Phil Gramm's role in reducing government oversight of energy trading, which helped Enron in its rise to power, also is under the microscope. As devoted free-market economists, the Gramms have long espoused a hands-off approach to government regulation ***************** "...reducing government oversight of energy trading" , financial markets, banking, envronment.... i gnagsterzy sami sie teraz nadzoruja, hehe. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Obama's Vice znacznie zwieksza jego szanse 27.08.08, 03:37 Podoba mi sie, ze nie ugial sie pod presja glownie bialych kobiet, ktore nie moga przelknac tego, ze HC nie bedzie prezydentem i nie wzial ja na vice. Irytuja mnie te kobiety, gotowe glosowac na klona obecnego prezydenta tylko dlatego, ze H przegrala z Obama. Odpowiedz Link