aniutek 26.08.08, 00:51 zobaczcie, warto. video.google.com/videoplay?docid=5547481422995115331&hl=en Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytais Re: Zeitgeist- 26.08.08, 20:14 ja juz to ogladalam. Dobry film. Myslalam wczoraj, zeby go tez tu puscic, ale w "katastrofie humanitarnej" dalam link do innego filmu i koncowka zeitgeist zawiera podobna informacje do tego co jest w filmie, o ktorym juz wspomnialam (nt unifikacji swiata) Tutaj jest link do zeitgeist z napisami po polsku dla tych co angielskiego zbyt dobrze nie rozumieja: video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947 Odpowiedz Link
moniamm Re: Zeitgeist- 26.08.08, 20:58 w pazdzierniku ma wyjsc 2 czesc "zeitgeist. ogladalam niedawno podobny film, jednak mi osobiscie dal wiecej do myslenia niz "zeitgeist" -ESOTERIC AGENDA pl.youtube.com/watch?v=gcuEwPvhq28&feature=related Odpowiedz Link
edytais Re: Zeitgeist- 27.08.08, 17:24 Ciekway jest koniec tego filmu. Najpierw pokazuje cala konspiracje, troche nakreca czlowieka do protestu i walki. Na koniec mowi o ewolucji w cos wyzszego i lepszego, ktora jest mozliwa tylko jesli sie tej walki nie podejmie tylko pasywnie idzie z nurtem i wpatruje sie tylko we wlasne uczucia. Pachnie mi to propaganda ze strony konspiratorow "No dobra, to mialo wszystko byc sekretne, okryliscie nasze plany.... kurcze blade, no i moze byc rewolucja. Nie buntujcie sie bo w roku 2012 bedzie skok w ewolucji i was minie..." To takie dawanie nadzieji jesli czuje sie bezsilnym. Cos w rodzaju wiary w boga. Trudno mi uwierzyc w ewolucje w ciagu jednego dnia, bo takie rzeczy dzieja sie o wiele wolniej. Przykladowo to do tam podali z malpami (przekazanie zdolnosci genetycznie nie nastapilo w ciagu jednego pokolenia) Poczatki IMHO sa bardziej wiarygone, bo ludzie rzadni totalnej wladzy maja teraz latwo. Wszystko jest zkomputeryzowane, pieniadze tylko papierowe i banki sa w stanie kontrolowac ekonomie calego swiata. Nikt z saszetka ze zlotem czy srebrem na zakupy nie chodzi. Odpowiedz Link
moniamm Re: Zeitgeist- 27.08.08, 17:49 mi osobiscie ciezko jest uwierzyc w to, ze w planach ktos ma redukcje populacji ludzkiej o jakies 90%. chociaz kto wie- rozni szalency sa na swiecie. no i nie wierze, ze efekt cieplariany to bzdury. z kolei duzo do myslenia daly mi informacje o dodawaniu fluoru do wody, szczepieniach i innych rzeczach. ciekawe sa tez filmy robione przez alex'a jones'a - bardzo kontrowersyjna postac, prowadzi radio w texasie. mozna znalezc jego filmy na youtube. edytais napisała: > Ciekway jest koniec tego filmu. Najpierw pokazuje cala konspiracje, troche > nakreca czlowieka do protestu i walki. > Na koniec mowi o ewolucji w cos wyzszego i lepszego, ktora jest mozliwa tylko > jesli sie tej walki nie podejmie tylko pasywnie idzie z nurtem i wpatruje sie > tylko we wlasne uczucia. > > Pachnie mi to propaganda ze strony konspiratorow "No dobra, to mialo wszystko > byc sekretne, okryliscie nasze plany.... kurcze blade, no i moze byc rewolucja. > Nie buntujcie sie bo w roku 2012 bedzie skok w ewolucji i was minie..." To > takie dawanie nadzieji jesli czuje sie bezsilnym. Cos w rodzaju wiary w boga. > Trudno mi uwierzyc w ewolucje w ciagu jednego dnia, bo takie rzeczy dzieja sie > o > wiele wolniej. Przykladowo to do tam podali z malpami (przekazanie zdolnosci > genetycznie nie nastapilo w ciagu jednego pokolenia) > > Poczatki IMHO sa bardziej wiarygone, bo ludzie rzadni totalnej wladzy maja tera > z > latwo. Wszystko jest zkomputeryzowane, pieniadze tylko papierowe i banki sa w > stanie kontrolowac ekonomie calego swiata. Nikt z saszetka ze zlotem czy srebre > m > na zakupy nie chodzi. > Odpowiedz Link
edytais Re: Zeitgeist- 27.08.08, 22:27 Moniamm, skoro to Cie interesuje to o fluorze i szczepieniach itp to juz dawno sa rozne anty ksiazki i informacje (zanim internet byl powszechnie dostepny). Nawet FDA ma badania wlasnych naukowcow, ktorzy twierdza, ze fluor jest dobry dla zebow tylko w postaci pasty do zebow (topical) a nie w wodzie (systematic). O szczepionkach i fluorze wiecej jest na stronie np www.mercola.com www.westonaprice.org i mnostwo innych miejsc gdzie ludzie znajduja wiecej przeciw szczepionkom niz za. Odpowiedz Link
inletka Re: Zeitgeist- 27.08.08, 18:32 Bardzo niebezpieczne. Prawda z nieprawda mieszana co powoduje ze przyswajamy pewne fikcje ktore pare razy powtarzane po pewnym czasie pomyla nam sie z prawda. Bardzo nie podobalo mi sie podwazanie wagi Boga. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Zeitgeist- 27.08.08, 20:41 Autorzy roznych teorii spiskowych dziejow ludzkosci maja teraz wielce nowoczesny srodek przekazu - internet. No i kraza rozne wiesci po internecie, czasami jest to bardzo szkodliwe, jesli dot. zdrowia, czy oszustw w sprawach finansowych a czasami - jak to - nie tak bardzo. Dawniej wystarczyly przepowiednie Nostradamusa, Protokoly Syjonistow, czy chociaz Przepowiednie Fatimskie.... Teraz elektronika zajela ich miejsce. Odpowiedz Link
edytais Re: Zeitgeist- 27.08.08, 22:53 Zgadzam sie zyta. Teraz latwiej jest takim teoriom spiskowym zostac zlekcewazonym wlasnie z powodu nawalu informacji na internecie. Trudno przesiac prawde od klamstwa i nawet jak taki spisek wyjdzie na jaw to najlepiej zalac internet prawda zmieszana z klamstwami. Jak klamstwo wyjdzie, ze jest klamstwem wtedy prawda jest tez odrzucona. Kiedys wielkie skandale byly na pierwszych stronach gazet i ludzie bardziej wierzyli. Teraz masz internet i sklandale na porzadku dziennym nas na nie znieczulaja. Dobre czasy dla spiskowcow nastaly! Nic tylko robic doktorat w kazdej dziedzinie zycia i dopiero wybierac co prawda a co nie.... Jesli chodzi o informacje spiskowe nt zdrowia to zauwaz, ze coraz bardziej to co jest akceptowane przez lekarzy i to co jest w TV to coraz bardziej oddalone od natury. Coraz wiecej jest chorob typu rak. Surowego krowiego mleka legalnie nie mozna kupic, ale papierosy i alkohol tak. Cos tu nie tak! Kto tu tak naprawde dba o zdrowie spoleczenstwa? Po kilku zachorowan na salmonelle rzad gotowy zmusic do promieniowania wszystkiego co zielone, a ile trzeba wypadkow smierelnych zeby zdjac lek z polek? Odpowiedz Link
kolbet Re: Zeitgeist- 28.08.08, 21:14 Ciekawe, ze ten film wzbudza w Polakach takie emocje - mysle, ze to ze wzgledu na narodowa podatnosc na paranoje. Obejrzalem namowiony przez innego obywatela Polski i musze powiedziec, ze ten film nawet nie stawia podstaw do dyskusji. Jest zenujaco tendencyjny i pokazujacy, lub raczej udowadnia zalozenia w stylu "jesli 2+2 nie rowna sie 5 to znaczy ze moze rownac sie 10". Z filmu uzywam pierwszej czesci do denerwowania Starszych Pan :) Co za emocje! Kolbet Odpowiedz Link