Dodaj do ulubionych

Czy to normalne?

03.01.12, 19:58
Słuchajcie,

Mam 22 lata, moja dziewczyna 19. Uważam siebie za człowieka rozsądnego, mimo, że pisanie swoich problemów na forum tego nie potwierdza. Więc dlaczego piszę? Otóż chciałbym się przekonać, czy tylko ja uważam pewne zachowanie za grzecznie mówiąc dziwne. Do sedna: Jak wiadomo każda dziewczyna ma dziewczynę której szczerze nienawidzi ze względu na przeszłość z obecnym chłopakiem (czytaj mną). Mimo, że z dobrej znajomości ograniczyłem się do rozmów raz na pół roku, wciąż wychodzą kłótnie o nią. I teraz pytanie: Czy dojrzłym zachowaniem jest rzucenie chłopaka, lub ewentualnie kłótnia, w której moim jedynym rozwiązaniem (którego nie zrobię) jest pójście do niej i przeproszenie jej za to, że dałem "Lubie to!" do jej zdjęcia tej dziewczyny na facebooku?
Obserwuj wątek
    • tabeletka Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:05
      powiem ci tak, moje slonce ma taka byla, ktora pieszczotliwie nazywam wezem, jesli kliknal by na "lubie to" przy jej zdjeciu to bylby rozwod. prosze.
      • tabeletka Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:06
        *kliknalby
    • charles_chaplin Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:12
      Mój mężczyzna w ogóle nie mógłby mieć fejsbuka:-)
    • samentu Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:16
      Uważam siebie za człowieka rozsądnego

jak to ludzie mają fałszywe mniemanie o sobie
      ech
      napisałbym GIMNAZJUM
      ale to zdecydowanie przesada by była
    • samuela_vimes Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:18

kolejny odcinek z cyklu :

dzieci nowej ery i ich problemy
      • samentu Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:27
        zdecydowanie tragedia życiowe:)
        ale przykład pokazuje jak bardzo niedojrzałe jest współczesne pokolenie 20+
        i im bardziej niedojrzałe tym większe pretensje do dojrzałości
        co zakrawa na groteskę
        • anaisanais96 Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:36
          Dziewczyna ma 19 lat więc nie wiem czemu sie tak dziwisz. W tym wieku zazwyczaj nei jest sie dojrzałym
          • samentu Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:38
            ja się jej nie dziwię
            dziwię się autorowi
            najpierw pisze że rozsądny a potem zakłada wątek niczym gimnazjalista
    • 2minutyzycia Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:23
      Napisało 7 osób, żadne z was z konstruktywną odpowiedzią, dwójka z was z pretensjami. Nigdy nie wierzyłem w słuszność czegoś takiego jak forum, a teraz tylko się w tym przekonuję, dziękuję;)
      • kseniainc Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:31
        Bez urazy.Takie jakie pytania, takie odpowiedzi;-) Niektórzy w tym wieku mają dzieci, a Ty najwidoczniej nadal sam jesteś dziecko i Wasz związek jest tak samo dojrzały jak i Wy;-)
      • samuela_vimes Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:34
        ale czego ty się spodziewasz, że fejsbukowe perypetie like it, będziemy komentować i przeżywać z zapartym tchem stawiając się w twojej sytuacji? trochę dystansu, życie to nie fejsbuk.
        • anaisanais96 Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:40
          Temat o szlafroku w którym się intensywnie udzielasz rzeczywiście jest bardziej pasjonujący
          • kseniainc Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:43
            Ale jak dla mnie na czasie-bo nowy;-)
            A 19/21 lat miałam już jakiś czas temu i zwiazane z tym smarkate problemy.
    • 3.14-roman Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:27
      A jak wygląda to od strony tej trzeciej - czy ona próbuje nawiązać z Tobą kontakt? Może o to się rozchodzi...
    • anaisanais96 Re: Czy to normalne? 03.01.12, 20:32
      Powiem ci szczerze że żaden mężczyzna nie postąpi tak jak ty, jeśli chce zachować obecną partnerkę. Szczególnie jeśli chodzi o dziewczyny/nastolatki. One są bardzo przewrażliwione na punkcie byłych swoich facetów. Tak że przygotuj sie na wiele dni poświęconych na przepraszanie.
    • Gość: Gilda Re: Czy to normalne? IP: *.proxy.anonymox.net 04.01.12, 08:41
      A po co w ogóle utrzymujesz kontakt ze swoją byłą dziewczyną? Jesli ze sobą zerwaliście to chyba nie po to by coś kontynuować. Nie mówię, żeby jej "cześć" nie powiedzieć na ulicy ale teraz masz nową dziewczynę i powinieneś zapomnieć o innych. Zresztą wiadomo, że nastolatki są przewrażliwione na tym punkcie więc po co ją jeszcze drażnisz na FB przez jakieś "like it".
      Jakbyś nie gadał o swojej byłej i nie dawał swojej dziewczynie powodu do myślenia na ten temat to by nie było tematu.
    • ona_zmeczona Re: Czy to normalne? 04.01.12, 11:42
      moim zdaniem gowniara ma nierowno pod sufitem. byla dziewczyna to nie jest wrog publiczny nr 1, to jedynie byla dziewczyna. skoro po zerwaniu kontakty towarzyskie zostaly zachowane to swiadczy jedynie o zupelnym wypaleniu sie uczucia, wiec teraz byla jest po prostu znajoma. moim zdaniem to co robi Twoja dziewczyna to chora zazdrosc. skoro teraz juz tak sie zachowuje, a Ty jej ustapisz, to bedzie tylko gorzej. za 10 lat bedziesz musial sie teleportowac z pracy do domu, zeby przypadkiem nie spotkac zadnej kobiety po drodze.
      na Twoim miejscu nie przepraszalabym, bo nie ma za co.
      • lonely.stoner Re: Czy to normalne? 04.01.12, 16:39
        ja na miejscu autora raczej bym nie dawala zadnych 'likow' pod zdjeciami bylej. Po co ma denerwowac swoja obecna dziewczyne? jesli jest zazdrosna o eks, to albo albo- albo bedzie narazal na gniew i nerwy obecna dziewczyne kosztem zwiazku, i bedzie schlebial swojej eks dajac jakies like na fb, albo oleje byla i zajmie sie pielegnowaniem nowego zwiazku. Proste.
    • tehuana Re: Czy to normalne? 08.01.12, 14:27
      Sporo tych watkow o facebookowych zazdrosciach sie pojawia. Uwazam, ze facebook powinnien kazdego potencjalnego uzytkownika przebadac testem na dojrzalosc, zanim pozwoli utworzyc mu konto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka