Gość: ZABRZANIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 19:10 Zróbmy listę firm zabrzańskich , które łamią przepisy. Zgłaszajcie tu te nieprawidlowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Firmy naruszające przepisy i prawa pracownikó IP: 212.106.160.* 20.04.10, 19:45 ZZM S.A. Mobbing, chamskie odnoszenie się do pracownika, zmuszanie do do schodzenia w środku tygodnia np. z nocki na popołudniową zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 ----------------------------------- 21.04.10, 07:05 Przecież działają tam jakieś związki zawodowe. Zgłoś im ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincent van klomb Re: ----------------------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 20:19 gdyby stworzyć listę pracodawców łamiących prawa pracownicze i pracowników łamiących prawa pracodawcy,to czy liczba tych drugich byłaby większa od liczby pierwszej więcej niż 20 razy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACODAWCA A może ranking nierzetelnych pracowników?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 20:54 Każdy kij ma dwa końce, może stwórzmy listę nierzetelnych pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: A może ranking nierzetelnych pracowników?? 25.04.10, 19:53 Kto weryfikowałby taką listę? Sztygar? brygadzista? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: A może ranking nierzetelnych pracowników?? 09.05.10, 19:35 A kto "weryfikuje" wpisy na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: A może ranking nierzetelnych pracowników?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 19:21 a kto weryfikuje debili którzy robią wpisy na tym forum??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: A może ranking nierzetelnych pracowników?? 29.05.10, 19:29 Niestety tylko czytelnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: A może ranking nierzetelnych pracowników?? IP: *.stk.vectranet.pl 30.05.10, 12:05 Sami jesteście sobie winni za takie związki zawodowe. Zbojkotujcie takie ich postępowanie, wypisujcie się z tych organizacji, jak liczba związkowców spadnie do minimum, wpływy ze składek się dramatycznie zmniejszą, wówczas może się wezmą za robotę. Ludzie tylko potrafią narzekać, a sami przyczyniają się do takiego stanu. Niech was związki doją do woli jak jesteście takimi frajerami. Składka na związki to dla mnie nic innego jak podatek od głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ----------------------------------- IP: 212.106.160.* 30.05.10, 00:54 Związki w zzm siedzą w kieszeni prezesa. Sam prezio chwali się że jego współpraca ze związkami układa się świetnie. To o czym tu gadać? Związki w zzm są jak biuro turystyczne, czasem organizują wycieczki. Żaden zgłoszony przez pracowników problem nie został rozwiązany. potrafią tylko brać składki. Dotyczy to i solidarności i opzz. Wstydziliby się. Niech spojrzą jak działają związki w innych zakładach, Przynajmniej coś załatwiają, a u nas w zzm to poprostu parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: ----------------------------------- IP: 188.33.11.* 23.06.10, 21:42 zzm to tzw firma "rodzinna",działa jeszcze na zasadach socjalistycznych. Tam jest wszystko do góry nogami,o związkah nie wspominam.Pan J.P to zwykła kukiełka przyspawana do stołka,dyrekcja rozwija swoje chore wizje,awansują przydupasy i pociotki,stanowiska są sztucznie tworzone-wręcz klonowane!!!Tylko zwykły robotnik zawsze dostaje po dupie.Ten zakład mieni się nowoczesnym,tylko gdyby wpadła tam NORMALNA kontrola czy audyt to pozostałby zaorac ten plac i posadzić marchewke-bo buraków w dyrekcji jest już pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Firmy naruszające przepisy i prawa pracownikó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 23:33 Kto coś wie o firmie URKOM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do xxx IP: 95.160.252.* 30.05.10, 23:40 w każdej jednej firmie związki siedzą w kieszeni prezesów więc nie ma szans że coś się dzięki nim zwojuje. Każdy broni swojej dupy a tacy tymbardziej nie będą fikać chlebodawcom, gdyż w grę wchodzi konkretna kasa za piastowanie stanowisk związkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i ty Re: doja IP: 95.160.234.* 30.05.10, 23:46 zobacz zwiazkowcow w UM Zabrze,ich funkcje,koneksje rodzinne i delegacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: doja IP: 95.160.252.* 30.05.10, 23:57 A ja odsyłam do KWK Makoszowy, to dopiero cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: doja 09.06.10, 22:07 Nie można. Napij się lepiej zimnej wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
makbet1 ----------------------------- 10.06.10, 08:57 Jeżeli w pewnej firmie załoga-członkowie związku wybrali 1.sekretarza PZPR na przewodniczącego związku a towarzyszy z egzekutywy do zarządu związku, to o co mają teraz pretensje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: ----------------------------- 10.06.10, 22:48 Lepiej gdyby wybrali przewodniczącego rady parafialnej, byłego ministranta i byłą członkinię dzieci Maryi. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: ----------------------------- 22.06.10, 19:28 Może wtedy rzeczywiście byłoby dla nich lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: ----------------------------- 23.06.10, 23:54 Też pijesz w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: ----------------------------- 06.07.10, 19:44 A kiedy pić najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabadabadu Nadgodziny caly czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 22:42 A ja pracuje w zabrzanskiej firmie, na umowie mam 8 g na dobe a jestem zmuszany b. czesto do pracy 12 a nawet wiecej godzin choc czasem naprawde mam inne rzeczy na glowie ale szef powie ze sie zwolnij jak sie nie podoba i co mam zrobic? W niedziele tez jestem zmuszany przychodzic pod grozba utraty premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Nadgodziny caly czas IP: 109.243.24.* 06.07.10, 22:56 a ja nie pracuje juz w pewnej firmie 2 lata i do dzis dnia nie umiem sie uprosic o zalegle 3 pensje + 2 miesieczna odprawe. prezes ma sie dobrze, placic nie zamierza, komornicy rozkladaja rece, nie ma z czego sciagnac dlugu. pomijam juz fakt ze prezio ma wypasiony dom i dwa auta po domem. co robic? jest jakies wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś