Dodaj do ulubionych

Wybory samorządowe...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:40
Wkrótce wybory samorządowe...
Jakich widzicie i sugerujecie kandydatów na prezydenta miasta ?
Według mnie, nie ma idealnych których bym poparł tak od razu... więc wybieram
tzw. mniejsze zło - tj.obecną panią prezydent , choć w poprzednich wyborach
nie głosowałem na nią, ale teraz widzę że kobieta jak coś chce- to potrafi.
Widzę pewne różnice w naszym mieście. Nie jest idealna, bo wiele jej zachowań
pokazuje jej niedoskonałości, ale po głębszym namyślę twierdze że coś dla
naszego miasta zrobiła, a bynajmniej wykazuje wolę starania się.
Nie zauważyłem tego w poprzedniej ekipie rządzącej- p.Urbańczyka - przez 10
lat miasto jakby zamarło, teraz natomias widać pewne ruchy inwestycyjne.
Odrzucam także kandydata p.Sekułe -który to startuje już tradycyjnie we
wszystkich możliwych wyborach czy to sejmu ,czy samorządowych..a pracując już
w komisji pokazał na co go stać i jaki jest jego stosunek do ludzi którzy mogą
się z nim nie zgodzić...bo przecież to wolny kraj i każdy ma prawo do własnego
zdania, a nie żeby go od razu chamsko zdeptać, czy zrównać z błotem...A tak
się ten polityk zachował...niech tam pilnuje warszawki, a nie łapie się za
wszystkie możliwe ogony , a nigdy mu nic w jego karierze nie wyszło...
Więc pozostaje mi Mańka-Szulik która coś już zaczeła , a ja dam szanse jej to
kontynułować i wierzę w jej dobre chęci.
A jakie jest wasze zdanie....?
Obserwuj wątek
    • Gość: zabrzanka Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.10, 18:11
      Dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. Powinien byc ktos nowy,
      kto spojrzy swiezym okiem na otaczajacy go swiat i bedzie widzial
      dalej i szerzej niz obecna ekipa. Od wielu lat panie i panowie
      zamieniaja sie stolkami i tyle. Warto chyba cos zmienic.Co nie
      znaczy,ze nie widze zmian w miescie.
      • Gość: Zabrzanin II Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 18:34
        Gdyby tylko był ktoś taki nowy konkretny i zainteresowany....
        Jakoś trudno mi ich dostrzec..Choć w pełni się zgadzam z Tobą ...ale czy ktoś
        taki jest...nie twierdze że nie i że jesteśmy z góry na klęske skazani...ale
        może ktoś postara się wskazać takiego konkretnego kandydata, no i w jakiś sposób
        przedstawić jego za i przeciw....w końcu wszyscy walczymy o dobro nasze , a nie
        po to by nabijać im kieszenie...
        Ludzie od nas to wszystko zależy...
        Czekam na propozycje...
        • Gość: zabrzanin Re: Wybory samorządowe... IP: 109.243.51.* 31.08.10, 18:54
          Mirosław Sekuła jako prezydent zdziała dla Zabrza znacznie więcej
          niż obecna ekipa, która nie ma nawet większości w Radzie Miejskiej,
          a trzeba także skutecznie walczyć o sprawy miasta w regionie i w
          kraju, nie tak jak to obecnie ma miejsce np. z DTŚ albo stadionem.
          Wygląda na to, że obecna władza doprowadza po prostu do zadłużania
          miasta na koszt naszych dzieci i wnuków.
          • Gość: eewwaa Re: Wybory samorządowe... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.10, 19:32
            Mańka Szulik NIE, bo brzydka i nieudolna, Sekuła też nie najlepszy
            choć ładniejszy od Szulikowej- zatem KTO ? Proszę o poważne
            propozycje.
            • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 31.08.10, 20:38
              Zatem ja!
              • Gość: kufel-online Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 21:38
                wypijmy! twoje zdrowie!
                • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 31.08.10, 23:26
                  Dziękuję, wzajemnie.
                  • Gość: pali_kot Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.10, 23:52
                    W Kończycach nowa skuteczna gwiazda profesora Mariana O.
                    Produkcja materiałów wyborczych gratis.
                    • Gość: waryniol Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 01.09.10, 12:37
                      dobrze, że już po wakacjach i rozpoczął się nowy rok szkolny, będzie tu mniej dzieciarni wypisyjącej brednie, dla może być szpetota byle skutecznie rządziła...
                      • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 01.09.10, 17:53
                        Prawa dzieci to wielki skarb nowoczesnych społeczeństw.
                        Tymczasem Ty gardzisz wypowiedziami bachorów, jesteś nienowoczesny.
                        • Gość: wyborca II Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 02.09.10, 20:59
                          W Zabrzu ma z kolei kandydować szef hazardowej komisji śledczej Mirosław Sekuła. Poseł
                          powiedział, że kandyduje, gdyż złożył taką obietnicę w 2006 roku. Otrzymał wówczas propozycje
                          kandydowania, ale jej nie przyjął, gdyż chciał zakończyć swoją kadencję jako prezesa Najwyższej
                          Izby Kontroli. - Powiedziałem wtedy jednak: pamiętajcie o mnie w 2010 roku, wtedy będę
                          kandydował. W związku z tym to co wtedy mówiłem chcę wdrożyć w czyn i chciałbym, żeby
                          zabrzanie wybrali moją propozycję - powiedział.

Sekuła, który był w przeszłości radnym, wiceprzewodniczącym rady miejskiej i wiceprezydentem
                          Zabrza, mówi, że chce wrócić do pracy w samorządzie i wykorzystać swoje doświadczenie zdobyte
                          w Sejmie i w NIK. - Zawsze było mi szkoda opuszczać Zabrze i Śląsk, więc jeśli byłaby taka wola
                          wyborców, to chętnie znowu zaangażuję się w sprawy samorządowe Zabrza - dodał.

• kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 02.09.10, 21:21
                            Wola wyborców jest jedna, ja będę prezydentem Zabrza.
                            • Gość: zarzadca Re: Wybory samorządowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:58
                              miejsca w Zabrzu brak
                              • Gość: ala Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 03.09.10, 15:15
                                Pan Sekula chyba wystarczjaco skompromitowal sie jako przewodniczacy komisji w sejmie, a jego
                                zaslugi jako wiceprezydenta sa bardzo watpliwe. Na wybory nalezy isc ale po raz kolejny zadaje
                                sobie pytania na kogo oddac swoj glos ?
                                • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 03.09.10, 17:50
                                  Już mówiłem, na mnie!
                                  • Gość: mieszkaniec Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 07:34
                                    Przedstawiam propozycję do fotele prezydenta miasta zabrza zgłaszam Pana Sławomira Pelca.
                                    Mieszkaniec Zabrza, prowadzi własną firmę, był radnym oraz przewodniczącym komisji rewizyjnej w
                                    Radzie Miasta.Uczciwy i rzetelny gość.
                                    • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 04.09.10, 12:50
                                      Tylko ja jestem rzetelny o czym świadczy fakt, że nigdy nie byłem radnym.
                                      • Gość: sprzedany Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.10, 17:41
                                        Panie Sekuła mieszkańcy po hutniczych mieszkań pamiętają panu sprzedaż mieszkań wraz z mieszkańcami.A to dla forumowiczów na odświeżenie pamięci do czego jest zdolny nasz poseł:
                                        new-arch.rp.pl/artykul/389672_Kupic_podzielic_sprzedac_zarobic.html
          • tako_jako Re: Wybory samorządowe... 13.11.10, 08:11
            wróć do czasów gdy był zastępcą....sprzedawał ludzi bo w takim stanie prywaciarz chciał mieszkania hutnicze. My jako zabrzanie nic dla niego nie znaczymy. Dreptanie za poparciem w wyborach rozpoczął u proboszczów.
        • Gość: emma Re: Wybory samorządowe... IP: 213.5.202.* 05.10.10, 09:24
          Dobrze mowisz ze nalezalo by kogos wskazac .Z zacieciem spolecznikowskim.Mlodego -bo ma energie.Swoja droga skad sie biora te gotowe nazwiska prezdentow zabrza do wyboru,pozrawiam wszystkich emma emerytka
    • aka-jo Re: Wybory samorządowe... 23.09.10, 00:09
      Tu mozecie pisac o wyborach i prosze nie zakladajcie 10 osobnych watkow~
      • Gość: pati Re: Wybory samorządowe... IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 25.09.10, 22:03
        Na tym forum parę osób od kilku miesięcy głównie bezpodstawnie i chamsko atakuje panią prezydent Zabrza. Więc nie rozumiem o co chodzi z tymi wpisami, że jest inaczej...
    • Gość: simka Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.10, 06:51
      No, tak...Miało być mniej ataków politycznych...
      Zabrzanin, jeśli ktoś przez 5 lat wykazał się tylko "chęcią starania się", to jest dużo za mało.
      • Gość: ola Re: Wybory samorządowe... IP: *.12.foxnet.com.pl 23.09.10, 16:57
        jak to jest postep i rozwoj miasta - to ja dziekuje ! zreszta jaka gospodarz takie otoczenie - dokolła domku tez ma slicznie ! a poza tym to jest zaprzeczenie kobiecosci i subtelnosci . Napewno nie na mMS !!!
    • Gość: speed chamsko jednostronny wątek przypięty jako temat pr IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.10, 17:58
      chamski,jednostronny skandaliczny wątek przypięty jako temat przewodni o wyborach samorządowych.
      wiadomo dlaczego niejaki akajo tnie wątki nie na rękę skutecznym i mms. akajo zrobił sobie z tego forum tubę wyborczą skutecznych
      wreszcie tego aka jo powini wyciąć. bardzo skuteczną metodę manipulacji sobie skuteczni znaleźli. obsadzić moderatorów na tych forach gdzie tylko się da i manipulować forum.
      moderowanie na tym forum to skandal . jak na Białorusi
      • Gość: wyborca Re: chamsko jednostronny wątek przypięty jako tem IP: 109.243.135.* 23.09.10, 20:00
        A może by także zlikwidować wątki z Hindenburgiem, bo też dotyczą wyborów, a ich liczba jest za duża i nudno się robi.
        • Gość: pilarz Re: chamsko jednostronny wątek przypięty jako tem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 20:46
          Należy skutecznie wyciąć to Akuku-jojo.
    • marcin_mikulczyce Re: Wybory samorządowe... 23.09.10, 23:27
      Kampania wyborcza to jest jakieś mydlenie ludziom oczu. Ważne przecież kto co robi przez lata, a nie tylko jak się prezentuje w tzw. kampanii
      • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 24.09.10, 20:00
        Ważne co robi się całe lata?
        A jak nic się nie robi?
        • Gość: lucky Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 26.09.10, 11:45
          A może wybierzmy jakiegoś bardzo bardzo bogatego kandydata? Taki to przynajmniej skupi się na pracy, ot tak - bo lubi, bo z nudów chce się realizować a nie będzie patrzył jak na prawo i na lewo napchać sobie kieszenie, podpisać korzystne dla siebie i rodziny umowy, które zapewnią byt kilku pokoleniom. Może chory ten pomysł, ale w Ameryce w wielu stanach się sprawdza.
          • Gość: helena Re: Wybory samorządowe... IP: 188.33.223.* 26.09.10, 22:51
            Bogaty? Były minister PO Drzewiecki jest bardzo bogaty
            • Gość: cba Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 26.09.10, 23:17
              byly wicek Adam K. "jest" tez bardzo bogaty
        • Gość: chichol Re: Wybory samorządowe... IP: 178.235.106.* 18.10.10, 23:18
          kogo masz na myśli Kielonku Kochany?! potykę- politykę?
          to jakaś kpina. ta pani nie robi kompletnie nic w muzeum górnictwa węglowego, a ma czelność twierdzić, że ma jeszcze coś do zrobienia w tym mieście. hahaha!!!

pozdrawiam Cię.
          chich
    • Gość: jotka Re: Wybory samorządowe... IP: *.zabrze.net.pl 27.09.10, 12:22
      Szukanie nowego kandydata na prezydenta i jego wypromowanie w obecnej kampanii wyborczej jest niemożliwe, to stracony czas, o takich osobach myśli się dużo wcześniej.
      Dlatego proponuję zająć się rzeczową analizą już zgłoszonych kandydatów, powszechnie znanych, bo z pośród nich będzie nowy prezydent.
      • kielonek-online Re: Wybory samorządowe... 28.09.10, 21:47
        I bedę nim ja.
        • Gość: 123 Re: Wybory samorządowe... IP: 77.252.87.* 03.10.10, 16:07
          No to mamy przerąbane na kolejne 4 lata.
          • Gość: pestmistka Re: Wybory samorządowe... IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 20:48
            4.10 2010 dyzur radnego dr Wojtowicz u UM oczywiscie nie dojechal nie pierwszy zreszta raz a co go obchodza wyborcy ale ma czelnosc startowac w nastepnej kadencji i co na to pani prezydent moze nalezy podsumowac absencje pana dr na sesjach rady i na dyrzurach takich jak dzisiejszy i zastanowic sie czy taki czlowiek jest mam potrzebny w radzie miasta ktory ludzi glosujacych na niego kompletnie lekcewazy .
            • Gość: optymista Re: Wybory samorządowe... IP: 217.8.184.* 08.10.10, 15:41
              Dla mnie te ostatnie lata nie były stracone ( w przeciwieństwie do kadencji Pana J.G ), bez rewelacji ale solidnie, z mnóstwem potknięć ale widać zmiany. Mam duże zastrzeżenia co do otoczenia pani prezydent ale nie widzę zastępców ( co poniekąd jest smutne ). Ale z drugiej strony pojawiło się dużo ciekawych inicjatyw. Z realizacją bywa różnie ale widać że przynajmniej niektórym się chce. Jestem za dalsza kadencją i tak będę glosował.
    • Gość: serpico Re: Wybory samorządowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 08:56
      Najpierw do zabrzanina.Słowo"bynajmniej"oznacza tyle co wcale nie /chyba należało napisać -przynajmniej/.Wiem na pewno, że kandydaci na samorządowców z duszą społecznika a zarazem zdolnościami menadżerskimi nie rodzą się na kamieniu.Tak więc urodzaju dobrych kandydatów na prezydenta miasta w Zabrzu nie ma.Z moich obserwacji wyborów samorządowych i parlamentarnych wynika, że najgorsi kandydaci to lekarze /porażką w polityce był również działalność naprawdę wielkiego lekarza i człowieka-prof.Religi/.Identyfikowanie się radnego z opozycją tylko w imię eksponowania podziałów politycznych to bezsens - co widać wyraźnie w radach o niewielkiej ilości mandatów gdzie tak naprawdę wszyscy widzą problemy gminy i sposoby ich rozwiązania tak samo.Mijająca kadencja w Zabrzu to dobra kadencja i powinna trwać nadal przynajmniej w osobie Pani Prezydent.Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego ile czasu wymaga realizacja nawet prostych zadań opartych na zamówieniach publicznych.Procedury a także opór materii ze strony urzędników ceniących sobie święty spokój robią swoje.
      • Gość: gość Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 17.10.10, 16:39
        Serpico, proszę Cię...Jaki opór urzędników? Tam wszyscy ruki po szwam, albo po czym tam kto ma...Jak to na carskim dworze.
    • livequenie Re: Wybory samorządowe... 23.10.10, 21:38
      zabrzetv.pl/news/wiadomosci/goracy_temat/20101022_Jak_bardzo_skuteczny_byl_Adam_M_/
    • Gość: buldog Re: Wybory samorządowe... IP: 178.235.110.* 25.10.10, 17:21
      Rzeczywiście trafne określenie "mniejsze zło"
      Też skłaniam się do obecnie panującej Prezydent , nie potrafię wyobrazić sobie Pana S..., dał już niezłe popisy swojej sprawności afera mieszkańców po hucie, a ostatnio jako KOMISJA HAZARDOWA, to było żenujące, o innych rzeczach szkoda pisać.
      • Gość: żenująca Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 22:20
        Żenująca to jest Mańka wraz z tą całą skuteczną czelodką jednoliterowców.
    • aniazot Z dala od polityki 26.10.10, 17:56
      Trzeba pójść na wybory i zagłosować zgodnie ze swoim sumieniem, a nie instrukcjami!
      • Gość: nikt Re: Z dala od polityki IP: *.stk.vectranet.pl 31.10.10, 08:10
        Oprócz afer, zatrzymań i wszelkiej maści katastrof (znowu pożar) w Zabrzu nic się nie zmienia i to jest fakt. 8 lat rządów ludzi ukształtowanych i wywodzących się z komuny chyba wystarczy. Czas na zmiany i na Prezydenta-Profesjonalistę! Ja osobiście za takiego uważam Mirosława Sekułę.
        Oddając głos na MMS za 4 lata sami złapiecie się za głowy. Wspomnicie moje słowa.
        • Gość: Karlik Re: Z dala od polityki IP: 83.238.216.* 31.10.10, 21:07
          P.Sekuła jest rówieśnikiem obecnej prezydent, albo nawet starszy, czyli też "ukształtowany" przez komunę. Brak logiki, czy nawet zdrowego rozsądku widać gołym okiem. Żeby zobaczyć, co zmieniło się w Zabrzu, trzeba mieć otwarte oczy, skoro miasto w ciągu 4 lat pozyskało 300 milionów euro,to nie jest zasługą pana S,lecz operatywnej prezydent. W mieście uporządkowano gospodarkę wodno-ściekową, zadbano o szpitale, szkoły, zbudowano 20 boisk przyszkolnych, 2 orliki, uczyniono Zabrze miastem turystyki przemysłowej, pozyskano ostatnio prawie 40 milionów na rewitalizację Bytomki, a drugie tyle na sztolnię dziedziczną. Pan Sekuła zaś może się pochwalić komisją hazardową, sprzedaniem domów pohutniczych , podobno przyczynił się też w swoim czasie do zamknięcia niektórych przedszkoli. Może się mylę, więc czekam na informacje, co też zrobił pan Sekuła dla swojego miasta/ regionu/, skoro nawet zabrzańscy górnoślązacy poparli MMS???????
          • Gość: ep_1 Re: Z dala od polityki IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 00:08
            co zrobiono z tymi pozyskanymi euro i co się zrobi z tymi, które się jesze pozyska. Oczy mam otwarte. A po za tym chwal się za siebie.
    • alicjah85 Niezdecydowanych zapraszam na bloga 02.11.10, 01:24
      Witam,

Z uwagą czytam wasze opinie. Tych, którzy jeszcze nie zdecydowali na kogo zagłosują zapraszam do zapoznania się z moim blogiem - alicjaholewa.blogspot.com/

Kandyduję do RM z okręgu nr 3. Wkrótce zamieszczę więcej informacji o moich pomysłach.
      Zachęcam do komentarzy!

Alicja Holewa.
      • Gość: adam67 Re: Niezdecydowanych zapraszam na bloga IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.10, 23:39
        Witam!! Niestety wg mnie to całe zło wyszło przy poprzednich wyborach gdy przegrał je Pan Marek. A eraz wybór jest marny i tyle. Pozdrawiam Adam K.
    • Gość: zabrzanka Re: Wybory samorządowe... IP: *.chello.pl 03.11.10, 22:08
      Spójrzcie na listy kandydatów na radnych. Niektórzy przyrośli do stołków zajmując pierwsze miejsca na listach wyborczych. Proponuję odświeżyć Radę Miasta wybrac ludzi nowych,nie ciągle tych samych. Ich nazwiska są w okręgach, a czy pokazali się społeczeństwu w radach dzielnic,osiedli. NIE, nie , nie .......... kandydują czy mają jakieś ambicje, wstyd
      • Gość: anias Re: Wybory samorządowe... IP: 178.235.105.* 04.11.10, 14:29
        Jeszcze większym nieporozumieniem są ci kandydaci, którzy startują w okręgach, z którymi nie mają nic wspólnego. I co taki kandydat może wiedzieć o problemach tej dzielnicy, skoro w niej nie mieszka? Według mnie w zasadach wyborów do RM powinna być regulacja uniemożliwiająca kandydowanie w okręgu innym, niż miejsce zamieszkania. Tak jak jest w wyborach do Rad Dzielnic.
        • Gość: powiedzcie to Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 21:27
          Powiedzcie to spadochroniarzowi Lewandowskiemu.
          • mila12.1 Re: Wybory samorządowe... 07.11.10, 00:11
            Rozwiązaniem byłyby okręgi jednomandatowe, ale to odległa przyszłość, bo partie się boją, że to wyeliminowałoby ich kandydatów. Na listach wyborczych jest całe spektrum wiekowe kandydatów, wystarczy się pofatygować na wybory, zamiast siedzieć na czterech literach przy kompie. Wiek ma się nijak do rozumu, uczciwości, talentu czy zdrowego rozsądku, więc się tak tym nie epatujcie.Rozum nie zawsze bywa przy młodości.Niestety. Tych przyrośniętych do stołków też ktoś wybierał, a w Zabrzu, tak się składa, mieszkają i młodzi i starzy, więc wszyscy powinni być reprezentowani.
            • Gość: Lisek Re: Wybory samorządowe... IP: 46.112.189.* 09.11.10, 00:33
              Nie zaglądam tu często, ale jak przeanalizuję historię naszego miasta przez ostatnie 20 lat to jeszcze nikt dla Zabrza tyle nie zrobił co p. Mańka. Widzę jedynie, że strasznie lubi być "obskakiwana" przez różnych "ratlerków", ale nikt inny nie ma nic do zaoferowania, a już szczytem jest AGRESJA PO i p. Sekułę bo innych "konkretów" nie ma !!!!
              Jego konkrety nie są konkretne. Nigdzie nie wspomina, jak i co chce zrobić, aby osiągnąć "te konkrety".
              1. Drogi - co przez to rozumie?? Jedyna stara inwestycja to przedłużenie Korfantego z Rokitnicą i pomysł p. Mańki Nowopaderewskiego, która notabene już w części działa.
              2. Budownictwo mieszkaniowe - czyżby miasto budowało nowe domy?? Za co?? Skoro sam twierdzi, że miasta na budowanie nie stać!! Udostępnienie gruntów?? Są już udostępnione, a domy już się budują (m.in. Sobieskiego)
              3. Nowe miejsca pracy - gdzie?? chyba, że w Urzędzie Miejskim za nasze pieniądze!!
              4. Służba zdrowia - za p. Mańki i tego składu RM rozbudowuje się jedyny miejski szpital. Co p. Sekuła ma na myśli "służba zdrowia" - może całkowita prywatyzacja?? No to już planuję sobie trasy do Bytomia i R. Śl aby się leczyć, bo na prywatną wizytę mnie nie stać!!!!
              5. Czyste miasto - w tym zakresie jest zawsze coś do zrobienia i za tę kadencję, poprzednie i każdą następną - jakiś konkret??
              6. Bezpieczne miasto - i tutaj nie ma żadnych konkretów, a w ostatnim czasie najwięcej wydano z miasta na poprawę bezpieczeństwa i niestety, tutaj zawsze da się coś poprawić, ale przepisy muszą przyjść z "Warszawki" i miasto i tak nic więcej nie może robić niż do tej pory - a "Warszawka" coś robi w tym kierunku??
              7. Wspieranie przedsiębiorczości - ja nie zauważam tutaj konkretu, ale w tym zakresie można dużo zrobić.
              8. Kryty basen - to nie taka prosta sprawa, a skoro słowa p. Sekuły cyt:" Nie stać nas na stadion", no to ja pytam - czy stać nas basen?? który nie mało kosztuje??
              9. Nowy stadion - tutaj niestety p. Sekuła sam sobie przeczy i chyba zależy od zadającego pytanie taką stawia odpowiedź. Żenada
              10. Strefa ekonomiczna - przecież jest w Zabrzu taka strefa, więc co?? Będzie powiększał?? Likwidował?? Jakiś konkret proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety, wywieszając baner w centrum Zabrza, stanowczo widać, kto kieruje się agresją w polityce i tylko nie widomi tego nie widzą, ale niestety słyszą, a głusi mogą tego nie słyszeć, ale to wyraźnie widzą - więc kto może być zwolennikiem p. Sekuły??

Już nie mówię o drobiazgach jak śmieszność i skandal w komisji hazardowej, gdzie przed zakończeniem wykonania wszystkich czynności był już Raport gotowy - to tak jak by sąd wydał wyrok nie zamykając przewodu sądowego.

A ostatnia sesja RM to już zupełna farsa, gdzie przygotowane wypowiedzi na wypadek przegłosowania uchwały myli się, którą kartkę ma przeczytać - proszę, czy taki człowiek ma zarządzać Zabrzem??

Nie piszę po to, aby popierać tego kandydata lub innego, ale jak widzę plakaty kandydata z PO i jego konkrety to mi się "nóż w kieszeni otwiera".

Apeluje do wyborców o rozsądek - a na wybory trzeba iść!! !! !!
              • Gość: aj Re: Wybory samorządowe... IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 06:55
                Lisek - nie dziwi mnie, że nie rozumiesz. Jeżeli konkrety są agresją to karm się dalej obietnicami. Za Twoim przykładem przekleję ten wpis w innych wątkach.
                • Gość: kiwi Trzeźwy wyborca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 08:43
                  "Trzeźwy wyborca, to taki co zna 10 przykazań.

1. Odrzuć ludzi ubiegających się ponownie o wybór do rady. Doświadczenie liczy się u pilota
                  i chirurga, nie u publicznie wybieranego oficjała. Nic tak nie rozleniwia
                  i nie wzmaga arogancji jak powtórny wybór.
                  Nie dotyczy to prezydentów, wójtów, burmistrzów.

2. Skreśl ludzi których uposażenie z razie wyboru znacząco wzrośnie. Tym
                  chodzi o szmal, nie o ciebie czy gminę.

3.Skreśl ludzi którzy nie potrafią logicznie uzasadnić dlaczego kandydują.
                  Nieodmiennie wskazuje to na oportunistów z niskim IQ. Nic ci po nich.

4. Wyklucz kandydatów bez aktywnie wykonywanego zawodu. Publiczna funkcja
                  to zaszczyt i odpowiedzialność, nie substytut zawodu, nie metoda na
                  bezrobocie i nie przechowalnia na kryzys. Od zera oczekuj tylko zero.

5. Bądź podejrzliwy gdy kandydat rozwija wielkie plany nie podając źródeł
                  ich finansowania. Jeśli nie wiesz kto jest ostatnim naiwnym który w nie
                  uwierzy szansa jest ze jesteś nim ty. Jeśli nie wiesz z czyjej kieszeni
                  będą one finansowane jest gwarancja że z twojej.

6. Cuda i ideały są domeną religii. W codzienności są jedynie kompromisy
                  między grupami interesów. Odrzuć kandydata który tego jeszcze nie pojął.
                  Skreśl też kandydata który chce ulepszać ale nie potrafi wskazać co
                  poprzednicy zrobili źle a co dobrze.

7. Skreśl kandydatów przy najmniejszym nawet podejrzeniu koligacji
                  rodzinnych, rodzinno-towarzyskich czy powiązań rodzinno-biznesowych. Klany
                  rodzą korupcję i konflikt interesów. Dwa nazwiska z tej samej sitwy na
                  listach wyborczych to o dwa za dużo.

8. Jeśli kandydat do ciebie nie dotarł ze swoim programem, w tej czy innej
                  formie, przyjmij że cię olewa. Jeżeli widzisz jedynie jego uśmiechniętą
                  gębę na słupie bądź pewien że śmieje się z frajerów takich jak ty.
                  Zrewanżuj się pajacowi preferując tych którzy wykazali trud aby dotrzeć.

9. Odrzuć kandydatów posługujących się ideologiczno-obyczajową mową trawą.
                  Na poziomie gminnym nie ma żadnej prawicy czy lewicy, są tylko ludzie
                  rozsądni i durnie. Emocjonalne zbitki typu pomoc, wzmocnienie,
                  zlikwidowanie, ukrócenie, w połączeniu z dziećmi, ubogimi,
                  niepełnosprawnymi, emerytami, chorymi, bezpieczeństwem nieodmiennie
                  wskazują na powtarzanie przez durni przysłanego im z centrali wyborczej
                  kitu.

10. Z kandydatem jest jak z lekarzem - pierwsza rzecz nie szkodzić.
                  Robienie dobra jest na tylnym siedzeniu. Rozważ pozytywnie kandydata
                  obiecującego robić niewiele ale z sensem. Jest szansa że będzie lepszy niż
                  aktywista, który za fiasko swoich projektów i tak przyśle ci słony
                  rachunek."

• mila12.1 Obietnice wyborcze 09.11.10, 13:59
                    W Zabrzu pojawiły się bilbordy z obietnicami pana posła, który już nie chce być posłem i brakuje na nich tylko jego słynnego hasła, które wielokrotnie powtarzał:NIKT NIE DA CI TYLE, ILE JA CI MOGĘ OBIECAĆ. Swoją drogą są to rzeczy, które aktualnie robi pani prezydent wspierana przez Radę Miasta/choć oczywiście niecałą/
                    • Gość: jak Re: Obietnice wyborcze IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 07:23
                      coś i się pomyliło.
    • Gość: k Re: Wybory samorządowe... IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 08:34
      Przekopiowane z innego wątku
      "Przez aklamację proponuję w Zabrzu powierzyć zarządzanie miastem obecnej pani Prezydent. Będzie taniej. Pieniądze na wybory proponuję przeznaczyć na jej promocję i opisywanie jak nam się dobrze w Zabrzu żyje. Bo przecież nowe mieszkania, nowe miejsca pracy, nowe drogi no i stadion już mamy. Dalsze cztery lata takiego działania obecnej ekipy i wszyscy w to uwierzymy."
      Tobie Zabrzanin - jak napisałaś - pozostaje Mańka-Szulik. No cóż lubisz być chamsko zdeptany i zrównany z błotem - Twoja sprawa.
    • Gość: kasiek Re: Wybory samorządowe... IP: *.chello.pl 15.11.10, 19:51
      Gdzie znajdę pełną listę kandydatów na radnych? bo chyba jestem zbyt mało biegła w wyszukiwaniu informacji: przeszukałam portal um, pkw i jakoś mam z tym problem
    • Gość: gość Re: Wybory samorządowe... IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 02:26
      Drodzy wyborcy. Dużo mówi się o zmianach na jakie oczekujemy, ale niektórzy sami nic nie robią, aby coś więcej dowiedzieć się o kandydatach, czekają aż im wszystko podają na talerzu. Ja jeśli mam oddać głos na kogoś muszę coś o nich wiedzieć, sam zbieram informację. Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest Borys Borówka. Jest to człowiek młody, przedsiębiorczy, nie umoczony w żadne układy. Zresztą za nim do was dotrze popytajcie się o niego, a sami przekonacie się, że warto na niego oddać głos.
      www.borysborowka.info
      • Gość: Karlik Re: Wybory samorządowe... IP: 83.238.216.* 19.11.10, 14:31
        Całe szczęście, że już jutro cisza wyborcza. Patrzę na słynne obietnice p. Sekuły i brakuje mi pod nimi tylko jego słynnego powiedzonka, że NIKT CI NIE DA TYLE, ILE JA CI MOGĘ OBIECAĆ
        Szkoda, że Zabrze , a WŁaściwie PO prowadzi negatywną kampanię , to świadczy o braku konstruktywnych argumentów, a jak już sięga po obietnice, to powiela to , co już robi, lub co jest w zaawansowanych projektach urzędującej prezydent. Jednak jest faktem,że należy wybierać ludzi nie uwikłanych w politykę, bo oni muszą kierować sie dyrektywami "góry", a nie zdrowym rozsądkiem i dobrem miasta.
    • Gość: bezrobotny Re: Wybory samorządowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 21:16
      Ja jestem bezrobotnym i od trzech lat nie potrafię znaleźć pracy. Mam trzecią grupę inwalidzką i w związku z tym żadne ulgi mnie się nie należą bo w zasadzie jestem zdolny do pracy ale żaden pracodawca nie chce mnie zatrudnić. Nie wiem na kogo mam w niedzielę głosować w wyborach samorządowych ? Kto takim ludziom w tragicznej sytuacji finansowej może pomóż ?
      • Gość: promocja Re: Wybory samorządowe... IP: *.stk.vectranet.pl 19.11.10, 22:46
        pomoc moze nie,ale obiecac to tak.
        MMSz.
    • Gość: wisienka Re: Wybory samorządowe... IP: *.146.221.213.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.10, 07:13
      Proponuję zmienić tytuł na REFERENDUM o odwołanie Rady Miasta Zabrze i Prezydent miasta Zabrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka