Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

26.03.11, 08:11
Jak wygląda sprawa skrzynek na listy w budynkach.O ile się orientuję już od ok. dwóch lat jest nakaz ,ze w każdym domu powinna być zawieszona skrzynka na listy nowego typu .Zatem moje pytanie brzmi: Kto to powinien zainstalować i na czyj koszt ?? Kierując pismo do POCZTY POLSKIEJ odpowiadają ze to sprawa administracji,natomiast administracja (ZBK TBS) odsyła na pocztę .W takim razie do kogo kierować wniosek o założenie właściwej skrzynki? (stara skrzynka jest w tak fatalnym stanie technicznym ze każdy może sobie wyjąć cokolwiek)
Obserwuj wątek
    • Gość: Amadeo Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 08:51
      To sprawa właściciela budynku.
      Zmartwię Cię,z tych nowych też bez problemu da się wyciągnąc każdy list.
      Sprawdziłem.
      To istny "wałek", na którym ktoś zarobił.
      • net.kielonek Re: Mam pytanie 26.03.11, 12:38
        W nowej skrzynce można sobie bez problemu flaszkę schować, mam taki barek.
        Zdrowko!
        • chilli-and-vanilla Re: Mam pytanie 28.03.11, 20:41
          nowe skrzynki wyglądają bardziej estetycznie
          • magdalena33m Re: Mam pytanie 30.03.11, 00:50
            nowe zawsze ładniejsze
            • Gość: -.- Re: Mam pytanie IP: *.za.digi.pl 30.03.11, 07:43
              Poczta Polska nie ma tu nic wspólnego, te nowe skrzynki są po to aby inni doręczyciele mogli także dostarczać przesyłki. Za wymianę odpowiada administrator budynku.

Co do wyjmowania listów, przesyłek bez klucza to racja, można bez problemu wyjąć je bez otwierania skrzynki, sam niejednokrotnie kiedy zapomniałem kluczyka, podważałem przesyłkę jakiś patyczkiem i zgrabnie wyciągałem.
              • magdalena33m Re: Mam pytanie 31.03.11, 21:41
                fakt. To prawda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka