Dodaj do ulubionych

Tacy są nauczyciele!?

IP: *.stk.vectranet.pl 08.04.11, 04:17
Moś nauczyciel wychowawca młodych ludzi 11 zarzutów ,kontrolowana łapówa i co i nic ,prywatnie alkoholik.Uczcie się od niego to wasz przykład i wzór do naśladowania, brawo belfry tak trzymać i rządzzić miastem będą kryminalni.
Obserwuj wątek
    • cypis.syn.rumcajsa katecheci nie są lepsi! mali, zawistni i podli! 08.04.11, 08:11
      Religia powinna zniknąć ze szkół. Miałem do czynienia z katechetką Gabrielą Broll (Chorzów, SP nr 2), która do dziewczynki z czwartej klasy podstawówki powiedziała "najwyraźniej lubisz czuć się jak mięso", gdy ta przyszła do niej po pomoc w związku z zaczepkami kolegów z klasy.
      Dzięki, rzygam takim duszpasterstwem. Do przykościelnych salek niech chodzą Ci których to interesuje.
      • Gość: sas Re: katecheci nie są lepsi! mali, zawistni i podl IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 16:34
        Jaki sku...el z tego proboscza takie jego te suki co ucza tej swinskiej religii.
        • net.kielonek katecheci 08.04.11, 18:09
          Jestem zdecydowanym przeciwnikiem wszelakiej indoktrynacji, religijnej też.
          Opłacanie pensji katechetów przez miasto(państwo) to skandal.
          Zdrowie racjonalistów!
          • Gość: gosc Re: katecheci IP: *.stk.vectranet.pl 08.04.11, 19:47
            Z tego co wiem, to nikt nikogo na lekcje religii nie zmusza. Kazdy z kościoła ma prawo się wypisac. Przede wszystkim musicie miec pretensje do rodziców, że was ochrzcili, a tym samym wprowadzili do kościoła.
            • Gość: dr.no Re: katecheci IP: *.stk.vectranet.pl 08.04.11, 20:18
              Spróbuj wypisać się z koscioła, a zobaczysz ile trudności trzeba pokonać.
              Wiesz jak traktowane są dzieci, które nie chodzą na lekcje religii?
              • Gość: gosc Re: katecheci IP: *.stk.vectranet.pl 09.04.11, 17:43
                Witam ponownie!
                Żeby wypisac sie z kościoła katolickiego musisz miec ze sobą 2 świadków i nic więcej (sprawdzone). A dzieciom, które nie chodzą na religie tez nic sie nie dzieje, bo ich tam nie ma. U mojego syna w klasie trójka dzieci nie chodzi na religie i nikt tego nie roztrząca. Na początku roku dajesz kartke, ze nie zyczysz sobie aby dziecko uczeszczało na religie i tyle.
                • jaspis-jaspis Re: katecheci 09.04.11, 17:53
                  No to miałeś dużo szczęścia w jednym i drugim przypadku.
                  Nie zawsze tak gładko, to wszystko da się zalatwić.
                  • Gość: Jacek Re: katecheci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 19:21
                    Wśród nauczycieli są wspaniali fachowcy, ale też ludzie, którzy się nie nadają. Tak jest w KAŻDYM zawodzie. Nie wolno generalizować. Ja miałem świetnych belfrów, oprócz jednego.
                    Nie wierzę, że pierwszy post pisała katechetka, to jakaś podpucha. Ale szczerze wam powiem, że na religię (miałem w szkole) ksiądz NIGDY nie przyszedł punktualnie. Lekcje prowadziła nieciekawe, większość odpisywała zadania.
                    Teraz sam pracuję i uważam, że nie powinno państwo opłacać księży. Co do religii w szkole - nigdy jej nie miałem na pierwszej czy ostatniej lekcji. Osoby, które nie chodziły na katechezę musiały czekać w czytelni. Ksiądz często już przed końcem lekcji wychodził, aby zdążyć na pogrzeby.
                    Rodzice mi opowiadali, że za ich czasów religia była przyjemna. Wyjścia do salek katechetycznych były wydarzeniem, na które się czekało, a ksiądz był przygotowany. Słyszałem też, że była tylko jedna religia w tygodniu. Teraz są dwie w tygodniu przez cały okres nauki, ale księża poszli w ilość, a nie w jakość. A szkoda.
                    Z tego co wiem od znajomych tak jest w większości szkół.
                    • chilli-and-vanilla Re: katecheci 10.04.11, 22:35
                      wydaje mi się, że to przez to, że ksiądz to jest dzisiaj zawód taki jak każdy inny. mało księży wybiera tą drogę z prawdziwego powołania. ale to moja subiektywna opinia
                      • Gość: PiSdo_nos Re: zabrzańscy nauczyciele IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.11, 22:31
                        Nauczyciele rujnują budżety gmin? Zamiast na remonty - pieniądze idą na pensje
                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10190200,Nauczyciele_rujnuja_budzety_gmin__Zamiast_na_remonty.html
                        W Zabrzu jeszcze głębszy problem.
                        • Gość: też kierowca Re: zabrzańscy nauczyciele IP: *.stk.vectranet.pl 02.09.11, 01:39
                          To, co podają w artykule o średniej pensji nauczyciela dyplomowanego (ok. 4800 zł) to kłamstwo i jakaś manipulacja. Znowu chcą skłócić społeczeństwo i wywołac niechęć do jednej z grup zawodowych. Nie wiem, skąd takie dane, powtarzam, że to kłamstwo! A jeśli nie, to zapraszam do wybrania zawodu nauczyciela i życia za te pieniądze, które naprawdę się zarabia.
            • Gość: Presja Re: katecheci IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.11, 17:07
              Też jestem za tym by lekcje religii odbywały się na plebanii.
              To prawda że nie ma obowiązku chodzenia na lekcje religii
              ale fakt że odbywają się w szkole powoduje psychiczny przymus
              uczestniczenia w nich.
              • Gość: JA Re: katecheci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 19:17
                zwłaszcza, że religie przeważnie są w środku dnia. Byłaby to kolosalna oszczędność. Kiedyś nie płacono księżom z budżetu za prowadzenie religii w salkach.
                • Gość: gosc z biskupic Re: katecheci IP: *.play-internet.pl 01.09.11, 22:44
                  Zgadzam się z przedmówcami - religia do koscioła, do salek. a ksieża typu Bardosz niech sie zajmie niepełnosprawnymi a nie uczeniem dzieci, w szkole religii bo tylko im robi krzywde, sam nie bedąc tego świadom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka