IP: *.215.201.170-internet.zabrze.debacom.pl 26.06.11, 15:07
www.gloszabrza24.pl/wydarzenia/1344-karetki-pogotowia-eskulap-przestana-ratowac-zycie-zabrzan-w-poniedzialek-ratownicy-beda-pikietowac-w-tej-sprawie-przed-urzedem-wojewodzkim
Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Re: pogotowie IP: *.unknown.vectranet.pl 27.06.11, 08:03
      to jest kraj chorych ludzi.
      • jaspis-jaspis Re: pogotowie 27.06.11, 21:35
        Gość portalu: Maniek napisał(a):

> to jest kraj chorych ludzi.

w krórym łamane sa prawa konstytucujne. w tym przypadku prawo do ochrony zdrowia.
        • amadeo214 Re: pogotowie 27.06.11, 22:18
          No to ESKULAP sam podcina gałąz na której siedzi.
          Myśle że WKTS spręzy sie po upadku konkurencji.
          • Gość: egon Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 27.06.11, 23:09
            Eskulap-rodzina na nie swoim.
        • Gość: babcia Re: pogotowie IP: *.bnet.pl 28.06.11, 19:10
          Wiecie co to jest po to aby nam starym emerytur nie placic bo wymrzemy szybciej.Ostatecznie po co komu babcia jak wnuki odchowane???
          • Gość: wnuczka Re: pogotowie IP: *.centertel.pl 28.06.11, 20:42
            Spoko wnuki napewno się odwdzięczą!
    • Gość: alex Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 28.06.11, 12:09
      Możecie mówić co chcecie ale prawda jest taka że byliśmy jako zabrze niezależni !!! mieliśmy 2 pogotowia do wyboru i nie trzeba było długo czekać i prosić łaski od państwowego pogotowia które jak sie dało odmawiało przyjazdu !!! sam korzystałem z Eskulapa i nigdy nikt nie odmówił mi tam pomocy !!! Jako zabrzanie powinniśmy pomóc w utrzymaniu Eskulapa
      • amadeo214 Re: pogotowie 28.06.11, 12:41
        Eskulapowi pomóc, Górnikowi pomóc,komu jeszcze ???
        Jak szalec z pomocą, to szalec.
        Na Zandce budują kościół ,to też trzeba pomóc.
        • Gość: ALEX Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 29.06.11, 00:18
          Ty jesteś głupi czy co ?? mam gdzieś nienażartych pieniędzmi górników i pieprzony kościół ... Eskulap jest dla ludzi a ludzie którzy tam pracują ratują życie naszym najbliższym !!!! nie chodzi o podwyższenie zaroków Ratownikom a o to żeby pogotowie nie przestało istnieć !!! Ja zawdzięczam im życie mojego dziecka ale co ty możesz o tym wiedzieć !!! prawdopodobnie masz szczeście ze nigdy nie potrzebowałeś pomocy a pogotowie odmówiło ci przyjazdu....
          • amadeo214 Re: pogotowie 29.06.11, 07:39
            A dlaczego milczałeś jak tracił się FALCIK ?
            Nie miałeś interesu ?
      • Gość: Doktor Re: pogotowie IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 14:42
        Alex śpij spokojnie nadal będziesz mógł korzystać z usług Eskulapa, jak sam zaznaczyłeś korzystałeś rozumiem w ramach POZ-tu, i tej usługi ich nikt nie pozbawił!!! Z tego co wiem nie będą świadczyć usług karetką" S" czyli w ramach" RATOWNICTWA MEDYCZNEGO", jak sama nazwa wskazuje czyli karetkę , która wyjeżdża do stanów zagrożenia życia...Poza tym ludzie widząc wypadek czy inne nagłe zdarzenie i tak dzwonią na 999 lub 112, a nie pod nr. miejski Eskulapa...
        • Gość: skuteczny Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 29.06.11, 15:00
          Winecki Eskulap a Winecka Cześka naczelnik Wydziału Zdrowia Urząd Miasta Zabrze. A ta jedna karetka to chyba była zakupiona w szpitalu w Biskupicach? Czy się mylę? Czy to sprzeczność interesów? Ale chyba nie, bo Szulik ma za szefową Szulikową. Nie ma jak n a swoim podwórku.
          • Gość: gosc zabrza Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 30.06.11, 18:20
            Ja tam nie wiem jak to z tym jest,kto z kim itd.Z całym skupieniem sie zastanawiam i nie wydaje mi sie by w jakimś cywilizowanym kraju służby były prywatne.Widział ktoś prywatna straż pożarną? policję ? Z tego co piszecie chodzi w tym całym bałaganie o karetke ratowniczą które wszędzie są państwowe.A przeciez firma eskula specjalizuje sie jeszcze chyba w wielu innych formach takich jak np.przewoz pacjentow, pomoc nocna .Mam nadzieje ze przynajmniej do tego sie nie doczepicie.
            • Gość: Pacjent chodzacy Re: pogotowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 22:54
              Szanowny Gościu portalu...Oczywiście jak sama nazwa tej firmy wskazuje , jest to firma transportu sanitarnego, jej konkurentem nie jest państwowe :"Ratownictwo medyczne" tylko szereg firm prywatnych, które świadczą podobne usługi w zakresie transportu sanitarnego, czyli usługi w zakresie przewozu chorych z poradni do szpitala, przewozy chorych do domu po leczeniu szpitalnym, lub ze szpitala do szpitala, a nie świadczących usługi w ramach Ratownictwa medycznego, ponieważ Ratownictwo Medyczne jest państwowe, to rzeczywiście był ewenement w skali kraju, że dotychczas mieli taki kontrakt, mam na myśli karetkę "S"? To kto ma się odczepić? Bo nie rozumiem pytania?
              • Gość: eskulap Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 30.06.11, 23:18
                winietka i wszystko jasne.
    • Gość: AGA Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 03.07.11, 00:06
      A ja myśle że tu nie ma co być złośliwym i czyje to jest i ile kto zarabia.... Mnie chodzi tylko o czyjeś życie i czyjeś zdrowie... Byliśmy niezależni jesli chodzi o pogotowie... obyśmy przez to wszystko nie musieli czekać na karetkę pół dnia.... bo wlasnie tego sie obawiam.... że wielu się nie doczeka :(
      • Gość: ziomal Re: pogotowie IP: *.stk.vectranet.pl 05.07.11, 07:42
        Jak na kazdym forum , zdazaja sie ludzie ktorzy sie wypowiadaja sie w tematach, o ktorych nie maja zielonego pojecia. Proponuje aby zapoznac sie z tematem oraz przepisami i wtedy zabierac glos. Przedewszystim skuteczny i amadeo214 czytajcie ze zrozumieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka