Dodaj do ulubionych

Bezpieczne miasto

29.09.11, 09:04
Jak podała przed chwilą TVN24 mieszkaniec ul. Zaolziańskiej został obezwładniony po tym jak zaatakował siekierą wezwanych do awantury domowej funkcjonariuszy. Brawo chłopaki! Wcześniej jednak, już po przybyciu policji, mieszkaniec sobie tę siekierę ukradł z pobliskiego sklepu :)
Kiedy słyszę, że telewizja podaje jakąś pilną informację z Zabrza to na bank będzie to jakiś kryminał.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:11
      Nie wiem nic na ten temat ale przed chwilą tam byłem pełno krwi i policji
      • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 09:18
        Gdzie jest ta ulica?
        • Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:23
          Maciejów a tak spokojnie u nas było
        • Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:24
          kontakt24.tvn.pl/temat,zaatakowal-policjantow-siekiera,144062.html Proszę juz piszą
          • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 09:29
            Kolejna dzielnica pretenduje do miana Dzielnicy Latających Siekier. Zandka ma konkurencję.
            • Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:37
              Takie czegoś nie mów u nas takie coś się dzieje raz na kila lat więc jedno zdarzenie nie znaczy od razu niebezpiecznej dzielnicy. Zandka sobie zapracowała codziennymi wydarzeniami podobnymi. U nas jest (było)tak bezpiecznie że nie kwalifikowaliśmy się do monitoringu z względów na brak zdarzeń niebezpiecznych.
              • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 09:47
                Mnie zastanawia jeszcze coś innego: gdy zagrożone, przecież przez tego samego bandziora, były dwie kobiety, to jakoś nikt nie kwapił się z jego obezwładnieniem.
                • Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 09:54
                  To było dość wczesnie u nas o tej godzinie jest mało ludzi w tym miejscu u nas koło 10 dopiero się robi ruch więc nikogo raczej tam nie było
                  • Gość: tasak Re: Bezpieczne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 10:02
                    Zabrze to bardzo bezpieczne miasto...dla bandziorów.
                    • Gość: dżoana Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.11, 12:10
                      Przestancie chrzanić.
                      Żle się stało, że takie zdzrzenie mialo miejsce, ale piszecie tak jakby nie mozna bylo wyjść z domu, bo po ulicach biegają bandy uzbrojone w siekiery.
                      To była domowa awantura, nie miała miejsca na ulicy.
                      Takie lub podobne rzeczy mogą się wydarzyć w każdej wsi i w każdym miescie i zdarzaja się.
                      Nie o każdej historii telewizja informuje.
                      Przestancie wypisywać te histeryczne, plotkarskie posty.
                      Swoją droga trzeba miec duzo wolnego czasu zeby od rana wgapiac się w telewizor w oczekiwaniu na nową sensację.
                      Zaraz dorobicie do tego jakąś ideologie
                      • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 14:00
                        Niczego, niestety, nie trzeba dorabiać. Samo się dzieje :)
                        • Gość: dżoana Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 29.09.11, 16:16
                          Gdyby coś takiego wydarzylo się Pipidówce Górnej, żaden przekazior by nawet nie stęknął o tym.
                          Właśnie wróciłam do domu i nikt mnie nie napadł, nie widać też zadnych banad ganiajacych po miescie z siekierami w rękach.
                          Jaki masz cel by udowodnić, źe Zabrze jest miastem bandytów.
                          Simka, nie admiruję obecnej władzy miasta, ty jednak masz jakieś szczególny cel w tym zeby
                          psuć opinię miastu.
                          To nie był żaden napad, to pokłocilo się ze sobą dwoje młodych ludzi i jedno drugiego zaatakowało
                          W każdym mieszkaniu dozorca, który będzie mial obowiązek pilnowania,aby rodziny nie klocily się z sobą i nikt nikogo nie zatakował.
                          Kobieto zastanów się przez chwilę jak nastepnym razem strzykniesz jadem.

• Gość: Ada Re: Bezpieczne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 16:30
                        Tez tak myślę takie coś wszędzie się mogło stać Zabrze nic nie ma do tego
                        • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 18:11
                          Oczywiście, że zdarzyć się może wszędzie. U nas jakby częściej.
                          Wcale nie chcę psuć renomy miasta. Wprost przeciwnie - byłabym szczęśliwa mogąc się czuć bezpiecznie. Jeśli Tobie dżona przydarzy się co nie daj Boże, coś przykrego, to na własnej skórze przekonasz się, że być ofiarą w tym mieście to kiepska sprawa.
                          • Gość: zabrzanin Re: Bezpieczne miasto IP: *.unknown.vectranet.pl 29.09.11, 18:28
                            simka.simka prowokuje jak zawsze - nie warto wdawać się z nią w dyskusje. Przecież miałaś już opuścić to miasto - co cię jeszcze powstrzymuje?
                          • jaspis-jaspis Re: Bezpieczne miasto 29.09.11, 19:41
                            Nie wiem jak inni, ale ja czuję się bezpiecznie. W kazdym mieście czlowiek może być napadnięty przez bandziora ale to jeszcze nie uprawnia do tego zeby mówić o miescie, że jest bandycke.
                            W policji nie pracują jasnowidze, żeby z wyprzedzeniem wiedzieć, gdzie i w jakim domu pokłoci się małzeńswto lub kochankowie.
                            Policja stanęła na wysokości i złapała szalonego awanturnika.
                    • Gość: Randaf Re: Bezpieczne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:36
                      Za to byłego komendanta Policji w Zabrzu, który moim zdaniem ponosił przez cały okres sprawowania posługi w Zabrzu pasmo klęsk w zabezpieczeniu porządku publicznego i bezpieczenstwa mieszkanców Zabrza .....awansowano do komendy wojewódzkiej.
                      Widać, że film Stanisława Barei Alternatywy 4 nic nie stracił na znaczeniu. Ciągle gdzieś pojawiają się następcy gospodarza Anioła.
                      Najważniejsze dla Policji są statystyki, zgodnie z którymi wykrywalność i bezpieczenstwo mieszkanców stale wzrasta. Z tym, że pamiętamy co robili dzielni policjanci z Rokitnicy ze zgłoszeniami przestępstw, znaczną ich część wywalali do kosza bo by im te statystyki zaniżały.
                      O policjancie swiadczącym usługi komunalne u jednego z panów, którego powinien scigać nie wspominając.
                      Władze miasta w tym komisja bezpieczenstwa rady miejskiej też uważa, że w mieście jest cudownie bezpiecznie.
                      Tak, że propagandowo jesteśmy w czasach towarzysza Edwarda Gierka. Zabrze rośnie w siłę a ludzią żyje się dostatnio i bezpiecznie.

• Gość: Tak Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.11, 14:59
                No rzeczywiście tylko dlaczego znajomi,którzy mieszkają w tej dzielnicy i na tej ulicy boją się wieczorem z domu wyjść?? Ze strachu przed ciemnością? Nie sądzę. Zaolziańska już dawno ma złą sławę zwłaszcza w okolicach tych sklepów, gdzie zbiera się wieczorem "towarzystwo" i konsumuje napoje z %
    • Gość: janusz Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.11, 05:28

a co ma podawać tv ,że sa papierki na ulicach ?
    • simka.simka Re: Bezpieczne miasto 30.09.11, 09:46
      No to przekonaliście mnie.
      Tylko jak mam sobie wytłumaczyć to, co spotkało mnie, moich bliskich i znajomych? Pewnie sami się o to prosiliśmy.
      Do niedawna wydawało mi się, że tak jest wszędzie, dopóki życie nie zmusiło mnie do wyjazdów, a podróże kształcą. Nagle okazało się, że są miasta, gdzie spokojnie można wyjść na spacer nocą, a nie tylko przemykać się samochodem.
      I jeszcze...w takim razie skąd komentarze znajomych nie-zabrzan, którzy przecież nie chcieli mnie urazić, ale z troską pytali: "nie boisz się tu mieszkać?"
      Miłość do miasta to nie bałwochwalcze opinie, że wszystko jest cacy i wspaniale. Jeśli się nie nazwie sprawy po imieniu, to trudno ją poprawić.
      • Gość: . Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 30.09.11, 12:20
        Skoro znajomi czytają takie histeryczne posty, to nie można się dziwić, że pytają ,,nie boisz się tu mieszkać''.
        Pójdę wieczorem pooglądać te hordy barbarzyńców ganiających po mieście.

Jak ktoś pracuje w dzień, to nocą śpi bezpiecznie w domu, bo musi być wypoczety do pracy.
        Ty simka dnie przy kompie przesiadujesz, to masz siłę na chodzenie nocami po miescie.
        • mr.joke Re: Bezpieczne miasto 30.09.11, 13:20
          Heh, no obawiam się iż tu zasiadają tylko Ci co "Miasto" znają z okienek swoich samochodów + parki strzeżone ;)
          No i parking UM w godzinach 7:15 :)

Ale jak ktoś lubi wyzwania to nawet nie trzeba nocy proponuję spacer po Mikulczycach..
          zaczynając od Kopalnianej przez "centrum" podążając koło "Czerwonego Kapturka" wszak tam największy PARK mikulczycki .. no może ciekawie bywa na Nowodworskiej :) Jak dotrzecie do Kopernika dostaniecie ode mnie pochwałkę ;))) Spacer tak w godzinach 20-21 wystarcza ;) oczywiście wersja piesza :) a nie piesza w GPS :P
          • Gość: kopiałka Re: Bezpieczne miasto IP: *.stk.vectranet.pl 20.10.11, 22:45
            katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,10471897,Szli_ulica__niszczyli_auta.html
            • Gość: donos_i_ciele Re: Bezpieczne miasto IP: *.zabrze.vectranet.pl 08.03.12, 21:51
              Będzie lepiej;
              Zabrze wyda w tym roku na dodatkowe patrole 200 tys. zł. Jak podkreślają przedstawiciele magistratu to najwięcej spośród miast aglomeracji

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11291660,Wiecej_patroli_na_ulicach__bo_miasto_wylozylo_pieniadze.html#ixzz1oYp36BBK
              • Gość: na Re: Bezpieczne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 12:37
                Na Zaborzu też nie jest bezpiecznie.
                • Gość: głosik Re: Bezpieczne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 12:36
                  W sondzie Głosu także wypada to kiepsko. Ciekawe na czym policja opiera swoje dobre samopoczucie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka