Dodaj do ulubionych

Nasze Zabrze

01.11.11, 17:23
www.rmf24.pl/raport-bezpieczny-powrot-2011/fakty/news-pijany-drogowiec-kierowal-ruchem-aut-w-zabrzu,nId,383408
czy ktoś napisze w końcu coś dobrego o naszym mieście????
Obserwuj wątek
    • 1-smieszek Re: Nasze Zabrze 01.11.11, 17:32
      A jednak głupota ludzka nie zna granic.
    • Gość: Gosc Re: Nasze Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 20:22
      Ja napiszę coś dobrego: Szedłem dzisiaj na cmentarz przez park Dubiela i pozytywnie zostałem zaskoczony po estakadą. Jeżeli ktoś tam chodzi, to wie, że skarpa pod estakadą od początku jej istnienia się coraz bardziej rozwalała. Nie wiem jak to w ogóle odebrał kiedyś nadzór.
      Teraz ładnie wybrukowano newralgiczny obszar i zanosi się (wreszcie) na umacnianie owej skarpy.
    • Gość: też kierowca Re: Nasze Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.11, 21:00
      Przecież to nie jest o naszym mieście, tylko o jakimś kretynie, nawet nie wiadomo, czy jest zabrzaninem. Firma budowlana stara się, żeby wykorzystać ciepły okres na zakończenie robót przed zimą i to jest dobra wiadomość o naszym mieście.
      • Gość: konsument Re: Nasze Zabrze IP: *.unknown.vectranet.pl 01.11.11, 21:10
        Niestety firmy budowlane zatrudniają pracowników z tzw. "łapanki" często bez wymaganego przeszkolenia i kwalifikacji. Trudno się spodziewać, by słabo opłacany pracownik (zazwyczaj za najniższą pensję) z całym oddaniem angażował się w to co robi. Zastanawiające jest, że taki pracownik powinien mieć jakiś nadzór swojego majstra, brygadzisty - gdzie oni w chwili zaistniałego zdarzenia byli? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że ten pracownik nie miał stosownego przeszkolenia, i w ogóle nie powinien się zajmować kierowaniem ruchem. Jak znam życie, całą winą obarczą tego młodego pracownika, a kierownictwo i dyrekcja firmy umyje ręce i wywinie się od odpowiedzialności.
        • jaspis-jaspis Re: Nasze Zabrze 01.11.11, 21:26
          Czy trzeba robić osobne szkolenia, mówiace o tym, ze w pracy nie można pić alkoholu.
          Przecież to jest oczywista oczywistość, tylko dureń może powiedzieć, że o tym nie wie.
          Pozostałe sprawy dotyczące bezpiczenstwa pracy i bezpieczenstwa ruchu na drodze, to juz inna sprawa.
          • Gość: konsument Re: Nasze Zabrze IP: *.unknown.vectranet.pl 01.11.11, 21:37
            Przerażające jest to, że przyzwala się na takie zachowania - a w branży budowlanej jest to nagminne - wiem bo sam w takiej pracuję. Pracodawcy przymykają oczy na pijaństwo swoich pracowników, nie przestrzeganie przez nich przepisów bhp - bo wiedzą że za płacąc najniższą pensję nie mogą za wiele oczekiwać - i pomimo, że panuje bezrobocie trudno pozyskać pracowników do czarnej roboty - tym bardziej za takie niewolnicze pieniądze. Smutne to ale prawdziwe. Chciwość właścicieli firm budowlanych, przejawia się w braku nadzoru nad pracownikami, niewystarczającym ich wyszkoleniem i kwalifikacjami. Mam cichą nadzieję, że PIP prokurator skutecznie przetrzepie tą firmę i wyeliminuje patologie nieprawidłowości. Generalnym wykonawcą tego odcinka autostrady jest firma DRAGADOS. Swoją drogą zastanawiające jest, dlaczego Polski rząd zatrudnia zagraniczne firmy - Portugalczyków, Chińczyków, Meksykanów..... - a Polskie firmy w tym czasie bankrutują z braku kontraktów. Dlaczego pozwala się by tak trudno pozyskane środki z UE zasilały konta zagranicznych firm i ich krajów? Panie Donaldzie, to tak Pan zamierza walczyć z kryzysem? Wspierając obcy kapitał, a rodzime firmy ma Pan w du..ie?
            • 1-smieszek Re: Nasze Zabrze 01.11.11, 22:04
              U tych Portugalczyków i Chińczyków, Ci ludzie swoją nędzną wypłatę mają każdego miesiąca, na koncie, a nasi pracodawcy, nie lubią swoim pracownikom przelewać pieniędzy na konto, mam taki przykład tuż, koło swojego nosa i to u kilku różnych pracodawców pod rząd, to po pierwsze, a po drugie z tego co słyszę nasi przedsiębiorcy (nie wszyscy) chcą podpisywać kontrakty pobierając pieniądze za jakieś wzięte z księzyca wycenty.
              Nachapać się tyle ile się da nie zwracając na nic uwagi.
              • Gość: a.a. Re: Nasze Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.11, 22:42
                A pelnynocnik od uzaleznien Jasio Sz. zamiast zajac sie plaga pijanstwa wsrod mlodziezy tyra za kierownica sluzbowej superbe swojej slubnej objezdzajac co wieksze cmentarze.
    • simka.simka Re: Nasze Zabrze 02.11.11, 06:59
      Poczytaj Nasze Zabrze Samorządowe. Tam są same dobre wieści. I to na kredowym papierze, mimo oszczędności i pustej, miejskiej kasy. A jakie ładne fotki :)
      • Gość: ja olcha Re: Nasze Zabrze IP: *.stk.vectranet.pl 11.11.11, 21:57
        Do stłuczki doszło w środę po godz. 19 na ulicy Wolności w Zabrzu. 26-latka chciała skręcić w lewo, w ulicę Sienkiewicza. Jadący za nią kierowca nie zatrzymał się i doszło do stłuczki.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,10623320,Pojechala_za_sprawca_kolizji_i_zabrala_mu_kluczyki.html#ixzz1dQseyi1q
        • Gość: gall kiedyś złodziej tez siedział w szafie w Konczycach IP: *.stk.vectranet.pl 22.11.11, 22:11
          22.11.2011 aktualizacja: 2011-11-22 14:11 A A A Drukuj Szesnastoletnia zabrzanka, która uciekła z placówki wychowawczej, ukryła się przed dzielnicowym w szafie w swoim pokoju. Odnaleziona nie straciła rezonu i przedstawiła się policjantowi jako własna siostra.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,10688996,Uciekinierka_ukryla_sie_w_szafie.html#ixzz1eTEiLAYO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka