Dodaj do ulubionych

skandal na Cholonku

IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.11, 23:18
Skandal w teatrze nowym. Dziś wystawiono tam przedstawienie Cholonka teatru Korez z Katowic. Przedstawienie wspaniałe, niestety organizacja widowni skandaliczna!!! Okazało się że urząd miejski rozprowadził więcej bezpłatnych zaproszeń niż wczwśniej ustalono z teatrem. Efekt? Widzowie którzy kupili bilety za 50 zł, zamiast na swoich miejscach musieli siedzieć na dostawkach !!!! Ich miejsca bezczelnie zajęli "zaproszeni", którzy jeszcze pyszczyli że przecież oni zostali zaproszeni!!! Mało tego wśród zaproszonych w ostatnim rzędzie była grupka trzech osób która głośno komentując spektakl raczyła się zza pazuchy butelką wódki !!!!!!!!! Kultura przez duże K... A na koniec "zaproszeni" nie czekając aż reżyser spektaklu zejdzie ze sceny gremialnie ruszyli do szatni !!!!! Taką oto publiczność na poziomie.... buraków zafundowała nam nasza władza. WSTYD !!!!! No ale czegóż można się po nich spodziewać.......
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: skandal na Cholonku IP: *.stk.vectranet.pl 07.11.11, 23:42
      Bylem na spektaklu. Było super. Doprawdy nie wiem o co ci chodzi. Widocznie jesteś wiecznym malkontentem, któremu zawsze coś nie w smak. Też kupiłem bilet, siedziałem na swoim miejscu i tyle. Zresztą zawsze można na Cholonka jechać do Katowic jak się w Zabrzu nie podoba.
      Myślę, że to super, że tyle się dzieje w Zabrzu wokół Janoscha i że wznowiono dzięki urzędowi Cholonka.
      • Gość: szok Re: skandal na Cholonku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.11, 00:21
        Skuteczne chamstwo.
        • Gość: obroty Re: skandal na Cholonku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 09:09
          Wraca kultura na wysokich obrotach. Po prostu wieś.
      • Gość: krytyk Re: skandal na Cholonku IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 09:30
        Widocznie byłeś wcześniej i w początkowych rzędach i nie widziałeś co się działo tuż przed rozpoczęciem spektaklu z tyłu widowni. Pewnie też tych żałosnych twardych rozkładanych siedzeń jako dostawki też nie widziałeś. A malkontentem nie jestem, tylko wymagam odrobiny przyzwoitości. Skoro kupiłem bilet na numerowane miejsce to chyba logicznym jest że chcę na nim usiąść a nie przepychać i wykłócać z jakimiś damulkami o zasady! A w Katowicach na Cholonku już też byłem i mogę porównać tamtejszą widownię z zabrzańską. A w zasadzie nie ma co porównywać...
        • Gość: krytyk Re: skandal na Cholonku IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 09:38
          Też się cieszę że w Zabrzu coś się dzieje. Ale wystarczyło trochę pomyśleć i wszystko byłoby ok. Można było zapełnić cały teatr widzami z zaproszeniami i nie byłoby problemu. A skoro zdecydowano się wynająć tylko część widowni to trzeba się było trzymać ustaleń co do ilości zaproszonych gości. Żal było patrzeć na pracowników teatru którym dostawało się za winy urzędasów i którzy robili co mogli aby rozładować napiętą sytuację. Po prostu żenada...
          • Gość: marek Re: skandal na Cholonku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.11, 10:34
            Szulikowa skutecznie kupuje głosy wyborcze za naszą kasę przez całe 4 lata a podatki lokalne w górę, sztampa PRL
            • Gość: idiota Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 15:27
              Myślę, że to super, że tyle się dzieje w Zabrzu wokół Janoscha i że wznowiono dzięki urzędowi Cholonka.

Ha,ha,ha
              Dzięki urzędowi wznowiono Cholonka.To już doprawdy bezczelność tak pisać!
              Szkoda,że Horst Eckert (Janosch) ma już 80 lat,bo można by napisać,że to urząd natchnął
              go do napisania tego niezwykłego dzieła(znanego zresztą tylko na Śląsku)
              Ludzie macie dobrze w głowach?
              • Gość: tyta Re: skandal na Cholonku IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 21:20
                a co, może tak nie jest? Oczywiście że tak. I nie waz się insynuować, że było inaczej.
                • simka.simka Re: skandal na Cholonku 08.11.11, 21:23
                  Na insynuacje już za późno. Napisał to wprost :)
                  • Gość: kolonek Re: skandal na Cholonku IP: *.unknown.vectranet.pl 09.11.11, 06:25
                    oj gam oj tam
                    Cholonka wystawiano juz raz pierwszy raz
                    jakies 5 -6 lat temu w wiatraku bo w teatrze ich nie chcieli, a potem na demexie a tu teraz takie cyrki wyczyniacie.

przyznam że nie rozumiem systemu rozdawnictwa wśród urzędników darmowych zaproszeń do teatru czy domitu.
                    akurat oni to mogli by je sobie sami kupić gdyby chcieli,
                    a że widać nie chcą to ich mańka w ramach "kulturkampf" zmusza :D
                    i to jest dopiero skandal !
                    a ty tu narzekasz że ci ktos zabrał miejsce za które zapłaciłeś.
                    normalnie krytyk ty jestes bezczelny!
                    • Gość: nono Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 10:34
                      W cywilizowanym świecie,w Operach,Teatrach, miejsca prestiżowe zajmują VIP-y.To na ogół "balkoniki,"jeśli parter,to od 3-go rzędu.Pozostała gawiedź z dalszych rzędów,patrzy z zazdrością,bo to znaczy,że ci mają kasę.
                      Za takie miejsca się płaci ze snobizmu.
                      Ciężkie pieniądze,na wsparcie świątyni sztuki.
                      U nas?DARMOCHA.
                      Na ogół nasze" VIPy" nie chadzają.I oddają zaproszenia swoim fryzjerom,doktorom,sąsiadom.
                      A ci co płaszczą nosy na szybie, pomstują!
                      • Gość: Wkurzony Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 11.11.11, 07:51
                        Tymi co rozdają darmowe bilety do DMiT i Teatru powinno zainteresować się CBA. Nawet nie umieją policzyć ile rozdali. To jakaś nieskuteczna miernota niemająca nic wspólnego z fachowością.
                        • Gość: Kefir Re: skandal na Cholonku IP: *.net 11.11.11, 11:15
                          ja tam żadnej wódki w teatrze nie piłem
                          • Gość: Antypromocja Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 11.11.11, 11:47
                            Znajomi królika robią skutecznie wieś i antypromocję.
                            • Gość: igrzyska Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 11.11.11, 18:42
                              Pamiętam przypadek piekarza,który rozdawał za darmo chleb,który pozostał,potrzebującym.
                              Przysolili mu ze skarbówki,że naród się oburzył.
                              Sztuka też jest dobrem na sprzedaż.
                              Te instytucje,które nie odprowadzają podatku przez lekkomyślność(rozdawnictwo za darmo),
                              też ktoś powinny zapłacić karę,bo okradają państwo.
                              A ci co biorą,BOGACI,powinni się wstydzić.To nie prestiż,to żebractwo.

No cóż,podstawą ducha jest materia i inaczej nie będzie.
                              • Gość: nie dla żulików Re: skandal na Cholonku IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 08:17
                                Najgorsze jest to, że oni rozdają nie swoje (jak w przypadku piekarza), ale będące własnością miasta i jego społeczności bilety jakimś przypadkowym żulikom.
                                • simka.simka Re: skandal na Cholonku 19.11.11, 08:48
                                  Jak to "nie swoje"? Sugerujesz, że kradzione?! No, jakby się tak głębiej zastanowić...
                                  • net.kielonek Re: skandal na Cholonku 20.11.11, 10:58
                                    Nad czymś takim sie zastanawiać?
                                    To szkoda życia na takie zastanawiania.
                                    • Gość: pisdonos Re: skandal na Cholonku IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.12, 21:52
                                      kolejny skandal.Teraz z Biblią w tle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka