Gość: dr.no IP: *.stk.vectranet.pl 18.11.11, 19:28 Zrobił tak, jak obiecywał. Co powiecie krytykanci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Borys Budka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 20:05 Dotrzymał słowa: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,10668977,Posel_z_Zabrza_rezygnuje_z_10_tysiecy_zl_uposazenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
simka.simka Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski 18.11.11, 20:06 Czy dotrzymywanie słowa to coś ponadstandardowego w/g Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. no Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski IP: *.stk.vectranet.pl 18.11.11, 20:39 Nic co się miesci ponad standardem, tylko było wielu, któtrzy w to watpili. Chyba dobrze sobie przypominam ? I Ty powątpiewałaś w jego uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski IP: *.unknown.vectranet.pl 18.11.11, 21:38 W wielu wątkach simka nieprzychylnie wypowiadała się o naszym pośle. Ja jestem pełen szacunku dla Pana Borysa. Nie żałuję, że na niego głosowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wreszcie Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 21:49 Zabrze ma szansę mieć wreszcie posła, za którego nie będzie musiało się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorry Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.11, 22:24 Borys - musisz zostać Prezydentem Zabrza ! Już za 3 lata ! Nie zawiedź ! Odpowiedz Link Zgłoś
simka.simka Re: Borys Budka zrezygnował z uposażenia poselski 19.11.11, 05:44 Konsument, Tobie się te moje posty mnożą, jak auta przed Platanem. Napisałam raz, że będę głosowała na Marka i dlaczego. Bez wątpliwości :) Wcale nie uważam, że musi koniecznie być złym posłem. Może też być świetnym prezydentem miasta. Czemu nie? Natomiast sugerowanie jakoby rezygnacja z diety poselskiej była jakimś dowodem na cokolwiek poza tym, że bardziej mu się to opłaca zrezygnowanie z takiego wynagrodzenia, jest grubą przesadą. Podobnie jak czynienie mu zarzutów, że jest np. chudy. Jeśli okaże się dobrym posłem, pierwsza będę bić mu brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogaczka Robisz ze mnie idiotę? IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 10:06 Czemu ty ze mnie durnia chcesz robić, podobnego do siebie? Przecież to normalne, że każdy, kto zarabia więcej niż uposażenie poselskie rezygnuje z diety posła albowiem można brać tylko jedno uposażenie, wg wyboru, czyli dieta posła lub wynagrodzenie z tzw. miejsca pracy. Jako naczelnik dużego banku też bym zrezygnowała z tych marnych 10 000 zł bo zarabiam dużo więcej. Wiec proszę cię, nie rób z ludzi idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruwaj Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.stk.vectranet.pl 19.11.11, 10:26 O bogaczka tu zagląda, dyrektorka banku z pospulstwem wdaje się w dyskusje, roumu uczy maluczkich. Zaszczyt to dla nas prawdziwy, że tak znaminity gość z nami chce na forum rozmawiać. KŁANIAM UNIZENIE, WIELMOŻNEJ PANI. ps. Dyrektorem banku bywa się, podobnie jak posłem, pamiętaj Pani o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pod Budką Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 11:33 Będzie supeeeerrrrr prezydentem Zabrza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simka.simka Re: Robisz ze mnie idiotę? 19.11.11, 12:22 Myślisz, że wtedy też zrezygnuje z pensji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 16:45 Co w tym dziwnego? Przecież każdy poseł i senator, który zarabia dużo więcej rezygnuje z tzw. diety. Gratuluję posłowi zarobków większych niż owa dieta. Gdyby chciał wziąć dietę to byłby stratny na kasie. Proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne_kto Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.internetia.net.pl 19.11.11, 17:38 Do znafcy: uposażenie to bardzo oficjalny wyraz, który znaczy pobory, pensja, wynagrodzenie. Bogatszy o tę wiedzę przeczytaj jeszcze raz z czego zrezygnował B. B.: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,10668977,Posel_z_Zabrza_rezygnuje_z_10_tysiecy_zl_uposazenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.opera-mini.net 20.11.11, 08:46 Cygon i cwaniak jak każdy prawnik pełno etatów i nic dobrze nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.play-internet.pl 20.11.11, 15:14 Wszysko się zgadza. Ryczałt na dojazdy 2500 zł i 10000 żł na każde biuro będzie brał. Nie będzie brał 10000 zł wynagrodzenia posła, gdyż zapewne ma dużo większe zarobki. Zresztą nie on jeden wśród posłów. Taki frajer jesteś że tego nie kumasz czy kit nam ciśniesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne_kto Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.internetia.net.pl 20.11.11, 16:25 znafca napisał: "Nie będzie brał 10000 zł wynagrodzenia posła, gdyż zapewne ma dużo większe zarobki." I bardzo dobrze, że są tacy posłowie, którzy nie kandydowali dla tego poselskiego wynagrodzenia, bo potrafią zarobić więcej. Większość poszła do sejmu dla pieniędzy i trzyma się poselskiego stołka jakby ich kropelką przykleili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia bez diety Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 17:19 Czy bilety PKP Intercity do stolycy kupuje za swoje...duże zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 11:54 o q... faktycznie jest sie czym chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.play-internet.pl 23.11.11, 11:39 Jazda posłów PKP 1.klasą jest za darmo. Te 2500 zł to ryczałt miesięczny na np. taksówki. A ile poseł byłby stratny gdyby jednak wziął te marne 10000 zł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne_kto Re: Robisz ze mnie idiotę? IP: *.internetia.net.pl 23.11.11, 12:18 a zajrzyj do oświadczenia majątkowego posła na stronie sejmu i się dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś