Dodaj do ulubionych

Anielski dla dziecka

31.01.12, 12:52
Chcę zapisać córkę na dodatkowy angielski. Ma go już przedszkolu, ale nie jest nim zainteresowana. Nie wiem co robić, czytałam, że teraz dobrą metodą jest metoda first steps 123. Jednak nie mam pewności czy będą to dobrze wydane pieniądze ? jakie macie opinie na temat tej metody?
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Anielski dla dziecka 31.01.12, 18:31
      Ja mam opinię.
      Jeżeli dzieciak chodzi do przedszkola i nie przejawia zbytniego zainteresowania zajęciami z języka angielskiego, to po jaką cholerę wysyłać go na dodatkowe szkolenie?
      Angielski jest prostym językiem i naprawdę, aby nim komunikatywnie się posługiwać zupełnie wystarczy normalnie zrealizowany program szkoły podstawowej i średniej (zakładając, że dzieciak nie jest językowym kołkiem)
      Dajcie tym bajtlom trochę dzieciństwa, nie hodujcie geniuszy. Tym bardziej, że większość
      z nich to zupełne przeciętniaki, których geniusz i uzdolnienia dostrzegają tylko ich rodzice
      i dziadkowie.
      Moja mama zawsze mówiła, że wyżej dupy nie podskoczę i miała rację.
      Złom zbieram, wódkę czystą piję, ale jestem szczęśliwy i miałem przyjemne dzieciństwo.
      • kipen1 Re: Anielski dla dziecka 31.01.12, 19:27
        Mądrze powiedziane. Zdrówko:)
        • net.kielonek Re: Anielski dla dziecka 31.01.12, 21:18
          Błąd popełniłem niesłychany, niezwykle mi przykro.
          Czytanie ze zrozumieniem się kłania (pani z polskiego w grobie się przewraca)
          Autorka tematu szuka nauczyciela ANIELSKIEGO języka!!!!!!
          To sprawa z zakresu kompetencji archanioła Michała, lub jego kolegi archanioła Gabriela,
          którzy hufcom niebiańskim przewodząc język Anielski znają doskonale.
          Nic nam tutaj maluczkim do gadania na ten temat, my wódki się napić jeno możemy
          na tym łez padole.
          Zdrówko!
          • 1-smieszek Re: Anielski dla dziecka 31.01.12, 21:39
            I tym sposobem jak ten angielski będzie anielski, to będzie jak w Niebie :)
            • net.kielonek Re: Anielski dla dziecka 01.02.12, 20:53
              Zastanawiające jest to, ze autorka tego wątku tego samego dnia na forum Chorzowa
              zachwala jako sprawdzoną metodę nauczania taką samą, o której tutaj nic nie wie.
              Mamy więc do czynienia z kiepskiej jakości reklamą robiona przez amatora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka