IP: *.zabrze.vectranet.pl 02.03.12, 20:26
Omijajcie sklep Euro-Net SP.Z.O.O w Platanie
Obsługa fatalna, brak pełnej informacji o towarze
.Pytanie o towar : odpowiedż ".. zapakowany oryginalnie to powinien być dobry ..",po interwencji następuje łaskawe rozpakowanie i informacja.
Kierownik niby grzeczny !? ale oddanie zakupionego towaru, w tym samym dniu niemożliwe , ale o tym brak informacji w sklepie

Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Platan 02.03.12, 20:29
      Dzięki, ominę, chodzę tylko do spożywczego jak jestem na miejscu.
      • strefas Re: Platan 02.03.12, 20:53
        Nie ma takiego prawa ,możesz oddać towar do trzech dni ,a niektóre markety preferują odbiór nawet do 5 dni bez podania przyczyny ,wiec walcz ,albo zwróć się do rzecznika praw konsumenckich .
        • kot_kociamber Re: Platan 02.03.12, 21:10
          strefas - z całym szacunkiem ale... nie masz racji. W świetle obowiązującego prawa, sklep nie ma obowiązku przyjęcia zakupionego towaru. Sklepy typu MediaMarkt robią to oczywiście grzecznościowo dbając o swój wizerunek. Możesz reklamować zakupiony towar w dwóch trybach: gwarancji producenta i odpowiedzialności sprzedawcy: w trybie niezgodności towaru z umową - dawna rękojmia... To tyle w temacie.
          • Gość: ' Re: Platan IP: *.zabrze.vectranet.pl 02.03.12, 21:19
            Strefas juz pokwakał w kilku tematach.
            Teraz będą kwakały jego dwa koministyczne wcielenia, demon i komandor (nie lubię tych komuchowatych stworków).
            A tak fajnie było na forum.
            Mozna było porozmawiać prawie spokojnie.
            Teraz zaczną się wulgarne pyskówki strefasa.
            • kot_kociamber Re: Platan 02.03.12, 21:24
              Bez przesady. Strefas nikogo nie obraża, po prostu nie posiada w tej materii dostatecznej wiedzy. Nie bądź kolego złośliwy, ok?
          • strefas Re: Platan 02.03.12, 21:30
            kot_kociamber napisała:

> strefas - z całym szacunkiem ale... nie masz racji. W świetle obowiązującego pr
            > awa, sklep nie ma obowiązku przyjęcia zakupionego towaru. Sklepy typu MediaMark
            > t robią to oczywiście grzecznościowo dbając o swój wizerunek. Możesz reklamować
            > zakupiony towar w dwóch trybach: gwarancji producenta i odpowiedzialności spr
            > zedawcy: w trybie niezgodności towaru z umową - dawna rękojmia... To tyle w tem
            > acie.
            Z drugiej strony ,jeśli towar jest zamknięty oryginalnie i nie ma śladów używania to sprzedawca w tym momencie traci więcej nie przyjmując tego towaru ,bo traci klientów i wiarygodność a to w biznesie najcenniejsze .
            • kot_kociamber Re: Platan 02.03.12, 21:35
              Dlatego, najlepiej jest upewnić się przed zakupem o możliwości ewentualnego zwrotu zakupionego towaru. Ja i moi znajomi sprzęt AGD RTV kupujemy w Media Markt. W zaciszu domowym można "przetestować" zakupiony sprzęt i wówczas można go ewentualnie zwrócić bez żadnego problemu. Pomimo wyższych cen niż u konkurencji albo w sklepach internetowych, jak kupuje w Media Markt - to mój świadomy i przemyślany wybór.
              • strefas Re: Platan 02.03.12, 21:48
                W Tesco podobnie, tylko mniejszy wybór niż w MM ,jest jeszcze Media Expert w którym kupiłem GPS działał 6-7 mieś.dziś byłem z gwarancją bo ustrojstwo przestało się ładować i też produkowali się jak mogli żeby nie przyjąć ,teraz czekam na telefon z werdyktem . Także mamy z jednej strony miłą reklamę odnośnie możliwości zwrotu ,a z drugiej niezbyt chętnie serwisowanie sprzętu.
                • kot_kociamber Re: Platan 02.03.12, 22:07
                  Z tymi reklamacjami bywa różnie. Ja mam sprawdzony sposób na upierdliwych handlowców. Jeśli mają jakieś obiekcje z przyjęciem towaru do reklamacji, żądam od nich pisemnej odmowy przyjęcia zakupionego towaru do reklamacji - skutek - przyjmują towar od razu. Kolejna sprawa to wybór trybu reklamowanego towaru. Kupując buty w sieciowych sklepach typu CCC warto reklamować buty w trybie gwarancji producenta - powód? Zazwyczaj decyzja odmowna podpisana jest przez jakiegoś rzeczoznawcę będącego na etacie tego właśnie sklepu - większość przypadków jest odmowna. Wówczas konsekwentnie żądam, by reklamację rozpatrzył producent albo autoryzowany serwis producenta obuwia - skoro reklamuję w trybie gwarancji tego producenta. W takim odwoławczym piśmie, na kilku kopiach informuję o tak źle rozpatrzonej i odmownej reklamacji federację konsumentów, Państwową Inspekcję Handlową w Katowicach i oczywiście Dyrekcję sieci sklepów CCC z siedzibą w Warszawie. Na takim odwoławczym piśmie konieczne jest zawarcie informacji, że "...w przypadku negatywnie rozpatrzonej reklamacji, żądam oświadczenia z przeznaczeniem na drogę sądową." - ten zapis działa jak płachta na byka - zazwyczaj po kilku dniach dostaję telefon ze sklepu o możliwości zwrotu pieniędzy za reklamowany towar.
                  Taki tryb gwarancji powoduje, że o ile towar jest produkcji chińskiej albo importowany, to sklep nie może odesłać do producenta zakupionego towaru, oczywiście chiński producent ani importer zazwyczaj nie posiada autoryzowanego serwisu - decyzja wówczas jest pozytywna dla kupującego.
                  Pozdrawiam.
    • kot_kociamber Re: Platan 02.03.12, 21:11
      >"ale oddanie zakupionego towaru, w tym samym dniu niemożliwe , ale o tym brak informacji w sklepie"
      Tą kwestie regulują zapisy prawa...niestety - kierownik miał rację...
      • strefas Re: Platan 02.03.12, 21:23
        Cóż wychodziłem z założenia ,że to przyjęte zasady w całym handlu ,za wprowadzenie w błąd przepraszam (człowiek uczy się całe życie) pozdrawiam .
    • Gość: hehe Re: Platan IP: *.bnet.pl 03.03.12, 16:50
      konkurencja działa jak widać
    • Gość: Danka Re: Platan IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 07:23
      Dzięki za oszczerzenie !
    • Gość: niby nikt... Re: Platan IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 15:11
      Omijajcie całego Platana ! To centrum handlowe jest NIEBEZPIECZNE!!!! przekonałam się na własnej skórze! Monitoring i ochrona to fikcja!! Jeśli się coś złego dzieje to czeski film...nikt nic nie wie!
      • Gość: gosc Re: Platan IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 21:19
        Kupowałam tam ostatnio sprzęt, po rozmowie z miłym kierownikiem sklepu (Euro) towar został przez sklep przyjęty i zamieniłam go na inny. Jakośc obsługi oceniam na 5+ jestem super zadowolona.Z tym że ja nie chciałam tego towaru oddawac tylko zamienic na inny i z tego skorzystałam.
        • Gość: gosc Re: Platan IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 21:25
          Jeśli chcesz obawiasz się że będziesz skorzystac z opcji zwrotu najlepiej zamówic przez internet, zapłacic przelewem i odebrac w sklepie np w Zabrzu (w sklepie Euro) wtedy przysługuje zwrot towaru, gdy zapłacisz w sklepie już mogą byc problemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka