Dodaj do ulubionych

Kocham Zabrze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 20:23
Kocham swoje Miasto:-)
Na tym forum głównie się na nie "pluje" - na jego władze, na jego wygląd, na jego mieszkańców. A ja jestem dumny, że jestem Jego mieszkańcem. Jestem dumny z Górnika, jestem dumny z WOK-u, jestem dumny z Naszych mieszkańców i nigdy się tego nie wstydziłem.
Miasto ma 90-te "urodziny" i oby dalej się rozwijało.
Pozdrawiam wszystkich lubiących Nasze Miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Corleone Re: Kocham Zabrze IP: *.play-internet.pl 28.09.12, 23:33
      Kochasz też skutecznych?To troszkę za mało by w tym mieście nastąpił postęp.Mnie jest żal tego miasta przez niegospodarne władze.
      • Gość: Prawda Re: Kocham Hindenburg IP: *.opera-mini.net 29.09.12, 07:05
        90 lat temu nie było zabrza bo tu były Niemcy i to Niemcy zbudowały to miasto i nadały prawa miejskie a po wojnie polactwo wygoniło właścicieli i się tu osiedliło razem z rusami dlatego zabrze tak wygląda i jest tu tyle patologii.
        • leotti Re: Kocham Hindenburg 29.09.12, 08:54
          Gość portalu: Prawda napisał(a):

> 90 lat temu nie było zabrza bo tu były Niemcy i to Niemcy zbudowały to miasto i
          > nadały prawa miejskie a po wojnie polactwo wygoniło właścicieli i się tu osied
          > liło razem z rusami dlatego zabrze tak wygląda i jest tu tyle patologii.

Zgadzam się w 100%.
          Znając życie zaraz zacznie sie oskarżanie (przez potomków już nowych kolonizatorów) za brak patriotyzmu i ujawnianie ukrytej opcji niemieckiej;)
          • Gość: zabrzanin Re: Kocham Hindenburg IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.12, 09:38
            Życzę memu Miastu i jego Mieszkańcom mądrego, przewidującego i zaradnego gospodarza. Wieczne igrzyska nie zbudują potęgi gospodarczej miasta i nie zadowolą tych bez pracy, mieszkań i perspektyw.
            • Gość: bezrobotny Re: Kocham Hindenburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 12:05
              Ja będę kochał Zabrze ale jak znajdę pracę a na razie nie kocham
              • Gość: miaszkanka Re:Zabrze, to nie Hindenburg !!! IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.09.12, 12:50
                Lubię Zabrze, bo jest Polskie
                Hidenburgiem go nie nazwę.
                Choć nazwiecie mnie gorolem,
                To nie marwti mnie.
                Moje miasto, bo w nim zyję
                W moim mieście krytykanci,
                Spędzam piękne dni
                Tutaj miłość swą poznałam,
                Tutaj syna wychowałam.
                Smutki byly i radości
                Zawsze jednak w sercu gości
                Miejsce gdzie mój dom najmilszy.
                Patrzę z okna i co widzę ?
                Za oknami zileloności
                Tlum wesoły mimo chłodu
                Lud się bawi i orkietra dmie.
                Choiaż czasem nie ma pracy
                Chociaż bieda gdzieś zagląda
                Miejmy w sercach swych nadzieję,
                Bo nadejdą lepsze czasy
                Smutki muszą skończyć się
                Tego sobie i Wam życzę,
                W ten radosny dzień.
                Tym bez pracy- życzę pracy,
                Chorym - zdrowia.
                Bezdomnemu, domu życzę bezpiecznego,
                A smutnemu, zeby otarł łzy.
                Przez dzień jeden, w urodziny
                Na chwileczkę zapomnijmy,
                Troski gdzieś zostawmy z boku
                Cieszmy się :)
    • Gość: P Re: Kocham Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 15:20
      bez większego zadęcia mogę przyznać że byłem dumny z nas i że tylu uśmiechniętych Zabrzan co dzisiaj to dawno nie widziałem :-)

było fajnie na kawalkadzie :-)
      Zabrzu na 90 rocznicę wszystkiego najlepszego

Pozdrawiam !
      • p.m.w.d.k Re: Kocham Zabrze 29.09.12, 23:01
        A jednak w tym mieście są ludzie, którzy potrafią się cieszyć.
        Pozdrawiam zabrzan.
        • Gość: Zorro Re: Kocham Zabrze IP: *.free.aero2.net.pl 29.09.12, 23:55
          Wydział promocji miasta
          w UM dobrze płacą
          • strefas Re: Kocham Zabrze 30.09.12, 19:23
            Mój upa godoł ,że nojgorszy ptok co w swoje gniado sro .
            • Gość: czysty Re: Kocham Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 19:32
              to przynajmniej umyj se ta swoja żić i nie rób szamba
              • Gość: ewa Re: Kocham Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 30.09.12, 23:32
                kocham zabrze ? nie ma za co...
    • Gość: gladiator Re: Kocham Zabrze IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 10:39
      na igrzyskach jest zawsze wesoło ale potem trzeba wrócić do tej szarej ,brudnej ,nędznej rzeczywistości .
      • Gość: pytek Re: Kocham Zabrze IP: *.zabrze.vectranet.pl 02.12.15, 21:03
        katowice.wyborcza.pl/katowice/1,35063,19277982,w-gliwicach-zyje-sie-lepiej-niz-w-warszawie-a-w-innych-miastach.html#BoxLokKatImg
        Mieszkańców zapytano też o poziom zadowolenia z życia w mieście. Okazało się, że spośród miast aglomeracji najbardziej zadowoleni ze swojego miasta są gliwiczanie (66,1 proc.). Co ważne, od 2011 roku liczba dobrze oceniających miasto wzrosła o ponad 20 proc.

Z Bielska-Białej zadowolonych jest 61,5 proc. mieszkańców (w 2011 roku ponad 75 proc.), z Katowic 58,3 proc. (w 2011 roku było to 49,7 proc.), a z Sosnowca 50,3 proc. Tu odnotowano niewielki spadek z 51,1 proc.

Gorzej rzecz ma się w Zabrzu. W 2011 roku zadowolonych z życia w tym mieście było 59,4 proc. pytanych, a teraz to tylko 47,6 proc
        . Gorzej wypadają Ruda Śląska (45,6 proc.), Jaworzno (43,5 proc.) oraz Bytom (40,7 proc.).

skąd taki spadek o ok. 12%,a jest tak dobrze ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka