Dodaj do ulubionych

biedni zabrzańscy Romowie

IP: *.Zabrze.Net.pl 07.09.04, 23:39
Ulicą Buchenwaldczyków juz się spokojnie przejść nie da. Pod budynkami siedzą
cyganie - cała ulica ich dzięki byłemu prezydentowi i pani Urszulki. Szkoda
tylko ,że nie zasiedlili nimi miejsc w poblizu swojego zamieszkania.A ci
cyganie są tak biedni, że okupują MOPR,a przed ich domami stoją całkiem
niezłe samochody.( ich oczywiście) Pracują w ich domach polskie kobiety (20
zł za cały dzien pracy) Prezes Puma chciałby rządzić całym Zabrzem,ale nie
potrafi wychowac własnych dzieci,które żebrzą pod kościołem św.Anny.Kazdy
odbywajacy się tam slub nie może przebiec spokojnie,bo po wyjsciu z kościola
juz klan PUMA oblega gości i rzuca się na sypane pieniądze.Pracownicy MOPR-u
wiedzą,że cyganom niczego nie brakuje,ale twierdzą,że muszą im przyznawać
zasiłki i pomoc ,bo nie wykazują dochodów.Może by tak poprosic Straz
miejska,aby zajęła sie żebrzącymi cyganami pod zabrzańskimi kosciołami.
Obserwuj wątek
    • Gość: prawnik Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:06
      żebranie jest prawem dozwolone, dotyczy to rowniez romów
      • Gość: obserwator Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.zabrze.net.pl 09.09.04, 17:16
        prawniku,jezeli w domu jest luksus,służąca,wynajęta ochrona,ojciec zajmuje się
        innymi dziećmi,tak jak prezes romow pan Puma ,a jego dzieci zaczepiają i żebrzą
        pod kościołem to coś tu nie tak.Jeżeli nie wierzysz przyjdż pod kościól sw Anny
        kiedy są śluby.Gdyby tak to był jeszcze ślub członka twojej rodziny ,to też by
        Cię ze wstydu przed goścmi szlag trafił
        • Gość: prawnik Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:35
          jakie prawo ale prawo .. wolno im .. Poza tym, taka ich natura. Nie poradzisz.
        • Gość: australiaw szkola nr 5 IP: *.Zabrze.Net.pl 24.09.04, 20:58
          moje dziecko chodzi do 5 jestem cakowicie zdegustowana dyrekcja szkoly. Nic si
          w szkole nie dzieje jest brud SMROD i ubostwo. Rodzicom wmawia sie ze szkola
          musi smierdziec, bo to juz tradycja, smierdzi 100 lat.Pani dyrektor na zebraniu
          pokazuje osiagniecia, ani jednego znaczacego edukacyjnego.Smieszne
          sportowe.Chwali sie pracownia komputerowa, z ktorej moze kozystac wybranych 2
          uczniow z klasy. Poziom nauki zenujacy moja corka dostaje 6 za prace z 4
          bledami ortograficznymi!!!!!!A na festynie smietanka wladz miasta zastawiona
          suto ciastami,i mizdrzaca sie kadra, moze dlatego jest przyzwolenie na taka
          miernote?Czy ktos ma podobne odczucia?Zaczynam sie martwic o przyszlosc mojej
          corki
          • Gość: matka Re: szkola nr 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 16:37
            Trochę masz racji!!! I dlatego właśnie przeniosłam swoje dzieci do 43 -uważam
            że była to jedna z lepszych decyzji.
          • Gość: matka2 Re: szkola nr 5 IP: *.Zabrze.Net.pl 26.09.04, 22:27
            widac nie jestem odosobniona,moje dziecko tez chodzi do 43 zamiast do 5. Ma
            kawałek dalej,ale szkoła bardziej zadbana,sympatyczni nauczyciele z dyrekcją
            włącznie. Dużo bezpłatnych zajęć po lekcjach w ktorych chętnie
            uczestniczy.Polecam tę szkołę.
          • Gość: res Re: szkola nr 5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 15:59
            Ja ukończyłem SP 5 kilkanaście lat temu i nie było tak źle!!!! Jestem zdziwiony
            tym co piszecie!! A kto teraz jest tam dyrektorem??? A SP 43 zawsze była szkołą
            sportową - tak przynajmniej się mówiło.
    • Gość: Inga Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:31
      Masz racje tam jest strasznie
    • Gość: Kosma Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:19
      Mieszkałem kilka lat z cyganami w jednym z budynków w Zabrzu. Zajmują się
      drobnymi kradzieżami(targowiska i inne skupiska ludzi). Jak policja , skarbowy
      i inne służby za bardzo dreptają im po piętach to zamieniają mieszkanie z
      innymi cyganami z różnych miast Polski. Problemem współżycia z nimi był hałas,
      na 37 metrach mieszkania przebywało nawet 15 osób. Dzieci od rana do nocy non-
      stop biegają. Na dłuższą metę było to bardzo męczące. Cyganie do współlokatorów
      odnoszą się przyjaźnie, ale z dużym dystansem, tak by nikt nie wtrącał się w
      ich życie. Część sąsiadów wydawała się zastraszona. Po pierwszych konfliktach
      cyganie zaczęli szanować tych , którzy potrafili się postawić. Oczywiście w
      sporze należało mieć rację. Cyganie żyją w swoich skupiskach, pierwsza rodzina
      cygańska ściąga następną i tak dalej. Sądzę, że tak stało się na
      Buchenwaldczyków. U nas również nowi cyganie próbowali się wprowadzić do
      pustostanu, na szczęście było to wykupione mieszkanie i policja ich przepędziła.
      • Gość: tyler wypieprzyc cyganów z "buchen"!! IP: *.jota.digi.pl 12.09.04, 19:15
        to w koncu centrum miasta!! zapakowac na ciezarowki i won! przeciez i tak nie
        opłacają mieszkan,ludzie którzy przjezdzają do szpitala w 80% ocierają sie
        tylko o "buchen" i w pamieci pozostaje im taki własnie obraz naszego miasta,z
        cyganskimi "piknikami" na chodniku i brudem...
        • Gość: Remi Re: wypieprzyc cyganów z "buchen"!! IP: *.zabrze.net.pl 13.09.04, 17:26
          masz rację,to właśnie obraz naszego miasta !! Na ul. Buchenwaldczyków jest
          hotelik dla osób,które mają rodziny w szpitalu,lub przyjeżdżają z odległych
          stron na badania, szczególnie z dziećmi. Mało kto z niego korzysta ,pomimo
          b,dobrych warunków,gdyż przyjezdni boją się iść wymienioną ulicą.W sobotę na
          ul. była wielka bójka między cyganami,wzywano policję,ale cóż z tego skoro nikt
          im nie da rady.Proponuję,aby zamieszkała wsród nich pani Urszula radna,która
          bardzo i nich dba i pozwala na meldowanie coraz większej grupy.
    • Gość: tolerancyjny Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 19:20
      Ale dlaczego tylko z Buchenwaldczyków??? A ta cała reszta "brudasów", np. z
      Urbana, czy z Sienkiewicza!!! Jak wszystkich, to wszystkich na wywrotki z MPGK
      i pod dom pani Urszuli!!!! Na ul. Urbana jest taki mały skwer - tam
      oni "okupują" wszystkie ławki - a na przeciwko przedszkole. Aż strach tam
      iść.
      • Gość: mieszkaniec Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:44
        HMMM tutaj tez jest na ten temat
        dyskusja...www.um.zabrze.pl/forum/viewtopic.php?t=2348 ale i tak
        pozostanie bez odzewu z e strony wladz miasta.....totalna ignorancja
    • Gość: Obserwator Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 19:14
      To prawda "biedni cyganie" rozpanoszyli się wszędzie, jak jakaś zaraza, uważają
      że wszystko im się należy i to w dodatku najlepsze, muszą dostać książki i
      przybory szkolne bo jak nie to nie poślą swoich dzieci do szkoły. A biedne
      nasze dzieci nawet tego nie mają. Polskie kobiety w MOPR Z-e dostają jałmużnę
      50,- zł. a cyganie nie wychodzą z MOPR-u gdy nie dostaną 300,- zł. Za nic nie
      płacą wszystko mają za darmo, może Pani Potyka weźmie ich na swój garnuszek.
    • Gość: tolerancja Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:19
      A "ONE" w brudnych spódnicach, które mają rozcięcia aż nad kolana i co tam
      widać...... brudne, pogniecione halki i niemyte od niewiadomo kiedy stopy
      w "obgryzionych" klapkach!!! Ale na karku, dłoniach i palcach kilogramy
      złota!!! fuj fuj fuj.....
      • Gość: Wehrwolf Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.g.pppool.de 26.09.04, 11:21
        Niechec do Zigeuner-Cyganów jest wszedzie w całej Europie!
        W duzej mierze sa sami winni!Tą grupę Etniczną nie da sie zadomowic i wpojic
        reguły wspułzycia wspulnego z innymi mieszkancami! Cygan nie rozumie ze pu
        pewnych zeczy nie wolno robic? dla tych ludzi niema reguł ze musza sie do
        czegosc dostosowac! Cygan widzi siebie jako wolny wataschka co mu wszystko
        wolno własnosc nie istnieje wszystko jest wszystkich dlatego dla nich cos
        ukrasc to zadne przestemstwo! zabrał cos co mu sie przyda i basta!
        Asymilacja tej grupy Nomadów Europy nie udała sie w zadnym panstwie dlatego
        dochodzi do konfliktów Czesi maja ten sam problem! Niemcy nałozyli karne
        paragrafy na nich za zebranie,kradziez w supermarketach dedektywi poprzez swoja
        jawna prezencje zniechecyja przyjezdnych Cyganów z Rumunji do kradzierzy!!
        za to wysyłaja swoje dzieci które kradna co sie da! JEST STARY SPOSOB BY
        UNIKNAC LUB POZBYC SIE TOWARZYSTWA CYGANOW! MOJ GROSSVATER PRZED SWOIM ZAKŁADEM
        FRIZIERSKIM W KATTOWITZ WYSTAWIAŁ MIOTŁE PRZED ZAKŁADEM MIOTŁA DO GURY!
        CYGANIE OBCHODZILI Z DALEKA JEGO GYSCHEFT ! OPA MOJ TŁUMACZYŁ TO TYM ZE DLA
        NICH TO MA ZABOBONNE ZNACZENIE W KTURE ONI WIERZA ZE TO PRZYNOSI IM
        NIESZCZESCIE DLATEGO OMIJAJA TE MIEJSCA! TEN SPOSźB DORADZIŁ MU CYGAN CO GO
        STRZYGL!! SPRUBUJCIE TEN NUMER GWARANCJA ZE SIE WYNIOSA MUROWANA!!
    • Gość: czarna owca ore ore szabadabada........... IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 19:29
      nooo to juz powaznieszych problemów nie ma?........czyzby został tylko romski
      wierny elektorat?...........
      • Gość: misiek Re: ore ore szabadabada........... IP: *.jota.digi.pl 27.09.04, 00:27
        niech się Cyganie przeprowadzą do Romy, w końcu to ich nowy dom kultury
        albo do zisu albo do um bo tam tak ich kochają tyle, że z daleka
        • Gość: wyborca Re: ore ore szabadabada........... IP: *.play-internet.pl 09.11.14, 11:38
          Tyle lat i nic. Wystarczy. Już dość.
          www.facebook.com/KWW.ChWDP
          • Gość: blondyna Re: ore ore szabadabada........... IP: *.play-internet.pl 14.11.14, 18:11
            A ja ich lubię.
            • Gość: wasyl Re: ore ore szabadabada........... IP: *.play-internet.pl 15.11.14, 23:33
              Wzajemnie. Jutro idę na wybory podziękować Uli.
    • Gość: ???????????? Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.free.aero2.net.pl 20.12.15, 09:21
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/3747789,jestem-gornikiem-i-romem-zdjecia-wideo-kampania-jedni-z-wielu-ma-zmienic-stereotyp-romow,id,t.html
      • Gość: kozniec Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.system2000.3s.pl 21.12.15, 10:04
        Ja jako płatnik podatków nie zgadzam się na przeznaczanie moich pieniędzy na tą patologie. Zgadza się z tym zapewne większość społeczeństwa która utrzymuje tych darmozjadów. Jeśli ktoś uważa że to dyskryminacja to niech odda im swoje pieniądze a niech odpi3rdoli się od kasy miejskiej. Obrończyni uciśnionych niech odda swoje diety na ten cel i niech zacznie wysyłać ich do roboty.
        • Gość: budzet Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.free.aero2.net.pl 22.12.15, 18:03
          zabrze.naszemiasto.pl/artykul/budzet-zabrza-2016-uchwalony-skromniej-niz-w-poprzednich,3606132,artgal,t,id,tm.html
          • Gość: KOZNIEC Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.system2000.3s.pl 22.12.15, 19:38
            CZYLI PEDOFILIA!!!!!
            • Gość: -aeg Re: biedni zabrzańscy Romowie IP: *.opera-mini.net 23.12.15, 07:36
              Pedofilia elit sponsorowana przez władze miasto i mieszkańców nawet domy mają z miasta na uprawianie tego procederu bo w łóżku wygodniej niż w furmance. Ale ty polaku spróbuj zdjęcia z tego przestępstwa obejrzeć to cie zamkną za pedofilię. A prawdziwi pedofile za to pieniądze dostają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka