Dodaj do ulubionych

Listy polecone nie dochodzą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.18, 20:36
Problem dotyczy centrum Zabrza. Prawdopodobnie od momentu uruchomienia agencji pocztowej przy Wolności 251a brakuje powiadomień o odebranie listu poleconego i przesyłki wracają do nadawcy. W ostatnich miesiącach to zaczyna być coraz większym problemem.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Listy polecone nie dochodzą IP: 178.218.239.* 27.02.18, 22:27
      Jeżeli taka sytuacja się pojawia to jest to wina listonosza, który nie pozostawia w skrzynkach odbiorczych tzw. awizo. Oni mają na to specjalne druczki pocztowe i wypełniają na nich imię i nazwisko plus adres więc to żadna ogromna praca. Ale wydaje mi się że właśnie listonoszy nie zatrudnia agencja a normalny urząd w Zabrzu. Jeżeli problem jest w centrum to pewnie tkwi w placówce nr.1
      Ponad to przesyłka pocztowa jest przesyłką rejestrowaną więc z nią właśnie jest więcej ceregieli, ale cena właśnie jest wyższa dlatego żeby wszystko było porządnie zrobione. Swego czasu na poczcie pracowałem właśnie jako listonosz i u nas agencja tylko obsługiwała klientów i można na nich było odebrać listy, bo listonosz się z nimi rozliczał.... ale sam listonosz był zatrudniony normalnie w urzędzie. Chociaż może teraz coś się pozmieniało...
      Poza tym po kilku dniach powinno być doręczone zawiadomienie powtórne, i nam właśnie takie zawiadomienia drukowały z systemu dziewczyny z "okienka" więc.. pewnie porządku to tam nie mają.
      • Gość: zabrzanka Re: Listy polecone nie dochodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.18, 22:54
        Zdaje sie, ze listonosze sa za bardzo oblozeni praca, a przy tym slabo wynagradzani. Ja ich nie bronie, bo jak sie podejmujesz jakiejs pracy, to wykonuj ja solidnie, ale...
        Sama wiele razy mialam takie sytuacje, ze mimo iz bylam w domu, listonosz zostawial awizo w skrzynce, rzekomo z powodu mojej nieobecnosci. A najzabawniejsze, choc mnie do smiechu nie bylo, czesto bylo to od razu zawiadomienie powtorne!
        Przez taki numer, kiedys uciekl mi wazny termin urzedowy, bo polecony z Zabrza do Zabrza szedl 3 tygodnie, tzn. po 3 tyg. od jego nadania otrzymalam to zawiadomienie "powtorne"
        Ale wez im cos udowodnij...
        Zreszta, ta instytucja zeszla na psy. Na poczcie czlowiek sie czuje jak w sklepiku parafialnym: te wszystkie pobozne wydawnictwa i prawackie szmatlawce.
        • Gość: miszkaniec Re: Listy polecone nie dochodzą IP: 178.218.239.* 01.03.18, 19:51
          Pewnie że im słabo płacą a robota wcale różowa nie jest, weź jeździj albo chodź po mrozie przez tyle godzin. Czy leje czy mróz to oni muszą niestety pracować. A to że poczta operuje takim asortymentem to wina góry, bo nie dość że to przysyłają to jeszcze mają plany sprzedaży... ceny są niekonkurencyjne kompletnie i często dziewczyny same z okienka kupują żeby plan był jakiś
    • Gość: ja79 Re: Listy polecone nie dochodzą IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.03.18, 17:17
      Jesli listonosz nie dostarczy poleconych to rozlicza się z poczta główną w centrum, tam zostawia te listy polecone, a nastepnego dnia rano są one rozwożone do agencji. Więc jak już gdzieś składać reklamacje to do poczty głównej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka