Dodaj do ulubionych

DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 23:30
Szanowny Komitecie!
Uprzejmie proszę o wytłumaczenie nie tylko mi, ale jak widzę większości
forumowiczów podstawowego aspektu konfliktu, jaki się wywiązał na skutek
sprzedaży mieszkań zakładowych, a mianowicie: DLACZEGO UZURPUJECIE SOBIE
JAKIEŚ
NADZWYCZAJNE PRAWO DO MIESZKAŃ, KTÓRE ZAJMUJECIE?
Przypominam jedynie, że mieszkanie jest dobrem materialnym, jak samochód,
lodówka czy bochenek chleba. Można zarobić zarówno na chleb, samochód, jak i
na
mieszkanie. Lub nie. Zależy od operatywności zainteresowanego, pracowitości,
wykształcenia itd.
Jeszcze dodam na marginesie, że przeciętny Amerykanim, jakby poznał Wasz
problem to pękłby ze śmiechu. Uznałby, że przede wszystkim należy zacząć
rozdawać chleb na ulicach. Głód ważniejszy od dachu nad głową.

------------------------------------------------------------------------------
--
Obserwuj wątek
    • Gość: KOM Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 213.17.142.* 09.08.02, 02:28
      Gość portalu: KAMIEŃ napisał(a):

> Szanowny Komitecie!
      > Uprzejmie proszę o wytłumaczenie nie tylko mi, ale jak widzę większości
      > forumowiczów podstawowego aspektu konfliktu, jaki się wywiązał na skutek
      > sprzedaży mieszkań zakładowych, a mianowicie: DLACZEGO UZURPUJECIE SOBIE
      > JAKIEŚ
      > NADZWYCZAJNE PRAWO DO MIESZKAŃ, KTÓRE ZAJMUJECIE?

żadne nadzwyczjne - po prostu naturalne! Mamy pieniądze, chcemy kupić to w czym
      mieszkamy, a nie daje się nam takiej możliwości! Domy (106 - w centrum miasta;
      1818 mieszkań) sprzedano facetowi z Warszawy za bezcen wg. kubatury jak hale
      fabryczne.Ten teraz dyktuje ceny zaporowe.
      Protestujemy, bo odmawia nam się praw konstytucyjnie zagwarantowanych obywatelom
      (PRAWO DO WŁASNOŚCI !) Ustawodawca zapomniał o cywilizowanym prawie pierwokupu.

> Przypominam jedynie, że mieszkanie jest dobrem materialnym, jak samochód,
      > lodówka czy bochenek chleba. Można zarobić zarówno na chleb, samochód, jak i
      > na
      > mieszkanie. Lub nie. Zależy od operatywności zainteresowanego, pracowitości,
      > wykształcenia itd.
      I pocóż ta ironia - a może zamierzony cel aby upokorzyć rozmówcę ?
      Widać że Pan Kamień słyszał że dzwonią, ale nie wie w którym kościele!

> Jeszcze dodam na marginesie, że przeciętny Amerykanim, jakby poznał Wasz
      > problem to pękłby ze śmiechu. Uznałby, że przede wszystkim należy zacząć
      > rozdawać chleb na ulicach. Głód ważniejszy od dachu nad głową.

Amerykanin, na jego szczęście, nie musi żyć w Polsce.
      A chleb na ulicach - wszystko na to wskazuje - może być rozdawany już niebawem.
      Oczywiście nikomu tego nie życzymy. A i mieszkań też nie odpuścimy!
      >
      >
      >
      >
      >
      > ------------------------------------------------------------------------------
      > --
      • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 217.96.43.* 09.08.02, 10:19
        Gość portalu: KOM napisał(a):
        ?
        >
        > żadne nadzwyczjne - po prostu naturalne! Mamy pieniądze, chcemy kupić to w
        czym
        >
        > mieszkamy, a nie daje się nam takiej możliwości

a niby dlaczego ma się Wam ją dawać przecież na tej zasadzie moglibyście żąąc
        od taksówkarza co was wiezie by wam samochód sprzedał - bo macie pieniadze czy
        tez od piekarza by cała piekarnię wam sprzedał -
        • Gość: KOM Do Krótkiego... IP: 213.17.142.* 09.08.02, 17:33
          Gość portalu: krotki napisał(a):

> Gość portalu: KOM napisał(a):
          > ?
          > >
          > > żadne nadzwyczjne - po prostu naturalne! Mamy pieniądze, chcemy kupić to w
          >
          > czym
          > >
          > > mieszkamy, a nie daje się nam takiej możliwości
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          > a niby dlaczego ma się Wam ją dawać przecież na tej zasadzie moglibyście
          żąąc
          > od taksówkarza co was wiezie by wam samochód sprzedał - bo macie pieniadze
          czy
          > tez od piekarza by cała piekarnię wam sprzedał -
          • Gość: krotki Re: Do Krótkiego... IP: 217.96.43.* 10.08.02, 09:52
            Te rozdwojenie jażni u Wa jeden pluje drugi próbuje odpowiadać to i ja odpowiem

> Gość portalu: krotki napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: KOM napisał(a):
            > > ?
            > > >
            > > > żadne nadzwyczjne - po prostu naturalne! Mamy pieniądze, chcemy kupić
            > to w
            > >
            > > czym
            > > >
            > > > mieszkamy, a nie daje się nam takiej możliwości
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > >
            > > a niby dlaczego ma się Wam ją dawać przecież na tej zasadzie moglibyście
            > żąąc
            > > od taksówkarza co was wiezie by wam samochód sprzedał - bo macie pieniadze
            >
            > czy
            > > tez od piekarza by cała piekarnię wam sprzedał -
    • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 217.96.43.* 09.08.02, 10:21
      kalka z Toruunia

--------------------------------------------------------------------------------
      Gość portalu: KAMIEŃ napisał(a):

> Szanowny Komitecie!
      > Uprzejmie proszę o wytłumaczenie nie tylko mi, ale jak widzę większości
      > forumowiczów podstawowego aspektu konfliktu, jaki się wywiązał na skutek
      > sprzedaży mieszkań zakładowych, a mianowicie: DLACZEGO UZURPUJECIE SOBIE
      JAKIEŚ
      >
      > NADZWYCZAJNE PRAWO DO MIESZKAŃ, KTÓRE ZAJMUJECIE?
      takie prawo ale tylko pracownikom ---!!!! dawało to iz mieszkania były
      budowane z funduszu socjalnego-
      • Gość: KOM Jaki krótki taki głupi! Szkoda gadać! IP: 213.17.142.* 09.08.02, 17:35

> kalka z Toruunia
        >
        >
        > ------------------------------------------------------------------------------
        -
        > -
        > Gość portalu: KAMIEŃ napisał(a):
        >
        > > Szanowny Komitecie!
        > > Uprzejmie proszę o wytłumaczenie nie tylko mi, ale jak widzę większości
        > > forumowiczów podstawowego aspektu konfliktu, jaki się wywiązał na skutek
        > > sprzedaży mieszkań zakładowych, a mianowicie: DLACZEGO UZURPUJECIE SOBIE
        > JAKIEŚ
        > >
        > > NADZWYCZAJNE PRAWO DO MIESZKAŃ, KTÓRE ZAJMUJECIE?
        > takie prawo ale tylko pracownikom ---!!!! dawało to iz mieszkania były
        > budowane z funduszu socjalnego-
        • Gość: Obserwator Re: Jaki krótki taki głupi! Szkoda gadać! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 21:19
          Jak się czyta te brednie które wypisuje Kamień i Krótki to nie wiadomo czy
          płakać czy żałować Polskę jakimi to pseudo liberałami obrodziła.
          KOM walczy w słusznej sprawie i stara sie pomóc pozostawionym przez panstwo
          ludziom.
          Jeżeli liberalizm w XXI ma polegać na tym ,że ludzi jak w feudalizmie sprzedaje
          całymi osiedlami ,pozbawia się ich mieszkań które sami często budowali a
          jednoczesnie pozwala się robic interesy życia róznym cwaniaczkom to jest to nie
          do przyjęcia.
          Najgorsze jest to, że dzieje się to wszystko podobno w majestacie prawa.
          Jeżeli by tak naprawdę było to widocznie żyjemy w dżungli a nie panstwie
          aspirujacym do Unii Europejskim
          Serdecznie pozdrawiam wszystkich członków KOM-u
          Życzę wytrwałości a przede wszystkim sił i nie przejmujcie się rożnymi
          przygłupami którzy wypisują czy wygłaszają różne brednie.
          Sprawiedliwość społeczna jest po waszej stronie i ludzie myslący również.
          • Gość: krotki Re: Jaki krótki taki głupi! Szkoda gadać! IP: 217.96.43.* 10.08.02, 09:36
            Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Jak się czyta te brednie które wypisuje Kamień i Krótki to nie wiadomo czy
            > płakać czy żałować Polskę jakimi to pseudo liberałami obrodziła.

nigdy nie piosałem że jestem liberałem - jestem libertianem - wątpie byś
            wiedziać co to i jakie są różnice pomiędzy liberalizmem a libertianizmem

> KOM walczy w słusznej sprawie i stara sie pomóc pozostawionym przez panstwo
            > ludziom.

Staraja się główinie pomóc sami sobie walczą o swoje zatem ich ocena jest
            stronnicza - mają troche racji ale w kwestii mikro natomiast makro nie moga
            mieć gdyż mamy komstytucję- i prawo własności w niej zapisane

> Jeżeli liberalizm w XXI ma polegać na tym ,że ludzi jak w feudalizmie
            sprzedaje
            > całymi osiedlami ,pozbawia się ich mieszkań które sami często budowali a
            > jednoczesnie pozwala się robic interesy życia róznym cwaniaczkom to jest to
            nie
            >
            > do przyjęcia.

biedaku dla ciebie kazdy kto robi interesy to cwaniaczek - cóż Ty umiesz
            zarabiać tylko łopatą a inni głową taka różnica

> Najgorsze jest to, że dzieje się to wszystko podobno w majestacie prawa.
            > Jeżeli by tak naprawdę było to widocznie żyjemy w dżungli a nie panstwie
            > aspirujacym do Unii Europejskim

Tu akurat jesteśmy zgodni nasze prawo to dżungla - i tylko drapieżniki dają
            sobie tu rade reszta jest dla nich strawą, chodzi o to by te naturalne prawo
            ucywilizować - tu daje Ci gwarancje nigdzie się to nieudało w zadawalający
            sposób

> Serdecznie pozdrawiam wszystkich członków KOM-u
            > Życzę wytrwałości a przede wszystkim sił i nie przejmujcie się rożnymi
            > przygłupami którzy wypisują czy wygłaszają różne brednie.

Jako "przygłup" dziękuje ale to ja i moja rodzina jestesmy na wierzchu to my
            mamy kamienice widac tylko "przygłupy" się bogacą a Wy intyelektualiści żyjecie
            na komornem - zostanę przy swoim

> Sprawiedliwość społeczna jest po waszej stronie i ludzie myslący również.

I niech żyje Fidel , a Lenin będzie wiecznie żywy Toważyszu

PS Macie coraz mniej takich rajów na ziemi nawet Korea PŁn. wprowadz gospodarke
            rynkową jak wam padnie Fidel gdzie pojedziecie????

Ja pozdrawiam Cie Obserwator - kultura osobista to immenentna cecha większości
            kamieniczników rozumiem że w rewolucyjnym zapale o tym zapomniałeś
          • Gość: KOM Dziękujemy OBSERWATOROWI ! IP: 213.17.142.* 10.08.02, 15:25
            W dzisiejszych czasach trzeba wiele odwagi, aby zabrać głos w takiej dyskusji
            jak ta i opowiedzieć się po stronie słabszych - dziękujemy.
            Z samego tonu wypowiedzi i argumentacji naszych adwersarzy widzimy z kim mamy
            do czynienia. Panowie kamienicznicy wytykaja nam wszystkie możliwe przywary
            tzw. klasy robotniczej (no bo któż mieszka na lokatornym?!) Przeczytaliśmy
            tutaj m.in. że nie chodzi nam o koegzystencję. Ciekawe, a posiadaczom kamienic
            o co chodzi - nie czasem o feudalizm? Jest Pan i "owce do strzyżenia".
            A podobno demokracja zapewnia równe prawa wszystkim: Kamień i Krótki mogą być
            właścicielami a już członkowie KOM nie? A to czemu? Bo nie byłoby owiec ?
            A to rzeczywiście byłby problem. Dlatego warto zewrzeć siły i kupić w Sejmie
            takie rozwiązanie (albo jego brak!)aby trwało to co jest - feudalizm!
            I ten szalony KOM stawia tym goliatom- posiadaczom czoła. Protestuje przeciwko
            deptaniu godności ludzkiej, domaga sie szanowania KONSTYTUCJI RP w stosunku do
            wszystkich obywateli, a nie tylko w stosunku do wybranych.
            Dlatego dziękujemy Obserwatorowi - Jego głos jest dowodem że takie cechy
            świadczące o człowieczeństwie jak niezgoda na zło i wrażliwość na los drugiego
            człowieka jeszcze nie zostały całkowicie wyparte przez liberałów.
        • Gość: krotki Re: Jaki krótki taki głupi! Szkoda gadać! IP: 217.96.43.* 10.08.02, 09:24
          jedyny komentarz do mojej wypowiedzi to te inwektywy z tytułu - cóż łatwiej
          kogoś obrażać nią użyć argumentgów - tym bardziej, że sie ich nie ma-
          Tymczasem ja dla Was znalazłem - ale Wy w swym zaślepieniu nawet nie
          zauważyliście tego, że w pewnym aspekcie popieram wasze żądania - ale skoro
          składacie się głównie z Chamów to faktycznie szkoda z wami gadać i wynika z
          tego że nie zasługujecie na litość i współczucie zatem żegnajcie
          • Gość: KOM Jak świat światem ... IP: 213.17.142.* 10.08.02, 12:05
            .. nie będzie kamienicznik lokatorowi bratem !!
            Tak na marginesie: nikomu z nas nie jest potrzebna p. Krótkiego litość! No cóż
            jest to kolejna próba upokorzenia - przetrzymamy!
            No i fajnie, że się pożegnał!
            • Gość: krotki Re: Jak świat światem ... IP: 217.96.43.* 10.08.02, 13:45

> .. nie będzie kamienicznik lokatorowi bratem !!

Kamień zobacz wyszła rewolucyjna sprawiedliwość wreszcie sie ujawnili nie
              chodzi im o koegzystencje a wojnę --
              • Gość: KOM Jak brak argumentów i trzeba koniecznie dokopać... IP: 213.17.142.* 10.08.02, 14:40
                to wtedy sięga się po stare, wyświechtane i często irracjonalne słowo "KOMUNIZM"
                I to już koniec -bezsilność! No bo czym można jeszcze ubliżyć - no czym ?
                Ręce opadają nad....
                • Gość: Obserwator Re: Jak brak argumentów i trzeba koniecznie dokop IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 17:05
                  Krótki ty chyba jesteś wypaczeniem okresu przejściowego w Polsce.
                  Poza tym to chyba chciałeś powiedziec, że jesteś libertynem choć wątpie żeby
                  twój światły umysł wiedział co to oznacza.I jeszcze jedno kamienicznikom to ty
                  chyba honoru nie przynosisz.
                  • Gość: Paweł Re: Jak brak argumentów i trzeba koniecznie dokop IP: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl 10.08.02, 20:31
                    Witam

Krótki i Kamień
                    Czy jesteście w stanie (czy starczy Wam odwagi) spotkać się osobiście z KOM-em
                    i przedstawić swój punkt widzenia. Wydaje mi się że anonimowość to coś co Wam
                    sprzyja. Myślę że KOM jest w stanie udowodnić swe racje ale tutaj nie ma
                    klimatu do dyskusji, poziom przez Was prezentowany jest za niski. Wątpię
                    abyście robili z siebie takich idiotów gdybyści musieli spojrzeć komuś w oczy.

Paweł
                    • Gość: KOM Dzięki Paweł IP: 213.17.142.* 10.08.02, 22:44
                      Takie wpisy jak Twój dodają otuchy.
                      Pozdrowienia KOM
                    • Gość: krotki do Pawła IP: 217.96.43.* 11.08.02, 08:35
                      Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Witam
                      >
                      > Krótki i Kamień
                      > Czy jesteście w stanie (czy starczy Wam odwagi) spotkać się osobiście z KOM-
                      em
                      > i przedstawić swój punkt widzenia. Wydaje mi się że anonimowość to coś co Wam
                      > sprzyja.

Oczywiście istotą tej forumowej dyskusji jest anonimowość - szyby dzięki temu
                      całe, a dzieci bezpiecznie idą do szkoły. Odwagę mam -pisze za siebie- ma ją
                      także Kamień, który całkowicie ujawnił swe dane osobowe. Rozszyfrowac moje dane
                      tez było by stosunkowo łatwo - nie poprzez identyfikację elektroniczną. Ale po
                      co jak też nie dążę do poznania wieku , wyglądu innych rozmuwców bowiem spory
                      nasze nie są "ad personam" tylko na argumenty a te tu mozna spokojnie wyłożyć.
                      Zresztą dlaczego akurat kaminicznicy mieliby spotykac sie z KOMem niech
                      spotkają się z nimi Ci co zadecydowali o sprzedaży całego osiedla za bezcen,
                      posłowie któzy nic nie robia we tej sprawie , wreszcze oprokurator niech powie
                      czemu taki wg KOM bandyta co ich kupił chodzi na wolności. Co my możemy im
                      powiedziec, że droga prawna przed nimi i to wszystko. Bowiem problem jest inny
                      KOM walczy by odkupic dawne zakładowe mieszkania a my mamy kamienice - od
                      początku próbowałem ustawic tak dyskusje bowiem nie ma miedzy nami sporu co do
                      tego, że moga się czuć pokrzywdzeni (niektórzy bo część nie chciała wykupić
                      stąd problem !!!!!)że nie udało im sie zostać właścicelami swych mieszkań ba wg
                      mnie maja w dużej mierze rację dlatego - radziłem im droge sądową, ale w KOMie
                      wypowiada sie akurat ten, który dorwie się do klawiatury i jesli chwilę
                      rozmawiasz z kims kulturalnym za chwile ktoś Cię obsypie inwwektywami. Nie
                      rozumiejąc, iz obrzuca potencjalnego sojusznika. Dlatego dyskusja zboczyła na
                      temat w sumie nie intyeresujący KOMu czyli relacji Lokator - właściciel. Zajęli
                      skrajne stanowisko gdzie właściciel=zarządca równał sie złodziej np. opłat za
                      wodę - poczytaj w wątkach "dlaczego padaja kamienice" na forum np. Torunia. Nie
                      przyjhęli do wiadomości, iz lokator i właściciel w pewnym sensie się
                      uzupełniaja - jednego nie stać na własne mieszkanie drugi ma pienądze na
                      mieszkanie którego akurat nie potrzebuje --tylko piszą jak "świat
                      swiatem ....nie będzie bratem"
                      I teraz proponujesz mi bym poszedł rozmawiać z ludźmi, którzy po pierwsze
                      obrzucaja mnie błotem i z gówry mówia że jak świat światem nie dogadamy sie to
                      po co mam sie spotykać, niech w tej zapiekłej nienawiści do "bogaczy" sobie tak
                      żyją. Albo niech wezmą się do roboty i zostaną takimi włąśnie
                      małymi "bogaczami"

Myślę że KOM jest w stanie udowodnić swe racje ale tutaj nie ma
                      > klimatu do dyskusji, poziom przez Was prezentowany jest za niski.

Posługujesz się ta samą metoda co niektórzy z KOMu - obrażasz, na przykład,
                      mnie piszesz, że prezentowany tylko przez nas - w tym i mój- poziom jest za
                      niski, co mam ci odpisac że Twój poziom jest za niski bym z toba dyskutował -
                      o To ci chodzi!?? chyba nie, zatem po co te inwektywy , na forum staramy sie
                      operwoac argumentami a nie atakami "ad personam"!!!

Wątpię
                      > abyście robili z siebie takich idiotów gdybyści musieli spojrzeć komuś w
                      oczy.

Znowu to samu myślisz, że robię z siebie idiote ??? - pocieszające jak robię to
                      znaczy że wcale nie jestem!!!!!) Jeżeli tak jest to dlatego, że staram sie
                      dyskutowac z takimi jak Ty czy część KOM-u bo zniżam sie do Waszego poziomu -
                      czy to chciałes usłyszeć/?? Mam nadzieję, że nie.

>
                      > Paweł

Pozdrawiam Krotki

PS Widzisz piana na ustach przesłania argumenty. Tylko raz z KOMu ktos użył
                      argumentów - na to, że należy im sie prawo do zakupu mieszkań - sam podsunąłem
                      mu następne. Ale wówczas dorwał sie do klawiatury jakiś "ham" i zbluzgał mnie
                      później ktos normalny przeprosił, ale częsciej siadają tam pieniacze niesety
                      !!!
                      I kończąć zapytam Cie tak, ja chowam się za anomimowością, Kamień nie. A co
                      robi szanowny KOM buduje anonimowośc do kwadratu najpierw poprzeaz to że jest
                      KOmem a później przez swą zbiorowość co powoduje że w sumie nikomu tam nie
                      można niczego przypisać taka kolegialnośc to genialny pomysł komunistów nikt
                      za nic nie ponosił osobistej odpowiedzialnośc winne było zawsze
                      niespersonifikowane ciało zbiorowe, tez moge zapytać dlaczego tak postępuja co
                      czy nie moga każdy za siebie????? nie maja odwagi??? nie chca robić z siebie
                      idiotów ? Czy może pojedynczo boją się że nie mają mocy intelektualnej???

• Gość: Paweł uporządkujmy (i uspokujmy) ten wątek IP: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl 11.08.02, 18:03
                        Witajcie

> Ale po co jak też nie dążę do poznania wieku , wyglądu innych rozmuwców
                        bowiem spory
                        > nasze nie są "ad personam" tylko na argumenty a te tu mozna spokojnie wyłożyć.

Jeżeli to jest spokojnie to lepiej się nie spotykać bo krew by się polała :-)))
                        Trudno tu się opanować ale nie dziwię się bo sprawa jest dla niektórych osób
                        koszmarem który trwa już blisko 4 lata

> Zresztą dlaczego akurat kaminicznicy mieliby spotykac sie z KOMem niech
                        > spotkają się z nimi Ci co zadecydowali o sprzedaży całego osiedla za bezcen,
                        > posłowie któzy nic nie robia we tej sprawie ,

Wiesz oni wszyscy to maja w dupie (ci co zdecydowali, posłowie, radni)

wreszcze oprokurator niech powie
                        > czemu taki wg KOM bandyta co ich kupił chodzi na wolności.

Chyba łapiesz, że oni to zrobili zgodnie z prawem. Prokurator mógłby zapytać
                        (mam nadzieję że to zrobi) czy np. Zabrze słusznie umorzyło miliony długów Huty
                        (w tej chwili to co po niej zostało to tysiące bezrobotnych) itd.

> nie ma miedzy nami sporu co do
                        > tego, że moga się czuć pokrzywdzeni (niektórzy bo część nie chciała wykupić
                        > stąd problem !!!!!)że nie udało im sie zostać właścicelami swych mieszkań ba
                        wg
                        > mnie maja w dużej mierze rację dlatego - radziłem im droge sądową,

Te mieszkania zostały sprzedane zgodnie z prawem. I tu jest pies pogrzebany

> Posługujesz się ta samą metoda co niektórzy z KOMu - obrażasz, na przykład,
                        > mnie piszesz, że prezentowany tylko przez nas - w tym i mój- poziom jest za
                        > niski, co mam ci odpisac że Twój poziom jest za niski bym z toba dyskutował -

Poziom dyskusji nie jest wysoki to chyba przyznasz. Nie chodzi mi o Ciebie jako
                        osobę ale (ani o nikogo innego) ale pewne stwierdzenia są idiotyczne i
                        wymienianie się uwagami, że ty to na pewno tego nie wiesz ale ja wiem nie
                        prowadzi do niczego. Jak widzę takie pyskówki to zaczynam omijać takie forum z
                        daleka.

> pocieszające jak robię to
                        >
                        > znaczy że wcale nie jestem!!!!!) Jeżeli tak jest to dlatego, że staram sie
                        > dyskutowac z takimi jak Ty czy część KOM-u bo zniżam sie do Waszego
                        poziomu -

Nigdzie nie napisałem, że jesteś idiotą. Poza tym ja również staram się
                        dyskutować i doprowadzić ten wątek do rzeczowej a nie chamskiej wymiany
                        argumentów

> PS Widzisz piana na ustach przesłania argumenty. Tylko raz z KOMu ktos użył
                        > argumentów - na to, że należy im sie prawo do zakupu mieszkań - sam
                        podsunąłem
                        > mu następne.

To dobrze, że jednak (tak mi się wydaje) widzicie to, że im się należą
                        W pewnym momencie wydawało mi się, że Prezentujecie z Kamieniem stanowisko:
                        jesteści takimi dupkami, że daliście się sprzedać i możecie mieć o to pretensje
                        sami do siebie.

> I kończąć zapytam Cie tak, ja chowam się za anomimowością, Kamień nie. A co
                        > robi szanowny KOM buduje anonimowośc do kwadratu najpierw poprzeaz to że jest
                        > KOmem a później przez swą zbiorowość co powoduje że w sumie nikomu tam nie
                        > można niczego przypisać taka kolegialnośc to genialny pomysł komunistów nikt
                        > za nic nie ponosił osobistej odpowiedzialnośc winne było zawsze
                        > niespersonifikowane ciało zbiorowe, tez moge zapytać dlaczego tak postępuja
                        > co czy nie moga każdy za siebie????? nie maja odwagi??? nie chca robić z
                        >siebie idiotów ? Czy może pojedynczo boją się że nie mają mocy
                        intelektualnej???
                        >

Wydaje mi się, że KOM (przynajmniej w Zabrzu) jest kojarzony z jedną osobą i
                        nie jest tak, że działa a potem chowa się za swoją zbiorowość. Jak znacie ideę
                        KOM-u (od Zabrza się chyba zaczęło) to wiecie o kogo chodzi.
                        Jeżeli chodzi zaś o podszywanie się pod kogoś to to jest rówież zła strona
                        anonimowości którą daje na takie forum

Na koniec.
                        Dla kilku tysięcy osób Komitet Obrony Mieszkańców jest jedynym miejscem gdzie
                        mogą przyjść i powiedzieć z jakimi spotykają się problemami i tam ktoś może im
                        pomóc. Oni wiedzą, że ani posłowie ani radni nie przyjdą rozwiązać ich
                        problemów z którymi się spotykają. Ponieważ KOM zjednoczył tysiące osób
                        rozwiązania łatwiej znaleść. To nie są ludzie, którzy walczą tylko o swoje
                        mieszkania. Wydaje mi się, że przez te cztery lata udało się zbudować coś
                        więcej.
                        Ja mogę Was naprawdę zaprosić do siedziby KOM-u i tam zobaczycie na czym polega
                        waszym zdaniem ta komunistyczna kolegialność

Pozdrawiam wszystkich Paweł
                        • Gość: krotki Re: uporządkujmy (i uspokujmy) ten wątek IP: 217.96.43.* 12.08.02, 22:56

> > Trudno tu się opanować ale nie dziwię się bo sprawa jest dla niektórych
                          osób
                          > koszmarem który trwa już blisko 4 lata
                          >
                          >

a co ja zawiniłem????

> > Zresztą dlaczego akurat kaminicznicy mieliby spotykac sie z KOMem niech
                          > > spotkają się z nimi Ci co zadecydowali o sprzedaży całego osiedla za bezce
                          > n,
                          > > posłowie któzy nic nie robia we tej sprawie ,
                          >
                          Paweł to TY

I co ja mam za nich odpowiadac oni maja w dupie i mnie !!!!!!!!!!!!!!

>
                          > wreszcze oprokurator niech powie
                          > > czemu taki wg KOM bandyta co ich kupił chodzi na wolności.
                          >
                          > Chyba łapiesz, że oni to zrobili zgodnie z prawem. Prokurator mógłby zapytać
                          > (mam nadzieję że to zrobi) czy np. Zabrze słusznie umorzyło miliony długów
                          Huty
                          >
                          > (w tej chwili to co po niej zostało to tysiące bezrobotnych) itd.

Jak tak to co zmienisz prawo ale ono nie działa do tył zatem co "walka z
                          wiatrakami" lepiej nie tracić czasu

>
                          > > nie ma miedzy nami sporu co do
                          > > tego, że moga się czuć pokrzywdzeni (niektórzy bo część nie chciała wykupi
                          > ć
                          > > stąd problem !!!!!)że nie udało im sie zostać właścicelami swych mieszkań
                          > ba
                          > wg
                          > > mnie maja w dużej mierze rację dlatego - radziłem im droge sądową,
                          >
                          > Te mieszkania zostały sprzedane zgodnie z prawem. I tu jest pies pogrzebany

czyli Koniec???????????????

>
                          > > Posługujesz się ta samą metoda co niektórzy z KOMu - obrażasz, na przykład
                          > ,
                          > > mnie piszesz, że prezentowany tylko przez nas - w tym i mój- poziom jest z
                          > a
                          > > niski, co mam ci odpisac że Twój poziom jest za niski bym z toba dyskutow
                          > ał -
                          >
                          > Poziom dyskusji nie jest wysoki to chyba przyznasz. Nie chodzi mi o Ciebie
                          jako
                          >
                          > osobę ale (ani o nikogo innego) ale pewne stwierdzenia są idiotyczne i
                          > wymienianie się uwagami, że ty to na pewno tego nie wiesz ale ja wiem nie
                          > prowadzi do niczego. Jak widzę takie pyskówki to zaczynam omijać takie forum
                          z
                          > daleka.

jakos nie ominęłeś !!!!!!!!!!!!!!!

>
                          > > pocieszające jak robię to
                          > >
                          > > znaczy że wcale nie jestem!!!!!) Jeżeli tak jest to dlatego, że staram sie
                          >
                          > > dyskutowac z takimi jak Ty czy część KOM-u bo zniżam sie do Waszego
                          > poziomu -
                          >
                          > Nigdzie nie napisałem, że jesteś idiotą. Poza tym ja również staram się
                          > dyskutować i doprowadzić ten wątek do rzeczowej a nie chamskiej wymiany
                          > argumentów

Na pewno??????????

>
                          >
                          > > PS Widzisz piana na ustach przesłania argumenty. Tylko raz z KOMu ktos uż
                          > ył
                          > > argumentów - na to, że należy im sie prawo do zakupu mieszkań - sam
                          > podsunąłem
                          > > mu następne.
                          >
                          > To dobrze, że jednak (tak mi się wydaje) widzicie to, że im się należą

Nie należa tylko sa argumenty za ale są równiez przeciw nie czuję się na siłach
                          odpowiedzieć kto ma racje od tego są sady

> W pewnym momencie wydawało mi się, że Prezentujecie z Kamieniem stanowisko:
                          > jesteści takimi dupkami, że daliście się sprzedać i możecie mieć o to
                          pretensje
                          >
                          > sami do siebie.

W pewnej mierze masz racje ja bym nie czekał na mannę z nieba tylko bym sam
                          walczył o swoje, nie we wspólnocie, bo w te nie wierze, wierze w siebie i w
                          moich antenatów i potomków - wspólne geny, chcemy posadac i byc niezależni
                          nie czekamy aż ktoś nam to załatwi - długo by pisać ale coś w tym jest ale
                          noie obrażałbym, tych co nie chcą to ich wybór!!!!!!!!!!i ich możliwości i ich
                          geny!!!!!1 wszyscy sa na świwecie potrzebni
                  • Gość: krotki Re: Jak brak argumentów i trzeba koniecznie dokop IP: 217.96.43.* 11.08.02, 08:00

> Krótki ty chyba jesteś wypaczeniem okresu przejściowego w Polsce.

dlaczego przejściowego???? byłem za komuny i jestem teraz taki sam!!

> Poza tym to chyba chciałeś powiedziec, że jesteś libertynem choć wątpie żeby
                    > twój światły umysł wiedział co to oznacza.

liberał, libertianin - to popjcie z innej kategorii niz libertyn chociaż
                    podobnie sie pisze - nie będę sie rozwodził bo to nie na temat

I jeszcze jedno kamienicznikom to ty
                    > chyba honoru nie przynosisz.

To zawsze wszędzie i o wszystkich tak sobie rzucając słowa na wiatr mozna
                    powiedzieć.

Reasumujhąc masz racje "jak brak argumentów i koniecznie trzeba dokopac " to
                    pisze siętakie posty jak Twój bez składu sensu i treści ot tak sobie po
                    klawiaturze pomachał

• Gość: Obserwator Re:Jak się nie ma argumentów to się nie bredzi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 09:37
                      Krótki jakie to rzeczowe argumenty przedstawiłeś ?
                      Sam potok bzdur.Pilnuj lepiej tych swoich kamienic ,płódz dzieci i proś Boga
                      żeby je rozumem obdarzył większym od twego.
                      • Gość: krotki do Obserwatora IP: 217.96.43.* 11.08.02, 11:25

> Krótki jakie to rzeczowe argumenty przedstawiłeś ?
                        > Sam potok bzdur.

Pomyliłeś epoki biedaku. powinienes w czerwonyk krawacie szaleć w młodzieżówce
                        lat 50-tych tam głownie takie trepy jak Ty tam były , na wasze nieszczęście ten
                        czas skończył się powróciliśmy do normalności - i takich krzykaczy jak Ty
                        odpowiednio do tego trakutje sie -zgodnie z powiedzeniem "psy szczekają a
                        karawana idzie dalej"

Pilnuj lepiej tych swoich kamienic ,płódz dzieci i proś Boga
                        > żeby je rozumem obdarzył większym od twego.

Tylko niestety na tyle tylko Cię stac - by pluć i obrażać - "rozumek" za
                        malutki by poza tym cos napisać no cóż jeżeli moi potomkowie odziedzicza rozum
                        po mnie a nawet będą zgodnie z Twym rzyczeniem dysponowali więszym to będę
                        szczęśliwy - mam nadzieję pozostawic im jescze odremontowane kamienice.
                        Po Tobie Twoi potomkowie, niestety, mogą odziedziczyć tylko chamsto,
                        prostactwo, głupotę i pewnie długi. Ale to juz Twój problem.

• Gość: krotki Re: do Obserwatora IP: 217.96.43.* 11.08.02, 11:37
                          sprawdziłem adresy Obserwator narodził sie przed chwila i chyba tylko na
                          potrzeby tego wątku jest to jeden z KOMu (prawdopodobieństwo b. duże ) ten sam
                          adres jest Kamienia On potrafi jaja sobie robic poprzez prowokaję ale tym
                          raze4m oceniłbym, że jest na to góra 2-3% szans reszt to KOM.
                          I dobrze niech piszą w swoim imienu.
                        • Gość: krotki Re: do Obserwatora IP: 217.96.43.* 11.08.02, 11:40
                          Obserwator masz magnetyczny wpływ na obniżanie poziomu inteligiencji - pewni po
                          to by dostosowac do Twego poziomu- bo nawet napisałem życzenia przez "rz" do
                          Ciebie haha
                          PS literówki często mi się zdarzaja bo nie robie korekty tekstu z braku czasu
                          • Gość: KOM do krótkiego Kamienia, albo kamienistego Krótkiego IP: 213.17.142.* 11.08.02, 16:15
                            Otóż diagnoza błędna - pod nikogo się nie podszywamy- czyżby w jaskini lwa był
                            nasz sprzymierzeniec?! A czyżby lwem był nasz właściciel?! Ale jaja!
                            Natomiast nie umiemy wyjść z podziwu jak prawdziwe jest przysłowie o trudnej do
                            zauważenia belce w swoim oku, a wytykanym źdźble w cudzym.
                            Cały czas ma się nam za złe, że jesteśmy niegrzeczni - zgoda, wysiada
                            cierpliwość. Na pewno nie dochodziło by do tego gdyby dwaj kulturalni faceci i
                            ten od kamieni i ten drugi taki mały zachowywali się przyzwoicie i co rusz nie
                            obrażali rozmówców. Wyzwiska to wasza specjalność panowie!

Ps. a błędów ortograficznych jest więcej... tak, tak....
                            • Gość: Obserwotor Re: do krótkiego Kamienia, albo kamienistego Krót IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 20:54
                              Krótki już się wyszczekałeś ? co zabolało ? ubodło
                              Nie powiem żeby było mi przykro.
                              A błędy przynajmniej na tej stronie popełniają wszyscy(często z pośpiechu)
                              Twoich nie chce mi się nawet komentować.
                              • Gość: krotki do Obserwatora IP: 217.96.43.* 11.08.02, 23:25
                                Gość portalu: Obserwotor napisał(a):

> Krótki już się wyszczekałeś ?

Czy naprawdę nie stać Cię, na oryginalność i musisz przepisywac moje teksty!!!

co zabolało ? ubodło

niby co miało zaboleć przecież Ty nic nie napisałeś treściwego - a inwektywy
                                uderzaja w piszaącego, bo one określają poziom ich autora, zatem jeśli kogos
                                to tylko Ciebie mogła zaboleć ja Ci współczuję jeśli zabolało ale liczę że nie
                                bo albo tego nie rozumieez albo jesteś gruboskórny i do CIebie to nie dociera.

> Nie powiem żeby było mi przykro.

Kto by się tego po Tobie spodziewał. Towarzyszu robienie świństw to Wasza
                                proletaricacka broń - donosiki, bezinteresowna zawiść itp, Jedynie co to po raz
                                enty ukazujesz swą prawdziwa twarz niepotrzebnie jestświetnie znana.

> A błędy przynajmniej na tej stronie popełniają wszyscy(często z pośpiechu)
                                ,
                                wszyscy czyli i Ty!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Twoich nie chce mi się nawet komentować.

I po co to?, by ukazać jescze raz, że ta słoma z butów wyłazi,,???? Widzimy to
                                i bez tego-naprawdę. Nie lepiej zachowac troche godnośći(nawet dla samego
                                siebie ) i nie brnąc daej w chamstwo

Ja jak zwykle pozdrawiam i życze zdrowia w nadchodzące upały

PS czas dobry na smołowanie dachów, tam spędze spory kawałek urlopu - za swą
                                robociznę i przede wszyskim pilnowanie jakości pracy klasy robotniczej
                                spodziewam się zaoszczędzić minimum 50% kosztów remontu - gdybym mógł je
                                wykorzystac dla siebie to miałbym wycieczke na 2 tyg. na Seszele dla całej 4
                                osobowej rodzinki, ale nie moge (fiskus), zatem by wydac zaoszczędzone pieniąze
                                znowu popracuje i wygospodaruje jescze ok 40% okien -bez pilnowanioa max 25%
                                było by - popatrzcie jakie biznesy dla siebie robię w czasie mojego urlopu
                                zawodowego z pracy która utrzymuje mi cała rodzine a podak i od niej płace
                                najwyższe w tym państwie (40%) - nie mam szansu ukrycia nawet 1 zł Zapytacie
                                dlaczego to robię oddaję urlop i doświadczenie bez bezpośredniej korzyści--
                            • Gość: krotki Re: do krótkiego Kamienia, albo kamienistego Krót IP: 217.96.43.* 11.08.02, 22:48

> Otóż diagnoza błędna - pod nikogo się nie podszywamy-

a czy ktos KOM-owi to sugerował ???? pisałem do Obserwatolra ale odpowiedź
                              przychodzi od KOMa czyż by uderz w stół a nożyce.........

czyżby w jaskini lwa był
                              > nasz sprzymierzeniec?! A czyżby lwem był nasz właściciel?! Ale jaja!

nie

> Natomiast nie umiemy wyjść z podziwu jak prawdziwe jest przysłowie o trudnej
                              do zauważenia belce w swoim oku, a wytykanym źdźble w cudzym.
                              > Cały czas ma się nam za złe, że jesteśmy niegrzeczni - zgoda, wysiada
                              > cierpliwość. Na pewno nie dochodziło by do tego gdyby dwaj kulturalni faceci
                              i
                              >
                              > ten od kamieni i ten drugi taki mały
                              i po co takie prymitywne odzywki ad personam co to Wam daje czyżby ktoś z Was
                              się onanizował takimi tekstami a propos dla wyjaśnienia "krotki" to nie musi
                              byc "krótki"!!!! także insynuacja nieudana.... tak naprawde jest to od
                              sto ....... a teraz macie problem ha ha

zachowywali się przyzwoicie i co rusz nie
                              >
                              > obrażali rozmówców. Wyzwiska to wasza specjalność panowie!

Prosze o dowody ..... nigdy pierwszy nie atakuje - tylko sprowokowany!!!!! i
                              tylko wobec chamstwa

>
                              > Ps. a błędów ortograficznych jest więcej... tak, tak....

nawet popełnia je Miłosz a kiedys Mickiewicz - ale ja nie mam takich
                              literackich ambicji

Jednak odpisałem bo niby dlaczego nie skoro sam uznałemn, że są wsród Was też
                              kulturalni i normalni ludzie -
                              • Gość: KOM Panu Krótkiemu pod rozwagę IP: 213.17.142.* 12.08.02, 06:26
                                Dyskusja w internecie ma to do siebie, że z pośpiechu (li tylko?) dyskutanci
                                wyciągają nieuprawnione wnioski.Nie ma tu miejsca na szczególowe opowieści bo
                                nikt by ich nie czytał. Gwoli uspokojenia nastroju informuję Pana, że KOM
                                bardzo rzetelnie zadbał o pozyskanie sprzymierzeńców i stale o to zabiega.
                                Oczywiście mocno przekonujemy ustawodawców do potrzeby zmiany niektórych
                                uregulowań prawnych, które nijak się mają do reguł gry wolnorynkowej z jednej
                                strony, a do zamożności lokatorów z drugiej. Oczywistym jest, że konflikty na
                                lini właściciel lokator i vice versa są nie uniknione.
                                Ale przecież nie to jest istotą rzeczy. Gdyby istniało w interesującej nas
                                dziedzinie dobre prawo, to wtedy rzeczywiście możliwym byłoby dochodzenie swego
                                przed sądami - a tak...
                                I może rzeczywiście to jest dobry pomysł aby się spotkać i porozmawiać - jak
                                proponował Paweł. Serdecznie zapraszamy do Zabrza na ulicę Cieszyńską 12.
                                telefon/fax 370 12 20
                                Elżbieta Adach
                                • Gość: krotki Re: Panu Krótkiemu pod rozwagę IP: 217.96.43.* 12.08.02, 11:44
                                  dziekuje za zaproszenie ale jestem z Torunia to dosc daleko do Zabrza ponadto
                                  pozostaje w mocy ma wypowiedz do Pawła "I teraz proponujesz mi bym poszedł
                                  rozmawiać z ludźmi, którzy po pierwsze
                                  obrzucaja mnie błotem i z gówry mówia że jak świat światem nie dogadamy sie ""
                                  Pani wyraźnie nastawiona jest podobnie jak ja koncyliacyjnie ale czy
                                  zagwarantuje mi Pani chociażby bezpieczeństo fizyczne po tylu agresywnych
                                  wypadach na mnie przez inne osoby - a w ogókle nie oczekiwiałbym
                                  zagwarantowania kultury dyskusji bow wiem już że jest to dla części niemożliwe.
                                  Dlatego pozostańmy tam gdzie jesteśmy jest wielew kwestii pisałem juz o nich
                                  np, czy aby wszyscy jak jeden mąż i żona staniecie w szeregu - czy nikt się nie
                                  wyłamie??? czy wszyscy mają te same oczekiwania np. nikt natychmiast nie
                                  sprzeda mieszkania - wprowadzenie w instytucje błecu cywilnego i dużo innych
                                  Teraz są wybory czy nie uda się wam czegos w Sejmie załatwić - z tego co
                                  pamiętam poprzednia ustawa w TK padła z formalnych względów nie znam dalszych
                                  jej losów -chętnie się dowiem u źródła jednej ze strrom
                                  przepraszam kończę czeka praca
                                  • Gość: Paweł do Krótkiego IP: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl 12.08.02, 17:09
                                    Witajcie

Przepisuję jeszcze raz post z góry bo trafił nie tam gdzie chciałem

> Ale po co jak też nie dążę do poznania wieku , wyglądu innych rozmuwców
                                    bowiem spory
                                    > nasze nie są "ad personam" tylko na argumenty a te tu mozna spokojnie wyłożyć.

Jeżeli to jest spokojnie to lepiej się nie spotykać bo krew by się polała :-)))
                                    Trudno tu się opanować ale nie dziwię się bo sprawa jest dla niektórych osób
                                    koszmarem który trwa już blisko 4 lata

> Zresztą dlaczego akurat kaminicznicy mieliby spotykac sie z KOMem niech
                                    > spotkają się z nimi Ci co zadecydowali o sprzedaży całego osiedla za bezcen,
                                    > posłowie któzy nic nie robia we tej sprawie ,

wreszcze oprokurator niech powie
                                    > czemu taki wg KOM bandyta co ich kupił chodzi na wolności.

Chyba łapiesz, że oni to zrobili zgodnie z prawem. Prokurator mógłby zapytać
                                    (mam nadzieję że to zrobi) czy np. Zabrze słusznie umorzyło miliony długów Huty
                                    (w tej chwili to co po niej zostało to tysiące bezrobotnych) itd.

> nie ma miedzy nami sporu co do
                                    > tego, że moga się czuć pokrzywdzeni (niektórzy bo część nie chciała wykupić
                                    > stąd problem !!!!!)że nie udało im sie zostać właścicelami swych mieszkań ba
                                    wg
                                    > mnie maja w dużej mierze rację dlatego - radziłem im droge sądową,

Te mieszkania zostały sprzedane zgodnie z prawem. I tu jest pies pogrzebany

> Posługujesz się ta samą metoda co niektórzy z KOMu - obrażasz, na przykład,
                                    > mnie piszesz, że prezentowany tylko przez nas - w tym i mój- poziom jest za
                                    > niski, co mam ci odpisac że Twój poziom jest za niski bym z toba dyskutował -

Poziom dyskusji nie jest wysoki to chyba przyznasz. Nie chodzi mi o Ciebie jako
                                    osobę ale (ani o nikogo innego) ale pewne stwierdzenia są idiotyczne i
                                    wymienianie się uwagami, że ty to na pewno tego nie wiesz ale ja wiem nie
                                    prowadzi do niczego. Jak widzę takie pyskówki to zaczynam omijać takie forum z
                                    daleka.

> pocieszające jak robię to
                                    >
                                    > znaczy że wcale nie jestem!!!!!) Jeżeli tak jest to dlatego, że staram sie
                                    > dyskutowac z takimi jak Ty czy część KOM-u bo zniżam sie do Waszego
                                    poziomu -

Nigdzie nie napisałem, że jesteś idiotą. Poza tym ja również staram się
                                    dyskutować i doprowadzić ten wątek do rzeczowej a nie chamskiej wymiany
                                    argumentów

> PS Widzisz piana na ustach przesłania argumenty. Tylko raz z KOMu ktos użył
                                    > argumentów - na to, że należy im sie prawo do zakupu mieszkań - sam
                                    podsunąłem
                                    > mu następne.

To dobrze, że jednak (tak mi się wydaje) widzicie to, że im się należą
                                    W pewnym momencie wydawało mi się, że Prezentujecie z Kamieniem stanowisko:
                                    jesteści takimi dupkami, że daliście się sprzedać i możecie mieć o to pretensje
                                    sami do siebie.

> I kończąć zapytam Cie tak, ja chowam się za anomimowością, Kamień nie. A co
                                    > robi szanowny KOM buduje anonimowośc do kwadratu najpierw poprzeaz to że jest
                                    > KOmem a później przez swą zbiorowość co powoduje że w sumie nikomu tam nie
                                    > można niczego przypisać taka kolegialnośc to genialny pomysł komunistów nikt
                                    > za nic nie ponosił osobistej odpowiedzialnośc winne było zawsze
                                    > niespersonifikowane ciało zbiorowe, tez moge zapytać dlaczego tak postępuja
                                    > co czy nie moga każdy za siebie????? nie maja odwagi??? nie chca robić z
                                    >siebie idiotów ? Czy może pojedynczo boją się że nie mają mocy
                                    intelektualnej???
                                    >

Wydaje mi się, że KOM (przynajmniej w Zabrzu) jest kojarzony z jedną osobą i
                                    nie jest tak, że działa a potem chowa się za swoją zbiorowość. Jak znacie ideę
                                    KOM-u (od Zabrza się chyba zaczęło) to wiecie o kogo chodzi.
                                    Jeżeli chodzi zaś o podszywanie się pod kogoś to to jest rówież zła strona
                                    anonimowości którą daje na takie forum

Na koniec.
                                    Dla kilku tysięcy osób Komitet Obrony Mieszkańców jest jedynym miejscem gdzie
                                    mogą przyjść i powiedzieć z jakimi spotykają się problemami i tam ktoś może im
                                    pomóc. Oni wiedzą, że ani posłowie ani radni nie przyjdą rozwiązać ich
                                    problemów z którymi się spotykają. Ponieważ KOM zjednoczył tysiące osób
                                    rozwiązania łatwiej znaleść. To nie są ludzie, którzy walczą tylko o swoje
                                    mieszkania. Wydaje mi się, że przez te cztery lata udało się zbudować coś
                                    więcej.
                                    Ja mogę Was naprawdę zaprosić do siedziby KOM-u i tam zobaczycie na czym polega
                                    waszym zdaniem ta komunistyczna kolegialność

Pozdrawiam wszystkich Paweł

• Gość: KOM Zabrze Re: Panu Krótkiemu pod rozwagę IP: 213.17.142.* 12.08.02, 18:46
                                    Zaręczam, że jesteśmy ludźmi powściągliwymi - najlepszy dowód to to, że przez
                                    te 4 lata nikogo nie poturbowaliśmy i nic nie blokowaliśmy. Nie było brzydkich
                                    pism, ani zachowań.
                                    Gości traktujemy jak Pan Bóg przykazał! Czasem tylko robi się przykro, jak ktoś
                                    nam zarzuca: korzystanie z transformacji, wyszarpanie za darmochę, tęsknotę za
                                    komunizmem i kupę innych temu podobnych bzdur. Wtedy nerwy puszczają i wtedy
                                    możliwe są niegrzeczne odpowiedzi. Łatwiej nimi się odciąć w internecie niż w
                                    rozmowie osobistej. Zresztą internet ma to do siebie, że więcej tu cynizmu i
                                    dokopywana - obojętnie na jaki temat - niż bon tonów.
                                    Wie Pan nie jest wykluczonym, że tak czy inaczej będzie okazja się spotkać,
                                    ponieważ chcemy doprowadzić do konferencji krajowej na temat mieszkalnictwa
                                    wogóle i wtedy będzie bardzo pożądanym aby temat naświetlić wielostronnie.
                                    Słusznie Pan zauważa, że na pewnym etapie możemy być sobie wzajemnie pomocni.
                                    Zresztą taki klimat tworzymy w Zabrzu - ciągle dążymy do ugody i porozumienia.
                                    To stwierdzenie "jak świat światem.." miało obrazować nie tyle nasze
                                    nastawienie co właśnie właścicieli - no ale może nie mamy racji.
                                    Pyta Pan, czy staniemy jednym szeregiem, czy nikt się nie wyłamie - stoimy
                                    konsekwentnie już 4 lata. A czy właściciele wszyscy, tak jak Pan, tacy gotowi
                                    do współistnienia? (jak to Pan ładnie nazwał).
                                    Nasz właściciel zadłużył nasze bloki na kolosalną sumę w wodociągach i w PEC-u.
                                    A ludzie płacą! Ciekawa bym była Pana komentarza na ten temat.
                                    Ale wracając do sprawy, czy byłby Pan zainteresowany taką konferencją?
                                    Pozdrawiam E.Adach.
                                    • Gość: krotki Re: Panu Krótkiemu pod rozwagę IP: 217.96.43.* 12.08.02, 22:38
                                      Jestem po dniu cięzkiej pracy dlatego przepraszam krótko

Gość portalu: KOM Zabrze napisał(a):

> Zaręczam, że jesteśmy ludźmi powściągliwymi - najlepszy dowód to to, że
                                      przez
                                      > te 4 lata nikogo nie poturbowaliśmy i nic nie blokowaliśmy.

na pewno???? a inwektywy do mnie

Nie było brzydkich
                                      > pism, ani zachowań.
                                      > Gości traktujemy jak Pan Bóg przykazał! Czasem tylko robi się przykro, jak
                                      ktoś
                                      >
                                      > nam zarzuca: korzystanie z transformacji, wyszarpanie za darmochę, tęsknotę
                                      za
                                      > komunizmem i kupę innych temu podobnych bzdur. Wtedy nerwy puszczają i wtedy
                                      > możliwe są niegrzeczne odpowiedzi.

A jednak

Łatwiej nimi się odciąć w internecie niż w
                                      > rozmowie osobistej. Zresztą internet ma to do siebie, że więcej tu cynizmu i
                                      > dokopywana - obojętnie na jaki temat - niż bon tonów.

Szkoda

> Wie Pan nie jest wykluczonym, że tak czy inaczej będzie okazja się spotkać,
                                      > ponieważ chcemy doprowadzić do konferencji krajowej na temat mieszkalnictwa
                                      > wogóle i wtedy będzie bardzo pożądanym aby temat naświetlić wielostronnie.
                                      > Słusznie Pan zauważa, że na pewnym etapie możemy być sobie wzajemnie pomocni.
                                      > Zresztą taki klimat tworzymy w Zabrzu - ciągle dążymy do ugody i porozumienia.
                                      > To stwierdzenie "jak świat światem.." miało obrazować nie tyle nasze
                                      > nastawienie co właśnie właścicieli - no ale może nie mamy racji.

Szkoda że wszystkich wrzucacie do jednego worka

> Pyta Pan, czy staniemy jednym szeregiem, czy nikt się nie wyłamie - stoimy
                                      > konsekwentnie już 4 lata. A czy właściciele wszyscy, tak jak Pan, tacy gotowi
                                      > do współistnienia? (jak to Pan ładnie nazwał).

WybaCZCIE ale nie wierzę w takie cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Nasz właściciel zadłużył nasze bloki na kolosalną sumę w wodociągach i w PEC-
                                      u.
                                      > A ludzie płacą! Ciekawa bym była Pana komentarza na ten temat.

Sad tylko sąd jeżelli bierze opłaty i nie przekazuje to prokurator - poza
                                      sporem

> Ale wracając do sprawy, czy byłby Pan zainteresowany taką konferencją?

Z panią Tak - bez podtekstów- z reszta ciżgle mam obawy - czy zauważyła Pani iz
                                      Malesa ostro zmienił front tez może coś zauważył

> Pozdrawiam E.Adach.

PozdraWIAM - NAPISDZE DO pANI LUB ZADZWONIĘ jak będe miał chwile spokojną -
                                      prosze nie dposuszczac innych do klawiatury pod nickiem KOM to nie ma sensu
    • Gość: Kamień ZAPROSZENIE KOM-u IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 21:21
      Niestety, nie skorzystam, mimo że mam z Katowic niedaleko. Wystarczyło mi
      spotkanie z Lepperem w studio telewizji na Woronicza. Bardzo dziękuję za
      wszelakie formy obcowania z ludźmi Waszego pokroju. Wolę zupełnie inne
      towarzystwo.
      Z pewnością się oburzycie i powiecie, że mam się za nie wiadomo kogo.
      A tymczasem KOM-ie przeroztropny powiedz mi żesz, o czym mielibymy niby
      rozmawiać?
      O tym, że ja jestem kapitalistą z przekonania, a Wy komunistami? Mamy
      rozmawiać o tym, że mnie rodzina, życie nauczyło, że jak na coś sam nie
      zapracuję, to nie będę miał? Czy może mam wysłuchiwać o tym, że dzieje się
      wielka niesprawiedliwość społeczna i państwo nie chce Wam dać mieszkań za darmo
      (nie żartujcie z tym pierwokupem, bo chcecie te mieszkania dostać za darmo,
      czyli za równowartość pralki automatycznej).
      Dla mnie komunista to zwykły złodziej. Ideologię stworzył tylko po to, by żyć
      za pieniądze drugiego człowieka. A według mnie jest tak, że ludzie mądrzy,
      pracowici, pomysłowi muszą żyć lepiej od innych w sensie materialnym. To ich
      prawo naturalne. Wy tego nigdy nie zrozumiecie, bo chcecie żyć na ich koszt.
      Wybieracie takie rządy, które Wam to umożliwiają ustawami, które okradają tych
      mądrzejszych i bardziej pracowitych. Czy bezpośrednio poprzez zawładnięcie ich
      własnością, czy pośrednio poprzez nakładanie wyższych podatków.
      Ostatecznie nie pojadę do Waszej siedziby, bo Wy lubicie bić. Bijecie
      wszystkich, którzy są Waszymi oponentami. Na forum bijecie słowami.
      W bezpośrednim kontakcie bijecie pięściami. Bije Samoobrona, bije Solidarność,
      biją lokatorzy właścicieli kamienic. Bije proletariat. Obecnie w kraju jest
      dyktatura proletariatu. Bije się lub wsadza do więzień presesów spółek,
      biznesmenów. Dziś w Polsce rządzi i wygrywa prymityw. Jak tak będzie dłużej, to
      niebawem będziecie pić ocet zamiast coca-coli, a jeść rąbanke (na święta!)
      zamiast kotletów i szynki. Jesteście głupi. Jesteście złodziejami. Jesteście
      prymitywni.
      Nie wyobrażam sobie wizyty u Was.
      A poza tym proszę nie nazywać mnie kamienicznikiem. To jest wulgaryzm, o ile
      rozumiecie, o co chodzi.
      • Gość: KOM Zabrze Pan Kamień nadaje się do leczenia - w kaftaniku! IP: 213.17.142.* 12.08.02, 21:35
        I proszę mi powiedzieć Panie Krótki co Pan na to - czy czytał Pan na raz tyle
        inwektyw? I to nam zarzucano niegrzeczność...
        I jakoś nijak nie umiemy sobie przypomnieć aby ktokolwiek zapraszał takiego
        wariata do Zabrza - tak, masz rację kamyczku, nie przyjeżdżaj bo nie zostanie
        kamień na kamieniu!
        • Gość: Psychiatra Re: Pan Kamień nadaje się do leczenia - w kaftani IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 21:51
          Kamień !!! jak Ci możemy pomóc. Który oddział psychiatryczny mamy prośic o
          pomoc dla Ciebie.Ewentualnie proponuje zrzutkę na prywtną paradnie zdrowia
          psychicznego dla Kamienia.Martwimy się o twoje zdrowie psychiczne.Obiecujemy
          Cię już niczym nie drażnic.
          • Gość: krotki Re: Pan Kamień nadaje się do leczenia - w kaftani IP: 217.96.43.* 12.08.02, 23:06
            Gość portalu: Psychiatra napisał(a):

> Kamień !!! jak Ci możemy pomóc. Który oddział psychiatryczny mamy prośic o
            > pomoc dla Ciebie.Ewentualnie proponuje zrzutkę na prywtną paradnie zdrowia
            > psychicznego dla Kamienia.Martwimy się o twoje zdrowie psychiczne.Obiecujemy
            > Cię już niczym nie drażnic.

Drażniono go prze kilkadziesiąt lat i dziwicie się że ma wyklarowane poglądy a
            niektórzy z KOmu nie sa drugim Jego biegunem, pomyśł PSYCHIATRO nie podszywaj
            się pod profesjonaliste bo ośmieszysz się - w dyskusji ze mna na pewno!!!!

• Gość: KOM Zabrze Ale my go rozumiemy, bo po powrocie.... IP: 213.17.142.* 12.08.02, 22:20
          z pięknych wczasów w okolicach Góry SYNAJ o których to wczasach opisuje na
          forum krakowskim przeżył biedak zbyt duży szok w zderzeniu z siermiężną
          rzeczywistością w kraju.
          A teraz zwołuje wszystkich do Zabrza żeby wyżyć się na KOM-ie, który dla niego
          jest symbolem wszystkiego co najgorsze.
          No więc proszę czytajcie - czy K A M I N I C Z N I K będzie lokatorowi bratem?
          No, może temu spod Góry Synaj -tak!
          • Gość: krotki Re: Ale my go rozumiemy, bo po powrocie.... IP: 217.96.43.* 12.08.02, 23:10

> z pięknych wczasów w okolicach Góry SYNAJ o których to wczasach opisuje na
            > forum krakowskim przeżył biedak zbyt duży szok w zderzeniu z siermiężną
            > rzeczywistością w kraju.

Dziwisz się mu??????

> A teraz zwołuje wszystkich do Zabrza żeby wyżyć się na KOM-ie, który dla
            niego
            > jest symbolem wszystkiego co najgorsze.

NIwe przesadaj!!!!!

> No więc proszę czytajcie - czy K A M I N I C Z N I K będzie lokatorowi
            bratem
            > ?
            > No, może temu spod Góry Synaj -tak!

Zostaw Klawiaturę tym którzy maja możliwości intelektualne dyskutowac a nie
            szukac zwady!!!!!!!

PS pisanie o żydach jest nośnie ale dla debili - wybacz ale to prawda!!!
            poszukiwanie wroga na zewnątrz to łatwizna a zreszta szkoda megoo w tej
            mierze cennego czasu - na wyjasnianie kompleksów
        • Gość: krotki Re: Pan Kamień nadaje się do leczenia - w kaftani IP: 217.96.43.* 12.08.02, 23:04

> I proszę mi powiedzieć Panie Krótki co Pan na to - czy czytał Pan na raz tyle
          > inwektyw? I to nam zarzucano niegrzeczność...

NIe przesadajmy mówi podobnie jak wielu z was

> I jakoś nijak nie umiemy sobie przypomnieć aby ktokolwiek zapraszał takiego
          > wariata do Zabrza - tak, masz rację kamyczku, nie przyjeżdżaj bo nie zostanie
          > kamień na kamieniu!

Tu pokazujecie nieciekawą twarz szkoda - kto znowu przy klawiaturze???

• Gość: krotki odp krotkiego by nie było wątpliwości!!! IP: 217.96.43.* 12.08.02, 23:02
        Gość portalu: Kamień napisał(a):

> Niestety, nie skorzystam, mimo że mam z Katowic niedaleko. Wystarczyło mi
        > spotkanie z Lepperem w studio telewizji na Woronicza. Bardzo dziękuję za
        > wszelakie formy obcowania z ludźmi Waszego pokroju. Wolę zupełnie inne
        > towarzystwo.
        > Z pewnością się oburzycie i powiecie, że mam się za nie wiadomo kogo.
        > A tymczasem KOM-ie przeroztropny powiedz mi żesz, o czym mielibymy niby
        > rozmawiać?
        > O tym, że ja jestem kapitalistą z przekonania, a Wy komunistami? Mamy
        > rozmawiać o tym, że mnie rodzina, życie nauczyło, że jak na coś sam nie
        > zapracuję, to nie będę miał? Czy może mam wysłuchiwać o tym, że dzieje się
        > wielka niesprawiedliwość społeczna i państwo nie chce Wam dać mieszkań za
        darmo
        >
        > (nie żartujcie z tym pierwokupem, bo chcecie te mieszkania dostać za darmo,
        > czyli za równowartość pralki automatycznej).
        > Dla mnie komunista to zwykły złodziej. Ideologię stworzył tylko po to, by żyć
        > za pieniądze drugiego człowieka. A według mnie jest tak, że ludzie mądrzy,
        > pracowici, pomysłowi muszą żyć lepiej od innych w sensie materialnym. To ich
        > prawo naturalne. Wy tego nigdy nie zrozumiecie, bo chcecie żyć na ich koszt.
        > Wybieracie takie rządy, które Wam to umożliwiają ustawami, które okradają
        tych
        > mądrzejszych i bardziej pracowitych. Czy bezpośrednio poprzez zawładnięcie
        ich
        > własnością, czy pośrednio poprzez nakładanie wyższych podatków.

W całej rozciągłości zgadzam się - Hayek to wyjasnił dobitnie - chodzi o
        podatki

> Ostatecznie nie pojadę do Waszej siedziby, bo Wy lubicie bić. Bijecie
        > wszystkich, którzy są Waszymi oponentami. Na forum bijecie słowami.
        > W bezpośrednim kontakcie bijecie pięściami. Bije Samoobrona, bije
        Solidarność,
        > biją lokatorzy właścicieli kamienic. Bije proletariat. Obecnie w kraju jest
        > dyktatura proletariatu.

On ma niestety racje wszyscy schlebiają wyborcą - łatwiźnie

Bije się lub wsadza do więzień presesów spółek,
        > biznesmenów. Dziś w Polsce rządzi i wygrywa prymityw. Jak tak będzie dłużej,
        to
        >
        > niebawem będziecie pić ocet zamiast coca-coli, a jeść rąbanke (na święta!)
        > zamiast kotletów i szynki.

Znowu ma rację

Jesteście głupi. Jesteście złodziejami. Jesteście
        > prymitywni.

Presadza z argumentem ad personam

> Nie wyobrażam sobie wizyty u Was.
        > A poza tym proszę nie nazywać mnie kamienicznikiem. To jest wulgaryzm, o ile
        > rozumiecie, o co chodzi.

Kamień niech tak nazywają nas co Cio szkodzi mnie to nawet nobilituje jestem
        dorobiony!!!!!!
      • Gość: KOM Re: ZAPROSZENIE KOM-u IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 11:32
        Czesc Kamień 12.08.2002 21:21 odpowiedz na list str.19 z 23.
        Nie jestesmy komunistami. Jestesmy byłymi pracownikami najemnymi Huty "Zabrze".
        Z naszej pracy zyli rzadziciele PRL-u a obecnie z pracy pracownikow zyja
        kapitalisci z kradziezy porzytkow pracy najemnikow. Bez 50-ciu pracujacych
        prymitywow nie byloby was kapitalistow. Pracownikom najemnym -społeczęństwu też
        nalezy sie godziwe zycie. Kotlety i szynkę produkuja prymitywni chłopi.
        • krotki Re: ZAPROSZENIE KOM-u 21.08.02, 21:12

> Czesc Kamień 12.08.2002 21:21 odpowiedz na list str.19 z 23.
          > Nie jestesmy komunistami.

przeczytajcie sobie górę i dół w tym miejscu, przecież to sprzeczność - o
          kradzieży pożytków (tak po polsku się to pisze) pracy najemników mówili głównie
          komuniści zatem jesteście komunistami

obecnie z pracy pracownikow zyja
          kapitalisci z kradziezy porzytkow pracy najemnikow.

Bez 50-ciu pracujacych
          > prymitywow nie byloby was kapitalistow.

wolałbym pracowników nie prymitywów, ale jak się upieracie, że jesteście
          prymitywami - to przez wrodzoną kapitalistyczna, kulturę osobistą, nie
          zaprzeczam - jesteście prymitywami - mam nadzieję, że to Was zadowoli.

Pracownikom najemnym -społeczęństwu też nalezy sie godziwe zycie.

To dla mnie oczywiste

Kotlety i szynkę produkuja prymitywni chłopi.

No i proszę, znaleźliście gorszych od siebie "prymitywnych chłopów".
          No pewnie bo Wy jesteście - wielkoprzemysłowa klasa robotnicza - przywódcza
          siła narodu. A chłopstwo to bastion, kułactwa, prymitywizmu i burżuazyjnego
          myślenia kategoriami własności
    • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 217.96.43.* 12.08.02, 23:11
      nikogo ma nadziejenie ominęłem by nie czuł sie zlekcaważony idże spać
      wszystkimżycze równie dobrego snu

• Gość: Stanisław Sidor Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 157.25.152.* 13.08.02, 00:47
      Przeczytałem calutką korespondencję-pyskówkę i zrobiło mi się nieswojo. Znam
      panią Elżbietę Adach osobiście. Jest osobą zdeterminowaną, ale nigdy nie traci
      umiaru ani taktu. Walczy z godnością, używając rzeczowych argumentów. Dzięki
      temu wygrała niezliczoną ilość potyczek. Ta korespondencja też potwierdziła
      wyższość kultury nad chamstwem. Pan z nickiem <krótki> zaczął używać
      cywilizowanego języka. Nie ujawnił się jednak mimo, że pani Adachowa
      przedstawiła się. Rozumiem - wstyd! Ale to bardzo ludzkie i pozytywne uczucie.
      Przeważnie stymuluje poprawę. Drugi Pan z nickiem <kamień> niezłomnie trwa w
      okopach chamstwa. Celowo nie mówię o argumentach. Siłą rzeczy nie da się ich
      sensownie omówić w warunkach internetowych. Zresztą jaki to ma sens. Problem
      jest bowiem bardzo złożony i wymaga spokojnej ludzkiej rozmowy w warunkach,
      jakie proponuje Elżbieta Adach. Żaden z Panów nie chce rozmowy. Twierdzą, że
      nie ma z kim albo, że boją się. Demonstrują przy tym pogardę i wrogość.
      Zastanawiam się, o co chodzi? Dochodzę do konkluzji, że jest to typowa postawa
      człowieka z głębokim poczuciem winy.
      Znam paru nowobogackich, którzy korzystnie nabyli mieszkania zakładowe
      z "wkładką ludzką". Twierdzą, że rozumieją dramat lokatorów ale nie mogą
      kierowac się sentymentami. Mówią mi szczerze, że tak naprawdę poczucie winy
      nigdy ich nie opuszcza.
      Panowie nie zaczepiajcie ludzi, którzy nic Wam nie zawinili. Wybraliście bardzo
      kłopotliwą drogę bogacenia się. Możliwe, że nie macie i nie chcecie odwrotu. To
      znoście swój los z pokorą. Nikt Was nie pchał w te "interesy", oprócz Waszej
      własnej pazerności. Te tysiące ludzi, którym ubliżacie, są o wiele drożsi, niż
      Wasze kamienice. Pamiętajcie o tym. Historia nieraz brutalnie tego dowiodła. Ja
      po kupiecku, interesownie trzymam z tymi, którzy wygrają. Zwycięzców wolę.
      Ludzie z KOM, zabrzańscy kupcy są z Wami.
      Stanisław Sidor - prezes Zabrzańskiego Stowarzyszenia Kupieckiego.
      • Gość: KOM Zabrze Do Pana Stanisława IP: 213.17.142.* 13.08.02, 07:29
        Przyszło nam walczyć z przypadkiem klinicznym - to p. Kamień! Mocno
        sfrustrowany osobnik, dał tego dobitny wyraz. Żalił się na krakowskim forum, że
        nakręcono z nim 15-to minutowy materiał na reportaż,obiecany mu przez p. Kamila
        Durczoka i z tego puszczono kilka sekund. No proszę - to dołuje, wiem coś o
        tym, bo nam p. Kamil poświęcił cały program OBSERWATORIUM. Szkoda faceta -
        prawda?
        Za to p. Krótki prezentuje osobliwą moralność: "Kali ukraść- dobrze,Kalemu
        ukraść-źle" , czyli ubliżać (i szybko się z tego rozgrzeszać!) mogą tylko
        posiadacze! Lokatorzy - do kanałów !!!
        Otóż nie!
        KOM to ludzie doskonale znający siłę swej godności i z ogromną determinacją
        upominają się o jej poszanowanie. Teraz, po prawie 4 latach okazuje się że
        protest nasz jest do bólu zasadny - szanowni FORUMOWICZE, oceńcie sami, jakich
        mamy przeciwników. Ich bowiem punkt widzenia reprezentowany jest przez wielu -
        lekceważą z pogardą w oczach i przedstawiciele wszelkich szczebli władzy i
        ustawodawcy. Chamstwo, bezduszność i pogarda stały się normą we wzajemnych
        relacjach międzyludzkich. W takim klimacie łatwo krzywdzić...
        I przeciwko temu właśnie protestuje KOM.
        A ponieważ wylano na nas ogromne wiadro pomyj ciekawi nas czy jeszcze ktoś -np
        ktoś z magistratu- odważy się tak jak Pan, Panie Stanisławie wystąpić w naszej
        obronie - zaiste jest to próba ogniowa. DZIĘ-KU-JE-MY !
        W imieniu KOM - Elżbieta Adach.
        • Gość: krotki Re: Do Pana Stanisława IP: 217.96.43.* 13.08.02, 10:11
          Gość portal KOM
          > Za to p. Krótki prezentuje osobliwą moralność: "Kali ukraść- dobrze,Kalemu
          > ukraść-źle" , czyli ubliżać (i szybko się z tego rozgrzeszać!) mogą tylko
          > posiadacze! Lokatorzy - do kanałów !!!
          > Otóż nie!
          > KOM to ludzie doskonale znający siłę swej godności i z ogromną determinacją
          > upominają się o jej poszanowanie. Teraz, po prawie 4 latach okazuje się że
          > protest nasz jest do bólu zasadny - szanowni FORUMOWICZE, oceńcie sami,
          jakich
          > mamy przeciwników.

> W imieniu KOM - Elżbieta Adach.

A wcześniej Pani pisze

Panu Krótkiemu pod rozwagę
          Autor: Gość: KOM IP: 213.17.142.*
          Data: 12-08-2002 06:26 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
          Dyskusja w internecie ma to do siebie, że z pośpiechu (li tylko?) dyskutanci
          wyciągają nieuprawnione wnioski.Nie ma tu miejsca na szczególowe opowieści bo
          nikt by ich nie czytał. Gwoli uspokojenia nastroju informuję Pana, że KOM
          bardzo rzetelnie zadbał o pozyskanie sprzymierzeńców i stale o to zabiega.
          Oczywiście mocno przekonujemy ustawodawców do potrzeby zmiany niektórych
          uregulowań prawnych, które nijak się mają do reguł gry wolnorynkowej z jednej
          strony, a do zamożności lokatorów z drugiej. Oczywistym jest, że konflikty na
          lini właściciel lokator i vice versa są nie uniknione.
          Ale przecież nie to jest istotą rzeczy. Gdyby istniało w interesującej nas
          dziedzinie dobre prawo, to wtedy rzeczywiście możliwym byłoby dochodzenie swego
          przed sądami - a tak...
          I może rzeczywiście to jest dobry pomysł aby się spotkać i porozmawiać - jak
          proponował Paweł. Serdecznie zapraszamy do Zabrza na ulicę Cieszyńską 12.
          telefon/fax 370 12 20
          Elżbieta Adach

Albo ktos sie podszywa pod Pania albo jest Pani z gruntu fałszywa!!!!
          • Gość: KOM Do Pana Krótkiego IP: 213.17.142.* 13.08.02, 20:09
            Nie - Drogi Panie - nie jestem fałszywa, tylko między jednym a drugim moim
            wpisem kilka razy zmieniał się klimat naszej rozmowy: już, już wydawało się, że
            Pan rozumie fakt, iż mieszkamy w podstępnie sprzedanych blokach z wielkiej
            płyty i z tego powodu nie zamierzamy stawiać znaku równości między takim
            właścicielem jak Pan - a takim jak nasz, który kupił hurtem 106 bloków za 8,3
            mln zł - a za chwilę już Pan pouczał i stawiał nas do kąta, rozgrzeszając
            kolegę Kamienia z bezprzykładnego chamstwa wobec nas! W tych warunkach trudno
            utrzymywać jednakowy poziom uprzejmości.
            Bo nas mimo wszystko obowiązuje Pana zdaniem regulamin grzeczności - a Panów
            nie! Ponieważ sam Pan zauważa, że nie jest Pan właścicielem z gatunku
            tych "zakładowych" i ponieważ w całej Polsce wiadomo też, że zabrzański problem
            polega na sprzedanych mieszkaniach zakładowych właśnie, to po cóż, na Miły Bóg,
            zażarcie Pan z nami dyskutuje i jeszcze nawołuje na innych forach jak to
            pięknie rozwija się dyskusja z KOM-em w Zabrzu.
            To wszystko nie ma sensu drogi Panie - rozmawiamy o dwóch różnych światach.
            Czytając swoje wpisy posądzamy się wzajemnie o to, że bierzemy strony
            przeciwników naszych adwersarzy czyli Wy opowiadacie się po stronie naszego
            właściciela a my po stronie Waszych (nie płacących!) lokatorów. Na pewno nie da
            się tego uniknąć i rodzi to kaskadę nieporozumień.
            Dlatego grzecznie proponuję: POWIEDZMY SOBIE: DO WIDZENIA !!!
            Wykorzystujmy naszą energię do lepszych celów niż maniackie tłuczenie klawiatury
            z cyklu: "golono - strzyżono!"
            Pozdrawiam Elżbieta Adach
            • Gość: krotki Do Pani Adach - chociaż nie zasługuje na "Pani" IP: 217.96.43.* 13.08.02, 20:27

> Nie - Drogi Panie - nie jestem fałszywa, tylko między jednym a drugim moim
              > wpisem kilka razy zmieniał się klimat naszej rozmowy: > Dlatego grzecznie
              proponuję: POWIEDZMY SOBIE: DO WIDZENIA !!!
              > Wykorzystujmy naszą energię do lepszych celów niż maniackie tłuczenie
              klawiatur
              > y
              > z cyklu: "golono - strzyżono!"
              > Pozdrawiam Elżbieta Adach

Cóż Kamień ma rację ze "szmatami" takimi jak Pani szkoda czasu - obgadywanie
              kogoś za plecami to najniższy z możliwych poziomów i taki jako "szmata" Pani
              reprezentuje -

od początku pisałem, że mnie nie dotyczy problem mieszkań zakładowych a Pani
              lub osoby jeszcze niżej od Pani -m z KOMu usytułowane w drabinie ewolucyjknej -
              ciągle coś odemie chcieli - głownie obelgi później Paniu zapraszała na
              spoptkanie nie umiałea Pani wcześniej przeczytac tego co pisałem

Krotki na pożegnanie
              - bnie życzę wam żle ale jak taka fałszuywa szmata was reprezentuje to po
              pierwsze nie macie szans a po drugie jeśli się coś uda to ona was wyportkuje -
              załatwi swoje interesy !!! i WAS obnśmieje albo obgada za plecami- przekonacie
              sie
              • Gość: KOM Re: Do Pani Adach - chociaż nie zasługuje na 'Pan IP: 213.17.142.* 13.08.02, 20:42

Ot, kultura z rynsztoka rodem!
                Rzeczywiście, to chyba tylko bezsilność powoduje taki szaleńczy atak...

• Gość: krotki Re: Do Pani Adach - chociaż nie zasługuje na 'Pan IP: 217.96.43.* 13.08.02, 22:34

>
                  > Ot, kultura z rynsztoka rodem!

Pani z pewnością plotowanie w maglu to pewnie jedyna Pani umiejętność

> Rzeczywiście, to chyba tylko bezsilność powoduje taki szaleńczy atak...

oczywiście, że to bezsilnośc na takie chamstwo - bowiem wobec prawdziwego
                  chamstwa ręce opadają

Krotki- w odpowiedznim momencie przypomne się Wam - nie będziecie z tego
                  zadowoleni - to nie groźba - tylko pewność włąsnych racji ale o tym za pewien
                  czas ... dla Was bardzo wówczas zły oj zły ale musicie poczekać - niedługo oj
                  niedługo

krotki
                  • Gość: maszo Re: Do Pani Adach - chociaż nie zasługuje na 'Pan IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 23:35

> Pani z pewnością plotowanie w maglu

świetny dowcip - faktycznie podobieństwo magla i plotera jest uderzające
              • Gość: maszo Re: Do Pani Adach - chociaż nie zasługuje na 'Pan IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 23:34

> Cóż Kamień ma rację ze "szmatami" takimi jak Pani szkoda czasu - obgadywanie
                > kogoś za plecami to najniższy z możliwych poziomów i taki jako "szmata" Pani
                > reprezentuje -

oj facet nieładnie - nerwy ci puszczają i nie trzymasz klasy
            • Gość: maszo Re: Do Pana Krótkiego IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 23:31

> Pan rozumie fakt, iż mieszkamy w podstępnie sprzedanych blokach z wielkiej
              > płyty

ale ja nie rozumiem - domy na Krakusa z wielkiej płyty ?????????????????????
              • Gość: KOM Zabrze Domy na Krakusa to piękna ZANDKA ... IP: 213.17.142.* 13.08.02, 23:47
                Perełka architektoniczna - wyjątek jeśli chodzi o mieszkania zakładowe.
                W Polsce większość tzw. zakładówek to wielka płyta.
                Przepraszam za to uogólnienie, bo tu na Śląsku rzeczywiście wiele mieszkań
                zakładowych było i jest jeszcze choćby w tzw. FAMILOKACH.
                Pozdrawiam E.A.
      • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 217.96.43.* 13.08.02, 10:06
        Gość portalu: Stanisław Sidor napisał(a):

> Przeczytałem calutką korespondencję-pyskówkę i zrobiło mi się nieswojo. Znam
        > panią Elżbietę Adach osobiście. Jest osobą zdeterminowaną, ale nigdy nie
        traci
        > umiaru ani taktu. Walczy z godnością, używając rzeczowych argumentów. Dzięki
        > temu wygrała niezliczoną ilość potyczek. Ta korespondencja też potwierdziła
        > wyższość kultury nad chamstwem. Pan z nickiem <krótki> zaczął używać
        > cywilizowanego języka. Nie ujawnił się jednak mimo, że pani Adachowa
        > przedstawiła się. Rozumiem - wstyd!

NIe mam czego się wstydzić a podpisac St. Sidor może każdy

Ale to bardzo ludzkie i pozytywne uczucie.
        > Przeważnie stymuluje poprawę.

Próbuje Pan obrażać stając ponad innymi żle to świadczy o Panu

Drugi Pan z nickiem <kamień> niezłomnie trw
        > a w
        > okopach chamstwa.

Moim zdaniem Kamień robi może nieco zbyt ostro ale został do tego zmuszony
        chciałby Pan p[łacic za czyjeś ogrzewanie wodę i itp ???

Celowo nie mówię o argumentach. Siłą rzeczy nie da się ich
        > sensownie omówić w warunkach internetowych. Zresztą jaki to ma sens. Problem
        > jest bowiem bardzo złożony i wymaga spokojnej ludzkiej rozmowy w warunkach,
        > jakie proponuje Elżbieta Adach. Żaden z Panów nie chce rozmowy. Twierdzą, że
        > nie ma z kim albo, że boją się.

Nie boję sie ale nie jestem adresatem większości uwag może z wyżyn swego
        intelektu nie zauwazył Pan tego, że i KOM szuka winnych nie w nas a w posłach,
        radnych itp. zatem po co ma z nami rozmawiąc skoro my reprezentujemy grupe z
        którą KOM nie jest w sporze???

Demonstrują przy tym pogardę i wrogość.

Ma Pan problemy z rozumieniem tekstów ?

> Zastanawiam się, o co chodzi? Dochodzę do konkluzji, że jest to typowa
        postawa
        > człowieka z głębokim poczuciem winy.
        > Znam paru nowobogackich, którzy korzystnie nabyli mieszkania zakładowe
        > z "wkładką ludzką". Twierdzą, że rozumieją dramat lokatorów ale nie mogą
        > kierowac się sentymentami. Mówią mi szczerze, że tak naprawdę poczucie winy
        > nigdy ich nie opuszcza.

Ja nie nabyłem żadnych mieszkań zakładowych!! zatem nie wiem o czym Pann pisze

> Panowie nie zaczepiajcie ludzi, którzy nic Wam nie zawinili. Wybraliście
        bardzo
        >
        > kłopotliwą drogę bogacenia się. Możliwe, że nie macie i nie chcecie odwrotu.
        To
        >
        > znoście swój los z pokorą.

Albo Pan naprawdę jest wyjątkowo ........ albo nie czytał Pan tych postów
        zatem kłamie Pan ani Kamień ani ja nie kupowaliśmy zakładowych mieszkań co Pan
        bredzi że wybraliśmy taka drobę to wybrały nasze wcześniejsze pokolenia
        kamienice sa rodzinne - moje Odniośnie pokory to co Pan Proponuje fundowanie
        komuś mieszkania????

Nikt Was nie pchał w te "interesy", oprócz Waszej
        > własnej pazerności.

Komentarz zbyteczny jest Pan Takich chamem za jakich chciał Pan nas widzieć

Te tysiące ludzi, którym ubliżacie, są o wiele drożsi, niż
        > Wasze kamienice.

JUz nie mam sił komentowac tych bredni

Pamiętajcie o tym. Historia nieraz brutalnie tego dowiodła. Ja
        >
        > po kupiecku, interesownie trzymam z tymi, którzy wygrają.

A jak wygraja ci co kupili zakładowe to co Pan zrobi!!!

Zwycięzców wolę.
        > Ludzie z KOM, zabrzańscy kupcy są z Wami.

Oj czy aby mówi Pan za wszystkich - czy jest tego Pan pewien

> Stanisław Sidor - prezes Zabrzańskiego Stowarzyszenia Kupieckiego.

Krotki ----
        • Gość: Długi Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 01:58
          Krótki !!!! jesteś skonczonym idiotą.
          Ludzie że wam też chce się jeszcze polemizować przecież to pełen kompleksów
          zapyziały onanista który jest szczęśliwy że moze trochę pobredzić i w ciąga Was
          w jałową dyskusję.To tacy ludzie którym normalnie nikt by uwagi nie poswięcił
          aby zaistnieć muszą prowokować wygłaszać swe debilne poglądy.
          Szkoda czasu rozpocznijmy nowy wątek.
          • Gość: Paweł Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego IP: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl 14.08.02, 15:35
            Witam

Ja podtrzymuję wcześniejsze zdanie że krótki nie jest idiotą.
            Wydaje mi się że jest czymś o wiele większym od idioty

Paweł
            • Gość: krotki Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego IP: 217.96.43.* 14.08.02, 16:34
              jak na coś więcej niz idiota to mam sie nieźle w odróżnieniu od większości
              moich adwersarzy który muszą liczyc na cudze - tak zakładowe to też w sumie
              cudze

Nareszcie używanie wielu nicków a nie tylko KOm jednak coś was nauczyłem jest
              was więcej to może macie więcej racji!!!! hahhahaha

jak obiecałem odezwe sie wkrótce ale myśle że wam przyjemnie wówczas nie będzie

Krotki

PS poplujcie jeszcze na mnie tyle tylko możecie ---
              • Gość: Paweł Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego IP: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl 14.08.02, 16:50
                Nie zesraj się tylko z tymi swoimi kamienicami.
                Wiem że KOM to coś co może ograniczyć twe żądze
                Mnie to tak naprawdę ani grzeje ani ziębi bo nie muszę się martwić humorem pana
                kamienicznika dlatego twoje straszenie nie wzbudzie we mnie lęku.

Nie pozdrawiam

Pawel
                • Gość: krotki Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego IP: 217.96.43.* 14.08.02, 21:59

> Nie zesraj się tylko z tymi swoimi kamienicami.

eeeee to jest coś a ci ty masz???

> Wiem że KOM to coś co może ograniczyć twe żądze

nie ma takiej możliwoście
              • krotki Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego 11.02.03, 21:22
                jak obiecałem odzywam sie miałem to zrobic 2 października 2002 ale byłem zajęty
                teraz troche czasu mam więc tu zajrzałem po 6 miesiącach - zapraszam pisałem że
                nie będzie Wam wesoło!!!! mając na mysli wyrok TK - ciekawe co teraz powiecie!!
                Pozdrawiam
    • Gość: Kamień Do ludzi mądrych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 22:42
      Powiedzmy sobie STOP. Chyba się zagalopowaliśmy. Rozwinęliśmy dyskusję z
      proletariatem. Rzeczywiście daliśmy się uwikłać.
      Pozdr
    • Gość: KOM Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: router:* / 192.168.80.* 11.02.03, 22:33
      Wielokrotnie próbowaliśmy tłumaczyć Panu bardzo dokładnie i prawie dużymi
      literami:
      ODMÓWIONO NAM PRAWA PIERWOKUPU NASZYCH MIESZKAŃ WTEDY, GDY BYŁY JESZCZE
      ZAKŁADOWE I SPRZEDANO NAS Z NIMI, JAK CHOMIKI Z KLATKAMI !
      CHCIELIŚMY I NADAL CHCEMY KUPIĆ JAK WSZYSCY W POLSCE ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYM
      PRAWEM - NIE CHCEMY BYĆ NIEWOLNIKAMI... CHCEMY BYĆ WŁAŚCICIELAMI TAK JAK NA
      PRZYKŁAD PAN! Z tą różnicą, że Pan ma Kamienicę a my chcemy kupić tylko własne
      mieszkanie. Nie chcemy żeby nam DANO - chcemy KUPIĆ!!!!!
      Ale Pan jest przykry i złośliwy- ten post zaczepnie zamieszcza Pan ponownie po
      wielu miesiącach i porównuje nas do tych co nie płacą a roszczą.
      Nie ma Pan takiego prawa bo sytuacja nasza zupełnie nie pasuje do Pana lokatorów
      Pozdrawiamy KOM
      • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: *.torun.mm.pl 12.02.03, 10:16
        cóż za metamorfoza najpierw było

1/ • Jak świat światem ... adres: 213.17.142.*
        Gość: KOM 10-08-2002 12:05 odpowiedz na list odpowiedz cytując
        .. nie będzie kamienicznik lokatorowi bratem !!
        potem pacynka Paweł
        2/• Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego adres: 2.2.STABLE* / *.BMJ.net.pl
        Gość: Paweł 14-08-2002 16:50 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Nie zesraj się tylko z tymi swoimi kamienicami.
        Wiem że KOM to coś co może ograniczyć twe żądze
        Mnie to tak naprawdę ani grzeje ani ziębi bo nie muszę się martwić humorem pana
        kamienicznika dlatego twoje straszenie nie wzbudzie we mnie lęku.

ja na to zaproponowałem

• Re: Szkoda czasu na jakiegos krótkiego adres: 217.96.43.*
        Gość: krotki 14-08-2002 16:34 odpowiedz na list odpowiedz cytując

(....) jak obiecałem odezwe sie wkrótce ale myśle że wam przyjemnie wówczas nie
        będzie

Krotki

nastepnie mamy 2 października 2002 i nie wiem co zrobiono u Was ciekawy jestem
        czy "wasz" włąściciel poszedł na maxa czy rozeznawszy rynek postanowił cos
        sensowniejszego - nie wiem ale chętbnie sie dowiem jeżeli napiszecie, a teraz
        ad rem czyli co dalej z ustawą bo tez nie śledziłem?? pamiętam była i TK ja
        podważył i co dalej ????? - nadal uważam że możecie kupić mieszkania ale po
        cenach rybnkowych -
        innym zagadnieniem jest sprzedaż poniżej ceny rynkowej przez zakład ale
        piszecie o 106 blokach za 8.3 mln zł czyżby blok za 80 tyś. a w bloku ile
        mieszkań?? jeśli z 20 to mieszkanie z lokatorem płacącym wówczas 30 % kosztów
        utrzymania budynku -po 4000 zł to faktycznie darmo??? (dziś mozna kupic 1 m 2
        mieszkania z lokatorem za 150 zł!!!!! a za 400 w centrach miast - taki rynek
        zatem kilka lat temu (o ile moje wyliczenia sa prawdziwe - nie znam danych!!! --
        - niewiele taniej!!!!! - a zapytam czy lokatorzy tych kaminic mogą żądac
        pierwokupu???? NIE ......... a dlaczego bo ich nie jest 106 bloków!!! Wy
        stanowicie siłę w ilości oni nie ale czy jest różnica jakościowa??)

Może teraz moim zdaniem juz w wolnym rynku mieszkaniowym łatwiej się znajdziecie

a że rynek to odsyłam
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10096&w=4009436

Pozdrawiam
        • Gość: Życzliwy Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: 157.25.152.* 12.02.03, 12:59
          O Boże! Człowieku, pozbieraj myśli i poproś kogoś, żeby to napisał. Analfabeta
          czy co?
          • Gość: krotki Re: DO KOMITETU OCHRONY MIESZKAŃCÓW IP: *.torun.mm.pl 12.02.03, 13:55
            Gość portalu: Życzliwy napisał(a):

> O Boże! Człowieku, pozbieraj myśli i poproś kogoś, żeby to napisał.
            Analfabeta
            > czy co?

bardzo dziękuje za życzliwość jednak w tym problem, że netykieta nie dośc że
            dopuszcza to wręcz za standard uznaje pisanie bez znaków przestankowych oraz
            bez zaczynania zdań od dużej litery. Rozumiem że osoba nie przyzwyczajona do
            czytania takiego tekstu ma kłopoty z rozumieniem, natomiast nie rozumiem po co
            odrazu obrażac kogoś ??? chyba mamy nie z życzliwym do czynienia a kimś
            wyjątkowo nietolerancyjnym dla innych ( ja Ciebie za to, że nie rozumiesz
            półgówkiem nie nazywam !!!!!!).
            jeśli masz cos merytorycznego do powiedzenia pisz, jak nie wybacz .......
            Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka