Dodaj do ulubionych

Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:36
Nareszcie ktoś się wziął na nieróbstwo co niektórych urzędników magistratu.
Jak pisze Dziennik nie przeszkadzają Im porozbijane szyby w wiatach na
przystankach i ogólny brud.
A jak jakieś dziecko okaleczy wylatująca z wiaty szyba to kto będzie
odpowiadał za nieszczęście.
Do roboty urzędnicy za co Wam mieszkańcy płacą ?
Brawo Wiaterek.
Obserwuj wątek
    • Gość: BENEK Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:36
      A kto to jest Wiaterek, jakis radny czy nawiedzony?????????//
      • Gość: mariusz Re: do BENKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:26
        Benek, Wiaterek to komendant straży miejskiej.
        www.strazmiejska.zabrze.pl/komendant.html
    • Gość: ineks Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:48
      A co piszą w dzienniku możesz szczegółowej bo nic nie znalazłem.
      • Gość: . Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:29
        Piątkowe wydanie.Dodatek zabrzański 1 strona
    • Gość: Waldek Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: 80.51.236.* 14.10.05, 18:08
      A może by Wiaterek połapał tych co wybijają szyby i demolują Zabrze ??? Na
      Helence jest ich na pęczki tylko czekają by pobić 70 latka w dziesięciu , a
      gdzie ich nie brak ??
      • Gość: vitek Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:06
        Waldek, skoro widzisz tych co demolują i tych co dewastują to dlaczego nie
        interwenujesz ? Dlaczego nie zgłaszasz sprawy Policji lub Straży ? Takim
        gadaniem niewiele zdziałasz. Podoba mi się ,że ktoś twardą ręką zaczyna
        egzekwować porządek w mieście również od miejskich urzędników, i choć nie
        lubie straży miejskiej to tym razem muszę przyklasnąc panu komendantowi za
        odwagę i komsekwencję.
        • Gość: wicherek Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 15.10.05, 11:26
          Wiaterek jak zwykle stawia naakcyjność. Mówi się, że będzie kandydował na
          prezydenta miasta. Ciekawe czy wtedy będzie dostawał takie pisma, a może Wloka w
          zamian za stanowisko komendanta SM oszczędzi mu tych przykrości?
          Wloka nie mógł i nie był godzien zostać Komendantem Policji, może w SM się
          dopcha swoimi metodami podżegania, obłudy, zamordyzmu i knucia..
          Z drugiej strony widok małego Wloki przy dużym Raszpli.... ale cyrk!
          • Gość: mikule Czas najwyższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:44
            Słów parę do "wicherka" - Nie zamierzam być adwokatem Wiaterka ale mam swoje
            zdanie. Piszesz że "Mówi się, że będzie kandydował na prezydenta miasta.
            Ciekawe czy wtedy będzie dostawał takie pisma".
            Myślę, ze gdyby Wiaterek naprawdę zdecydowałby się na kandydowanie na urząd
            prezydenta i wygrałby wybory w co jakoś nie wierzę (nie ma zaplecza
            politycznego i układów), to nie dostawałby takich pism. Po prostu, wywaliłby
            na zbity pysk tych, którzy nie potrafią pracować w magistracie tak jak to
            zrobił w Straży, co kosztowało go niewielki zawał gdy powywalał ze Straży
            znajomków urzędników mających "dwie lewe" do roboty (np Boucek), odezwała się
            wtedy m.in. prasa z nagonką na komendanta za mobbing a działania te inspirowane
            były z naszego kochanego magistratu, szczególnie z wydziału organizacyjnego.
            Beton w UM nie podaruje mu tego, i za to Go cenię, za odwagę i konsekwencję, co
            może go kosztować utratę stołka komendanta ale ... z drugiej strony Prezydent
            Gołubowicz na pewno wie, że "pewne siły" obu im nieprzychylne próbują
            intrygami doprowadzić do skłócenia obu tych panów. Poza tym, nie widze w tym
            niczego szczególnego, że komendant informuje Prezydenta o niewykonywaniu
            poleceń i zadań przez podległych Prezydentowi urzędników magistratu, chyba to
            normalne i czas najwyższy że w Zabrzu do tego doszło, że święte krowy w
            urzędzie biorą sie w końcu za robotę mając w perspektywie sprawę w sądzie lub
            wysoki mandat.
    • Gość: abba Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 11:54
      Ja będę na niego głosowała aby został prezydentem Zabrza.Choćby po to aby
      zobaczyć popłoch w oczach urzędników.Licze w następnej kolejności na reprymendę
      za zaśmiecone centrum 24 godziny na dobę dla osób odpowiedzialnych a potem za
      zaśnieźone miejskie chodniki i ulice.
      • Gość: ania Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.Zabrze.Net.pl 15.10.05, 12:47
        ale jestes naiwna to poczatek jego kampanii prezydeckiej jak zwykle naglosnic
        jakas sprawe i niby co by on to nie zrobil jakby byl na miejscu golubowicza oni
        sa po jednych pieniadzach, ciekawe tylko ze jak dzwoni sie do strazy informujac
        ze ktos zajal miejsc parkingowe inwalidy to wiaterek ani jego ludzie nie
        reaguja tylko mowia ze napewno za chwile odjedzie ocknij sie nic sie nie zmieni
        • Gość: Liber Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.Zabrze.Net.pl 15.10.05, 14:50
          Ja osobiście nie wiem czy p.Wiaterek byłby lepszym prezydentem czy nie. To
          pokaże ewentualnie przyszłość. Ja mam osobiście duży żal do p.Gołubowicza o to,
          że toleruje to całe towarzystwo wzajemnej adoracji, że nie zmienia wizerunku
          naszego miasta, że jest brudno, szaro, inwestycji brak, pracownicy UM nie wiele
          z siebie dają w pracy, generalnie panuje olewustwo itd itp. Nie mogę pojąć
          czego się obawia obecny Prezydent? Przecież to miasto umiera a jeżeli coś
          zaczyna się kończyć to nie można stać z rozłożonymi rękami i mieć to wszystko w
          dupie. W życiu trzeba podejmować mądre i odważne decyzje! Ja wiem,że niekiedy
          są one bolesne i dotkliwe dla innych, ale jeżeli chodzi o miasto i jest się
          Prezydentem to innej drgi nie ma!
          Już niedługo wybory i prawdopodobnie przyjdzie obecnemu Prezydentowi za to
          wszystko czego nie uczynił zapłacić, a szkoda bo z tego co słyszałem w
          przekroju całego życiorysu p.Gołubowicza to (był,jest) z niego spoko gość.
          • Gość: roztargniony Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:20
            Oj, coś czuję że policzone są dni komendanta Wiaterka, odważył się wystąpić
            przeciwko urzędnikom z UM. Odliczam czas do odwołania
            • Gość: aba Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:29
              nie bój sie o Wiaterka i jego dni ,będzie jeszcze długo i szczęśliwie rządził
              strażą no chyba że startnie do wyborów samorządowych.Nie ma co wieszać psów na
              obecnym Prezydencie ,ten człowiek to naukowiec a nie biznesmen więc robi co
              może ale nie od prezydenta zależy rozwój miasta tylko od całej Rady.Co
              zostanie uchwalone to Prezydent wykona.Więc jeśli brak tu zaradności to tylko
              naszej Radzie miejskiej.A Wiaterek to biznesmen więc spoko sobie poradzi nawet
              z najwyższym stołkiem w tym mieście.
              • Gość: roztargniony Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 17:34
                Aba, w zasadzie masz rację tyle że nie znasz "układów" w urzędzie.
                • Gość: z ukrycia Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: 212.106.128.* 16.10.05, 10:18
                  Aga ---> a jaki to z Wiaterka bisnesmen? znam go jeszcze z czasów kopalni wiec
                  wiem jakim był złowiekiem a wiadomo że tok myślenia zmienia się od punktu
                  siedzenia. Wiaterek nie ma szans na prezydenta Zabrza. Wloka moze zostać
                  Komendantem SM ale powiem tyle szkoda mi strażników. W policji wprowadzał
                  mobbing nie było go widac ale słychać !!! Gołubowicz także nie wygra ponownie.
                  Myślę ze czas pokaże ... ja osobiście nie mam w chwili obecnej kandydata na
                  prezydenta zabrza.
                  • Gość: ABA Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 11:43
                    A kiedy Wiaterek pracował w kopalni???Chyba mylisz osoby??jak byś go znał to
                    byś wiedział że biznes to jego specjalność.I to sie chwali,że facet sobie radzi
                    i nadaje się na stołek I Wodza w mieście.
                    • Gość: marlena z Kończyc Re: Wiaterek na Prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:35
                      Wiaterek na pewno nigdy nie pracował w kopalni, ma chyba z 40 lat, był
                      asysytentem posła Mirosława Sekuły, z wykształcenia jest prawnikiem, podobno
                      nawet doktorat z prawa robi ale jest i też cholerykiem, co odczuli strażnicy za
                      jego rządów. Nie znosi lenistwa i cwaniactwa w pracy, o czym nie zapomni spora
                      grupa zwolnionych ludzi ze straży. Facet jest bezkompromisowy i dążący do celu
                      praktycznie po trupach, pytanie czy te cechy są dobre aby zostać prezydentem
                      miasta ? Po namyślę, chyba oddałabym na Niego głos tyle że warto by wcześniej
                      poznać program wyborczy. Wiem też, że jest grupa ludzi która regularnie stara
                      się jak może, aby popsuć kontakty pomiędzy Gołubowiczem i Wiaterkiem, w
                      wiadomym celu.
        • Gość: ktoś Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.crowley.pl 16.10.05, 10:54
          Wydaje mi się, że ten temat jest zainicjowany i podsycany przez osoby
          nieprzyjazne Wiaterkowi. Jaki cel - aby go odwołać ze stanowiska.
          Polityce nie lubią konkurencji. Szczególnie tej "nieumoczonej" a tej w naszym
          mieście jest bardzo mało.
          • Gość: P-opldek Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 11:50
            Tu nie chodzi o podsycanie ale o wypromowanie osoby na przyszłego wodza gminy.A
            konkurencja zawsze dobrze wpływa na wybór,a na "umoczyć" przyjdzie pora.W
            polityce wszyscy są umoczeni.Bez tego nie ma polityki.
    • Gość: xyz Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:58
      kiedy???????/
      • Gość: prawicowiec Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:34
        Jest już stanowisko Kuczyńskiej w tej sprawie.

www.um.zabrze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=637&Itemid=198
        Trzymam za słowo komendanta - patrz ostatnie zdanie : "Komendant Straży
        Miejskiej nie wyklucza natomiast podjęcia bardziej restrykcyjnych działań
        prawnych wobec osób odpowiedzialnych za zaniedbania"

• Gość: lewicowiec Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:10
          czekam na pierwszego ukaranego z urzędników miasta.Myślę że podane będzie do
          wiadomości społeczeństwa.
          • Gość: pop Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:39
            Dopadli Go ? Otrzymał propozycję nie do odrzucenia ?
            • Gość: życzliwa Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:56
              Panie Wiaterek, niech Pan nie da się omotać politykom i wizjonerom i nie
              przyjmuje tego typu propozycji jakim jest stołek prezydenta. Jest pan dobrym
              komendantem i niech tak pozostanie.
    • Gość: bubel Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 09:42
      Wiaterek na miejsce Gołubowicza!!!!!!!
      • Gość: ktoś z IV piętra zatrzęsło w UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:20
        Oj, zatrzęsło w magistracie po tym artykule prasowym. Pewne dwie panie z
        Wydziału Organizacyjnego już więcej przeklęstw i wyzwisk nie mogły odnaleźć na
        języku, komentując tego .... , który zapowiada iż "zamierza zrobić z
        urzędnikami porządek". Słuchać juz tego nie mogłam. Zatrzęsło i w Wydziale
        Infrastruktury Komunalnej a skutkiem jest - sama w to jeszcze nie wierzę - że
        zaczęli myć wiaty, malować je i kosze ustawiać. Naprawde ! Pewni radni też psy
        zaczęli wieszać na komendancie w biurze Rady Miejskiej - sama słyszałam - no
        bo niby jak można, że urzędnik chce karać urzędnika, Wiaterkowi zatem odbiło.
        Choć osobiście dziwię się Wiaterkowi, bo nie wiem dlaczego wystawia się na
        pożarcie, to jednak zdobył mój szacunek jako urzędnik samorządowy. Z
        ciekawościa czekam na ciąg dalszy.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.05, 21:55
      Mam pytanie. Czy ktoś wie ile wandali w tym i zeszłym roku złapano w Zabrzu za
      dewastację wiat autobusowych?? Ile złapała straż miejska? NIKOGO !!! NIKOGO !!!
      Tymczasem co roku miasto wydaje dziesiątki o ile nie setki tysiecy złotych na
      szklenie wiat, czyszczenie ich ze spray, sprzątanie, uzupełnianie
      zdewastowanych lub skradzionych metalowych koszy, uzupełnianie pokryw i krat do
      studzienek, uzupełnianie dzisiątek metalowych znaków drogowych. Winny jest brak
      poczucia obywatelskiego, marazm społeczny, akceptowanie tych zjawisk!! Cała
      prawda, całą dobę....
      • Gość: JULKA Re: Wiaterek robi porządek z Gołubowiczem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:51
        MIESZKAŃCU - DARUJ SOBIE. MNIE TO LEŻY ILU ZŁAPAŁA WANDALI POLICJA CZY STRAŻ
        MIEJSKA. JADĄC CODZIENNIE DO PRACY CHCĘ JEDNAK CZEKAĆ NA TRAMWAJ W NORMALNYCH
        WARUNKACH, W WIACIE OSZKLONEJ I CZYSTEJ I TO JEST WASZYM OBOWIĄZKIEM -
        OBOWIĄZKIEM MIASTA, NAWET JAK WIATA TAKA ZOSTANIE ZDEWASTOWANA. WPROWADŹCIE
        SOBIE MONITORING W MIEŚCIE , SKORO TYLE MAJĄTKU WYDAJECIE NA "NAPRAWY" (SIC)
        ALBO ZWOLNIJCIE TYCH 150 NOWYCH URZĘDNIKÓW ZATRUDNIONYCH W UM, WTEDY
        ZNAJDZIECIE KASĘ NA CZYSTOŚĆ W TYM MIEŚCIE. WSTYD MI MIESZKAĆ W TAK
        ZABRUDZONYM I ZANIEDBANYM MIEŚCIE. WSTYD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka