Dodaj do ulubionych

Demokracja pana "u"

IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 30.10.02, 16:31
bezrobotni dzisiaj w sadzie .koniec poszanowanie czlowieka przez pana U celem
zarzadu miasta zabrze jest zastroszenie 20 000 gruby bezrobotnych w celu
zepchniecia na margises spolecznosci zabrzanskiej. w tym celu wykorzystuje
renomowana kancelarie prawnicza z katowic. bezrobotni zorganizujmy sie, nie
pozwolmy deptac naszego prawa do zycia w tym miescie.w wyborach zaufajny
ludziom, ktorzy maja program ratunkowy .TO jedyna szansa dla mlodych i nie
tylko. nie wierzy slowom pana "U". powdarza to juz od 12 lat a jest tylko
wieksza bieda i nedza. Stop rzadom nieudolnym. stop niesprawiedliwosci.tylko
od Ciebie zalezy Twoj los. nie zmarnuj tej szansy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 30.10.02, 17:33
      Panie Bezrobotny,
      po pierwsze: współczuję Panu sytuacji w jakiej się Pan znalazł,
      po drugie: rozumiem, że występuje Pan w imieniu pozwanych ostatnio przez R.U.
      po trzecie: z całym szacunkiem, proszę powiedzieć jakie kroki Pan przedsięwziął
      by zmienić swój status.
    • loggy1 Re: Demokracja pana 'u' 31.10.02, 08:32
      Na czele Komitetu Obrony Bezrobotnych w Zabrzu stoi facet zatrudniony na KWK
      Bielszowice, Wojciechowski sie nazywa, na czele Stowarzyszenia Bezrobotnych,
      Bezdomnych i Ich Rodzin stoi pan Dubiński, gość o dosyć ciemnych interesach. I
      nie bezrobotni naszego miasta, tylko Stowarzyszenia pana Dubińskiego, który
      żeruje na krzywdzie biednych, stanęło w sądzie. I prezegrało, bo nie wolno
      kłamać. Gratulacje panie prezydencie.
      • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 31.10.02, 13:48
        Nadal nie widzę odpowiedzi Pana Bezrobotnego- czyżby nie zrobił niczego, by
        znaleźć pracę czy podnieść swoje kwalifikacje? I nie miałem tu na myśli
        roznoszenia ulotek o populistycznej treści.
      • Gość: bezrobotny Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 31.10.02, 14:59
        czy mozesz okreslic jakie to ciemne interesy,"bo nie wiemnic na ten temat"
        najwazniejsze jest rzucac klamstwa wokolo i wszystkich oczerniac zeby uspokoic
        swoje sumienie a najlepiej bic bezbronnego- o to cala mentalnoesc poplecznikow
        pana "U" .zasada jest jedna .musicie wszystkich obrazac azeby cala wine , ktora
        ponosicie wbic w swiadomosc ludzi. znam to sa to totalitarne rzady
        • Gość: antykler Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 31.10.02, 21:00
          Dokładnie, ma Pan rację i oni śmią nazywać kogoś komuchem? Są gorsi od
          hitlerowców, jak to powiedział w wyborczą niedzielę z ambony jeden ksiądz w
          jednym z zabrzańskich kościołów "ponieważ nie można prowadzić kampanii z
          ambony, zapraszam po mszy do sali katechetycznej", w noc, która już była ciszą
          przedwyborczą plakatowali zausznicy "U" całe Zabrze, zrywali bilboardy i
          plakaty Gołubowicza i innych kandydatów także. I to się nazywa uczciwą grą,
          taaaa....Niech się Pan lepiej nie wychyla, bo jak to napisał tu jeden mądry
          człowiek, przyjdą do Pana łysi z pałkami baseballowymi, myśli Pan, że mieliby
          jakieś obciachy? Zaręczam, że nie.
          • Gość: bezrobotny Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 01.11.02, 09:42
            nie mam nic do stracenie .bede walczyl o poszanowanie godnosci kazdego
            czlowieka.jestesmy ludzmi zyjemy w demokratycznym kraju.co do zagrozenia -nie
            bede ja bedzie inny.CHCEM sprawiedliwosci a nie nieformalnych ukladow rzadu
            pana "U"
            • Gość: pukel Re: Demokracja pana 'u' IP: *.visp.energis.pl 01.11.02, 11:11
              Gość portalu: bezrobotny napisał(a):

> nie mam nic do stracenie .bede walczyl o poszanowanie godnosci kazdego
              > czlowieka.

godności człowieka? a parszywe oszczerstwa wobec prezydenta to walczenie o
              godnosc czlowieka, czlowieku jesli juz zabraklo ci rozumienia niektorych slow
              to polecam lekture pt. slownik jezyka polskiego. a sady sa na razie niezawisle
              i bardzo sie ciesze ze te bzdury ktore byly rozdawane musza byc sprostowane bo
              one obrazaja godnosc kazdego ucziwego czlowieka mieszkajacego w zabrzu.
              co za pokrętnosc!?

• Gość: tiger Re: Demokracja pana 'u' IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 23:35
      Jak sie pisze i rozpowiada same kłamstwa to nie ma się co dziwić że potem
      trzeba z nakazu sadu wszystko odwolac i grzecznie w gazetkach przeprosic
      dobrze wam tak popaprancy
      bylo pisac prawde a nie same oszczerstwa
      chcialbym byc takim bezrobotnym jak ten gosc ktory rozdawal te parszystwa i
      jezdzic autem za 60 000 zł - ja ciezko pracuje za niska pensje i mam problem z
      utrzymaniem 12 letniego malucha ale sie ciesze ze mam prace a nie opowiadam
      glupot i nikogo nie szkaluje

i jeszcze raz to powiem dobrze wam tak gamonie
      • Gość: mario2 Re: Demokracja pana 'u' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.11.02, 10:34
        Slowotok, bezsens bijacy z niego, oraz frazeologia zdradzaja glegoki wplyw
        Lecha W. na autora tych slow. Tak- Zabrze jeszcze nie jest na dnie- ale juz
        niedlugo moze sie na nim znalezc. Wystarczy wybrac Urbanczyka. Przestrzegam
        jednak, ze na tym dnie jest rozlany butapren....
        Logicznie rzecz biorac najlepsza by byly w Zabrzu rzady dynastyczne- Nejpierw
        Roman Upierdliwy, potem jego syn -ksiadz, potem syn tego ksiedza...
        • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 04.11.02, 16:19
          Panie Bezrobotny, dlaczego Pan nie odpowiedział na moje pytanie? Przypomnę, że
          pytałem co zrobił Pan dla zmiany statusu "bezrobotny" na "robotny". Proszę o
          odpowiedź.
          • Gość: bezrobotny Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 04.11.02, 16:32
            odpowiadam.skonczylem studia podyplomowe, 4-ry kursy komputerowe. ale jest
            problem.jestem za stary dla potencjalnego pracodawcy.a teraz prosze powiedziec
            ze jeszcze mam dalej sie ksztalcic bo jestem niedouczony i wmawiac wszystkim ze
            pan pochopien stworzyl uczelnie w zabrzu i za 3 000zł zdobedzie sie
            wyksztalcenie , ktore nie zastanie nigdy wykorzystane ale kasa bedzie hahaha!!?
          • Gość: bezrobotny Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 04.11.02, 16:36
            jesli jest pan zainteresowany azebym okreslil specjalizacje prasze podac maila.
            nie omieszka przeslac na podany adres
            • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 04.11.02, 16:51
              Dziękuję za szybką reakcję.
              Nie, nie jestem zainteresowany pańską specjalizacją, to co przeczytałem w pełni
              zaspokoiło moją ciekawość.
              Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach.
              Ale nie mogę się powstrzymać przed napisaniem: ach,gdyby każdy bezrobotny miał
              takie kwalifikacje...
              • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 04.11.02, 16:54
                Jednak tym, co Pan napisał, nie może poszczycić się nawet połowa pracujących.
                Aż dziw bierze ,że z Pana zrezygnowano...
                • Gość: bezrobotny Re: Demokracja pana 'u' IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 04.11.02, 17:01
                  nie zrezygnowano tylko zaklad zostal zlikwidowany. i tu jest problem
                  • Gość: Obserwator Re: Demokracja pana 'u' IP: router:* / 192.168.1.* 04.11.02, 17:08
                    To faktycznie jest problem.
                    Nic dodać, nic ująć.
    • samoobron Re: Demokracja pana 'u' 04.11.02, 20:27
      Do Zabrza przeprowadziłem się w 97 roku.
      Znalazłem pracę dość szybko (Za najniższą krajową) ale w Katowicach (Zabrze
      było już obsadzone).
      Do dzisiaj pracuję w tej firmie.
      Przedsiębiorstwo państwowe.
      Jedno z trzydziestu państwowych (na Śląsku)na plusie z ponad trzystu.
      I całe szczęście. Dzięki temu, obecnie zarabiam 1 100 na rękę.
      Nie jest to jednak wynagrodzenie tylko za osiem godzin.
      Kupiłem sobie do domu komputer (6 000), na którym dorabiam, aby dostać właśnie
      tą niezbyt wielką sumkę. Często (miesięcznie średnio trzydzieści godzin)zostaję
      w firmie po godzinach. Za to samo wynagrodzenie.
      Jestem specjalistą (dobrym) w swoim zawodzie, a dodatkowo zajmuję się
      konserwacją sprzętu i sieci komputerowej w swojej firmie.
      Komputery przeważnie po godzinach i wszystko za te 1 100 zł.

Kiedyś próbowałem szukać innej pracy.
      I co z tego, że mam wyższe wykształcenie?
      I co z tego, że znam sprzęt komputerowy i oprogramowanie dużo lepiej niż nie
      jeden tzw. informatyk?
      I co z tego, że mam pokończone kursy i szkolenia podyplomowe?

Pracy nie ma.

Jeżeli gdziekolwiek są ogłoszenia o pracę na takich stanowiskach, to są one
      tylko dla czystej formalności.
      Takie stanowiska dostają tylko pociotki szefów firm inne ważne persony.
      I nie wyrzucajcie mi, że za słabo szukałem.
      Trzy lata poszukiwań, chyba powinno dać jakiś efekt?

Efekt obecnej polityki, nie ważne kogo, R.U czy władzy centralnej, jest taki,
      że moje dzieci widzą mnie tylko rano, jak robię im śniadanie (szósta rano) i
      odwożę do przedszkola. Całe szczęście, że startowałem w tegorocznych wyborach
      samorządowych. Moja córka uparła się, że będzie ze mną jeździć i rozdawać
      ulotki. Przynajmniej wtedy miałem chwilę czasu dla niej. Teraz wszystko wróciło
      do normy. Jeżeli wracam do domu o normalnej godzinie, to zazwyczaj siadam do
      komputera, aby coś dorobić, zamykając się przed resztą rodziny.
      Przeważnie jednak, dorabiam w pewnej agencji reklamowej, wieszając reklamy dla
      ich klientów. Praca fizyczna nie hańbi, zwłaszcza jeżeli za nią płacą.

Dlatego solidaryzuję się z kolegą 'bezrobotnym'.

Tak trzymać. Rozumiem Twoją sytuację i jestem ZA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka