Gość: quba IP: 213.227.100.* 17.11.01, 14:33 Czy ktoś był uczniem I LO ? Jeśli jest Ktoś taki to pozdrawiam Go bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pips Re: I LO IP: 217.8.188.* 21.11.01, 22:20 guba... skończołżech ta szkoła we 1992 r. Pozdrowjom Ciebie tako. Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 22.11.01, 09:03 i ja Was pozdrawiam - nie powiem kiedy kończyłam I LO, bo to tak dawno, że wstyd się przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisi Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 09:15 i ja też się tu kwalifikuję, rocznik 1999, I L.O. - chyba wciąż najlepsze w mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
zabrzanka Re: I LO 04.05.02, 21:38 Niestety... obecna dyrekcja szkoły mało albo prawie wcale nie stara sie o to, żeby utrzymać pozycję lidera w mieście w kategorii "licea". Ja też skończyłam tę szkołę i jak ostatnio przeczytałam ranking szkół średnich w GW i to, czym może pochwalić się nasza stara szkoła to... smutne!!! Bardzo mile wspominam kilku nauczycieli, którzy mnie uczyli i w ogóle "tamte" lata... Z ciekawości zasięgnęłam języka i tak mi własnie odpowiedziano: "powodem tak słabej obecnie pozycji I LO w mieście jest mało operatywna dyrekcja". Teraz to III LO, które wówczas (wówczas tzn. kiedy ja uczyłam się w szkole średniej) było najsłabszym LO w Zabrzu, bije wszystkie inne szkoły na głowę!!! Nawet II-ka, która była wtedy dobrą szkołą nadal nią pozostała! Nie mniej jednak pozdrawiam wszystkich kolegów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walrus Re: I LO Droga Zabrzanko IP: *.cymes.net / *.mitre.org 06.05.02, 21:14 zabrzanka napisał(a): > Nawet II-ka, która była > wtedy dobrą szkołą nadal nią pozostała! > I mam nadzieje (w stosunku do II LO, ze tak zostanie!), ja rowniez pamietam rywalizacje obu szkol, z tym ,ze my z II mielismy zawsze uczucie "moralnych "zwyciestwcow. Pozdrowienia dla wszystkich bylych,tegorocznych i przyszlych maturzystow Zabrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: I LO IP: 2.2.STABLE* / *.bmj.net.pl 05.05.02, 23:41 Ja też jestem absolwentką I, a za moich czasów dyrektorem był Mołdawa. Fajny gościu tylko czasami trochę wredny. Kto jest tam teraz dyrektorem, bo ciekawi mnie to i może ktoś wie co się tam dzieje i czy polonista nazwiskiem Cieniawa czy jakoś tak tam jeszcze uczy (podobno był oskarżony o molestowanie seksualne). Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 06.05.02, 07:28 Gość portalu: ewelina napisał(a): > Ja też jestem absolwentką I, a za moich czasów dyrektorem był Mołdawa. Fajny > gościu tylko czasami trochę wredny. oj pamiętam - jego pierwsza lekcja fizyki w naszej klasie - był świeżo po studiach - i od razu wyleciałam za drzwi - oczywiście byłam niewinna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verbaima Re: I LO IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 00:23 Pozdrawiam też. Ja kończyłam jedynkę w 94 roku. Prof. Mołdawa przecież był chemikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 07.05.02, 20:02 Gość portalu: Verbaima napisał(a): > Pozdrawiam też. Ja kończyłam jedynkę w 94 roku. Prof. Mołdawa przecież był > chemikiem... nas chemii uczyła Barabaszowa, Mołdawa - fizyki (w zastępstwie Piętowej), dyrektorem był Kajdaniuk Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: I LO 07.05.02, 07:22 a za moich czasów dyrektorem był Kajdaniuk a potem Drzyzga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: I LO IP: *.bnet.pl / 10.10.29.* 07.05.02, 23:36 Ja skończyłam I Lo 4 lata temu i miło wspominam te czasy....:) Ale rzeczywiście już bardzo rzadko słychac o tym, ze to świetna szkoła i warto iść. Teraz każdy młody idąc do liceum czy teraz też gimnazjum wybiera III bo tam klasy neimiecko jezyczne, dziennikarskie czy jakieś tam, dużo słychać o niej, Głos zabrza sie rozpisuje co chwila.A jedyneczka gaśnie i teraz jeszce chyba na starej opinii jedzie... a dyrektorką jest pani Szafrańska (polonistka- była nowa jak ja zaczynałam naukę). pozdoofka dla wszystkich absolwentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeo Re: I LO IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 01:09 Ja skończyłem 6 lat temu . Szkoda , że nie mozna wrocic do tamtych czasow z obecnym doswiadczeniam :) . Nigdy nie zapomne swojej wychowawczyni (bez nazwisk) starsznie sie mnie czepiala i gnebila , ale ogolnie bylo spoko . Pozdrowienia dla byłych i obecnych uczni I LO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisi Pani Kasia Chruścińska IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 14:38 Pani Profesor Kasia Chruścińska była(jest?) najfajniejszą nauczycielką za moich czasów (skończyłem 3 lata temu). I do tego bardzo sexy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ib. Pani Asia Fijak IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 19:32 Ja bardzo miło wspominam lekcje angielskiego z Panią Joanna Fijak. Uwielbiałem patrzeć, jak pisze na tablicy, bo przeważnie nosiła obcisłe spodnie, a pod nimi stringi - mhhh... - delicious! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Pani Dziubak IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 21:12 W klasyfikacji na najseksowniejszą Profesor I L.O. wysokie miejsce mieć musi Pani Dziubak - wiem, co mówię - jestem tegorocznym maturzystą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Kasia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 13:38 Ja też stawiam na Panią Chruścińską - żadna z Pań nie siadała jak Ona, splatając ramiona i eksponując zgrabny biuścik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Kasia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 17:15 ja stawiam na Asię Fijak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawaz Re: Kasia IP: *.stacje.agora.pl 30.07.02, 09:38 a ja skończyłam I LO w 1991 czyli aż 11 lat temu, a moim wychowawcą był doktor Tadzio Nowok, może znajdzie się ktoś z mojej klasy A ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Kasia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 10:26 Gość portalu: agawaz napisał(a): > a ja skończyłam I LO w 1991 czyli aż 11 lat temu, a moim wychowawcą był doktor > Tadzio Nowok, może znajdzie się ktoś z mojej klasy A ? pozdrawiam MIłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kasia IP: *.visp.energis.pl 20.10.02, 03:11 Gość portalu: Miłosz napisał(a): > pozdrawiam MIłosz < Miłosz W...cki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Kasia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 14:49 Gość portalu: az napisał(a): > Miłosz W...cki ??? dokładnie, przeciez tylko jeden Miłosz był w tej klasie jeszcze raz pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kasia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 00:04 no to pozdrowienia Miłosz od qmpla z pomieszczenia gdzie było dużo białych owalnych przedmiotów rzadko służących do tego do czego miały służyć i gdzie zawsze było 'świeże' powietrze, hłe,hłe ... A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: Kasia IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 10:40 Gość portalu: az napisał(a): > no to pozdrowienia Miłosz od qmpla z pomieszczenia gdzie było dużo białych > owalnych przedmiotów rzadko służących do tego do czego miały służyć i gdzie > zawsze było 'świeże' powietrze, hłe,hłe ... > > A rozumiem, że chodzi o pomieszczenie na tzw. wysokim parterze, o którym Telutan mawiał kawiarenka:) dawaj na maila wysocki.milosz@pro.onet.pl pozdrawiam Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
agawaz Re: Kasia 30.07.02, 09:43 a ja skończyłam I LO w 1991 czyli aż 11 lat temu,moim wychowawcą był doktor Tadzio Nowok, może znajdzie się ktoś jeszcze z klasy A ? Odpowiedz Link Zgłoś
guevara1 Re: Kasia 21.08.02, 18:06 a ja miałem za wychowawczynie Panią J. Dude i do teraz mam uraz do matematyki, chociaż teżeba przyznać ze matemtyczką jest dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 10:55 Serdecznie pozdrawiam absolwentOw z lat 1985-89,a zwłaszcza uczennice klasy 3 c (profil ogólny).Chowam w sercu wszystkie te wspaniale wspomnienia!Byla to wspaniala szkola(wówczas jeszcze im.Lenina!)a dyrektorem był Pan Drzyzga...Moja klasa była wyłącznie żeńska,ale nieźle rozrabiałyśmy!Mocno pozdrawiam-I LO the best! Odpowiedz Link Zgłoś
zabrzanka Re: I LO 06.08.02, 23:44 o ile dobrze pamiętam, to w tych czasach klasy "c" to były tzw. mat-fizy, ale pozdrowienia zawsze są miłe! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: I LO IP: 213.17.234.* 08.08.02, 18:52 pozdrowienia dla wszystkich absolwentów I LO od maturzysty z 95r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: I LO IP: *.ipt.aol.com 29.08.02, 18:27 pozdrowienia od maturzysty z 78 (!)"d"-klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 18:33 dobrze pamiętasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 18:22 ktos cos wie na temat jakiegos zjazdu absolwentow w ta (21.09) sobote... Wiem ze 'trojka' ma, ale ktos mi mowil ze 'jedynka' tez. pozdrowienia dla mat-fizow Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 22.09.02, 16:39 Gość portalu: gosc napisał(a): > ktos cos wie na temat jakiegos zjazdu absolwentow w ta (21.09) sobote... > Wiem ze 'trojka' ma, ale ktos mi mowil ze 'jedynka' tez. > > pozdrowienia dla mat-fizow o ile wiem - to w piątek 20-go było dopiero zebranie komitetu organizacyjnego nasza klasa -a (matura 73) spotyka się regularnie co 5 lat - w przyszłym roku też - może ktoś z tego rocznika tu zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc88 Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 22:50 falszywy alarm ... ech ... Drzyzga to byl gosc .. Moldawa sie do niego ani nie umywal. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurek Re: I LO 18.11.02, 00:07 lejecie mi miód na serce.... kończyłem w 85 (ło Jezu jak to dawno było) pamiętam Drzyzgę (co za łoś) Obaczową, Barabaszową, Michalikową (zwaną mendzą), Banaczków, "Leonida" Drohojowskiego, Malendowicz i kilka innych osób. Wesoła to była szkoła a i czasy ciekawe. Pamiętam gdy pojechaliśmy na wycieczkę do Krakowa do muzeum naszego wspaniałego patrona ilicza i cała klasa rymneła na kolana przed portretem wodza i jego ślubnej Nadzieżdy. Do dziś mnie ściska w dołku jak sobie wspomnę oczy tych babek z muzeum, wielkie jak spodki. Ale, ale a kto pamięta Konia (Koniecznego), do kiedy uczył? Może zrobimy konkurs na najlepszą końską dygresję... PS. pozdrawiam cię quba serecznie Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 18.11.02, 00:41 dyzurek napisał: > lejecie mi miód na serce.... > kończyłem w 85 (ło Jezu jak to dawno było) > pamiętam Drzyzgę (co za łoś) Obaczową, Barabaszową, Michalikową (zwaną > mendzą),Banaczków, "Leonida" Drohojowskiego, Malendowicz i kilka innych osób. > Wesoła to była szkoła a i czasy ciekawe. > Ale, ale a kto pamięta Konia (Koniecznego), do kiedy uczył? Może zrobimy > konkurs na najlepszą końską dygresję... miło,że jeszcze ktoś te zamierzchłe czasy pamięta - Obaczowa była moją wychowawczynią, Michalikowa (mendzówa) była dla nas "odpoczynkiem po "krwawej Wandzi" Tajnertowej, która wlepiała lufę zanim delikwent zaczerpnął oddechu aby odpowiedzieć, a ś.p. Banaczek bardzo mi pomógł przełamać obawy i w ogóle złożyć papiery na te studia o których marzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
minyacollo Re: I LO 18.11.02, 13:36 Jak miło!!! Tylu entuzjastów I-go LO!!! Trudno się dziwić. Ja też z rozrzewnieniem wspominam te posępne mury, gorzej z wychowawczynią- panią S.....ką, uwzięła się na mnie... :) Ale kiedy przypomnę sobie jak tam smakowały papierosy... szczególnie na wszelakich próbach w auli, w sali przy kurtynie, z oknami wychodzącymi na browar... :) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 18.11.02, 14:46 minyacollo napisała: > Jak miło!!! Tylu entuzjastów I-go LO!!! Trudno się dziwić. jasne - od czasu matury spotykamy sie klasą reularnie co 5 lat > Ale kiedy przypomnę sobie jak tam > smakowały papierosy... szczególnie na wszelakich próbach w auli, w sali przy > kurtynie, z oknami wychodzącymi na browar... :) albo w amfiteatrze za Domem Harcerza ;-) - i te pączki z "Pszczółki".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurek Re: I LO IP: *.stacje.agora.pl 18.11.02, 19:55 > albo w amfiteatrze za Domem Harcerza ;-) - i te pączki z "Pszczółki".... Pączki? Ja pamiętam cistka z budyniem! Aha myśmy chodzili palic do baru Stop (dla młodszej widowni chodzi o dzisiejszy punkt bookamcherski). Apeluje jeszcze raz. Kto pamięta Konia od geografii! Tylko ja? To straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 19.11.02, 15:07 Gość portalu: dyzurek napisał(a): > Apeluje jeszcze raz. Kto pamięta Konia od geografii! Tylko ja? To straszne. no cośTy - jak mogłabym go zapomnieć, ale Ty pytałeś o powiedzonka - a tych nie pamiętam, pamiętam natomiast że był opiekunem ZMS-u o ile wiecie co to takiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: I LO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 04:42 czyżby chodziło o japońskie przysłowia ...? ja pamiętam zbiórki na "lampy" do projektora ... wybór był prosty, albo lampa, albo kartkówka z rocznika statystycznego (podaj produkcję ryżu w Zimbabwe (np.)) Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: I LO 06.12.02, 10:01 meg_s napisała: > Gość portalu: dyzurek napisał(a): > > > Apeluje jeszcze raz. Kto pamięta Konia od geografii! Tylko ja? To straszne > . > > no cośTy - jak mogłabym go zapomnieć, ale Ty pytałeś o powiedzonka - a tych nie > > pamiętam, pamiętam natomiast że był opiekunem ZMS-u o ile wiecie co to > takiego ;-) tak a potem pierwszy się zapisał do Solidarniości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modus Re: I LO IP: *.wanadoo.be 09.12.02, 21:20 Kochani! Mature zdawalem w 1969 roku. Sa lepsi? A Kon? To byla cikawostka zoologiczna...Byla w klasie dziewczyna,Malgorzata, ktora zapisywala w specjalnym zeszycie jego wypowiedzi. Gdyby to wydac dzisiaj w formie ksiazkowej...Ale byli tez nauczyciele z duza klasa: Pani Samolewiczowa, Pani Kwiatkowa. Ale kto je pamieta? To juz tyle lat minelo? A ja sie czuje ciagle tak mlodo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: I LO IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 13:10 Gość portalu: dyzurek napisał(a): > Pączki? Ja pamiętam cistka z budyniem! Aha myśmy chodzili palic do baru Stop > (dla młodszej widowni chodzi o dzisiejszy punkt bookamcherski). kurcze za moich czasów to działały palarnie w klopach, w tym jedna koedukacyjna w męskim na wysokim parterze, a z knajp to się chodziło na dużej przerwie do "Browaru" na browara, a jak w czerwcu "Browar" szedł zawsze do remontu, to się baną 4 dwa przystanki jechało do "Turystycznego" wywalało dwa piffka i zdążyło się jeszcze czwóreczką wrócić na następne lekcję, ciekawe czy ktoś oprócz az pamięta te czasy > Apeluje jeszcze raz. Kto pamięta Konia od geografii! Tylko ja? To straszne. ja pamiętam jak koło wejścia od strony boiska stała taka duże skrzynia z papendeklu i pisało na nie "SUCHY CHLEB" i ktos dopisał "DLA KONIA" i był miesiąc wesołości aż się zorientował... pozdrawiam MIłosz Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: I LO 06.12.02, 09:03 Gość portalu: Miłosz napisał(a): > Gość portalu: dyzurek napisał(a): > > Pączki? Ja pamiętam cistka z budyniem! Aha myśmy chodzili palic do baru St > op > > (dla młodszej widowni chodzi o dzisiejszy punkt bookamcherski). > > kurcze za moich czasów to działały palarnie w klopach, w tym jedna koedukacyjna > > w męskim na wysokim parterze, a z knajp to się chodziło na dużej przerwie > do "Browaru" na browara, a jak w czerwcu "Browar" szedł zawsze do remontu, to > się baną 4 dwa przystanki jechało do "Turystycznego" wywalało dwa piffka i > zdążyło się jeszcze czwóreczką wrócić na następne lekcję, ciekawe czy ktoś > oprócz az pamięta te czasy > > > Apeluje jeszcze raz. Kto pamięta Konia od geografii! Tylko ja? To straszne > . > WSZYSCY PAMIĘTAJA KONIA OD GEOGRAFII a te tabelki o zbiorach w różnych krajach, z których pytał! qurce! to były czsy, no nie ? > ja pamiętam jak koło wejścia od strony boiska stała taka duże skrzynia z > papendeklu i pisało na nie "SUCHY CHLEB" i ktos dopisał "DLA KONIA" i był > miesiąc wesołości aż się zorientował... > > pozdrawiam MIłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika wilczek Re: I LO IP: 62.211.26.* 31.12.02, 17:08 witam Cie ! skonczylam 1 liceum w Zabrzu w 1977 roku. Od 25 lat mieszkam w Italii. Chetnie nawiazalabym kontakty ze starymi kolegami z tej szkoly ! pozdrawiam . Monika . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika wilczek Re: I LO IP: 62.211.26.* 31.12.02, 17:08 witam Cie ! skonczylam 1 liceum w Zabrzu w 1977 roku. Od 25 lat mieszkam w Italii. Chetnie nawiazalabym kontakty ze starymi kolegami z tej szkoly ! pozdrawiam . Monika . Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: I LO 03.01.03, 12:05 Gość portalu: monika wilczek napisał(a): > witam Cie ! > skonczylam 1 liceum w Zabrzu w 1977 roku. > Od 25 lat mieszkam w Italii. > Chetnie nawiazalabym kontakty ze starymi kolegami z tej szkoly ! > pozdrawiam . Monika . Moniko ! zdawalam mature w tym samym roku ! pozdrawiam ! Chodzilam do klasy prof.Obaczowej, a TY - w czyjej klasie byłas? quba Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 03.01.03, 15:22 quba napisał: > Moniko ! zdawalam mature w tym samym roku ! pozdrawiam ! Chodzilam do klasy > prof.Obaczowej, a TY - w czyjej klasie byłas? > quba ja też, ja też :-))))))))))) tzn nie w tym samym roku, ale też u Obaczowej, w tym roku mamy swój zjazd - jak co 5 lat, Obaczowa też jest zawsze obecna Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: I LO 03.01.03, 16:23 meg_s napisała: > quba napisał: > > > Moniko ! zdawalam mature w tym samym roku ! pozdrawiam ! Chodzilam do klas > y > > prof.Obaczowej, a TY - w czyjej klasie byłas? > > quba > > ja też, ja też :-))))))))))) > > tzn nie w tym samym roku, ale też u Obaczowej, w tym roku mamy swój zjazd - jak > > co 5 lat, Obaczowa też jest zawsze obecna chodzilas z Tadziem B. reżyserem z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: I LO 22.11.03, 08:39 quba napisał: > chodzilas z Tadziem B. reżyserem z Krakowa? TAK :-))))))))))) (do klasy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: I LO IP: 80.51.236.* 22.11.03, 23:11 Ja chodzilam w latach 88-92,klasa b - same "baby".Może któraś sie odezwie.pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: I LO IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:22 Szukam kontaktu z ludzmi którzy kończyli I LO w 92 r. szczególnie dziewczyny z klasy B,odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś