Gość: luk IP: *.za.digi.pl 23.02.07, 19:52 chciałem sie dowiedziec jaką lokalną prase chętniej i czesciej czytacie? Czy jest to GŁOS Zabrze i RŚl czy może Nowiny Zabrzańskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zły Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:55 Nowiny Zabrzańskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzak Re: Lokalna prasa IP: *.jota.za.digi.pl 23.02.07, 20:02 Nowiny Zabrzańskie są bardzo, bardzo ŻAŁOSNE !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Re: Lepij się palą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:29 nowiny są lepsze na rozpałkę w piecu,ale zaś głosu jest więcej///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Lepij się palą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:56 Nowiny Zabrzańskie- więcej wiadomośći, prawdy o mieście - mniej stronniczości i bajeczek niż w Głosie Zabrza i RŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:28 Ja nie kupuje ani Głosu zabrza i rudy sl ani Nowin zabrzanskich nie ma w tych gazetach nic ciekawego szkoda kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 03:06 Matole Zabrzański, czytaj uważnie te gazety to zobaczysz wtedy o co chodzi w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Lokalna prasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:50 Ja czytam Głos Zabrza, i zawsze wyczytam coś ciekawego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Lokalna prasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 16:09 Lokalna prasa - to bzdury i pogoń za sensacją , coś usłyszą lub zobacza i zrobią z tego aferę bez żadnych potwierdeń. Te gazety nadaja sie tylko na podpałkę (bez czytania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:02 i ten załosny pisarczyna Jarasz. Zal chłopa, bo o gó..e nawet story zrobi. Kompleks nędznego pisemka robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Lokalna prasa IP: *.bater.net.pl 25.02.07, 10:28 Ja czytam Gazetę Gliwicką+Zabrze. Przynajmniej jest darmowa i nie zajmuje się głupstewkami w stylu Głosu i Nowin... Chyba nie jestem jedyną czytelniczką tej gazety w Zabrzu? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Lokalna prasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:28 W głosie najciekawsze są horoskopy i ogłoszenia, reszta to zwykła szmira. Wolę Nowiny Zabrzańskie opisują wydarzenia ściśle i bez zbędnych komentarzy stronniczych pismaków. Przerobiłem ogrzewanie i już nie potrzebuję tyle makulatury więc głosu już nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 21:42 Pan Jarasz przestał być "gwiazdą" kiedy jego stały obiekt do pisania odszedł do Krakowa czli Pan Janiusz W , a drugi przestał być prezydentem miasta. Zgadzam się iż to jes pismak a nie dziennikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .l Re: Lokalna prasa IP: *.e-zabrze.pl 07.06.07, 10:33 Pan Jarasz stał się przydup..em Pani Mańki. Tak się sprostytuować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk_oil Re: Lokalna prasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:39 a ja czytam goscia niedzielnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymke Re: Lokalna prasa IP: *.debacom.pl 26.02.07, 20:12 Jarasz to dziennikarz jak z koziej dupy trąbki. Ma kompleks Dziennika Zachodniego, bo tam mu podziękowali za współpracę. A teraz pisząc w GZ uważa się za najlepszego dziennikarza świata. Załosne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:57 www.zabrzanie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek69 Re: Lokalna prasa IP: *.bater.net.pl 28.02.07, 23:15 czytal ktos gazete gliwicka? oni tam tez o zabrzu pisza... podobno maja jakas umowe z um i szulikowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Lokalna prasa IP: *.bater.net.pl 01.03.07, 12:16 a gdzie to mozna kupic? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram a co mnie gazeta gliwicka obchodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 14:04 Czytam zarówno Głos jak i Nowiny. Jesli chodzi o Głos to przeważają artykuły dot. problemów społecznych, a w Nowinach więcej jest nt. gospodarki. Żeby mieć opinię o miescie i jego problemach to trzeba czytac wszystko. Żadna gazeta na swiecie nie jest obiektywna w 100% wiec laików proszę o to żeby się nie wypowiadali w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: a co mnie gazeta gliwicka obchodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:36 Popieram wypowiedz "gram " wolność slowa to nie prawda objawiona tylko swoboda wypowiedzi. Dobrze jest znać autora i jego poglądy aby ocenić opinie przez niego pisane a już bezwzględnie znać właściciela który płaci dziennikarzowi np. Telewizja GTV podległa prezydentowi i wszystko jasne Dziennik Zachodni kiepsko placi i pracują tam przekupni dziennikarze np. Marzena Puchała swego czasu zatrudniana przez Szefa ZIS za uległość do Gołubowicza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecenas Re: a co mnie gazeta gliwicka obchodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:49 Panie "slimfast" czy kto tam .. dzięki za cytowanie moich myśli ale znajdz sobie swoje "pseudo" i pisz na wlasne konto. jak cytujesz to podpisz cytat a nie podszywaj się pod autora. P.S. Zdania nie zmieniłem mimo upływu czasu i punktu siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Philip_the_Great Re: a co mnie gazeta gliwicka obchodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:57 niestety, sytuacja wygląda tak, że o tym samym wydarzeniu różne media piszą inaczej, albo nawet w jednych piszą a w innych nic,trzeba się nieco orientować w ogólnej sytuacji, wiedzieć who is who, kto płaci itd. bez tej wiedzy dajemy sobą manipulować. przy dobrze funkcjonujących mediach lokalnych prawie zanika komunikacja spontaniczna, tzn. plotka. u nas jak widać ma się świetnie. magistrat już się dogadał i z nowinami i z głosem. panu bogu świeczkę a diabłu ogarek. trzeci się nie utrzyma - ekonomicznie niemożliwe. czasem spojrzenie z dystansu (gliwic czy katowic) jest ożywcze, ale jak ktoś nie siedzi w środku to nie wie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: a co mnie gazeta gliwicka obchodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 15:12 wg mnie ostatnio Glos doluje, no ale sezon ogorkowy za pasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al-ba Re: Lokalna prasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 17:54 Od kiedy GZ i NZ uległy czarowi naszej pani Prezydent i zajmują się jej lansowaniem zamiast faktycznymi problemami mieszkańców - nie kupuję, nie czytam. Radzę jednak przyjrzeć się tak po sąsiedzku "Wiadomościom Rudzkim" - aż zazdrość bierze. Rudzianie to nawet swój tygodnik mają na poziomie - gazeta o Nich i dla Nich. Tam nie ma miejsca na jakieś fantas magorie jak u nas o księżnej Margaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varia Re: Lokalna cenzorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:36 Cenzorowaniem wszelkich okolicznych mediów namiętnie zajmuje się rzeczniczka magistratu, nabytek z Gliwic za poprzedniej władzy, podobnie jak pani dyrektor /już na szczęście była/ DMiT. Poprzedni rzecznik przynajmniej umiał pisać, zaś ta pani od lat nie rozumie pojęcia autoryzacja. Tyle, że lansuje raczej siebie, więc dziennikarze unikają jej i tego urzedu jak ognia piekielnego. Wychodzi z tego niezły antypiar, ale widać Zabrze to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: Lokalna prasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:10 al-ba skoro nie kupujesz i nie czytassz to nie wypowiadaj sie, bo trudniej o wieksza kompromitacje - taka rada Odpowiedz Link Zgłoś