Gość: aga IP: *.stk.vectranet.pl 02.03.07, 20:55 dlaczego niektórzy wygladają jakby wybierali sie sprzątać na działkę,chodzą w porozciąganych swetrach lub bluzach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konik Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:04 Może pochodzą z Domu Kultury z Kończyc ? To teraz I liga urzędników Zabrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:45 Urząd Miejski to nie rewia mody tylko miejsce pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 03.03.07, 20:59 właśnie ,nie ma być rewii mody i różowych sweterków lub rozciągniętych czarnych tylko schludny ubiór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:00 bo dostają 800 zł na rękę, więc nie wydziwiaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:09 Urzędasie jeden, co ty pociskasz kit! Dostajesz na łapkę 2 000 lub 3 000 tys i ściemniasz tutaj i mydlisz oczy, że dostajesz 800 zł. DO ROBOTY A NIE BĄKI ZBIJAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:11 ja dostaje 3.500tys na reke i gowno robie :) patrze na was frajerow zapieprzajacych dziennie do pracy i placacych podatki co by mi starczylo na nowe futro, auto, mieszkanie etc. pracujcie, pracujcie, bo chcialabym podwyzke w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handlarz Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:46 Popieram bo uczciwie pracując jeszcze nikt się niczego nie dorobił. Ja robiąc czarne interesy w ciągi zaledwie kilku lat wybudowałem sobie dom, kupiłem dwa luksusowe samochody a na koncie w banku szwajcarskim leży niezła sumka. Teraz tylko piorę brudne pieniądze i też się śmieję z tych co ciężko pracują. ha ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 03.03.07, 11:00 W UM są ogromne kominy płacowe. Najgorsze to to, że nie liczy sie ani wykształcenie, ani doswiadczenie zawodowe czy umiejętnosci, ani staż pracy tylko ...układy i siła przebicia, a nawet niewybredny "język" . |ZAGADKA: Kto z "Inspektorów" ma największą pensyjkę, no kto?. To nie jest trudne do odgadnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:31 Rduchowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:09 ja akurat nie zarabiam 800 na rękę tylko 1800 ale mam 20 lat stażu pracy natomiast osoby pracujące na sali obsługi, te z kilkuletnim stażem - 800, starsze 1200... kokosy, co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:34 Co do ubioru to nie dziwota.Zobaczcie jak chodzi ubrana pani prezydent. W tym samym"mundurku" od rana do wieczora. CO pensji pani R, no cóż nikt tak blisko nie był Werety jak ona. Oprócz języka ma jeszcze inne zdolności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:27 Zartujesz Mieszkanka? Mówisz serio ze R. tak blisko W. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:55 no R. i W. dobrali się tuszą i urodą... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korek Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:49 mundurek pani prezydent to pół biedy. najgorszy jest wydobywając się spod niego przykry zapach i sypiący sie wokół łupież...bue. Owłosione nogi obrosły już legendą :(. To okropne, ale jeśli "góra" daje taki przykład to urzędaskom nie ma się co dziwić. Uważam jednak, że niskie zarobki kogokolwiek nie są wytłmaczeniem ani dla braku higieny ani dla niedbalstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 05.04.07, 20:05 a jak jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowni Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 03.03.07, 13:14 A ja mam prawie 30 letni staz pracy, odpowiednie kwalifikacje , doświadczenie zawodowe ... i co z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Córka Radnego Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:54 > A ja mam prawie 30 letni staz pracy, odpowiednie kwalifikacje , doświadczenie > zawodowe ... i co z tego! jak się ma szerokie plecy to cała reszta jest nie ważna w naszym UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:04 Jako córka radnego chyba nie masz powodów do narzekań. Tatuś postara ci się coś załatwić. Wystarczy tylko poprosić;) Wszyscy wiedzą jak odbywało się zatrudnianie za poprzedniej ekipy. Wystarczyło podsunąć papierek, skutkiem tego wiele laluni błądzi po korytarzach UM, kręcąc bioderkami, a i wielu kolesiów ćmi papieroski nie plamiąc się pracą. Ale to zrozumiałe. Brak im obycia;( A może by tak przeszkolić niedouczony urzędniczy narybek, jak należy reprezentować tę grupę zawodową? Zresztą na ten temat wystarczy sobie po prostu poczytać odpowiednią literaturę.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 04.03.07, 13:56 szokują zarowno niechluje, jak i wypicowane z pępkami na wierzchu i wyleniałym biustem przed oczami petenta... Brak kultury ale i brak nadzoru! karygodne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podin Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:44 Czy to prawda , że sekretarz miasta wyciąga misięcznie okoł 12 tyś zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ******* Re: wygląd urzędników IP: *.jota.za.digi.pl 04.03.07, 14:33 Urzędnicy w UM to tacy plotkarze,kazdy każdego za plecami obgaduje,połowe to bym zwolniła bo nie wiadomo co sobie wyobrażają. Nie będe chciała tam pracować na stałe,nie chce przesiąknąć tym towarzytswem.Człowiek się tam wypala i na starość się robi zrzędliwy i zgorzkniały feeeee.I wspólpraca pomiedzy Wydziałami tez nie jest najlepsza, więc co dopiero taki biedny petent ma pozałatwiać.Ale wierze że kiedys Ci ludzie odejda na emeryturę i przyjda nowi młodzi chętni do współpracy i bardziej życzliwi.Oby!!! I oczywiście nie mówie tu o wszytskich Urzędnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 04.03.07, 15:41 Są Wydziały przyjazne petentom więc nie oceniajcie pochopnie. Nie wszystkie Wydziały znajduja się w głownych budynkach..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucek Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:52 Nie uogólniajcie tak! Nie wszyscy urzędnicy są bee! Miałem kiedyś do czynienia z Panią Ewą z pokoju nr.58 starego urzędu- totalne zaskoczenie: jest jak najbardziej kompetentna, miła dla petentów, udziela rzeczowych informacji, a ponadto ubiera sie bardzo stosownie do zajmowanego stanowiska. Nie świeci żadnymi cycami nie obnosi się gołym pępkiem, nie nosi powyciąganych swetrów! Jest moim zdaniem osoba na właściwym miejscu. I tak trzymać Pani Ewo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 05.03.07, 20:06 wyjątki potwierdzają regułę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 11.03.07, 11:49 to była Ewunia S ? moze tam przypadkowo była na kawce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:37 urzednik powinien byc schludnie odziany ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chubercik Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 06.03.07, 17:51 wyście ludzie jeszcze nie widzieli wice-dyrektora Ecika z MOPRU, łon wyglondo choby jaki blokers nosi bluza ze kapturem i galoty moro jak Fidel! Ten to dopiro urongo powagi urzendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayk Re: wygląd urzędników IP: *.crowley.pl 06.03.07, 18:28 prawda jest taka, że nie ma żadnych uregulowań na temat stroju urzedników. Owszem, poszło kiedyś pismo o nagannym wyglądzie ("nagie torsy kobiet") ale z tego co pamietam, było tak napisane, że głównie wywołało śmiech w UM i zabrzańskiej prasie:) Ja chciałbym do pracy przychodzić w marynarce i eleganckiej koszuli ale...wybaczcie, jak się dostaje 800-1000 zł na rękę a ma się inne wydatki związane z życiem, to nie ma szans na taki strój. Ktoś wyżej oburzył się, że kłamiemy pisząc o 800 złotych miesięcznie - chciałbym żeby tak było. Prawda jest taka, że zarobki większości młodych urzędników tak wyglądają a i pozostają niezmienne w wielu wydziałach od lat! Oraz...zgodzę się z tym co pisała młoda urzędniczka (lub stażystka;))...tak to niestety wygląda, że takie warunki pracy i płacy z czasem łamią postawę urzędników robiąc z nich to czym rażą Petentów. Niestety, bardzo ciężko jest się temu wpływowi oprzeć. Ale jest coś co pomaga: uznanie i uśmiech Petentów. Wiesz, że jesteś wtedy na odpowiednim miejscu. Chociaż brzmi to banalnie, dla mnie to jedyna rzecz, która mnie jeszcze trzyma w UM. Dlatego, jak narzekacie na wszystkich urzędników nieustannie wytykając im jacy są beznadziejni, niekompetentni itp. pomyślcie jak cholernie niesprawiedliwe jest takie uogólnianie i jak przyczyniacie się do wzrostu ich frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:10 Szanowni petenci, pewnie wielokrotnie zastanawialiście jak i gdzie możecie poskarżyć się na niemiłego, niegrzecznego, chamskiego urzędnika, często też tak robiliście... a czy kiedykolwiek pomyśleliście o tym co ma zrobić młody urzędnik/urzędniczka lub osoba odbywająca staż, która została zbluzgana, zmieszana z błotem i obrażona przez mieszkańca Zabrza?? KTO JEJ pomoże??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędniczka Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 07.03.07, 16:16 Niech młodzi urzędnicy tak nie narzekają na płace. Dopiero co wielu z nich zaczęło pracować. Wszyscy ten etap przechodziliśmy, a zawsze jest "za mało" i chciałoby się więcej zarabiać. Starsi też o tym marzą, a często po bardzo wielu latach pracy, nasze pensje również nie należą do wysokich, pomimo doświadczenia zawodowego, kwalifikacji czy wyższego wykształcenia.... A schludny wygląd zależy od człowieka, a nie od wysokości pensji. Dlatego zróbmy wszystko, aby godnie reprezentować nasz UM, pozatym to my Urzędnicy jesteśmy dla Zabrzan, a nie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maykk Re: wygląd urzędników IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 12:12 Schludny owszem, ale elegancki juz jak najbardziej zalezy od plac:> oraz....jak to ' niech nie narzekaja' na niskie zarobki? Pani Urzedniczko, czy zarabianie przez 4-7 lat tej samej malej pensji nie jest powodem do narzekania?ceny rosna, zycie drozeje, a place bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzedniczka Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 09.03.07, 16:18 To dotyczy wielu, nie tylko "młodych" urzędników. Wcale nie uważam, że zarabiamy dużo. Też jesteśmy "daleko w tyle ..." . W UM zarobki są bardzo zróżnicowane,, a my "pospolici urzednicy" jesteśmy bezradni, Pozatym przez lata "zagubiło się" niejedno podanie do Prezydenta w/s podwyżki. To się zdarza dość często. Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam Re: wygląd urzędników IP: 217.11.130.* 13.03.07, 14:36 Rada na te żale jest prosta ( ja tak zrobiłam ) odejść z urzędu, ale sama wiem jak trudno bo przecież taki tam świety spokój, luzik, ploteczki, zakupy itd. Ale ja tak zrobiłam no i narzekam - pracuje prywatnie rioboty więcej ale i zarabiam. czasem trzeba mieć trochę odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wygląd urzędników IP: *.org 18.04.07, 21:31 pewnie siedzisz sobie w sekretariacie i kawke pijesz cały dzień zejdz na dół i pozapie..j jak sla obsługi to wtedy byś wiedziała ze co kase bierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 21.03.07, 20:19 wybacz-ale stażyści albo początkujący urzednicy musza relatywnie mniej zarabiać...to jest normalne! ale wygląd, zachowanie, - to podstawa pozytywnej administracji, etyka zawodowa, itp. UM Zabrze to nędza w porównaniu z Rudą Ślaską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni31 Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:43 byłem kiedyś załatwiać jakieś sprawy w wydziale komunikacji i była tam młoda dziewczyna - "pieknie wydekoltowana" jak się 2 razy nachyliła szukając jakiś papierów ... to aż mi się ciepło zrobiło - a chyba nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 09.03.07, 19:46 jeśli młoda to przynajmniej się przyjemniej patrzy ,ale te starsze to dopiero wyglądają gorzej niż baby z targu,do tego niektóre chyba powinny już dawno temu wnuki bawić a nie zajmować miejsce młodym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tut Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:33 albo spakować się i na cmentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urz Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 10.03.07, 13:35 No cóż, nic dodać , nic ująć ...To są Ci "Młodzi", ta nasza "przyszłość".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 11.03.07, 17:18 żenada, kase dużą ale od siebie nic nie wymagać...W czasie pracy wyskoczyć na miasto po zakupy (nawet po Platanie biegają...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubuś Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:42 Jaką my jesteśmy przyszłością dla tego kraju jeśli tu niema dla nas przyszłości. Jak skończę szkołę to wyjeżdżam z tego kraju na stałe tam gdzie jest praca i normalne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuteczne kalesony kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 11:55 tylko sie spękaj. kończ studia i wyjazd na zmywak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:59 Lepsze to niż żyć w tym bagnie zwanym Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:50 Na zmywak? Haha może Ty z Twoim marnym zawodowym wykształceniem. Ja dostałem normalną pracę w Motoroli we Francji. Zarabiam tyle, że stać mnie na utrzymanie mieszkania i samochodu, mogę sobie pozowolić na przylot do Polski 2 razy w miesiącu, stać mnie na wakacje w Japonii etc. I nie kpij człowieku z ludzi wyjeżdżających zagranice, bo zwyczajnie im zazdrościsz. Przykro Ci, że tkwisz w bagnie, dookoła chlew, bydło i plebs. Na nic Cię nie stać ani samą swoją osobą niewiele reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuteczne kalesony Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 15:03 CO, pajacu, traktują cie tam jak gów.. z Polski i chcesz się na forum dowartościować. uważaj żeby ci śrubokręt nie przyrósł do ręki od tej roboty w motoroli. nieudacznicy co nie potrafią sobie poradzić w Polsce muszą brać byle robotę co żaden francuz się jej nie chwyci. na taśmie , na gnieździe czy na zmywaku - wszystko wam jedno. w Polsce spoko da się dużo zarabiać i dojść do większych majątków niż na zachodzie. trza mieć tylko głowę na karku i chęci do pracy a nie tylko łapy do roboty dla głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 13.03.07, 20:09 nie zgadzam się z Tobą, trzeba mieć i odwagę i hart żeby zaczynać daleko od domu nowe życie-podziwiam niektórych-ale czasem to desperacja! mnie potrzeba chyba kopniaka żeby zaryzykować. Nie oceniaj krytycznie innych-kazdy ma swoje racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuteczne kalesony Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 22:45 ok. nie wszyscy jadą na zmywak. ludzie robią tam też kariery nawet jak zaczynają od pracy fizycznej. ale wnerwił mnie ten klient powyżej bo wydaje mu się że jest w niebie. pojechał... ok. no i niech tam kręci tym śrubokrętem ale jak nie ma szacunku dla ludzi w Polsce i pisze to na polskim forum to niech się spodziewa takich i gorszych słów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 16.03.07, 18:52 jasne, to fakt. Ale trzeba sie powstrzymać od wrzucania wszystkich do jednego wora. a tak przy okazji, chciałabym, żeby to forum było troche przyjaźniejsze. A tu sie tylko jadem żmijnym operuje, zauważyc że strasznie sie tu niektórych próbuje oczernić-bez prawa obrony, bo i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 18.03.07, 17:15 pozdrowionka dla oszołomów z tego fora...max, re, innych w tym poziomie wypowiedzi- szkoda komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOJO Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 12:59 ze zmywaka to chyba przyszla nowa panienka (a wlasciwie leciwa kobitka) do sekretariatu. Ma czesto plastikowa marynarke, wiec dobrze zer jej nie sciasga bo mogloby byc przykro....no i na schludna to ona nie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 22.04.07, 10:39 żeby przynajmniej z wiekiem tym paniom przyszło wiecej wiedzy i taktu---to by było super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxiiixxx Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.07, 11:01 Żałosne! Gó.. Ci do ubioru urzędników! Przychodzisz tam coś załatwić czy ich może pooglądać, by móc skrytykować na forum? Pracuje w UM i sądzę, że to, co mam na sobie ma akurat najmniejsze znaczenie. Chodzę w tym, w czym mi wygodnie, nie żyjemy w średniowieczu! Mam pytanie: czy Ty kiedy idziesz do urzędu to zakładasz na siebie coś niezwykle przyzwoitego, by nie zgorszyć urzędników? Nie wydaje mi się, a to działa w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 15.04.07, 17:40 przykro mi urzędniku to czytać, bo powinno sie pracowac w urzędzie w stroju urzedowym, a nie z pępkiem na wierzchu, albo niechlujnym dresie, bo tobie tak wygodnie. Zapraszam do UM Ruda Śl - pouczyć sie proszę od tamtych urzedników...lepiej późno, niż wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:08 Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś