Dodaj do ulubionych

wygląd urzędników

IP: *.stk.vectranet.pl 02.03.07, 20:55
dlaczego niektórzy wygladają jakby wybierali sie sprzątać na działkę,chodzą w
porozciąganych swetrach
lub bluzach?

Obserwuj wątek
    • Gość: konik Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:04
      Może pochodzą z Domu Kultury z Kończyc ? To teraz I liga urzędników Zabrza.
    • Gość: star Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:45
      Urząd Miejski to nie rewia mody tylko miejsce pracy
      • Gość: rr Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 03.03.07, 20:59
        właśnie ,nie ma być rewii mody i różowych sweterków lub rozciągniętych czarnych
        tylko schludny ubiór
    • Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:00
      bo dostają 800 zł na rękę, więc nie wydziwiaj!!
      • Gość: sic Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:09
        Urzędasie jeden, co ty pociskasz kit! Dostajesz na łapkę 2 000 lub 3 000 tys i
        ściemniasz tutaj i mydlisz oczy, że dostajesz 800 zł. DO ROBOTY A NIE BĄKI
        ZBIJAĆ!
        • Gość: ja Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:11
          ja dostaje 3.500tys na reke i gowno robie :) patrze na was frajerow
          zapieprzajacych dziennie do pracy i placacych podatki co by mi starczylo na nowe
          futro, auto, mieszkanie etc.

pracujcie, pracujcie, bo chcialabym podwyzke w tym roku.
          • Gość: Handlarz Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:46
            Popieram bo uczciwie pracując jeszcze nikt się niczego nie dorobił. Ja robiąc
            czarne interesy w ciągi zaledwie kilku lat wybudowałem sobie dom, kupiłem dwa
            luksusowe samochody a na koncie w banku szwajcarskim leży niezła sumka. Teraz
            tylko piorę brudne pieniądze i też się śmieję z tych co ciężko pracują. ha ha..
            • Gość: pracownik Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 03.03.07, 11:00
              W UM są ogromne kominy płacowe. Najgorsze to to, że nie liczy sie ani
              wykształcenie, ani doswiadczenie zawodowe czy umiejętnosci, ani staż pracy
              tylko ...układy i siła przebicia, a nawet niewybredny "język" .
              |ZAGADKA: Kto z "Inspektorów" ma największą pensyjkę, no kto?. To nie jest
              trudne do odgadnięcia.
              • Gość: ewka Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:31
                Rduchowa ?
        • Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:09
          ja akurat nie zarabiam 800 na rękę tylko 1800 ale mam 20 lat stażu pracy
          natomiast osoby pracujące na sali obsługi, te z kilkuletnim stażem - 800,
          starsze 1200...
          kokosy, co??
          • Gość: mieszkanka Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:34
            Co do ubioru to nie dziwota.Zobaczcie jak chodzi ubrana pani prezydent. W tym
            samym"mundurku" od rana do wieczora. CO pensji pani R, no cóż nikt tak blisko
            nie był Werety jak ona. Oprócz języka ma jeszcze inne zdolności
            • Gość: ? Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:27
              Zartujesz Mieszkanka? Mówisz serio ze R. tak blisko W. ??
              • Gość: j Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:55
                no R. i W. dobrali się tuszą i urodą... ;-)
            • Gość: Korek Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 19:49
              mundurek pani prezydent to pół biedy. najgorszy jest wydobywając się spod niego
              przykry zapach i sypiący sie wokół łupież...bue. Owłosione nogi obrosły już
              legendą :(. To okropne, ale jeśli "góra" daje taki przykład to urzędaskom nie ma
              się co dziwić. Uważam jednak, że niskie zarobki kogokolwiek nie są wytłmaczeniem
              ani dla braku higieny ani dla niedbalstwa
              • Gość: eee Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 05.04.07, 20:05
                a jak jest teraz
          • Gość: pracowni Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 03.03.07, 13:14
            A ja mam prawie 30 letni staz pracy, odpowiednie kwalifikacje , doświadczenie
            zawodowe ... i co z tego!
            • Gość: Córka Radnego Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 16:54
              > A ja mam prawie 30 letni staz pracy, odpowiednie kwalifikacje , doświadczenie
              > zawodowe ... i co z tego!
              jak się ma szerokie plecy to cała reszta jest nie ważna w naszym UM
              • Gość: lucky Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 22:04
                Jako córka radnego chyba nie masz powodów do narzekań. Tatuś postara ci się coś
                załatwić. Wystarczy tylko poprosić;) Wszyscy wiedzą jak odbywało się
                zatrudnianie za poprzedniej ekipy. Wystarczyło podsunąć papierek, skutkiem tego
                wiele laluni błądzi po korytarzach UM, kręcąc bioderkami, a i wielu kolesiów
                ćmi papieroski nie plamiąc się pracą. Ale to zrozumiałe. Brak im obycia;( A
                może by tak przeszkolić niedouczony urzędniczy narybek, jak należy
                reprezentować tę grupę zawodową? Zresztą na ten temat wystarczy sobie po prostu
                poczytać odpowiednią literaturę.Pozdr.
                • Gość: ... Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 04.03.07, 13:56
                  szokują zarowno niechluje, jak i wypicowane z pępkami na wierzchu i wyleniałym biustem przed oczami petenta...
                  Brak kultury ale i brak nadzoru! karygodne
          • Gość: podin Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:44
            Czy to prawda , że sekretarz miasta wyciąga misięcznie okoł 12 tyś zł ?
    • Gość: ******* Re: wygląd urzędników IP: *.jota.za.digi.pl 04.03.07, 14:33
      Urzędnicy w UM to tacy plotkarze,kazdy każdego za plecami obgaduje,połowe to
      bym zwolniła bo nie wiadomo co sobie wyobrażają. Nie będe chciała tam pracować
      na stałe,nie chce przesiąknąć tym towarzytswem.Człowiek się tam wypala i na
      starość się robi zrzędliwy i zgorzkniały feeeee.I wspólpraca pomiedzy
      Wydziałami tez nie jest najlepsza, więc co dopiero taki biedny petent ma
      pozałatwiać.Ale wierze że kiedys Ci ludzie odejda na emeryturę i przyjda nowi
      młodzi chętni do współpracy i bardziej życzliwi.Oby!!!
      I oczywiście nie mówie tu o wszytskich Urzędnikach.
      • Gość: Zabrzanin Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 04.03.07, 15:41
        Są Wydziały przyjazne petentom więc nie oceniajcie pochopnie. Nie wszystkie
        Wydziały znajduja się w głownych budynkach.....
    • Gość: Lucek Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:52
      Nie uogólniajcie tak! Nie wszyscy urzędnicy są bee! Miałem kiedyś do czynienia
      z Panią Ewą z pokoju nr.58 starego urzędu- totalne zaskoczenie: jest jak
      najbardziej kompetentna, miła dla petentów, udziela rzeczowych informacji, a
      ponadto ubiera sie bardzo stosownie do zajmowanego stanowiska. Nie świeci
      żadnymi cycami nie obnosi się gołym pępkiem, nie nosi powyciąganych swetrów!
      Jest moim zdaniem osoba na właściwym miejscu. I tak trzymać Pani Ewo:)))
      • Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 05.03.07, 20:06
        wyjątki potwierdzają regułę
      • Gość: ''' Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 11.03.07, 11:49
        to była Ewunia S ? moze tam przypadkowo była na kawce...
    • Gość: alojz Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 17:37
      urzednik powinien byc schludnie odziany !
      • Gość: chubercik Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 06.03.07, 17:51
        wyście ludzie jeszcze nie widzieli wice-dyrektora Ecika z MOPRU, łon wyglondo
        choby jaki blokers nosi bluza ze kapturem i galoty moro jak Fidel! Ten to
        dopiro urongo powagi urzendu!
        • Gość: mayk Re: wygląd urzędników IP: *.crowley.pl 06.03.07, 18:28
          prawda jest taka, że nie ma żadnych uregulowań na temat stroju urzedników.
          Owszem, poszło kiedyś pismo o nagannym wyglądzie ("nagie torsy kobiet") ale z
          tego co pamietam, było tak napisane, że głównie wywołało śmiech w UM i
          zabrzańskiej prasie:) Ja chciałbym do pracy przychodzić w marynarce i
          eleganckiej koszuli ale...wybaczcie, jak się dostaje 800-1000 zł na rękę a ma
          się inne wydatki związane z życiem, to nie ma szans na taki strój. Ktoś wyżej
          oburzył się, że kłamiemy pisząc o 800 złotych miesięcznie - chciałbym żeby tak
          było. Prawda jest taka, że zarobki większości młodych urzędników tak wyglądają a
          i pozostają niezmienne w wielu wydziałach od lat!
          Oraz...zgodzę się z tym co pisała młoda urzędniczka (lub stażystka;))...tak to
          niestety wygląda, że takie warunki pracy i płacy z czasem łamią postawę
          urzędników robiąc z nich to czym rażą Petentów. Niestety, bardzo ciężko jest się
          temu wpływowi oprzeć. Ale jest coś co pomaga: uznanie i uśmiech Petentów. Wiesz,
          że jesteś wtedy na odpowiednim miejscu. Chociaż brzmi to banalnie, dla mnie to
          jedyna rzecz, która mnie jeszcze trzyma w UM.
          Dlatego, jak narzekacie na wszystkich urzędników nieustannie wytykając im jacy
          są beznadziejni, niekompetentni itp. pomyślcie jak cholernie niesprawiedliwe
          jest takie uogólnianie i jak przyczyniacie się do wzrostu ich frustracji.
          • Gość: aart32 Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:10
            Szanowni petenci,
            pewnie wielokrotnie zastanawialiście jak i gdzie możecie poskarżyć się na
            niemiłego, niegrzecznego, chamskiego urzędnika, często też tak robiliście... a
            czy kiedykolwiek pomyśleliście o tym co ma zrobić młody urzędnik/urzędniczka
            lub osoba odbywająca staż, która została zbluzgana, zmieszana z błotem i
            obrażona przez mieszkańca Zabrza?? KTO JEJ pomoże???
            • Gość: Urzędniczka Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 07.03.07, 16:16
              Niech młodzi urzędnicy tak nie narzekają na płace. Dopiero co wielu z nich
              zaczęło pracować. Wszyscy ten etap przechodziliśmy, a zawsze jest "za mało" i
              chciałoby się więcej zarabiać. Starsi też o tym marzą, a często po bardzo wielu
              latach pracy, nasze pensje również nie należą do wysokich, pomimo doświadczenia
              zawodowego, kwalifikacji czy wyższego wykształcenia....
              A schludny wygląd zależy od człowieka, a nie od wysokości pensji.
              Dlatego zróbmy wszystko, aby godnie reprezentować nasz UM, pozatym to my
              Urzędnicy jesteśmy dla Zabrzan, a nie odwrotnie...
              • Gość: maykk Re: wygląd urzędników IP: *.ipt.aol.com 09.03.07, 12:12
                Schludny owszem, ale elegancki juz jak najbardziej zalezy od plac:>
                oraz....jak to ' niech nie narzekaja' na niskie zarobki?
                Pani Urzedniczko, czy zarabianie przez 4-7 lat tej samej malej pensji nie jest
                powodem do narzekania?ceny rosna, zycie drozeje, a place bez zmian...
                • Gość: Urzedniczka Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 09.03.07, 16:18
                  To dotyczy wielu, nie tylko "młodych" urzędników. Wcale nie uważam, że
                  zarabiamy dużo. Też jesteśmy "daleko w tyle ..." . W UM zarobki są bardzo
                  zróżnicowane,, a my "pospolici urzednicy" jesteśmy bezradni, Pozatym przez
                  lata "zagubiło się" niejedno podanie do Prezydenta w/s podwyżki. To się zdarza
                  dość często. Niestety!
                  • Gość: byłam Re: wygląd urzędników IP: 217.11.130.* 13.03.07, 14:36
                    Rada na te żale jest prosta ( ja tak zrobiłam ) odejść z urzędu, ale sama wiem
                    jak trudno bo przecież taki tam świety spokój, luzik, ploteczki, zakupy itd.
                    Ale ja tak zrobiłam no i narzekam - pracuje prywatnie rioboty więcej ale i
                    zarabiam. czasem trzeba mieć trochę odwagi
              • Gość: ja Re: wygląd urzędników IP: *.org 18.04.07, 21:31
                pewnie siedzisz sobie w sekretariacie i kawke pijesz cały dzień zejdz na dół i
                pozapie..j jak sla obsługi to wtedy byś wiedziała ze co kase bierzesz
          • Gość: ' Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 21.03.07, 20:19
            wybacz-ale stażyści albo początkujący urzednicy musza relatywnie mniej zarabiać...to jest normalne! ale wygląd, zachowanie, - to podstawa pozytywnej administracji, etyka zawodowa, itp. UM Zabrze to nędza w porównaniu z Rudą Ślaską
          • Gość: Antoni31 Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:43
            byłem kiedyś załatwiać jakieś sprawy w wydziale komunikacji i była tam młoda
            dziewczyna - "pieknie wydekoltowana"
            jak się 2 razy nachyliła szukając jakiś papierów ... to aż mi się ciepło
            zrobiło - a chyba nie o to chodzi.
    • Gość: ty Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 09.03.07, 19:46
      jeśli młoda to przynajmniej się przyjemniej patrzy ,ale te starsze to dopiero wyglądają gorzej niż baby z targu,do tego niektóre chyba powinny już dawno temu wnuki bawić a nie zajmować miejsce młodym
      • Gość: tut Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:33
        albo spakować się i na cmentarz
        • Gość: Urz Re: wygląd urzędników IP: 83.16.17.* 10.03.07, 13:35
          No cóż, nic dodać , nic ująć ...To są Ci "Młodzi", ta nasza "przyszłość"....
          • Gość: ... Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 11.03.07, 17:18
            żenada, kase dużą ale od siebie nic nie wymagać...W czasie pracy wyskoczyć na miasto po zakupy (nawet po Platanie biegają...)
          • Gość: Kubuś Re: wygląd urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:42
            Jaką my jesteśmy przyszłością dla tego kraju jeśli tu niema dla nas
            przyszłości. Jak skończę szkołę to wyjeżdżam z tego kraju na stałe tam gdzie
            jest praca i normalne życie.
            • Gość: skuteczne kalesony kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 11:55
              tylko sie spękaj. kończ studia i wyjazd na zmywak.
              • Gość: kubuś Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:59
                Lepsze to niż żyć w tym bagnie zwanym Zabrze
              • Gość: Sebastian Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:50
                Na zmywak? Haha może Ty z Twoim marnym zawodowym wykształceniem. Ja dostałem
                normalną pracę w Motoroli we Francji. Zarabiam tyle, że stać mnie na utrzymanie
                mieszkania i samochodu, mogę sobie pozowolić na przylot do Polski 2 razy w
                miesiącu, stać mnie na wakacje w Japonii etc. I nie kpij człowieku z ludzi
                wyjeżdżających zagranice, bo zwyczajnie im zazdrościsz. Przykro Ci, że tkwisz w
                bagnie, dookoła chlew, bydło i plebs. Na nic Cię nie stać ani samą swoją osobą
                niewiele reprezentujesz.
                • Gość: skuteczne kalesony Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 15:03
                  CO, pajacu, traktują cie tam jak gów.. z Polski i chcesz się na forum
                  dowartościować. uważaj żeby ci śrubokręt nie przyrósł do ręki od tej roboty w
                  motoroli. nieudacznicy co nie potrafią sobie poradzić w Polsce muszą brać byle
                  robotę co żaden francuz się jej nie chwyci. na taśmie , na gnieździe czy na
                  zmywaku - wszystko wam jedno. w Polsce spoko da się dużo zarabiać i dojść do
                  większych majątków niż na zachodzie. trza mieć tylko głowę na karku i chęci do
                  pracy a nie tylko łapy do roboty dla głupków.
                  • Gość: re Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 13.03.07, 20:09
                    nie zgadzam się z Tobą, trzeba mieć i odwagę i hart żeby zaczynać daleko od domu nowe życie-podziwiam niektórych-ale czasem to desperacja! mnie potrzeba chyba kopniaka żeby zaryzykować. Nie oceniaj krytycznie innych-kazdy ma swoje racje
                    • Gość: skuteczne kalesony Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 13.03.07, 22:45
                      ok. nie wszyscy jadą na zmywak. ludzie robią tam też kariery nawet jak
                      zaczynają od pracy fizycznej. ale wnerwił mnie ten klient powyżej bo wydaje mu
                      się że jest w niebie. pojechał... ok. no i niech tam kręci tym śrubokrętem ale
                      jak nie ma szacunku dla ludzi w Polsce i pisze to na polskim forum to niech się
                      spodziewa takich i gorszych słów .
                      • Gość: re Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 16.03.07, 18:52
                        jasne, to fakt. Ale trzeba sie powstrzymać od wrzucania wszystkich do jednego wora. a tak przy okazji, chciałabym, żeby to forum było troche przyjaźniejsze. A tu sie tylko jadem żmijnym operuje, zauważyc że strasznie sie tu niektórych próbuje oczernić-bez prawa obrony, bo i jak
                        • Gość: ... Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.zabrze.net.pl 18.03.07, 17:15
                          pozdrowionka dla oszołomów z tego fora...max, re, innych w tym poziomie wypowiedzi- szkoda komentarza
                        • Gość: JOJO Re: kubuś, święta racja!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 12:59
                          ze zmywaka to chyba przyszla nowa panienka (a wlasciwie leciwa kobitka) do
                          sekretariatu. Ma czesto plastikowa marynarke, wiec dobrze zer jej nie sciasga
                          bo mogloby byc przykro....no i na schludna to ona nie wyglada
      • Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 22.04.07, 10:39
        żeby przynajmniej z wiekiem tym paniom przyszło wiecej wiedzy i taktu---to by było super
    • Gość: xxxiiixxx Re: wygląd urzędników IP: *.stk.vectranet.pl 15.04.07, 11:01
      Żałosne! Gó.. Ci do ubioru urzędników! Przychodzisz tam coś załatwić czy ich
      może pooglądać, by móc skrytykować na forum? Pracuje w UM i sądzę, że to, co mam
      na sobie ma akurat najmniejsze znaczenie. Chodzę w tym, w czym mi wygodnie, nie
      żyjemy w średniowieczu! Mam pytanie: czy Ty kiedy idziesz do urzędu to zakładasz
      na siebie coś niezwykle przyzwoitego, by nie zgorszyć urzędników? Nie wydaje mi
      się, a to działa w obie strony.
      • Gość: re Re: wygląd urzędników IP: *.zabrze.net.pl 15.04.07, 17:40
        przykro mi urzędniku to czytać, bo powinno sie pracowac w urzędzie w stroju urzedowym, a nie z pępkiem na wierzchu, albo niechlujnym dresie, bo tobie tak wygodnie. Zapraszam do UM Ruda Śl - pouczyć sie proszę od tamtych urzedników...lepiej późno, niż wcale
    • Gość: xxx Re: wygląd urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:08
      Ale to forum to śmietnik - nikt nie mówi tutaj racjonalnie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka