Dodaj do ulubionych

Klika z Kończyc

IP: *.debacom.pl 05.03.07, 22:16
Na razie ciepłą posadkę w Zabytkowej Kopalni Guido, która jako tako jeszcze
nie funkcjonuje dostał siostrzenic pani prezydent z Kończyc Tomasz M. Czy ktoś
wie o kolejnych rodzinnych "wkrętach"? Obsadzanie stanowisk poprzez
nadużywanie swojej władzy to moim zdaniem PATOLOGIA!
Obserwuj wątek
    • Gość: % Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:25
      SZCZAWIU nie wtrącaj się w nie swoje sprawy !
      • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 05.03.07, 22:27
        Oj prawda w oczy kole. A nie mówiłem, że to PATOLOGIA? :)
        • Gość: śląska omerta Re: Klika z Kończyc IP: *.com.pl 05.03.07, 22:46
          Dopóki sam nie dostanę posady nie będę w stanie potwierdzić istnienia kliki z Kończyc. Czekaj na mój kolejny wpis.
          Samo sformułowanie już mnie bawi.
          • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 06.03.07, 20:30
            to, że jesteś z Kończyc nie oznacza, że należysz zaraz do kliki.
            • Gość: karol Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:15
              drogi Alojzie - zatrudnianie urzędników nazywasz nadużywaniem władzy? No to jak
              ich zatrudniać, by tej władzy nie nadużywać? Masz jakieś zdanie w tej sprawie?
              bo zupełnie nie rozumiem Twojego oburzenia
          • Gość: .l Re: Klika z Kończyc IP: *.e-zabrze.pl 08.05.07, 22:58
            "Żal tego kraju" - napisał klasyk z Zabrza. Ale chyba powinien napisać "żal tego
            miasta".
        • Gość: alojz;) Re: Klika z Kończyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:55
          tak trzymać- patologię trzeba tępić;) bez względu na jej szczebel
      • Gość: res Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:06
        Nie pozwalam obrażać Alojza! Wypowiada pełną Prawdę!
    • Gość: thomas Re: Klika z Kończyc IP: *.gl.digi.pl 06.03.07, 10:22
      Gołubowicz po objęciu władzy w mieście obiecywał, ze nie będzie zwalniał
      urzędników, a na ich stanowiska zatrudniał "swoich ludzi". I tak też zrobił,
      tyle że zatrudnił dodatkowo 100 urzędników!!! Pani prezydent chyba zaczęła
      robić to samo co jej poprzednik. Przykre...
      • Gość: karol Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:17
        zaczęła robić to samo co Gołubowicz, czyli co? chyba nie twierdzisz, że ludzie
        których zatrudnił Gołubowicz są bez wyjątku świetni i nie trzeba ich wymieniać?
        Mnie się zdaje że te ruchy kadrowe jakie teraz się odbywają to jest normalna
        wymiana słabych kadr na lepsze. Ja miałbym do niej pretensję gdyby tego nie
        robiła
        • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 07.03.07, 18:32
          Oczywiście, ruchy kadrowe to norma, ale czy na stanowisko w kopalni Guido, które
          objął siostrzeniec Pani Prezydent, każdy miał szansę?? czy był jakiś nabór?? bo
          z tego co wiem NIE !!! Drogi Karolu spójrz prawdzie w oczy!! I nie zachowuj się
          jak bulterierek Pani Prezydent...
          • Gość: karol Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:41
            nie wiem czy był jakiś konkurs na to intratne stanowisko. Nie wiem czy gość
            który je objął faktycznie jest siostrzeńcem? Ty wiesz? czy też tylko tak Ci się
            zdaje? no i nie jestem niczyim bulterierem. Pracuję w firmie prywatnej. W
            dodatku mam słabe zęby więc nawet gdybym chciał, nie mógłbym ugryźć. A Tobą
            Alojz zgadzam się tylko w kwestii pani Kaczmarek-Huber. Pozdrawiam
            • Gość: magda m Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:09
              Karolu, nie było żadnego konkursu na to stanowisko, a pan Tomasz M. faktycznie
              jest rodzinką Pani Mańki. A co do bulterierka (o ile w ogóle rozumiesz istotę
              przenośni) to alojz ma rację, że nim jesteś - bo w czasie wyborów zachowywałeś
              się podobnie jak Kurski, tyle że bardzo daleko ci do wiedzy merytorycznej tego
              osła z partii rządzącej. Bliżej ci do pani Kaczmarek-Huber. Czytając twoje
              wypowiedzi na forum na odległość wyczuwało się PIENIACTWO. Pozdrawiam,
              magda m :)
              • Gość: karol Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:07
                chyba czujesz do mnie spontaniczną niechęć i pewnie dlatego nie zastanawiasz
                się nad uszczypliwościami którymi mnie częstujesz?. Nie jestem Kurskim (tego
                jestem pewien) bo nie kłamię ani nie jestem świnią (tak sądzę). Nikomu nie
                wypominałem niewłaściwego przodka ani nie oskarżałem o udział w aferze której
                nie było. Nie jestem też pieniaczem. Uwierzysz, że nie wszcząłem w swoim życiu
                ani jednej sprawy sądowej? Jedyne co możnaby mi zarzucić to nadmierny czasem
                temperament polemiczny. Ale to nie jest pieniactwo ani bulterieryzm. Pozdrawiam
                mało wylewnie
              • Gość: re Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 24.04.07, 18:33
                Na początek Tomaszek siostrzeniec. Później kolejni wieśniacy z Kończyc.Byle po
                rozdzielać stanowsika pomiędzy rodzinkę i sąsiadów. A usychające miasto mieć
                głęboko w czterech literach!!!
          • Gość: masajef Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 21:15
            pan Tomasz M jest siostrzencem po Adamie iEwie
      • Gość: ? Re: Klika z Kończyc IP: 83.16.17.* 09.05.07, 21:32
        OOO ! Przekłamanie. Poprzednik zatrudnił 207 urzedników ........
    • Gość: asdfer Re: Klika z Kończyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:18
      Aaaaa tam przesadzacie- w końcu nie jest "ich" aż tak wielu z Kończyc na "piedestałach". Wydaje mi się, e to tak zwany wierzchołek góry lodowej.
      • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 08.03.07, 21:49
        i tu masz rację asdfer :)
        • de-bill Re: Klika z Kończyc 09.03.07, 11:42
          Alojz vel magda m. ładnie piszesz, tylko brak konsekwencji. Zaczynasz z grubej
          rury "Klika z Kończyc" a tu raptem jeden pociotek na skromnym stołeczku. To
          jeszcze nie klika. To w ogóle nic nie jest.
          de Bill
          • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 09.03.07, 21:51
            to prawda drogi debilu, że "jedna jaskółka "wiosny" nie czyni", ale jest też
            powiedzenie, że "bierność ludzi dobrych rodzi zło" (patologię), a więc to chyba
            nic złego, ze reaguje wcześniej. zaczęło się od jedengo całkowicie
            niekompetentnego pomiota z Kończyc a skończy się... No cóż, czas pokaże...
            Pozdrawiam Cię, bo jesteś forumowiczem z jajami, drogi debilu.
          • Gość: Antenka Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 00:14
            menda to jednak coś a nie nic, de-billu
            • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 10.03.07, 19:53
              to prawda ;)
            • de-bill Re: Klika z Kończyc 11.03.07, 01:09
              Nie przepadam za Małgosią ale jeżeli z woli wyborców piastuje najwyższy urząd w
              mieście, to ma prawo dobierać do realizacji swoich planów lojalnych i oddanych
              jej ludzi. Jak to sobie wyobrażacie, dać władzę i odebrać narzędzia do jej
              sprawowania? Niech kadry weryfikują się przez pracę a nie pod presją
              pospólstwa. Już jeden zweryfikował się. Za zniweczenie możliwości budowy Nowo
              Paderewskiego Kurbiel powinien wylecieć z wielkim hukiem.
              Z wyrazami uznania
              de Bill
              • Gość: do de- billa Re: Klika z Kończyc IP: 217.11.130.* 11.03.07, 19:31
                słusznego masz nicka jeżeli twierdzisz że schrzanione przez 4 lata
                niekompetentnej władzy wszystkie przygotowania a raczej ich brak do reazlizacji
                Nowopaderewskiego mogł zniwelowac p. Kurbiel kilkoma tygodniami wyprostowywania
                tego gnoju który zastał. albo się poucz albo zamknij
    • Gość: masajef Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:56
      alojz siostrzeniec Pani Szulik ma paszport niemiecki
      • Gość: re Re: Klika z Kończyc IP: *.zabrze.net.pl 11.03.07, 16:50
        nic ci , alojz, do tego...
    • Gość: zabrzanka Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:03
      zabrze koło Kończyc!!!tak trzymać!!!
      • Gość: szymke Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 24.04.07, 21:06
        a może raczej wieśniacy z Kończyc wokół Zabrza...
        • Gość: koleś Re: Klika z Kończyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:14
          teeee szymke a ty kim z pochodzenia jesteś gorolu? z kieleckiego abo innej wiochy
          • Gość: nono Re: Klika z Kończyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:58
            od scyzoryków to wara...
    • Gość: Realista Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 20:34
      Oj naiwni, naiwni !
      Czy ktoś widział żeby grabie grabiły od siebie.
      Trzeba SWOIMI obsadzać stanowiska, daje to PEWNOŚĆ jutra .
      • Gość: szymke Re: Klika z Kończyc IP: *.debacom.pl 24.04.07, 22:27
        Jakie pewne jutro? Większość z 200 urzędasów zatrudnionych przez byłego
        prezydenta dalej siedzi na stołkach i ma wszystko gdzieś. To jest błędne koło!
        Za 4 lata prezydentem będzie ktoś inny, a ćwoki zatrudnione przez obecny
        samorząd będa dalej żerować!
        • Gość: Mila Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:39
          A jak będzie Panowała Kaczmarek - Huber to kto będzie pracował w Urzędzie?
          • Gość: thomas Re: Klika z Kończyc IP: *.gl.digi.pl 25.04.07, 08:48
            Pewnie Pan Szostak
          • Gość: mieszkaniec Tylko Huber..... IP: *.zabrze.net.pl 25.04.07, 10:32
            Byłaby wspaniałym gospodarzem. A wokół jej np: Bartoszewski, Iksal,
            Kiblerska,Szostak i wiele innych mozna by było tak wyliczać w nisskonczoność
    • Gość: boloyoung Re: Klika z Kończyc IP: 192.85.110.* 25.04.07, 08:50
      nie ma o czym mówic...gdyby Pani Szulik była uczciwa to każdy konkurs na
      stanowiska urzędnicze i kierownicze, każdą rekrutację zleciła by firmie
      niezależnej zajmującej się profesionalnum zarządzaniem zasobami
      ludzkimi....niestety....nikomu nie zależy żeby wreszcie było normalnie, nawet
      nie kryją się z tym że wciskają wszędzie swoich ludzi...no ale czego oczekiwać
      od Pani Dyrektor Szulik która pracowników w szkole zwalniała za pomocą sms-a...
      • Gość: ryl 2 Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:48
        A mówiłem, że Szulikowa to głupie babsko
    • Gość: ełk Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:54
      PATOLOGIA!
      • Gość: klik Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:40
        No i co myślicie o REFERENDUM?- to teżPATOLOGOCZNE- czy dalej w g macie zamiar
        się tarzać z uwielbieniem?
        • Gość: thomas Re: Klika z Kończyc IP: *.gl.digi.pl 27.04.07, 14:53
          Tomaszek M.orzechy sobie łupie i ma wszystko w du.pie...
          • Gość: ełk Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 15:43
            Ciekawe ilu jeszcze takich Tomaszków zatrudni pani Mańka?
            • Gość: alojz Re: Klika z Kończyc IP: *.e-zabrze.pl 03.05.07, 08:21
              jeszcze wielu
    • Gość: ... Re: Klika z Kończyc IP: *.e-zabrze.pl 05.05.07, 10:46
      Każda klika tak jak każda tyrania kiedyś się rozmywa. I to może być jedyne
      pocieszenie.
      • Gość: okus Re: Klika z Kończyc IP: *.gl.digi.pl 09.05.07, 15:25
        to prawda
        • Gość: Lidka Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:31
          Tylko baba jest to w stanie załatwić - więc dobrze że Elżbieta wzeieła się do
          roboty.
          • Gość: wio Re: Klika z Kończyc IP: *.zabrze.net.pl 11.05.07, 19:07
            Elzbieta III Haosiara
            • Gość: Och Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 02:04
              Może i Hasiora bo jak będzie trzeba walczyć o dobro obywatela to nawet do
              Hasioka wlezie- A co! A Małgosia to niby kiedy zamknie Getta Biedy które
              pozakładał jej Kolega Urbańczyk przy wybitnej pomocy Potykowej?
              • Gość: Mieszkaniec Re: Klika z Kończyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 00:30
                Życzę wiosennie aby bieda jak najszybciej wraz z głupotą wyjechały z tego
                miasta!
                • Gość: wio Re: Klika z Kończyc IP: *.zabrze.net.pl 18.05.07, 18:40
                  AMEN
                  • Gość: ,l Re: Klika z Kończyc IP: *.e-zabrze.pl 24.05.07, 18:51
                    AMEN to będzie po rządach Kończyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka