Dodaj do ulubionych

Kupno samochodu :-(((

25.05.07, 23:11
Witam serdecznie.
No i rzeczywistość okazała się bardziej brutalna niż myślałem. Tyle się pisze
o zalanym rynku samochodami z Europy - po prostu do wyboru do koloru.
Zachęcony tymi opiniami i opiniami tych, którym się udało postanowiłem
sprzedać nasze wysłużone seicento, którym jeździła żona i kupić auto o którym
ja marzyłem wiele lat temu a teraz podoba się żonie.
Seicento sprzedaliśmy...i zaczęliśmy poszukiwania. Juz po tygodniu okazało
się, że klops !! Nic nie ma a jak jest to 5 razy przemalowane, naciągnięte,
przewinięty licznik...i tak szukamy już miesiąc.
Podobno tak to jest jak szuka sie konkretnego modelu :-(

Tak więc mały apel. Poszukuję w okolicach Gliwic naprawdę solidnego
"sprowadzacza" samochodów, który pomógłby sprowadzić naszą wymarzoną "kaczkę"
czyli Forda Ka.

Oto mój kontakt:
gg 4636245
mail: bartek@beskid-niski.pl

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mo Re: Kupno samochodu :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 10:58
      Tak to już jest że do polski sprowadza się w większości najgorszy złom z
      zagranicy. Później ładnie się wypoleruje, tak żeby z zewnątrz ładnie wyglądał i
      już można sprzedać jako " niebity w idealnym stanie używane przez osobę starszą,
      jako trzecie auto w rodzinie".

Taka juz jest brutalna rzeczywistosć.
      • Gość: doswiadczony Re: Kupno samochodu :-((( IP: *.zabrze.net.pl 26.05.07, 13:31
        miesiac to jest dlugo???????
        ja szukalem auta ponad pol roku, ale znalazlem i jestem zadowolony, z tym ze nie szukalem w srod tych szpachli sprowadzanych przez handlarzy, nigdy bym nie kupil auta od handlarza bo wiem jak potraktowali moje poprzednie auto, a tez dobrze wiem ze okazja w niemczech przypada na 10000 aut i rozchodzi sie w srod znajmoych, a te polskie okazje ktore sa do nas sprowadzane to nic innego jak poprostu zlom ktorego by juz nikt w niemczech nie kupil. handlarz musi na aucie zarobic wiec jak sprzedaje auto w cenie promocyjnej to pomysl ile musial za nie zaplacic zeby na tym zarobic i zeby mu sie koszt podrozy zwrocil.
        najlepiej na wlasna reke szukac w niemczech.
        z fordem ka moze byc ciezko bo male auta sa teraz bardzo modne w oszczednej zachodniej europie. poszukaj moze czegos na niemiech stronach. www.autoscout24.de (na dole strony jest opcja polskiego jezyka) lub www.mobile.de
        • Gość: paolo Re: Kupno samochodu :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 16:59
          co racja to racja na temat traktowania samochodów przez handlarzy. Ja
          sprzedałem swój samochód jednemu z autokomisów na terenie Zabrza. Samochód miał
          już 250 000 tysięcy kilometrów. Po kilku dniach od sprzedaży poszedłem sobie go
          zobaczyć a tu patrze: 100 000 tysięcy !! autokomisiarz przekręcił licznik aż o
          150 ooo tysięcy kilometrów !
          całe szczęście samochód poza tym był sprawny i nic mu się nie działo.
          Jak już kupować to od pierwszego właściciela.
          Jakie macie doświadczenia z autokimisami przy salonach samochodowych ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka