Dodaj do ulubionych

Światła na niebie

IP: *.jota.za.digi.pl 24.06.07, 21:26
Już od jakiegoś czas na niebie można zaobserwować nocą dziwne,białe
światła,wirujące,tak jakby z dyskoteki albo coś...czy ktoś może wie co to
jest i skad się wzięło??
Obserwuj wątek
    • Gość: ufolog Re: Światła na niebie IP: *.e-zabrze.pl 24.06.07, 22:15
      prawdopodobnie obca cywilizacja próbuje się z nami skontaktować
      • Gość: NASA Re: Światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:42
        tak, najprawdopodobniej ten niezidentyfikowany obiekt wyladował w północno-
        wschodniej cześci naszego kraju, i ludzie zajmujacy sie badaniem ciał z innej
        planety i specjalne słuzby juz sie tym zajeły
    • Gość: margarita Re: Światła na niebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:14
      generalnie jestem co do tych spraw sceptykiem, ale ostatnio (byla to sroda
      20.06) gdy jadlem z moja dziewczyna pizze na tarasie pizzeri Alibaba na ul.
      Jagielonskiej zauwazylem dziwny obiekt - poruszal sie w dziwny, zdecydowany
      sposob po lini prostej wzdluz widnokregu - zauwazylem go nad hotelem ibis a
      zniknal za kamienica obok tej pizzeri. Byl to niewielki, blyszczacy obiekt o
      bardzo nieokreslonym ksztalcie (nie dalo sie okreslic jednoznacznie czy byl on
      plaski czy wypukly, wygladalo jakby zmienial swoje ksztalty w locie), nie
      pozostawial zadnego sladu i nie przypominal niczego co z reguly widuje sie na
      niebie (nie byl to na pewno samolot ani motolotnia czy tez balon). Lot tego
      obiektu w zasiegu wzroku trwal ok 2 minuty, moja dziewczyna rowniez to
      zaobserwowala, ja bylem na tyle zdziwiony tym zjawiskiem, ze nawet zaczepilem
      przechodzacego obok chlopaka czy to widzi, jednak zignorowal mnie jako natreta.
      Glupie komentarze mnie nie interesuja, jezeli ktos zaobserwowal to zjawisko badz
      moze to wyjasnic prosze o informacje: emuka@poczta.onet.pl
      • Gość: Ufoludek Re: Światła na niebie IP: *.onlinehome-server.info 25.06.07, 14:25
        Stacja kosmiczna ISS. Obserwowałem to dziennie.
        Jakiś tydzień temu leciała w godzinach 21:50 23:10.
        Teraz go u nas nie widać, bo lata w tych godzinach bardziej na zachód.
        • Gość: margarita Re: Światła na niebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:09
          sek w tym ze to bylo ok godz 17:00, w pelnym jeszcze sloncu, a iss widoczna byla
          ponoc ok 22:00.
          • Gość: zainteresowany Re: Światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:14
            kiedy mozna ta stacje ogladac? w ktorym kierunku patrzec i o ktorej godzine?
            • Gość: jowisz Re: Światła na niebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:49
              Gagarin świeci z latarką.
            • Gość: w++ Re: Światła na niebie IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.06.07, 18:35
              Gość portalu: zainteresowany napisał(a):

> kiedy mozna ta stacje ogladac? w ktorym kierunku patrzec i o ktorej godzine?

Pod tym linkiem:

heavens-above.com/main.aspx?Loc=Zabrze&Lat=50.317&Lng=18.783&Alt=250&TZ=CET

klikasz w " 10 day predictions for: ISS " i dostajesz tabelkę z rozkładem jazdy
              stacji obowiązującym dla widoku z Zabrza (czas też lokalny, nic nie trzeba
              przeliczać).
              W tabelce ważna jest rubryka "Mag" która określa jasność. Uwaga im jaśniej tym
              większy minus. Np. Mag=-1 oznacza dużą jasność widoczną nawet na wieczornym
              niebie a np. Mag=3 może nie być nawet widoczne w warunkach miejskich.
              Pozycja "Alt" w tabelce oznacza wysokość w stopniach nad horyzontem (wartości ok
              90 oznaczają pozycję zenitalną).
              Teraz akurat nie ma tabelki dla Zabrza. Pierwsze widoczne przeloty ISS pojawią
              się nad Zabrzem 18 lipca, ale dość ciemne i grubo po północy. Seria jasnych
              wieczornych przelotów będzie dopiero w sierpniu.

W tym serwisie również można sprawdzać daty wstecz. Wynikało by że to co tu
              kilka postów wyżej opisywał margarita lecące nad Zabrzańskim Ibisem to napewno
              nie ISS.
    • Gość: UFO Re: Światła na niebie IP: *.jota.za.digi.pl 25.06.07, 19:05
      Aw wracając do tematu?:) czy ktoś wie coś na temat tych wirujących świateł o
      których mówiłam?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka