Dodaj do ulubionych

Zawrotne kariery

IP: *.zabrze.net.pl 26.02.08, 20:16
Ranking karier,1 bohaterowie z Bajki Jas i Małgosia Szulik
aktorzy 2go planu Jan Szołtysek,Wiesław Śmietana i całe stado
skutecznych i krewnych królika z Kończyc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzyś Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 26.02.08, 21:24
      A ja, a ja?! Zapomniałeś o mnie?! Zestresowałeś mnie. Chyba se łyknę
      bobofruta.
      • Gość: OZI Re: Zawrotne kariery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 22:46
        A wuefiści z MOSiRu?!
        • Gość: anna Re: Zawrotne kariery IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 08:26
          I miejsce to bez wątpliwości pan Wiaterek. No i oczywiście Krzysiu
          przy okazji.
          • Gość: elwer 1 Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 27.02.08, 22:48
            Wuefisci z mosiru,kurde dobre.Jeden emerytowany,drugi promujacy co
            sie da,a szczegolnie MMSz.Jako prawa reka p.Prezydent ma chyba
            wiecej zaufania niz ktokolwiek inny*wiecej niz slubny*.Jednak
            najwieksze kariery robia kierownicy dzielnicowych domow kultury np.
            naczelnik wydz. kultury i sportu nota bene nikomu nie znana.Na
            marginesie Szoltysek i Smietana tez z DOKow.
            • Gość: filemon Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 29.02.08, 01:00
              Ty mosz recht.
              Ta kobita - nowy naczelnik od kultury to jest istny przypał.
              Skąd ja Mańka wyciągnęła ???
              Z jakiś wsi chyba albo z Kończyc.
              Ona się bardziej do zbierania ziemniaków nadaje niż do kultury.
          • Gość: nie mira Re: Zawrotne kariery IP: *.centertel.pl 29.02.08, 07:45
            Też daję I miejsce Wiaterkowi. Coś czuję że jeszcze on nas
            zaskoczy.I że jeszcze go zobaczymy za parę lat w Zabrzu.
            • Gość: kasandra Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 01.03.08, 22:23
              Ta Pani od kultury nauki brala w ochronce w Radzionkowie.Poziom
              intelektualny mniej niz zero,drugie ucho p.Prezydent,/1sze malzonek/

• Gość: kaktus 8 Re: Zawrotne kariery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 06:51

Zamiast krytykować najmiłościwiej nam panujących może ruszycie wasze tłuste
                dupska. Wybory za 1008 dni.Jeżeli wydaje wam sie że głupim gadaniem można coś
                zmienić,to bardzo śmieszne. Ujadacie jak kundle na łańcuchu.Ja jako wyborca
                czekam na wasze działania szczególnie PO I PIS.Miesiąc przed wyborami to mnie
                możecie
                • Gość: to ja Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 02.03.08, 22:26
                  O co Wam chodzi.Konkursy wygrywaja nie Ci co maja,a stanowiska
                  dla dobra Waszego musza byc obsadzone.Koldra kadrowa coraz
                  krotsza,wiec nalezy siegac do sasiadow po wyprobowanych
                  fachoFcow.Chyba nie podacie mnie do mojej kolezanki od
                  kapelusza Juli P. by sprawdzila procedury nominacji
                  urzedniczych.ZPWiK obsadzilam po cichu,wiec i reszte
                  spolek tez moze sie uda.Na dniach omowie dalsza ekspansje
                  w MOSiRze.Koszta zarzadu juz przepchnelam na Sesji.
                  Powoli,ale skutecznie.
                  • Gość: ula Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 02.03.08, 23:15
                    Kariery w takiej pipidówie. Też mi coś!
                    • Gość: Ozi Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 03.03.08, 19:35
                      Jesli Pan Pelec zajmie jakas posadke budzetowa lub okolobudzetowa to
                      Panie Borysie gratuluje skutecznosci w byciu razem.
                      • Gość: Ozi Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 05.03.08, 19:42
                        Zdzisław Iwański/POLSKA/ MOSIR
                      • borysbudka Re: Zawrotne kariery 05.03.08, 22:22
                        Spokojnie, Sławek Pelec nie zamierza obejmować żadnych posadek w mieście. Rozpoczyna inną działalność, łączenie której z mandatem radnego uważa za nieetyczne.
                        Obiecał wspieranie Razem dla Zabrza, a na jego miejsce do Rady wchodzi Ania Solecka-Bacia - doświadczony społecznik, była dyrektor szkoły w Biskupicach, bardzo aktywna, która z pewnością będzie dobrą radną.

Pozdrawiam,

Borys Budka
                        poczta@borysbudka.pl
                        • Gość: Ozi Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 06.03.08, 22:20
                          Szkoda tylko,ze potrzebowal tak duzo czasu na podjecie decyzji,a w
                          konsekwencji wykiwal wyborcow.Moze jakby nie kandydowal,to moze
                          RAZEM nie zmiescilo by sie w Radzie.Znamy paru radnych co prowadza
                          dzialalnosc gospodarcza.
                          • borysbudka Re: Zawrotne kariery 06.03.08, 22:42
                            Ja żałuję, że zrezygnował.
                            Co do wykiwania wyborców, chciał być etyczny.
                            Można sobie przeliczyć, że nawet gdyby nie kandydował, nie wpłynęło to by na
                            wynik naszego komitetu wyborczego. Niestety, Sławek nie miał zbyt wielu głosów.
                            Ja też znam, znam też takich, którzy rodziny upychają w spółkach miejskich czy
                            urzędzie - ocena należy do Wyborców...

Pozdrawiam,

BB
                            • Gość: Ozi Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 12.03.08, 23:05
                              Jakaś dziwna optyka tej etyki.
                              • Gość: ??? Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 12.03.08, 23:17
                                Nieetyczne, wieć biznes pewnie na mieniu miejskim.
                            • Gość: POwiec Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 14:03
                              Panie Budka czy występuje Pana jako adwokat Sławka? Chyba sam
                              potrafi odpowiedzieć na zarzuty mu stawiane i nie musi się zasłaniać
                              Panem. A może po prostu jest Pan nadgorliwy.

Co do etyki to na Pana miejscu nie zabierałbym głosu. Kierowanie z
                              tylnego siedzenia ma wiele zalet, między innymi inni ponoszą
                              konsekwencje, ale czy to jest etyczne pozostawiam Pana sumieniu do
                              oceny. Podobno prawnicy nie mają sumienia tylko szeroko otwarte
                              ręce.
                              • borysbudka Re: Zawrotne kariery 13.03.08, 14:56
                                Pozwoli Pan, że sam będę decydował, kiedy i jak zabrać głos. Proszę się nie bać, działamy RAZEM ze Sławkiem i nie musi się mną zasłaniać. Po prostu staram się pewne rzeczy wytłumaczyć.

Co do etyki, to chyba ma Pan jakieś złe życiowe doświadczenia. Od pięciu lat działamy wspólnie ze Sławkiem i zapewniam, że nikt nikim nie kieruje z tylnego siedzenia, tym bardziej nikt nie musi ponosić konsekwencji nie za swoje działania.

Ostatnia uwaga nie na miejscu. Radzę uważać z sofizmatami. To, że obraża Pan mnie, cóż - wliczone w cenę mojej działalności. Ale generalizować i obrażać wszystkich prawnikow, nie jest zbyt etyczne. Choć z drugiej strony, wydaje mi się, że w jednym z pewnością się zgadzamy - każdy z nas ma inne wartości i inaczej postrzega etykę.
                                • Gość: POwiec Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:46
                                  Może pomińmy ten oficjalny ton , to jednak jest forum. Nie miej mi
                                  tego za złe że będę pisal do ciebie vel. Borysie. Ty względem
                                  wzajemności możesz pisać do mnie vel. Tomek.

Ja nie wnikam w wasze wenętrzne układy i relacje ze Sławkiem, piszę
                                  tylko żebyś go nie wyręczał, bo to trochę wyglada na niedźwiedzią
                                  przysługę którą mu oddajesz.

Ja zwyczajny robol nigdy nie śmialbym się równać do Protagorasa czy
                                  Gorgiasza, z erystyki tez zawsze byłem słaby. Natomiast czytając
                                  twoje posty jednoznacznie widzę że ty tę sztukę posiadłeś do
                                  perfekcji. Nie sądze abym obraził jakiegokolwiek dobrego prawnika.
                                  Również i ciebie nie obrżałem. A ty zsiebie nie rób ofiary bo to
                                  jest taktyka przewrotna.
                                  • borysbudka Re: Zawrotne kariery 13.03.08, 15:54
                                    Gość portalu: POwiec napisał(a):

> Może pomińmy ten oficjalny ton , to jednak jest forum. Nie miej mi
                                    > tego za złe że będę pisal do ciebie vel. Borysie. Ty względem
                                    > wzajemności możesz pisać do mnie vel. Tomek.

W takim razie Tomku,

> Ja nie wnikam w wasze wenętrzne układy i relacje ze Sławkiem, piszę
                                    > tylko żebyś go nie wyręczał, bo to trochę wyglada na niedźwiedzią
                                    > przysługę którą mu oddajesz.

Taki mamy podział obowiązków, od pisania jestem ja :)

>
                                    > Ja zwyczajny robol nigdy nie śmialbym się równać do Protagorasa czy
                                    > Gorgiasza, z erystyki tez zawsze byłem słaby. Natomiast czytając
                                    > twoje posty jednoznacznie widzę że ty tę sztukę posiadłeś do
                                    > perfekcji.

Już bez przesady...

> Nie sądze abym obraził jakiegokolwiek dobrego prawnika.

I tu się mylisz. Napisałeś: "Podobno prawnicy nie mają sumienia tylko szeroko otwarte ręce." Nie napisałeś, że marni prawnicy itp. Stąd musiałem zwrócić na to uwagę.

> Również i ciebie nie obrżałem. A ty zsiebie nie rób ofiary bo to
                                    > jest taktyka przewrotna.

Fajnie, cieszy mnie to. A do ofiary mi daleko :)

Pozdrawiam,

Borys
                                    • Gość: POwiec Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 17:56
                                      > Taki mamy podział obowiązków, od pisania jestem ja :)

Nie miej mi tego za złe, ale wiesz ciekawość, w czym jeszcze go
                                      wyręczasz oprócz pisania. Natomiast nie zdawałem sobie sprawy że
                                      Sławek ma problemy z pisaniem! Czyżby tak jak ja chodził na wagary w
                                      szkole?

>Nie napisałeś, że marni prawnicy itp.

ale też nie napisałem nic o marnych prawnikach. Czuję tutaj
                                      dyskretną manipulację z twojej strony, lub możemy to ładnie ubrać w
                                      słowa sofizmat.

Wielce szacowne ukłony dla ciebie Borysku od twojego uniżonego
                                      wielbiciela.
                                      • borysbudka Re: Zawrotne kariery 13.03.08, 21:52
                                        Na tym polega zespół, że dzielimy pomiędzy siebie zadania. I jak na razie nam to
                                        wychodzi. Mnie idzie łatwiej pisanie, bywa...

Co do reszty, możesz sobie darować. Zarówno Boryska, jak i uniżenie. Że o
                                        uwielbieniu nie wspomnę. No i nie zapominaj o pierwszym przykazaniu...
                                        • Gość: tomek Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 07:09
                                          > Co do reszty, możesz sobie darować. Zarówno Boryska, jak i
                                          uniżenie. Że o

Czuję niechęć z twojej strony do mojej skromnej robotniczej osoby.
                                          Czyżbym cię uraził Borysku? Na pewno nie było to zamierzone. Wiesz
                                          nie zawsze można dobrze zrozumieć intencje osób super
                                          wykształconych, z tytułami naukowymi. A tak z drugiej strony, wiesci
                                          chodzą że doktorat piszesz, czy to prawda? Ty to gość jesteś!

> uwielbieniu nie wspomnę. No i nie zapominaj o pierwszym
                                          przykazaniu...

Ojciec dyrektor nie jest moim idolem.
                                          • borysbudka Re: Zawrotne kariery 14.03.08, 12:07
                                            Gość portalu: tomek napisał(a):

> Czuję niechęć z twojej strony do mojej skromnej robotniczej osoby.

Chyba jakieś kompleksy. Bo co ma wykształcenie do prowadzonej dyskusji?

> Czyżbym cię uraził Borysku? Na pewno nie było to zamierzone.

Wierz mi, Twoje intencje są mi obojętne. Naprawdę, ciężko przywiązywać się do słów anonimowych pseudowielbicieli. Więc obojętnie, czy dalej mnie bedziesz wielbił, czy ganił, Twoja sprawa. Chętnie dyskutuję na rzeczowe tematy, osobiste - zostaw sobie.

> Wiesz nie zawsze można dobrze zrozumieć intencje osób super wykształconych, z tytułami naukowymi.

I tak dobrze, że mnie wykształciuchem nie nazywasz.

> A tak z drugiej strony, wiesci chodzą że doktorat piszesz, czy to prawda? Ty to gość jesteś!

A co to ma wspólnego z dyskusją?

> Ojciec dyrektor nie jest moim idolem.

Moim też nie. Ale mogę Cię zapewnić, że pierwsze przykazanie, tak jak i pozostałe dziewięć, nie pochodzi od Ojca dyrektora.

Cóż, życzę miłej zabawy. Bo widzę, że forum może służyć poprawie nastroju, a może i leczeniu jakiś kompleksów. Byle anonimowo...
                                            • Gość: tomek Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 14:21

> I tak dobrze, że mnie wykształciuchem nie nazywasz.

Myślę że daleko mi do Ludwika D. i Saby.

> > A tak z drugiej strony, wiesci chodzą że doktorat piszesz
                                              > A co to ma wspólnego z dyskusją?

Tak zastanawiałem się czy to prawda czy nie, a z drugiej strony to
                                              na jaki temat piszesz? Bo chyba masz jakiś temat w którym się
                                              specjalizujesz?

> Moim też nie. Ale mogę Cię zapewnić, że pierwsze przykazanie, tak
                                              > łe dziewięć, nie pochodzi od Ojca dyrektora.

dzięki wielkie że mi wyjaśniłeś byłbym umarł w błędnym
                                              przeświadczeniu. Ale wytłumacz mi w takim razie Borysku od kogo w
                                              takim razie pochodzi dekalog?

• borysbudka Re: Zawrotne kariery 14.03.08, 14:23
                                                Prawo pracy, a dokładnie kwalifikacje pracownicze.
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: tomek Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 20:48

>Prawo pracy, a dokładnie kwalifikacje pracownicze

Sam sobie go wybrałeś czy ktoś ci go narzucił?

Kto jest twoim promotorem?
                                                  • Gość: tomek Re: Zawrotne kariery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 08:22
                                                    A może ty nie masz promotora? I z tym doktoratem to tylko taka
                                                    ściema? Dobry jesteś!!!!!!!!
    • Gość: ania Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 18.03.08, 15:12
      Zabrze i kariera! Też mi coś. W takiej dziurze można się tylko
      zmarnować.
    • Gość: ania Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 18.03.08, 15:16
      A to że to dziura to najlepiej dowodzi, że na czele władz miasta
      stoją: nauczycielka matematyki jako prezydent, redktorzyna z
      lokalnej telewizji i facio z gruby jako wiceprezydenci oraz wuefista
      na czele rady miasta. No, kabaret lepszy niż Mumio.
      • Gość: zenon Re: Zawrotne kariery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 18:29
        To dokładnie tak jak w rządzie. Pan premier Donald Tusk też jest nauczycielem.
        Strzeż nas panie przed nauczycielami.
        • Gość: chochoł Re: Zawrotne kariery IP: *.zabrze.net.pl 30.03.08, 23:38
          Jednak wuefista prezesem Mosiru.Zdzislaw Iwanski ponad wszystko
          wybrancem Małgośki.
    • Gość: . Re: Zawrotne kariery IP: *.scom.za.digi.pl 20.06.08, 19:58
      .
      • Gość: urzędnik Re: Zawrotne kariery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:45
        Jak w UM się mówiło to największą zawrotną karierę od zwykłego
        strażnika do szefa potęznej jednostki zrobił zabrzański krakus
        Janusz Wiaterek. Wielu obawia się jego powrotu nawet dziś.
        • Gość: Turek Re: Zawrotne kariery IP: *.stk.vectranet.pl 20.06.08, 22:26
          Największą karierę zrobiła dzioucha z Kończyc.
          • Gość: ferdek Re: ad rem IP: *.zabrze.net.pl 21.06.08, 12:24
            ...i jej szac z gleiwitz.
            • Gość: mlaskot Re: ad rem IP: *.stk.vectranet.pl 22.06.08, 11:19
              I żeby to jedno z drugim coś jeszcze umiało...
              • Gość: ferdek Re: ad rem IP: *.zabrze.net.pl 22.06.08, 12:02
                nie wiem co,ale pono cos i kogos promocyjnie trenuje.Zakres
                treningow i miejsce objete tajemnica.
                • Gość: małpa Re: ad rem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 12:17
                  Tak naprawde to niewiele nazwisk znajduje sie na tej liście -
                  Zabrzan, którzy zrobili "zawrotne kariery". Może jednak jeszcze
                  kogoś wymienimy bądx skomentujemy wymienione wyżej nazwiska ?
                  • Gość: Ozi Re: Kto? IP: *.zabrze.net.pl 24.06.08, 20:56
                    Czyli jednak skuteczni wuefisci.
    • Gość: boston Re: Zawrotne kariery IP: *.asmallorange.com 24.06.08, 21:19
      Manka z Konczyc zrobila i zrobi karjera jeszcze wiekszo jak dotad.
      Wy cudze chwolicie a swego nie znocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka