Dodaj do ulubionych

TBS - y w Zabrzu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:40
Może ktoś orientuje się kiedy będą oddawane nowe mieszkania przy
ul. Janika ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: TBS - y w Zabrzu IP: 80.50.39.* 18.03.08, 13:42
      Witaj,
      Dzisiaj akurat poinformowano mnie telefonicznie
      , że klucze mają być przekazane w połowie kwietnia.
      Mam mieszkanie w segmencie C-3.
      Pozdrawiam.
      • Gość: miś Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 19:25
        Dostałem kilka lat temu mieszkanie w bloku tbs w jednym z
        okolicznych miast.Uważaj na wszystkie usterki jak będziesz odbierał
        klucze.Jeżeli ich nie usuną w pierwszych dniach to potem zapomnij.
        Nie daj nabić się w butelkę!!!!
        Mieszkania tbs są bardzo kiepsko wykonane i wykończone a czynsze
        olbrzymie.
        Jednym słowem nie ma się z czego cieszyć.
        Do dzisiaj ciągle walczę z administracją.Powodzenia.
        • Gość: roman Re: TBS - y w Zabrzu IP: 83.230.2.* 18.03.08, 20:50
          Na co należy zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze mieszkania ? Czy
          w prypadku usterek należy podpisywać protokół odbioru czy czekać aż
          usterki usuną ?
      • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 19.03.08, 10:28
        Ja też dostałam mieszkanie w segmencie C3. Na którym piętrze będzie
        Twoje mieszkanie? Ja będę mieszkać na trzecim piętrze, mieszkanie 3-
        pokojowe.
        Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
        • Gość: Robert Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 18:41
          Ja mam mieszkanie na 1 piętrze, również 3 pokoje.
          Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę.
          • Gość: misiek Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:27
            witam was i proszę żeby ktoś napisał ile zapłaci za te 3 pokoje kaucjii i jaki czynsz?
            • Gość: jaga Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:29
              ilu metrowe są te mieszkania 3 pokojowe?
              • maja285 Re: TBS - y w Zabrzu 20.03.08, 18:24
                ja za 68 m płacę 559 zł :( samego czynszu, a tak poza tym to zero
                zaintersowania ze strony administracji jak coś się stanie. ja bym
                się drugi raz się w to nie wpakowała, mieszkania marnie wybudowane,
                materiały i wykonanie pozostawia wiele do życzneia.
                • Gość: piotr Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:20
                  a ty myslisz że w spółdzielniach lepiej też mają gdzieś lokatorów i czynsze wcale nie mniejsze
                  • Gość: Chłodnym okiem Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:59
                    Powtarzam:
                    Oszustwo TBS polega na tym, że najemcy w czynszu mają ukrytą spłatę
                    kredytu zaciągniętego na wybudowanie bloku... a po jego spłaceniu i
                    tak właścicielem całości będzie spółka a nie lokator !
                    Dranstwo i rozbój w biały dzień.
                    Policzmy: za 68 m kw. czynsz 559 zl czyli 8,20 za m.kw.
                    Sredni czynsz komunalny i spółdzielczy waha się w graniach 4 zł.
                    Więc jak widać ludzie z TBS dojeni są ostro.
                    Taki czynsz płacą ludzie prywaciarzom!
                    TBS - jak sama nazwa wskazuje jest Towarzystwem Budownictwa
                    Społecznego a nie PRYWATNEGO!
                    Ludzie, zróbcie wije i nie dajcie się nabijać w butelkę!
                    • Gość: niezainteresowany Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:45
                      dokładnie
                      • Gość: miś Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 18:06
                        Egzekwować od samego początku wszystkie obowiązki
                        administracji.Niczego nie podpisywać do czasu likwidacji usterek.
                        Wziąć fachowca,ktory potrafi ocenić jakość wykończenia mieszkania.
                        Nikt nikomu łaski nie robi,ty płacisz ciężkie pieniądze więc
                        wymagaj!!!
                        Zwróć uwagę na ocieplenie budynku,na tym inwestor oszczędza
                        niemiłosiernie.Mieszkania są trudne do ogrzania,a ty płacisz krocie
                        za ciepło.
                        Wesołych świąt!
                        • Gość: mazia Re: TBS - y w Zabrzu IP: 83.238.216.* 23.03.08, 00:30
                          wszelkie usterki zapisać w protokole zdawczo-odbiorczym
                          • Gość: pol Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 22:25
                            Nie płacić czynszu do czasu naprawy usterek.
    • Gość: On Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 08:35
      25. kwietnia 2008 r. Pozdrawiam sąsiadkę... :0
      • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 17.04.08, 09:12
        własnie dzwoniłam do TBS-ów. Powiedziano mi, że 25 kwietnia to jest
        termin przypuszczalny. Że jeszcze się z nikim nie umawiają, bo nie
        wiedzą, czy to jest na 100%. Chyba ze masz informacje z innego,
        bardziej pewnego źródła. Pozdrawiam sąsiada.
        • Gość: Robert Re: TBS - y w Zabrzu IP: 80.50.39.* 17.04.08, 13:27
          Witam,
          Ja również chciałem uzyskać informacje z tbs , ale nikt nie
          był w stanie podać w miarę dokładnego terminu w sprawie odbioru mieszkania i do dzisiaj nikt jeszcze nie zadzwonił.
          Pozdrawiam przyszłą sąsiadkę.
          • Gość: Dusia Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 20:21
            a kiedy planowo miały byc oddane te bloki bo wydaje mi się że to dosc się
            przeciąga ta cała inwestycja?
            • Gość: 8 lat w TBS Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:14
              Jeszcze chwilę się pocieszcie z nowych mieszkań.Kiedy zobaczycie
              jak są wykonane i ile wynosi czynsz będziecie mniej radośni.
              Teraz piszecie sąsiadko,sąsiedzie.Za pewien czas będziecie mieli
              dość tych hałaśliwych ludzi,ktorzy zasyfiają klatki schodowe
              i zagracają piwnice.Ich dzieciaki będą się darły na placu przed
              blokiem i niszczyły wszystko w koło.Będziecie się nienawidzić
              i obmawiać wzajemnie.
              Też się kiedyś cieszyłem.
              • Gość: Piotr Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 10:24
                Ja wole wyremontowac stary tzw.familok i miec swoje centralne niz płacic tym
                złodziejom
                • Gość: bezmieszkalny Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:48
                  Nawet familok trzeba najpierw mieć!
              • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 21.04.08, 10:21
                Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
                • Gość: sąsiad Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 10:32
                  Ciesz się z nowych sąsiadów,dopóki ich nie znasz.Zbieraj sprzęt
                  na wszystkie naprawy nowego lokum,będzie ich wiele.
                  • Gość: jan Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 22:43
                    to się nadaje do Jaworowicz!!
                    • Gość: pan z TBS Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 23:23
                      W budynkach TBS nic do niczego się nie nadaje.
                    • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 23.04.08, 09:24
                      zachowujecie sie tak, jakbyście nie wiem jakie kokosy za te
                      mieszkania zapłacili. Widać zapomnielisci ejak to było, gdy nie
                      mieliście żadnego mieszkania, kiedy nieszkaliście u rodziny, albo co
                      gorsza, musieliście wynajmować mieszkania. Chyba wam się w głowach
                      poprzewracało.
                      • Gość: chętny Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:39
                        Czy jest prawdą że mieszkając w tbs-ach trzeba ujawniac co roku dochody zeby
                        przypadkiem nie za duzo zarabiac bo inaczej mogą podniesc opłaty albo wymówic
                        mieszkanie?
                        • Gość: miś Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:15
                          Bzdury.
                          • Gość: fafik Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:50
                            no nie wiem czy bzdury o tym noszeniu dochodu do tbs-u tez słyszałem upewnijcie
                            się lepiej!
        • Gość: Robert Re: TBS - y w Zabrzu IP: 80.50.39.* 24.04.08, 11:02
          Witam ponownie,
          Czy wiadomo Tobie coś więcej na temat terminu odbioru ?
          dzwoniłem na początku tego tygodnia ale niestety zero konkretów.
          Pozdrawiam,
          Robert.
          • Gość: lokator Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 19:29
            warto brac te mieszkania albo nie?
            • oryginal23 Re: TBS - y w Zabrzu 25.04.08, 00:15
              Nie warto!Bylejakość wykonania jest porażająca.Cena kaucji i czynsz
              też.
              23.
          • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 25.04.08, 10:36
            przestańcie narzekać, tylko zwolnijcie te mieszkania dla tych,
            którzy naprawdę będą się z nich cieszyli!!!!!!! Skoro jest Wam tak
            źle!!!
            • Gość: andrzej Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 00:34
              A gdzie zamieszkam?W parku?Niestety jeżeli ktoś się władował w to
              szambo to jest zmuszony w nim tkwić.Dlaczego jednak nie ostrzegać
              innych?
              • Gość: zandka Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 10:20
                słuchajcie jesli wam tak zle w tych w tbs-ach to wprowadzcie się na zandke i po sprawie
                • Gość: antoni Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 11:42
                  A co zrobię z dzieckiem?
                  • Gość: mycha Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 10:12
                    Oddano już prawdopodobnie bloki na Janika piszcie jakie macie usterki przy odbiorze!
                    • Gość: Nika Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.08, 12:12
                      Witam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych z mieszkań na Janika !!!

Po pierwsze przeczytajcie umowę, którą podpisaliście: pisze tam, że co jakiś
                      czas musicie dostarczać zaświadczenie o wysokości zarobków. UMOWA !!! Po drugie
                      narzekacie i narzekacie, cieszcie się, że macie gdzie mieszkać. Ja nie
                      zdecydowałam się na TBSy bo mnie na nie nie stać. Lepszym rozwiązaniem, wg.
                      mnie, jest mieć komunalne mieszkanie, wyremontować je i płacić czynsz o wiele
                      mniejszy niż w TBSach. Ale to moje zdanie. Na mieszkanie "z miasta" czekałam 8
                      lat. I udało się.
                      A co do odbioru, macie prawo walczyć o swoje. Czepiajcie się wszystkiego i nie
                      podpisujcie protokołu zdawczo-odbiorczego jak nie będzie tam wpisane do kiedy
                      usuną usterki. Gratuluję własnego kąta. Cieszcie się z tego bo ludzie mają gorzej.
                      • Gość: Nika Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.08, 12:14
                        Aha. Słyszałam, że już będzie odbierać mieszkania i będzie dostawać klucze.
                        Bądźcie czujni
                        • Gość: inna Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 14:24
                          a po co dostarczac te zarobki?
                          • Gość: aspiryna Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 19:13
                            Tak sobie,dla jaj palanciaro.
                            • Gość: ona Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 30.04.08, 05:51
                              powiedzcie ile zapłaciliście na sam początek za ten kąt?(nie mówie o czynszu) ciekawa jestem bo teraz wynajmujemy z mężem mieszkanie, na mieszkanie z urzedu bedzimey czekali jeszcze niewiadomo ile, a na to zeby kupic mieszkanie jeszcze długo nie bedzie nas stać, gdzie mozna sie starac o mieszkanie tbs? jak dlugo to wszystko trwa itd
    • Gość: kiedy skladaliscie Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 30.04.08, 07:40
      mam pytanie do tych, ktorzy dostali mieszkanie w TBS - kiedy
      skladaliscie wnioski????
      • Gość: kluczyk Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 19:09
        Raczej nie odpowiedzą,wszystko załatwiane przez znajomości.
        • Gość: wlasnie... Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 30.04.08, 19:16
          licze na to ze w anonimowosci sie przyznaja do tego...
          ja skladalam wniosek w styczniu 2002 i co? cisza... olewka...
          uczciwie sie nie da tego zalatwic
          • Gość: zorro Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 20:54
            ja skladalem lato 2000
            • Gość: kluczyk Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 21:56
              Widzicie,przestali się nawoływać z sąsiadami.Kanalie!
              • Gość: do kluczyk Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 01.05.08, 10:12
                no wlasnie, nagle siedza cicho, mordy w kubel i trzesa tylkami bo
                jeszcze ich ktos zakapuje...
                mam nadzieje ze ktos zacznie konttrolowac przydzial TBSow i wyciagac
                konsekwencje
                • Gość: uwaga Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:53
                  o tym własnie była w tym tygodniu ;uwaga; na tvn-ie,kto mieszka w tbs-ach
                  • Gość: j-23 Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:25
                    i co ucichło? chyba się nie dowiemy ile zapłacili kaucjii?
                    • Gość: wlasnie... Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 03.05.08, 10:22
                      chcialam pogadac o faktach i towarzystwo mordy pozamykalo...
                      a kto sie przyzna ile dal lapowki, komu i co nasciemnial zeby dostac
                      M..... ?
                      • Gość: i co? Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 10:58
                        nikt odważny nie napisze jakie są wrażenia przy odbiorze kluczy do nie własnego m..,jaki układ mieszkania? i jakie koszty?
                        • Gość: no wiesz... Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 04.05.08, 11:58
                          jezeli ktos zaplacil kaucje, lapowke, inne oplaty dostal juz to nie
                          wlasne m to teraz bedzie siedzial cicho sza bo wstyd narzekac po
                          fakcie ;-)
                          • Gość: pabialgina Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:50
                            Popatrzcie jak zniknęli nowi lokatorzy TBS.Już nie piszą do sąsiadów,
                            nie zastanawiają się nad zaświadczeniami o zarobkach,nie pytają
                            o klucze.
                            Mieli siedzieć cicho od początku,a zrobili sobie niepotrzebną
                            reklamę.
                            • Gość: Nika Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 18:32
                              Nie wiem jak ze składaniem wniosków, bo nie składałam na TBSy, ale mogę wam
                              resztę powiedzieć. Kaucja to 12krotność czynszu, czynsz to 8zł/m2. Plus
                              oczywiście pozostałe opłaty. A odbiór: trzeba ich pilnować i czepiać się
                              wszystkiego. Ponoć były problemy i ze źle zamontowanymi oknami i ze złym
                              wykończeniem.
                              • Gość: ryt Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:45
                                Nie skladałaś wniosku i dostalaś mieszkanie?
                                Ciekawostka!
                                • Gość: słuchajcie Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:56
                                  jak to ma byc dobrze wybudowane i dobrze wykończone jak tam to szło pod koniec taśmowo i na odpieprz teraz to nic ale jak skończy się gwarancja na budynek to będą jaja!
                              • Gość: nas interesuja Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 04.05.08, 19:43
                                tylko lokatorzy TBSow realnie jak to zalatwili...
                                to co napisalas kazdy wie... i czeka latami na M...
                                • Gość: duda Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 21:47
                                  Niech się odezwie ktoś kto dostał mieszkanie,niech napisze kiedy
                                  składał wniosek do TBS o mieszkanie.
                                  Dalej,więcej odwagi.
                                  • Gość: gosc z TG Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:52
                                    gmina tarnowskie Góry ma wiekszosc udziałów w TBS,ale u nas to
                                    tragedia.Nowe bloki oddane pare lat temu wyglądaja jak z lat 80. a
                                    stare ktore TBS przejelo to juz nie mowie.Po prostu slamsy.
                                    • Gość: zabrzanka Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:04
                                      właśnie oni przy tych czynszach tłumaczą że są za tanie ponieważ nie stac ich na remonty i planują podnieśc ceny czynszu o 50% żeby było na fundusz remontowy czyli za metr2 by było ok.13 zeta,a gdzie reszta opłat?Wtych blokach jest wszystko na prąd a on nie tanieje tylko idzie non stop w górę .
                                      • Gość: Tarnogorzanka Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:48
                                        no nie wiem czy za 50m stare budownictwo na piece z popsutymi
                                        kominami 250 zl dla emeryta to malo? zaznaczam ze ogrzewanie
                                        kosztuje ok 250 zl,i jest zimno.Stare mury,nie ocieplone.
                                        • Gość: arnold Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 23:55
                                          Pozostaje flaszka,wierna przyjaciółka zmarzniętych i smutnych.
                                  • andzia20061 Re: TBS - y w Zabrzu 05.05.08, 11:11
                                    wszyscy teraz zajmują się remontem swoich mieszkań, a zresztą nie ma
                                    co odpowiadać na wasze bezpodstawne szykany.
                                    • Gość: odpowiedz Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:14
                                      to nie są szykany w strone ludzi tylko w tbs-y ktore żerują na biednych ludziach! bo jak by mieli możliwośc inną niż te mieszkania napewno by ich nie chcieli
                                      • Gość: nie szczęśliwy Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 13:13
                                        potraficie ludzi do dołka doprowadzic tymi recenzjami!
                                        • Gość: Nika Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.08, 17:49
                                          RYT nie składałam wniosku i nie mieszkam w TBSach ani nie mam zamiaru mieszkać.
                                          Dobrych parę lat czekałam na własne M i mam ale komunalne. Nie jakieś wielkie
                                          ale jest i cieszę się, że nie muszę płacić 8 zł/m2 czynszu :-) A poza tym
                                          informacje które podałam na wcześniejszym poście są informacjami dla każdego.
                                          • Gość: jaromir Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 23:43
                                            Mieszkańcy nowych bloków nie mogli dostać mieszkań bez.........
                                            Sami pewno wiedzą czego.
                                        • Gość: recenzja? Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 06.05.08, 07:49
                                          malo sluchasz radia i tv...
                                          malo masz znajomych ktorzy otwarcie sie przyznaja jak dostali
                                          mieszkanie w TBS

ojjj i po co ta sciema?
                                          • Gość: isia Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 10:05
                                            sami nie wiecie czego chcecie ,tu piszecie ze mieszkania do bani,a tu znowu
                                            przemawia zazdrosc ,zastanowcie sie w końcu czego chcecie?
                                            • Gość: ja chce Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 06.05.08, 20:11
                                              dostac mieszkanie na uczciwych warunkach, zakladac ze czekam juz 6
                                              lat...

a Ty jak nie wiesz co napisac to paluszki zostaw do czegos innego
                                              • Gość: poczytaj Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:57
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=61588790&a=61588790
                                                • Gość: odpowiedz Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:12
                                                  myszkow.naszemiasto.pl/wydarzenia/815583.html
                                                  inne miasta potrafią wyliczyc na co idą pieniądze
                                              • Gość: Nika Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 19:08
                                                JA CHCE ja czekałam na mieszkanie 8 lat ale się doczekałam. Polski naród lubi
                                                narzekać a nie potrafi się cieszyć z tego co ma.
                                                • Gość: gratuluje Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:33
                                                  czy mozesz mi napisac ile masz pokoi , jaki jest metrazi jaka kaucja? z gory dzięki
                                                  • Gość: ona... Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 07.05.08, 19:35
                                                    ma mieszkanie komunalne...
                                                  • Gość: odp.... Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:42
                                                    Moim zdaniem nie ma o co się kłucic,każdy robi według siebie,ja też już długo
                                                    czekam na mieszkanie z tbs-u i nie odpuszcze
                                                • Gość: a czy ja narzekam? Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 07.05.08, 19:34
                                                  To sie pipo ciesz ze masz gdzie mieszkac tylko troche piszesz nie na
                                                  temat bo to nie watek dla starych smierdzacych komunalnych mieszkan.
                                                  • Gość: ach Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:29
                                                    ilu metrowe są te mieszkania?
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:40
                                                    Tak.tak.Tutaj piszemy o partacko wykonanych nowych mieszkaniach.
                                                  • Gość: piter Re: TBS - y w Zabrzu IP: 83.230.2.* 09.05.08, 17:32
                                                    Co tu dużo gadać mieszkania wykonane najtańszym kosztem, w
                                                    niektórych już pojawia się wilgoć. A ciężkie pieniądze płacić trzeba.
                                                  • Gość: gadanie Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:24
                                                    zadzwoniłam do tbs-ow z pytaniem o jakosc tych mieszkan ,i co pani odpowiedziała otoz stwierdziła ze są super ładne tylko ludzie dewastują i nie potrafią korzystac z ich walorow,wilgoc z powodu suszenia prania w domach nie wietrzenia z oszczędnosci,brudzą i niszczą klatki zieleń dzieci a tak ogólnie nie można nic tym mieszkaniom zarzucic! i co wy na to?
                                                  • Gość: wilgoc Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 10.05.08, 09:31
                                                    z ta wilgocia to racja... kazdy gorol oszczedza i okna nie otworzy
                                                    jak suszy mieszkanie czy gotuje obiad zeby tylko nie musial
                                                    ogrzewania wlaczac... i sie sam kisi w swoim syfie...
                                                  • Gość: normalna Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 10:02
                                                    Pamiętam jak chyba 2 czy 3 lata temu u nas w bloku założyli
                                                    podzielniki ciepła na kaloryfery w łazienkach (dotychczas były
                                                    wszędzie oprócz łazienek właśnie). Po jednym sezonie grzewczym
                                                    ludzie zagrzybili łazienki:( Podzielniki zostały zdjęte. Takie to
                                                    nasz społeczeństwo kurna oszczędne.

Swoją drogą chore jest to całe oszczędzanie na ogrzewaniu.
                                                    Psychiczni ludzie, którzy siedzą w lodowatych pomieszczeniach całą
                                                    zimę, tylko po to, że założyli sobie iż dostaną tyle-a-tyle zwrotu
                                                    za ogrzewanie! Dochodzi do tego, że zasłaniają kratki wentylacyjne
                                                    żeby im ciepło nie uciekało...

A tak na marginesie: dostałam zwrot na 2 czynsze. Nigdy nie
                                                    oszczędzałam, wietrzę i grzeję ile dusza zapragnie. Dla porównania:
                                                    tacy "oszczędni" dostali 2,5 czynszu... Warto za tyle smrodzić się i
                                                    hodować grzyby na ścianach?

I nie wszyscy wiedzą, że rozliczenie ciepła jest wg zużycia
                                                    ogólnego!!
                                                  • Gość: pik Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:03
                                                    jutro rezygnuje z tbs-u ,macie jednego mniej w kolejce bijcie sie dalej
                                                  • Gość: olaf Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:37
                                                    Jestem wzruszony twoją wielkodusznością:)
                                                  • Gość: ??? Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:43
                                                    mieszkacie już?jak pierwsza noc?
                                                  • Gość: Aneta Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 07:59
                                                    Jedni piszą z nie wiedzy, drudzy z zazdrosci,niech kazdy robi według swojej kieszeni i swojego uznania ,bloki są na zewnątrz ładne i lepiej wyglądają niż te klatki na króliki czyli wieżowce z wielkiej płyty w których zalęgły się przez wsypy szczury i nikomu to nie przeszkadza i też małe pieniądze sie w nich nie płaci
                                                  • Gość: lidzia Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 19:32
                                                    mam wniosek złożony w tbs-ie i tym razem nie załapałam sie ,czy ktos orientuje sie czy cos będzie budowane jeszcze i gdzie?
                                                  • Gość: jonasz Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:27
                                                    Wykop sobie ziemiankę,nie licz na TBS.
                                                  • Gość: sss Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 07:41
                                                    Święta prawda!
    • Gość: ? Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 15:55
      ?
      • Gość: aa Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 16:40
        ??i cicho
        • Gość: nora Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 10:47
          mieli robic budynek ktory od wiekow stoi w biskupicach na kossaka,a potem od wrzesnia miała ruszyc budowa na franciszkanskiej zobaczymy co z tego wyjdzie?
          • Gość: gosc Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:49
            W większości postów które tu czytam widzę Waszą zazdrość a jednocześnie krytykę
            ...zdecydujcie się lepiej zanim zaczniecie pisać. Prawda jest taka ze ZBK
            rozdaje kompletne rudery do generalnego remontu który to na pewno nie jest tani
            jak i nie jest łatwo załapać się na "lepszą" ruderę. Jak ktoś nie ma wyboru to
            bierze to co jest, taka jest prawda a wyboru właściwie nie ma.
            • Gość: Tw Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 28.05.08, 20:42
              Kolejna nowa skuteczna spoleczka NOWE MIASTO rozwieje wszelkie
              niedomowienia.Jak nie wiadomo jak problem rozwiazac powoluje sie
              albo rade,albo spolke/oczywiscie ze swojakow/ i po
              problemie.Skuteczna spolka STADION tez rozwiazuje skutecznie
              problem.Cos sie dokapitalizuje,cos .... i sprawa oddalona w czasie.
    • Gość: . Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.scom.za.digi.pl 01.06.08, 10:03
      .
      • Gość: Kasia Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:32
        byłam zobaczyc te mieszkania na janika stwierdzam ze ładnie to wygląda
        • Gość: jan Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:52
          a szczegolnie te z ktorych sie patrzy na więzienie kto to wymyslil zeby ludzie patrzyli na takie widoki?
          • Gość: kibic Re: TBS - y w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:28
            Niedługo będą stawiać TBS-y na ul. Różańskiego. Przynajmniej
            na "Górńik" będzie blisko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka