Gość: Ewa IP: *.gprs.plus.pl 23.03.08, 22:58 Mamy świąteczny czas. Na chwilę wstępując do różnych świątynii ja zdecydowanie wybieram... kościół pod wezwaniem św. Józefa. Najbardziej mnie urzeka. A was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.centertel.pl 23.03.08, 23:13 a ja kościół Pokoju, ewangelicki, bo to mój :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: Zabrzańskie kościoły 24.03.08, 13:44 Po wyczyszczeniu murów kościoła Św. Andrzeja świątynia nabrała jeszcze cieplejszego klimatu i prezentuje sie zdecydowanie nalpepiej w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:30 Chyba jednak św. Andrzej. W tej chwili nie tylko przepięknie wyczyszczony, ale także zawsze ogrzewany! Do tego miła atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.stk.vectranet.pl 25.03.08, 20:42 Jestem ze Św Krzyża, ale zdecydowanie Św Anna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woseba Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.zabrze.net.pl 28.03.08, 21:03 Zeby w Andrzeju zmieniono organiste ,bo spiewaaaaaa jakby sil mu brakowalo ,prawie szepcze .Nie po mesku wcale . Zdecydowanie najfajniejszym kosciolem jest kosciol Franciszkanow .A ojcowie ... wspaniali ,ludzcy ,nowoczesni .No i wystroj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 22:47 A Rokitnica? Mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czwartkowy wieczór Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.gprs.plus.pl 27.03.08, 21:35 W Makoszowach jest urokliwy kościół pw. męczenników Jana i Pawła. Warto wstąpić na chwilę zadumy, modlitwy, refleksji... Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Zabrzańskie kościoły 28.03.08, 20:39 Św. Kamil też ma swój urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---------- Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 22:30 Może ma swój urok ale co idę to tylko mowa o pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: Zabrzańskie kościoły 30.03.08, 20:58 Mam nadzieję, że jednak przesadzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.zabrze.net.pl 31.03.08, 13:09 W której dzielnicy jest kościół pod wez.św.Antoniego? Odpowiedz Link Zgłoś
katoliczka666 Re: Zabrzańskie kościoły 03.06.08, 14:47 wszystkie, bo wszędzie jest OJCIEC nasz Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Zabrzańskie kościoły 03.06.08, 19:36 Teologicznie tak, ale tutaj chodzilo nam bardziej o urok architektoniczny poszczególnych świątyń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n83 Re: Zabrzańskie kościoły IP: *.crowley.pl 04.06.08, 11:52 Uważam, że nahpiękniejszy jest kościół św, Jadwigi na Zaborzu Odpowiedz Link Zgłoś